FilipposMD Δημοσ. 8 Απριλίου 2006 Δημοσ. 8 Απριλίου 2006 Έχω μαζέψει πολλές τανίες (DivX), οι οποίες δε χωράνε πια στον σκληρό κι έτσι, τις έχω γράψει σε DVD. Επειδή όμως ο αριθμός αυξάνεται επικίνδυνα, θέλω να φτιάξω ένα αρχείο, που να λέει ποια ταινία είναι πού. Δηλαδή, να αριθμήσω τα DVD μου και να γράψω στο αρχείο, όνομα ταινίας, είδος, έτος, μέγεθος, αν έχει υποτίτλους και σε ποιο DVD υπάρχει. Μια λύση είναι το Excel, αλλά μήπως έχετε υπ'όψιν σας κάτι πιο κατάλληλο; Αυτό που κυρίως με ενδιαφέρει είναι να μπορούν οι στήλες να τακτοποιούνται αλφαβητικά ή με άλλο κριτήριο. Να μπορώ να διαλέγω αν θέλω να μου βγάζει σε αλφαβητική σειρά τις ταινίες ή σε χρονολογική σειρά κτλ. Ευχαριστώ!
giankyr Δημοσ. 8 Απριλίου 2006 Δημοσ. 8 Απριλίου 2006 εγώ έχω κάνει κάτι αυτοσχέδειο στο Excel. από τότε που ήταν 25 οι ταινείες έλεγα να το περάσω στην Access και να το παραμετροποιήσω περισσότερο, αλλά έχω φτάσει στις 412 κι ακόμα
FilipposMD Δημοσ. 8 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2006 Ωραίος, αλλά στο αρχείο αυτό, αν θες να δεις αλφαβητικά, π.χ. τις ταινίες, μπορείς με κάποιο τρόπο;
giankyr Δημοσ. 8 Απριλίου 2006 Δημοσ. 8 Απριλίου 2006 φυσικά, το Excel έχει Sort By Column (ταξινόμιση). εγώ τις έχω sort by columb B (όνομα ταινίας).
makis_kom Δημοσ. 8 Απριλίου 2006 Δημοσ. 8 Απριλίου 2006 Πολύ καλή λύση του giankyr, δεν αν θες και αυτή στο http://www.techteam.gr στα downloads. To πρόγραμμα είναι το Movie Collector, όπου μπορείς να βάλεις και εξώφυλλα ..... το προβλημα είναι οτι στο δίνουν trial.
Nightfall_2003 Δημοσ. 8 Απριλίου 2006 Δημοσ. 8 Απριλίου 2006 κι εγώ δίνω άλλη μια ψήφο στο Ant Movie Catalogue. Μέσω αυτού μπορείς να πάρεις αυτόματα κιόλας πληροφορίες για την κάθε ταινία που έχεις. Πολύ καλό...
LordArthas Δημοσ. 8 Απριλίου 2006 Δημοσ. 8 Απριλίου 2006 Μέσω αυτού μπορείς να πάρεις αυτόματα κιόλας πληροφορίες για την κάθε ταινία που έχεις. Πολύ καλό... Βαριομουν να το γραψω :razz:
kallair Δημοσ. 8 Απριλίου 2006 Δημοσ. 8 Απριλίου 2006 Movie Collector ... πολι γαματο προγραμμα. Κατεβάζει και database από imdb και άλλα sites για να έχεις preview και εξώφυλα στα έργα σου. Μου έχει λύσει τα χέρια.
DimAslan Δημοσ. 8 Απριλίου 2006 Δημοσ. 8 Απριλίου 2006 Πολύ καλό και το Media Man... κάνεις λίστα από DVD, βιβλία, CD Audio, VHS, Games (έχω περάσει Doom, Half Life 2, κλπ) και Software (Windows XP, κλπ).
FilipposMD Δημοσ. 8 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2006 Τελικά δοκίμασα το Movie Collector, πολύ χρήσιμο. Θα δω τι παίζει και με το άλλο, το οποίο λέτε ότι είναι και free. Ευχαριστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.