Προς το περιεχόμενο

view jpg from konsole

sentient6

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ρε σεις, ξερει κανείς πως μπορώ να δω μία εικόνα απο konsole??

έστω ότι δεν έχω μπει σε γραφικό περιβάλλον...πώς μπορώ να δω φωτογραφίες;

ευχαριστώ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω αλλά αυτό που ζητάς μάλλον είναι αδύνατον έχοντας υπ' όψη το πώς δουλεύει το jpeg format. Τώρα άν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να κάνει recompose το jpeg σε π.χ. ASCII art και να σου δείχνει μιά στο περίπου αναπαράσταση την φωτογραφίας δεν το γνωρίζω. Αν ξέρει πάντως κάποιος σίγουρα τι παίζει ας πεί θα έχει πολύ γέλιο να το δοκιμάσω.

Πράγματι. Το έχω δει κι εγώ και το σκεφτόμουν.

Ο τύπος άνοιξε την φωτογραφία από γραμμή εντολών και την επεξεργαζόταν κι όλας.

Δε ξέρω πως γίνεται αλλά δεν βρίσκω λόγο να μην γίνεται. Επίσης έχω δει live τον αδερφό μου να επεξεργάζεται εικόνες από κάποια γραμμή εντολών (δε ξέρω τίνος) σε win.

Γίνεται να δεις και jpeg και βίντεο ακόμα από την κονσόλα. Απλά πρέπει να έχεις ενεργοποιημένο κάποιο framebuffer driver (π.χ. vesa ή vesa-tng), κοινώς να παίζεις σε mode διαφορετικό από text. Αν έχετε καμία διανομή με bootsplash (π.χ. SuSE, κλπ), γυρίστε σε κονσόλα και δώστε mplayer a-video-file ;-)

Για JPEG δυστυχώς δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή κάποιο πρόγραμμα.

Συμπλήρωση: Δοκίμασα αυτό και είναι αρκετά καλό. Εντυπωσιακή η δυνατότητά του να δείχνει κανονικά PDF σε console framebuffer :-)

Για PDF να το καταλάβω αλλά το mplayer που λές δεν σου δείχνει το video στην κονσόλα, απλώς τρέχει τον mplayer και φορτώνει το video σε ένα GUI. Εγω κατάλαβα ότι ο sentient6 ζητάει προγράμματα που να σου δείχνουν jpeg μέσα στην κονσόλα. Εκτός αν έχω καταλάβει λάθος οπότε πάω πάσο...

Για PDF να το καταλάβω αλλά το mplayer που λές δεν σου δείχνει το video στην κονσόλα, απλώς τρέχει τον mplayer και φορτώνει το video σε ένα GUI. Εγω κατάλαβα ότι ο sentient6 ζητάει προγράμματα που να σου δείχνουν jpeg μέσα στην κονσόλα. Εκτός αν έχω καταλάβει λάθος οπότε πάω πάσο...

Κατάλαβες λάθος :-P

Το «γυρίστε σε κονσόλα» σημαίνει Alt+Ctrl+F[1-6] ή killall X ή init 3 ή εν πάσει περιπτώσει ότι σε βγάζει από το X-Window System ;-). Ο mplayer (αν έχει γίνει compile με SDL υποστήριξη και fbcon driver, παίζει κανονικότατα βίντεο χωρίς X.

Και το πρόγραμμα που έδωσα, δείχνει JPEG σε κονσόλα btw ;-)

Κατάλαβες λάθος :-P

Το «γυρίστε σε κονσόλα» σημαίνει Alt+Ctrl+F[1-6] ή killall X ή init 3 ή εν πάσει περιπτώσει ότι σε βγάζει από το X-Window System ;-). Ο mplayer (αν έχει γίνει compile με SDL υποστήριξη και fbcon driver' date=' παίζει κανονικότατα βίντεο [b']χωρίς[/b] X.

Και το πρόγραμμα που έδωσα, δείχνει JPEG σε κονσόλα btw ;-)

Πάσο :mrgreen:

Θα το δοκιμάσω κι εγώ το prog που λές γιατί έχει πολύ πλάκα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...