Προς το περιεχόμενο

Ακουω σχολια/γνωμες.Εμενα παντως με προβληματισε....

mazda

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

plz μην δίνετε βάση στις βλακείες που βρίσκετε κατά καιρούς στο Inbox σας... η κοινή λογική λέει πως το συγκεκριμένο μύνημα είναι μία κακόγουστη φάρσα κάποιου:

• Αν ο κίνδυνος ήταν υπαρκτός, πιστεύετε πως δεν θα υπήρχε ενημέρωση και από άλλα ΜΜΕ; Γιατί διάλεξαν για την ενημέρωση του κόσμου ένα μέσο που χρησιμοποιεί το 10% του πλυθησμού και όχι π.χ. την τηλεόραση ή τις εφημερίδες που έχουν μεγαλύτερη εισχώρηση;
  • Γιατί δεν γίνεται αναφορά στην ακριβή τοποθεσία και την ημερομηνία του συμβάντος; Μήπως επειδή είναι δημιουργήματα της φαντασίας κάποιου;
  • Γιατί καμμία έρευνα δεν έχει δείξει μακροχρόνιες βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό από τα πολυμερή του πλαστικού; Επιπλέον, γιατί να είναι επιβλαβή τα μπουκάλια από αναψυκτικά / νερό και να μην είναι επιβλαβή τα πλαστικά μπουκάλια για αθλητές που ο σκοπός τους είναι ακριβώς η επανελλημένη χρήση;
  • Αν υποθέσουμε πως με το πέρασμα του χρόνου το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το μπουκάλι υφίσταται αλλοίωση, τότε στην περίπτωση που κάποιος έπινε από ένα μπουκάλι Coca Cola που είχε μείνει στο ράφι κάνα χρόνο θα επιρρεαζόταν άμεσα. Γιατί δεν έχουμε καμμία ένδειξη σχετικού συμβάντος;

Βάλτε το στο μυαλουδάκι σας, ΔΕΝ υπάρχει κάποια διεθνή συννομωσία που δεν θέλει να ξέρετε πως τα πλαστικά μπουκάλια είναι επιβλαβή για την υγεία σας, υπάρχουν πλέον αρκετά εναλλακτικά υλικά που μπορούν να χρησιμοποιούν οι εμφιαλωτές με παρεμφερές κόστος και αν υπήρχε κίνδυνος θα τα άλλαζαν εν μία νυκτή για να αποφύγουν νομικά μπλεξίματα.

Ο μόνος κίνδυνος που υπάρχει ΙΜΗΟ προέρχεται από το πόσο καθαρό διατηρείται το μπουκάλι κατά τη διάρκεια της χρήσης του. Φροντίστε να καθαρίζετε κατά καιρούς τα μπουκάλια που χρησιμοποιείτε με σαπούνι για τα πιάτα και ο κίνδυνος είναι μηδαμινός.

btw θυμάστε εκείνο το mail που έλεγε πως αν βάλεις ένα δόντι σε ένα ποτήρι Coca Cola θα λιώσει σιγά-σιγά :P

Δημοσ.

Πέθανε δεν πέθανε η μαύρη λίγη σημασία έχει. Όπως και το αν είναι το email πραγματικότητα.

Η κοινή λογική λέει πως πρέπει να φοράμε ζώνες ασφαλείας και κράνος, αν 9 στους 10 δεν φορούν είναι θέμα άλλης συζήτησης.

Η κοινή λογική λέει ότι το μπουκάλι είναι μίας χρήσεως. Γι' αυτό και αναγράφεται στην συσκευασία.

Όλα τα υπόλοιπα είναι ελληνικός τσαρλατανισμός. Το αγαπημένο σπορ των Ελλήνων.

Δημοσ.

ρε παιδιά πλακα κάνετε? τόσο δύσκολο είναι να το χρησιμοποιήσει κάποιος 2-3 φορες και να το πετάξει? μια βδομάδα? μαυρίζει k το σαπουνίζουμε? 7χρονια στο χωράφι?

και γω μικρός που δούλευα στα χωράφια του παππου μου από τότε θυμάμαι που έβλεπα τον παππου να αλλάζει μπουκάλια κάθε μέρα (καλοκαίρι) .....όχι ότι θα είναι τόσο άμεσος ο κίνδυνος αλλα ήμαρτον....σαν να έχεις 2 βρακιά όλα κιόλα και τα πλένεις εναλλάξ.

Δημοσ.

hmmmm με ενα μικρο search:

http://www.waterquality.crc.org.au/HSarch/HS32c.htm

και

http://www.ehomemakers.net/en/print.php?id=344

ενταξει ειναι hoax το email (αρχησε να ερθει στην Ελλαδα, ειπαμε ειμαστε πισω...) αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν κινδυνοι...

Δημοσ.

Δικια μου αποψη! Δεν πειραζει να χρησιμοποιησεις δευτερη φορα το ιδιο μπουκαλι αλλα βρε παιδια οχι και να το παντρευτεις. Γενικα ολα τα δοχεια νερου παντως μπορουν να γινουν επικινδυνα. Αν χρησιμοποιεις μια ζωη το ιδιο και ειναι συνεχεια γεματο λογικο ειναι να αναπτυχθουν βακτηριδια λογω υγρασιας και ειδικα το καλοκαιρι με την ζεστη. Αυτο δεν εχει να κανει με το αν ειναι γυαλινο ή πλαστικο.

Δημοσ.

Δε ξέρω αν τα πλαστικά μπουκάλια περιέχουν καρκινογόνες ουσίες αλλά όπως αναγράφεται, είναι μιας χρήσης. Εκείνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι με τον καιρό μαζεύονται μικρόβια (ιδίως όταν το μπουκάλι περιέχει νερό) και είναι δύσκολο να φύγουν. Ιδίως για μπουκάλια νερού αν θέλετε να βάζετε στο στομάχι σας εκτός από νερό και μικρόβια ε τι να πω. Μη χρησιμοποιείτε πλαστικά πολλές φορες. Αν δεν πλένεις τα χέρια σου πριν φας δε θα πεθάνεις αλλά δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να το κάνεις. Εκτός αν θέλετε το στομάχι σας να γίνει αποικία κάθε είδους βακτηρίων και μικρόβιων. Εγώ πάλι για το νερό έχω ένα γυάλινο και κάνει μια χαρά τη δουλειά του, το οποίο φυσικά στεγνώνω καλά μετά από χρήση και δεν το αφήνω στον ήλιο.

Δημοσ.

Πολύ χλωμό μου φαίνεται να ισχύουν τα παραπάνω άσε που ακόμα και να επαναχρησιμοποιήσει κάποιος το μπουκάλι δεν νομίζω οτι θα το κάνει παραπάνω από 2-3 φορές.Αυτό που πρέπει να προσεχτεί imho είναι το ζήτημα του εμφιαλωμένου νέρού στον ήλιο λόγω της αλλοίωσης της συσκευασίας από την υψηλή θερμοκρασία όπως σωστά αναφέρθηκε προηγουμένως.Ας μην μιλήσουμε καλύτερα για την ποιότητα του νερού -που πληρώνουμε για εμφιαλωμένο και πολλές φορές είναι χειρότερο και από αυτό της βρύσης.-Αλλά αφού δεν υπάρχουν πολλοί έλεγχοι δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα . ..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...