Προς το περιεχόμενο

Από dv σε mpg, χρειάζεται deinterlacing;

alkisg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά ξέρει κανείς να βοηθήσει στα παρακάτω; Thanks!

ΟΚ, από την dv κάμερά μου παίρνω ένα uncompressed AVI. Θέλω να το κάνω mpeg ή vob. Αποριούλες:

1) Τα mpg και vob υποστηρίζουν interlaced video; Νομίζω πως ναι...

2) Αν το βίντεο παιχτεί σε συνηθισμένη τηλεόραση, δε θα φανεί καλύτερο αν είναι interlaced; Αντί να γίνει deinterlacing κατά το coding και ξανά interlacing κατά την αναπαραγωγή στην τηλεόραση;

3) Αν το βίντεο παιχτεί στον Η/Υ, και υποθέτοντας ότι ο player υποστηρίζει on the fly deinterlacing, δε θα φανεί το ίδιο σαν να είχε γίνει το deinterlacing κατά τη συμπίεση;

4) Αν ισχύουν (όπως νομίζω) τα παραπάνω, τότε υπάρχει κανένας λόγος να κάνουμε deinterlacing στα mpeg/vob? Εντάξει στα divx/xdiv, μπορεί να μην το υποστηρίζουν...

5) Κανένα καλό software για μετατροπή dv σε interlaced mpg/vob? Αν είναι και on the fly (από την κάμερα κατευθείαν σε mpg) ακόμα καλύτερα...

Δημοσ.

Σωστό μου ακούγεται αυτό, αλλά δεν με πειράζει και πολύ το να καίω 1 dvd ανά ώρα αντί 1 ανά δίωρο... Αρκεί βέβαια να υπάρχει σοβαρή διαφορά στην ποιότητα (να μη βλέπω τις κλασσικές γραμμούλες - σκάλες που φαίνονται μετά το deinterlacing)...

Δημοσ.
Σωστό μου ακούγεται αυτό, αλλά δεν με πειράζει και πολύ το να καίω 1 dvd ανά ώρα αντί 1 ανά δίωρο... Αρκεί βέβαια να υπάρχει σοβαρή διαφορά στην ποιότητα (να μη βλέπω τις κλασσικές γραμμούλες - σκάλες που φαίνονται μετά το deinterlacing)...

Υπαρχουν περιπτωσεις που το deinterlacing ειναι αναγκαιο και αλλες που θεωρειται προαιρετικο...

Δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα με το αντικειμενο, οποτε δεν μπορω να σε βοηθησω και πολυ...

Μπορεις να δοκιμασεις και τους δυο τροπους στην ιδια πηγη και να διαλεξεις αυτη που σε ικανοποιει περισσοτερο...

Παντως γενικα το οτιδηποτε "on the fly", ειναι κατα κανονα χειροτερο...

Δημοσ.

@zavlakas ευχαριστώ, μήπως έχει πάρει το μάτι σου κανένα software για dv σε mpg το οποίο να επιτρέπει να μην κάνεις deinterlacing;

@tromeros dennis: οι τηλεοράσεις για να δείξουν ΜΙΑ εικόνα προβάλλουν ΔΥΟ εικόνες ως εξής: πρώτα τις μονές γραμμές και μετά τις ζυγές. Επειδή λοιπόν η σάρωση "μπλέκεται" μ' αυτόν τον τρόπο, γι' αυτό και τη λένε interlaced...

Δημοσ.

Τα τυπικά προγράμματα επεξεργασίας βίντεο εξ' ορισμού δεν αποπλέκουν το σήμα όταν είναι να γίνει DVD Video (Mpeg2) οπότε είσαι καλυμμένος. Μπορείς να δοκιμάσεις to Ulead VideoStudio 8 (ή 9 ή 10) που έχει μάλιστα και τη δυνατότητα να το μετατρέπει σε Mpeg2 on the fly. Και τα ανταγωνιστικά προγράμματα επίσης πρέπει να έχουν αυτή τη δυνατότητα (Pinnacle Studio, Nero Vision κλπ) αλλά έχω καιρό να τα δοκιμάσω.

Άλλη λύση (άμα δεν σε ενδιαφέρει η επεξεργασία, αλλά μόνο η μετατροπή) είναι ο MainConcept MPEG Encoder ο οποίος είναι ο μόνος από τους καλούς κωδικοποιητές που έχει τη δυνατότητα live capture σε mpeg2.

Σε καμμία περίπτωση όμως το αποτέλεσμα της ζωντανής μετατροπής δεν θα είναι ισάξιο με αυτό που θα γινόταν με την ησυχία του από έναν καλό μετατροπέα (Cinema Craft Encoder, Canopus ProCoder κλπ).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...