Προς το περιεχόμενο

Κανάλι IDE (υποψιάζομαι SATA) problem

spyrospatras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Θα ήθελα τη βοήθειά σας στο παρακάτω πρόβλημα που αντιμετωπίζω.

Εδώ και λίγο καιρό αντικατέστησα το motherboard του PC μου. Είχα το Gigabyte GA-8IK1100. Επειδή το εν λόγω motherboard αποφάσισε μιά μέρα να αποδημήσει εις κύριον τη θέση του πήρε το 8IG1000MK. Όλα πήγαν καλά κατά την αντικατάσταση και όλα δουλεύουν από ότι δείχνουν άψογα. όμως στη διαχείριση συσκευών χτυπάνε πάντα 2 κανάλια IDE τα οποία τα βλέπει κάθε φορά που ανοίγω το PC και μου ζητάει drivers. Περιττό να σας πω πως έψαξα όλο το internet και δοκίμασα δεκάδες drivers από όπου μπορείτε να φανταστήτε χωρίς αποτέλεσμα. Κατέβασα από Seagate , από Western digital , από Gigabyte. Τίποτα. όλα εμφανίζονται ως ασύμβατα με το υλικό μου. Επίσης προσπάθησα να απεγκαταστήσω τελείως τα 2 IDE αλλά τότε εξαφανιστήκαν οι 2 σκληροί μου SATA που έχω στο σύστημα. Έτσι καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είναι τα κανάλια SATA στα οποία έχω τους 2 σκληρους. Όταν τα ενεργοποίησα ξανά οι σκληροί επανεμφανιστήκαν και δουλεύουν κανονικά χωρίς όμως να μπορώ να διώξω από τη διαχείριση συσκευών τα καταραμένα κίτρινα θαυμαστικά. Μπορείτε σας παρακαλώ να με βοηθήσετε ? Σας επισυνάπτω 3 περιγραφικά snapshots.Άλλα στοιχεία : P4 2.80 GHz , 1024 MB Ram , 3 σκληροί (ένας PATA 120 GB με το λειτουργικό και 2 SATA 250 και 400 GB αντίστοιχα). Το chipset του νέου motherboard είναι 865

post-7246-129062931198_thumb.jpg

post-7246-1290629312_thumb.jpg

post-7246-129062931202_thumb.jpg

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Επαναφέρω αυτό το θέμα μιας και έχω παρόμοιο πρόβλημα με του φίλου από επάνω (που

δεν γράφει για πιθανή λύση ούτε απαντάει σε πμ).

Συγκεκριμένα με τά το θάνατο της παλιάς μητρικής Abit που είχε επάνω P4,

αντί να ψάχνω παλιά μητρική είπα να αναβαθμιστώ ελαφρά.Μπήκε η μητρική

Abit Ι-Ν73Η και ο core 2 duo 2180,ενώ έβαλα πάνω στο μοναδικό κανάλι IDE

που βγάζει η μητρική τους 2 παλιούς σκληρούς που είχα και πήρα ένα νέο DVD-RW drive.

Το σύστημα λειτουργεί καλά σε γενικές γραμμές,αλλά σε κάθε έναρξη χτυπάνε

πάντα 3 κανάλια IDE τα οποία τα βλέπει κάθε φορά που ανοίγω το PC και μου ζητάει

drivers.Όταν επιλέγω αυτόματη εγκατάσταση οδηγών,μου πετάει 3 φορές το μήνυμα που

δείχνει ο φίλος από πάνω στο πρώτο screenshot και στη διαχείριση συσκευών βγάζει

3 κανάλι IDE με κίτρινα θαυμαστικά.

Έβαλα καινούριους οδηγούς chipset της μητρικής,αλλά τίποτα.Σε κάθε bootάρισμα τα ίδια.

Ερώτηση:γιατί βλέπει 4 συνολικά κανάλια IDE,αφού η μητρική έχει 1 κανάλι πάνω στο οποίο έχω τους

2 σκληρούς?Μήπως μόνο με format στρώνει η κατάσταση?Ούτε αν καταργήσω τα 3 κανάλια IDE

γίνεται τίποτα,τα αναγνωρίζει σε κάθε έναρξη ξανά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...