Προς το περιεχόμενο

Αρωμα για το αυτοκινητο

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Mακρια απο τα υγρα αποσμητικα αυτοκινητου.

Ελιωσε το πλαστικο που περιεχει το υγρο στο αυτοκινητο (λογω θερμοκρασιας που αναπτυσεται μεσα στο αμαξι αυτους τους μηνες) και χυθηκε πανω στο ταμπλο και το εκανε....καλοκαιρινο. Μιλαμε για ΑΑ διαβρωση, οχι αστεια, ουτε θειικο οξυ να εριχνα δε θα "εσκαβε" τοσο στο περασμα του.

...

ισχυει σχεδον για ολα τα αρωματικα ακομη και για τα κλασσικα στυλ δεντρο...

κρεμαστε το στον καθρεφτη αν και ειναι αθλιο εμφανησιακα ή κατω απο το καθισμα

Δημοσ.
ισχυει σχεδον για ολα τα αρωματικα ακομη και για τα κλασσικα στυλ δεντρο...

κρεμαστε το στον καθρεφτη αν και ειναι αθλιο εμφανησιακα ή κατω απο το καθισμα

Εγω ριχνω σκονη στο τασακι. Εκτος οτι αρωματιζει διακριτικα και δεν "σε πνιγει", κραταει και για πολυ πολυ καιρο.

Για την ακριβεια ειχα βαλει σκονη απο αρωμα βανιλια πριν 3 χρονια και απο τοτε επειδη βαριεμαι να παω να αγορασω αλλη την εχω αφημενη. Και ακομα αρωματιζει, ειδικα τις ζεστες ημερες, θα ελεγα και εντονα.

Δημοσ.

Πάρτε ένα Soupline για την ντουλάπα, (κάτι μικρά σακουλάκια με "μπιλίτσες", πιθανότατα κατά των σκόρων) και αφήστε το απλά οπουδήποτε μέσα στο αυτοκίνητο... Μυρίζει πανέμορφα, και κρατάει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα...

Δημοσ.

Εμένα πάλι πάντα με απασχολούσε όχι το τί μυρίζει καλύτερα, αλλά το αν είναι κατάλληλο να το αναπνέουμε.

.

Δημοσ.
Εμένα πάλι πάντα με απασχολούσε όχι το τί μυρίζει καλύτερα, αλλά το αν είναι κατάλληλο να το αναπνέουμε.

.

Tιποτα αποτι φερει τον τιτλο "αρωμα" δεν ειναι καταλληλο να το αναπνεουμε. Συμπεριλαμβανομενων των κολωνιων/αποσμητικων κλπ.

Απο κει και περα συνθεση με συνθεση διαφερει. Αλλα ειναι 100% καρκινος αλλα 70%...

Πάρτε ένα Soupline για την ντουλάπα, (κάτι μικρά σακουλάκια με "μπιλίτσες", πιθανότατα κατά των σκόρων) και αφήστε το απλά οπουδήποτε μέσα στο αυτοκίνητο... Μυρίζει πανέμορφα, και κρατάει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα...

Να υποθεσω οτι ειναι 2000% τοξικα αυτα αν σκεφτω οτι εχουν φτιαχτει για να σκοτωνουν ζωντανους οργανισμους. Χωρις να αποκλειω οτι και τα "κανονικο αρωματα αυτοκινητου" δεν ειναι το ιδιο η και παραπανω τοξικα. Αλλα τουλαχιστον για τα Soupline υπαρχει και η χειροπιαστη αποδειξη, μονο η νεκροκεφαλη λειπει στη συσκευασια!

Δημοσ.
Tιποτα αποτι φερει τον τιτλο "αρωμα" δεν ειναι καταλληλο να το αναπνεουμε. Συμπεριλαμβανομενων των κολωνιων/αποσμητικων κλπ.

Απο κει και περα συνθεση με συνθεση διαφερει. Αλλα ειναι 100% καρκινος αλλα 70%...

Να υποθεσω οτι ειναι 2000% τοξικα αυτα αν σκεφτω οτι εχουν φτιαχτει για να σκοτωνουν ζωντανους οργανισμους. Χωρις να αποκλειω οτι και τα "κανονικο αρωματα αυτοκινητου" δεν ειναι το ιδιο η και παραπανω τοξικα. Αλλα τουλαχιστον για τα Soupline υπαρχει και η χειροπιαστη αποδειξη, μονο η νεκροκεφαλη λειπει στη συσκευασια!

Νομίζω ότι είναι εντομοαποθητικό και όχι σκοροκτώνο, θα το κοιτάξω και θα επανέλθω με edit. Σκέψου πάντως πως μπορεί να το έχεις κανένα 6μηνο στην ντουλάπα σου, και ότι μετά να φορέσεις/μυρίσεις τα ρούχα σου... Δεν νομίζω να είναι τόσο επικίνδυνο...

EDIT: καμία σχέση τελικά με σκοροκτώνο, τα σακουλάκια που αναφέρω είναι αυτά εδώ:

http://www.colgate.com.gr/products/fabriccare/sachets.shtml

Σκοπός τους είναι απλα να αρωματίζουν την ντουλάπα και κατά συνέπεια τα ρούχα.

.

Φίλε σεβαστά τα λόγια σου, αλλά σκέψου ότι ζεις σε ένα κόσμο πνιγμένο στα τοξικά... Έρχεσαι συνέχεια σε επαφή με πλαστικά (έρευνα λέει πως ευθύνονται για την μείωση του "αντρισμού στους άντρες"), βάζεις αποσμητικά/καλλυντικά, πλένεις ότι ακουμπάς, το σπίτι σου αλλά και το σώμα σου με διάφορα προιόντα, αναπνέεις ένα αέρα 800% πιο μολυσμένο από αυτόν που ανέπνεαν οι πρόγονοί μας πριν 1000 χρόνια, τρως τόσα χημικά σε καθημερινή βάση και χίλια δύο άλλα... Ανυσηχείς λοιπόν για το αρωματικό του αυτοκινήτου σου?

Δημοσ.
Φίλε σεβαστά τα λόγια σου, αλλά σκέψου ότι ζεις σε ένα κόσμο πνιγμένο στα τοξικά... Έρχεσαι συνέχεια σε επαφή με πλαστικά (έρευνα λέει πως ευθύνονται για την μείωση του "αντρισμού στους άντρες"), βάζεις αποσμητικά/καλλυντικά, πλένεις ότι ακουμπάς, το σπίτι σου αλλά και το σώμα σου με διάφορα προιόντα, αναπνέεις ένα αέρα 800% πιο μολυσμένο από αυτόν που ανέπνεαν οι πρόγονοί μας πριν 1000 χρόνια, τρως τόσα χημικά σε καθημερινή βάση και χίλια δύο άλλα... Ανυσηχείς λοιπόν για το αρωματικό του αυτοκινήτου σου?

Καταρχάς όπως το διατύπωσα δεν έδωσα καμία απάντηση στο αν είναι κάτι επικίνδυνο ή όχι, έθεσα την απορία μου (που είναι και ειλικρινής, δε μου ήρθε τώρα για να βγω και να γράψω μια μλκ στο insomnia). Μάλιστα ο MiDi_MiLiZ με ανησύχησε κάπως με αυτό που είπε. Αναρωτιέμαι αν έχει κάποια επιπλέον γνώση γι αυτό που είπε. Εγώ το μόνο που ξέρω ως 100% καρκινογόνο από τη λιγοστή Χημεία που γνωρίζω, είναι πχ αρωματικοί υδρογονάνθρακες.

Αλλά αυτό που λες τώρα ρε συ Alchemist, με το συμπάθειο, αλλά είναι μια μπούρδα και μισή. Κι αν αναφέρεσαι στο τί κάνω εγώ, ναι, προσέχω στο τί βάζω πάνω μου τί μυρίζω και τον αέρα που αναπνέω. Άμα εσύ μαστουρώνεις και τρίβεσαι με ότι βρεις πρόβλημά σου, δε σημαίνει πως οι άλλοι επιθυμούν να κάνουν το ίδιο.

Ανησυχώ και είμαι επιφυλακτικός για όσα δε γνωρίζω. Ερώτηση έκανα, δεν έφαγα κανέναν.

Δημοσ.
Καταρχάς όπως το διατύπωσα δεν έδωσα καμία απάντηση στο αν είναι κάτι επικίνδυνο ή όχι, έθεσα την απορία μου (που είναι και ειλικρινής, δε μου ήρθε τώρα για να βγω και να γράψω μια μλκ στο insomnia). Μάλιστα ο MiDi_MiLiZ με ανησύχησε κάπως με αυτό που είπε. Αναρωτιέμαι αν έχει κάποια επιπλέον γνώση γι αυτό που είπε. Εγώ το μόνο που ξέρω ως 100% καρκινογόνο από τη λιγοστή Χημεία που γνωρίζω, είναι πχ αρωματικοί υδρογονάνθρακες.

Αλλά αυτό που λες τώρα ρε συ Alchemist, με το συμπάθειο, αλλά είναι μια μπούρδα και μισή. Κι αν αναφέρεσαι στο τί κάνω εγώ, ναι, προσέχω στο τί βάζω πάνω μου τί μυρίζω και τον αέρα που αναπνέω. Άμα εσύ μαστουρώνεις και τρίβεσαι με ότι βρεις πρόβλημά σου, δε σημαίνει πως οι άλλοι επιθυμούν να κάνουν το ίδιο.

Ανησυχώ και είμαι επιφυλακτικός για όσα δε γνωρίζω. Ερώτηση έκανα, δεν έφαγα κανέναν.

Καταρχας δεν εχω καμια ιδιαιτερη γνωση πανω σε χημειες/ιατρικα κλπ

Αυτο που ειπα για το Souplin θεωροντας το ως εντομοκτονο συμφωνα με οσα ειπε ο Arcana αρχικα, ειναι το αυτονοητο. Δηλαδη παρε ενα εντομοκτονο, λεγε με Aroxol, λεγε με κατα του σκορου, κατα των ψειρων, ενα οποιοδηποτε εντομοκτονο θες και αγαπας, και διαβασε απλα τις προφυλαξεις οπως επισης και τις παρενεργειες τους σε περιπτωση καταχρησης/λανθασμενης χρησης/ληψης. Τελικα ο Arcanaloth ειπε πως απλα ειναι αρωματικα οποτε παμε στο 2:

Διαβαζοντας τα συστατικα του καθε αρωματος διαπιστωνεις οτι η συνθεση τους ειναι 100% χημικη. Ναι οκ, μπορει να μην ειναι καρκινογονα με την ενοια της λεξης, δεν ειμαι σε θεση να το γνωριζω, αλλα προφανως ειναι χημικα βλαβερα για την υγεια και κατα συνεπεια η καταχρηση τους υποθετω πως ειναι επικινδυνη. Ποσω δε μαλλον οταν τα κλεινεις σε ενα πολυ μικρο χωρο οπως αυτος του αυτοκινητου που "μπαφιαζει". Ανεφερα παραπανω, οτι το αρωμα του αυτοκινητου μου χυθηκε πανω στο ταμπλο και το τρυπησε (για οσο κυλησε η σταγονα/σταγονες) σε βαθος 1 ποντου. Οταν λοιπον διαβρωνει τα πιο ανθεκτικα πλαστικα, γινεται να πιστεψω πως ειναι ακινδυνο για τα πνευμονια μου==>αιμα μου==>ζωτικα μου οργανα?

Επαναλαμβανω. Καμια ιατρικη γνωση δεν εχω και καμια γνωση χημειας κλπ. Αυτα που λεω ειναι υποθεσεις δικες μου, με βαση οτι αναγραφεται στις συσκευασιες τους.

Δημοσ.

Προσπαθώ να καταλάβω γιατί θίχτηκες και πραγματικά αδυνατώ... Καταρχάς δεν σε κατηγόρισα για τίποτα, και προφανώς μιλάω μεν στο β ενικό πρόσωπο, αλλά δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά... Μιλάω γενικά... Τρίτον, έχεις δίκαιο και εσύ, και ο Midi-μιliz στο ότι πρέπει να προσέχουμε, απλώς, απλοϊκά σου επεσήμανα, ότι υπάρχουν πολύ πιο σοβαρές πτυχές του θέματος, για τις οποίες δυστηχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα... Αυτό που εννοούσα με τα "πλυσίματα-τριψίματα" κτλπ, είναι πως τα περισσότερα πράγματα που χρησιμοποιούμε σήμερα, είναι χημικά παρασκευάσματα... Ακόμη και το αποριπαντικό πιάτων να παρεις, ξέρεις ακριβώς ποιές είναι οι επιπτώσεις στην υγεία? Τρώμε όμως όλοι κάθε μέρα από τα καθαρά πιατικά μας... Ή επίσης όλες οι τροφές πλέον έχουν διάφορα συντηριτικά, Ε-κάτι κτλπ...

Καταρχας δεν εχω καμια ιδιαιτερη γνωση πανω σε χημειες/ιατρικα κλπ

Αυτο που ειπα για το Souplin θεωροντας το ως εντομοκτονο συμφωνα με οσα ειπε ο Arcana αρχικα, ειναι το αυτονοητο. Δηλαδη παρε ενα εντομοκτονο, λεγε με Aroxol, λεγε με κατα του σκορου, κατα των ψειρων, ενα οποιοδηποτε εντομοκτονο θες και αγαπας, και διαβασε απλα τις προφυλαξεις οπως επισης και τις παρενεργειες τους σε περιπτωση καταχρησης/λανθασμενης χρησης/ληψης. Τελικα ο Arcanaloth ειπε πως απλα ειναι αρωματικα οποτε παμε στο 2:

Διαβαζοντας τα συστατικα του καθε αρωματος διαπιστωνεις οτι η συνθεση τους ειναι 100% χημικη. Ναι οκ, μπορει να μην ειναι καρκινογονα με την ενοια της λεξης, δεν ειμαι σε θεση να το γνωριζω, αλλα προφανως ειναι χημικα βλαβερα για την υγεια και κατα συνεπεια η καταχρηση τους υποθετω πως ειναι επικινδυνη. Ποσω δε μαλλον οταν τα κλεινεις σε ενα πολυ μικρο χωρο οπως αυτος του αυτοκινητου που "μπαφιαζει". Ανεφερα παραπανω, οτι το αρωμα του αυτοκινητου μου χυθηκε πανω στο ταμπλο και το τρυπησε (για οσο κυλησε η σταγονα/σταγονες) σε βαθος 1 ποντου. Οταν λοιπον διαβρωνει τα πιο ανθεκτικα πλαστικα, γινεται να πιστεψω πως ειναι ακινδυνο για τα πνευμονια μου==>αιμα μου==>ζωτικα μου οργανα?

Επαναλαμβανω. Καμια ιατρικη γνωση δεν εχω και καμια γνωση χημειας κλπ. Αυτα που λεω ειναι υποθεσεις δικες μου, με βαση οτι αναγραφεται στις συσκευασιες τους.

Ποιός είναι αυτός?

Δημοσ.

μια χαρα λυση ειναι το soupline και σιγουρα πιο ασφαλες απο τα αγνωστα trees.

αυτο που λεει για σκορο οπως εγραφε και στο λινκ ειναι απλα οτι και καλα η λεβαντα απωθει τον σκορο..

Δημοσ.

Ρε συ Alchemist, μιας και λέμε γι αρώματα αυτοκινήτου δεν αναφέρουν σύνθεση. Τα άλλα που λες και τα κάνεις όλα αχταρμά αναφέρουν σύνθεση και δραστικά συστατικά και ξέρεις καλά ποιό είναι επικίνδυνο ή εν δυνάμει βλαβερό με διάφορους τρόπους.

Τρία διαφορετικά αρώματα αυτοκινήτου έχω αυτή τη στιγμή στο σπίτι καινούργια (μάλιστα κατά σύμπτωση το ένα το προορίζω να το πάω στο αυτοκίνητο) και το ένα από τα τρία ξέρω πως είναι φυτικής προέλευσης, τα άλλα δύο πουθενά δε γράφουν τί σύνθεση έχουν και ιδέα δεν έχω τί χημικές ουσίες μπορεί να περιέχουν. Συνεπώς αυτό ακριβώς αναρωτιόμουν, αν είναι όλα όσα κυκλοφορούν ΟΚ να τα αναπνέουμε ή μήπως ελοχεύει και κάποιος κίνδυνος, δεδομένου πως μέσα στο αυτοκίνητο είναι μικρός ο χώρος και με το που ανοίγει το κλιματιστικό γίνεται μαστούρα κανονικότατη.

Αρώματα κυκλοφορούν πάρα πολλά, το θέμα είναι αν είναι όλα ελεγμένα για την καταλληλότητά τους. Μπορεί και να είναι πολύ απλή η απάντηση σε αυτό και να είχα τζάμπα τον ενδοιασμό, αλλά αφού δε ξέρω, τον έχω.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

για αλλη μια φορα οφ τοπικ!

εχω απο το 1990 αυτοκινητο κ νομιζω,ειμαι σιγουρος, πως το καλυτερο ηταν αυτο με τα πετραδακια στο τασακι,αλλα τωρα δεν καπνιζω,οποτε αουτ!

Αλλα πιστευω οτι τα μικρα γυαλινα βαζακια ειναι τα καλυτερα,του στυλ ερ γουικ!

Βεβαια λογω οικονομικης κρισης τελευταια χρονια αγοραζω απο λιντλ κ τσαμπα σε σχεση με τα αλλα κ κραταν παρα πολυ καιρο, κ πολυ καλο αρωμα ελαφρυ κ μια χαρα)! μακραν το καλυτερο ειδικα για το τσαμπα της τιμης του(δεν θυμαμαι ακριβως τιμη) ,

ειναι ολα τα λεφτα στην τσεπη σου μενουν! δικο μου!

best item money can buy....k αυτο δικο μου.:mrgreen:

Δημοσ.
για αλλη μια φορα οφ τοπικ!

εχω απο το 1990 αυτοκινητο κ νομιζω,ειμαι σιγουρος, πως το καλυτερο ηταν αυτο με τα πετραδακια στο τασακι,αλλα τωρα δεν καπνιζω,οποτε αουτ!

Αλλα πιστευω οτι τα μικρα γυαλινα βαζακια ειναι τα καλυτερα,του στυλ ερ γουικ!

Βεβαια λογω οικονομικης κρισης τελευταια χρονια αγοραζω απο λιντλ κ τσαμπα σε σχεση με τα αλλα κ κραταν παρα πολυ καιρο, κ πολυ καλο αρωμα ελαφρυ κ μια χαρα)! μακραν το καλυτερο ειδικα για το τσαμπα της τιμης του(δεν θυμαμαι ακριβως τιμη) ,

ειναι ολα τα λεφτα στην τσεπη σου μενουν! δικο μου!

best item money can buy....k αυτο δικο μου.:mrgreen:

Δοκιμασε με τετοιο καιρο να παρκαρεις σε ηλιο εχοντας αυτο το air wick με το "γυαλινο" βαζακι και θα δεις πως ενα air wick κοστιζει 300 ευρω. Εχω αναφερει πιο πανω τι ρολο βαρανε αυτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...