antir Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 1)εγραψα κατι dvd verbatim και καποια απο αυτα μου εχουν εμφανισει κατι μπλε-μαυρες κηλιδες σε καποια σημεια στην επιφανεια τους .Τι σημαινει αυτο?Πρεπει να ανησυχω? 2)υπαρχει καποιο προγραμμα να ελεγχω τη ποιοτητα των dvd ? 3)γιατι ενω τα dvd ειναι 8x ,το nero μου τα γραφει με default ταχυτητα 16x ?Να το αποφευγω να τα γραφω με 16x?
Nikos Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Οι κηλίδες αυτές, να υποθέσω ότι, δεν υπήρχαν αρχικά και εμφανίστηκαν με τον καιρό. Αυτό γίνεται γιατί πρακτικά τα DVD/CD που γράφουμε χρησιμοποιούν μια επίστρωση με χρωστική στην οποία γράφονται τα δεδομένα. Οι χρωστικές που χρησιμοποιούνται αντιδρούν με την ακτινοβολία του λεϊζερ αλλά με τον χρόνο αλλάζουν δομή και με την ηλιακή ακτινοβολία. Επίσης τα πλαστικά που χρησιμοποιούνται είναι πολύ ευαίσθητα σε χημικές ουσίες και στη θερμότητα. Οπότε για την πρώτη ερώτηση η απάντηση είναι προφανής. Είναι αποτέλεσμα της επίδρασης των εξωτερικών παραγόντων και κάποια στιγμή οι αλλαγές θα είναι αρκετά σοβαρές για να μην μπορεί το drive σου να τις διορθώσει. Οπότε καλό ειναι να τα πάρεις ένα backup. Πολλά DVD-Writer με συγκεκριμένες μάρκες DVD επιτρέπουν μεγαλύτερες ταχύητητες απο τις ονομαστικές. Θεωρητικά έχουν δοκιμαστεί και δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά εγώ προσωπικά δεν γράφω σε ταχύτητες πάνω από 8x, τόσο γιατί δεν πιστεύω ότι το 1,5-2 λεπτά που κερδίζω αξίζουν τον κόπο, όσο και γιατί ποτέ δεν είμαι 100% σίγουρος ότι τα δισκάκια που δοκίμασε η εταιρία για να αποφασίσει την αυξημένη ταχύτητα είναι τα ίδια με αυτά που έχω στα χέρια μου.
Neurotic_Fest Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Eixa diabasei oti kati tetoio simbainei se perioxes me poli igrasia, den thimamai bebaia akribos to xroma ton kilidon s'ekeines tis periptoseis alla ego th'anisixousa an imouna stin thesi sou akomi kai an den einai auto, an simbainei auto tote den nomizo na paizei rolo i taxitita eggrafis.Genika afou emfanistikan meta tin eggrafi auto pou sigoura mporeis na peis einai oti i bafi exei allilepidrasei me kapoion periballontiko paragonta kai to apotelesma fainetai dia gymnou ofthalmou. Akomi kai an ta dedomena sou einai akomi apeiraxta den nomizo oti einai kalo simadi.Apo tin alli ta perissotera metrias poiotitas cd pou exo exoune kitrinisei apo tous protous mines kai akomi diabazontai xoris problima.Den einai kalo deigma makrobiotitas pantos, ego tha ekana ena extra antigrafo me oti periexoun auta ta dvd.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.