Προς το περιεχόμενο

Εντελώς αρχάριος στο Linux

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποσο χωρο ακριβως πιανει η διανομη δεν ξερω, εξαρταται βεβαια και απο το τι θα βαλεις, αλλα υποθετω θα πρεπει να του αφησεις μερικα GB φυσικα.Αν το θες για primary λειτουργικο, τοτε βαλε του οσα θα εβαζες και σε windows.

Σχετικα με το swap, οριζεις το partition κατα τη διαρκεια της εγκαταστασης, οπως το ειπες.

Στο bios δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα αλλο, μονο αλλαζεις το boot sequence, η αμα θες για ευκολια, γινεται κατα την εκκινηση να πατησεις F8 και να διαλεξεις απο που θα bootαρεις(αναλογα με τη motherboard σου, μπορει στη δικη σου να μη γινεται).

Και δεν πειραζει που δεν εχεις εγκαταστησει ποτε σου λειτουργικο, ουτε εγω ειχα το καλοκαιρι περυσι που εγκατεστησα το suse 9.3, αλλα τωρα εχω εγκαταστησει και windows και slackware.

Δημοσ.

Για primary λειτουργικό δε νομίζω ότι είμαι έτοιμος ακόμη να έχω το suse αν και ελπίζω κάποια στιγμή να γίνει κι αυτό!

Ψάχνω, στο site του αλλά αυτή η ερώτηση μου μένει αναπάντητη.

Είμαι έτοιμος για εγκατάσταση και το τελευταίο πράγμα για το οποίο θέλω να είμαι σίγουρος, ώστε να μην κάνω καμιά πατάτα, είναι να μάθω πόσα gb πρέπει να είναι το partition στο οποίο θα γίνει η εγκατάσταση.

Το πρόβλημα είναι ότι έχω διαθέσιμα 12gb , από τα οποία τα 2.5 θα πάνε στο swap file. Άρα μας μένουνε 9.5gb.. Θα φτάσουν;

Δημοσ.
Ναι, 9.5 θα φτάσουνε αλλά γιατί να δώσεις 2.5 GB στο swap ? Είναι πάρα πολλά. Με 512MB θα είσαι αρχηγός.

Γιατί ο φίλος Isle σε προϊγούμενο post του, είπε ότι η virtual memory θα πρέπει να έχει 1.5 φορές το μέγεθος της μνήμης Ram του υπολογιστή.

Εκτός κι αν κατάλαβα λάθος, :oops:

Δημοσ.

Τα σέβη μου σε όλους :)

Είμαι έτοιμος να αρχίσω, τα λέμε το βράδυ, ελπίζω με ευχάριστα αποτελέσματα και πολλές πολλές καινούργιες απορίες :)

Δημοσ.

(Φτού!)

Ενώ έχω 14gb ελεύθερα στο c:/ μου δίνει δικαίωμα να κάνω ένα partition μέχρι 2478 mb ! Γιατί ; Κάνω κάτι λάθος ; Με το partition magic 8 αυτά.

Δημοσ.
Δεν σε αφήνει να κάνεις shrink το partition η αφού το κάνεις αυτό δεν σε αφήνει να κάνεις νέο partition μεγαλύτερο από 2G ?

Το πρόβλημα ήταν ότι δεν είχα κάνει πρώτα τον unallocated space.

Όταν το έκανα, μετά με άφησε κανονικά να κάνω το partition. Αλλά γενικώς όλη η φιλοσοφία ήταν λάθος , ειδικά για την εγκατάσταση του Suse.

Το σωστό ήταν να πειράκω μόνο τον unallocated space με το p.magic και να αφήσω το suse να κάνει τα partition όπως και έκανα τελικά και η εγκατάσταση έγινε μια χαρά!

Φοβερό Gui και το Yast είναι πολύ εύχρηστο εργαλείο ειδικά όταν είσαι αρχάριος σαν κι εμένα.

Τώρα έχω κάποιες απορίες (1.000.000 έχω αλλά αρχίζω από τα βασικά) :P

Εγκατέστησα την Ελληνική γλώσσα, αλλά δε μπορώ να βρώ πως αλλάζει σε Ελληνικά ώστε να γράψω είτε στον Firefox είτε σε έγγραφο.

Ποιος είναι ο κατάλληλος συνδιασμός στο πληκτρολόγιο;

Ο firefox μπορεί να παραμετροποιηθεί έτσι όπως γίνεται και στα windows ,ή στo linux οι δυνατότητες του είναι περιορισμένες ;

Δημοσ.

Στο KDE υπάρχει κάπου στο control center ένα σημείο που σου λέει με πιό συνδιασμό αλλάζεις γλώσσα στο keyboard. Δεν θυμάμαι ποιό είναι το default. Όσο για τον firefox έχει ακριβώς τις ίδιες δυνατότητες που έχει και στα windows.

Δημοσ.

Μαλιστα μπορεις να κανεις οτι συνδυασμους θελεις με το keyboard για να ανοιγεις προγραμματα, να μετακινησε σε παραθυρα, κτλ.Εγω χρησιμοποιω οχτω απο τα δωδεκα F keys και ανοιγω τα προγραμματα που χρησιμοποιω με ταχυτητα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά το βρήκα!

Πέρα από το ότι δεν ξέρω τον δρόμο μου μέσα στο νέο OS , το βρίσκώ πολύ εύχρηστο!

Να κάνω μια άλλη ερώτηση. Από Windows δεν μπορώ να δώ τον Desktop που τρέχει σε linux στο ίδιο τοπικό δίκτυο. Από Linux Μπορώ; Για αυτές τις δουλειές είναι ο Conqueror ;

Επίσης, Πως μπορώ να δώ τους σκληρούς μου, στον ίδιο Desktop, από Linux ;

Ευχαριστώ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...