Προς το περιεχόμενο

Πρόγραμμα για ηλεκτρική κιθάρα

protathlitis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Έχετε να προτείνετε κάποιο πρόγραμμα για προσομοίωση ενισχυτή ηλεκτρικής κιθάρας στο PC?

Δεν είναι για μένα, οπότε δεν ξέρω λεπτομέρειες για την κιθάρα, απλώς ότι έχει συνδεθεί στο Line in στο PC.

Δημοσ.

Φαντάζομαι ότι θέλεις να ακούς την κιθάρα από τα ηχεία του υπολογιστή.. Το σήμα που στέλνει η κιθάρα είναι εξαιρετικά ασθενές και μπορείς να το ενισχύσεις μόνο μέχρι εκεί που επιτρέπει η κάρτα ήχου σου.. Η ενίσχυση της κάρτας ήχου είναι πολύ μικρή σε σχέση με αυτή που δίνει ο ενισχυτής της κιθάρας και γι αυτό δεν θα την ακούσεις ποτέ δυνατά από τα ηχεία του υπολογιστή.. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δώσεις το OUT του ενισχυτή στο IN της κάρτας αλλά προσοχή γιατί μπορεί να κάψεις κάτι..

Δημοσ.

Οχι δεν εννοει αυτο.Εννοει προγραμμα που να εξομοιωνει ενισχυτες κιθαρας,οπως λεμε Marshal,Mesa-Boogie,Soldano κλπ.

Υπαρχει ενα προγραμμα που ειχα χρησιμοποιησει καποτε,το οποιο ομως ειναι plugin για το cubase.Δεν ειναι ξεχωριστο δηλαδη.Αν θυμαμαι καλα λεγεται amplitube.Και φυσικα ειναι shareware.Ειναι αρκετα καλο.

Εαν ο φιλος σου ασχολειται αρκετα με την κιθαρα πες του να κοιταξει το v-amp 2.Εγω αυτο εχω.Ειναι ενα μηχανηματακι που συνδεεται με το pc και εξωμοιωνει ενισχυτες κιθαρας και καμπινες και εχει και καποια βασικα εφε και ειναι πολυ καλο και για να παιζεις απλα η και για να γραφεις στο pc.Γυρω στα 140 ευρω.Το χρησιμοποιουν επισης και σε συναυλιες.

Δημοσ.

Δες αυτό http://guitarfx.net/ Προσομειώνει τα εφφέ των ενισχυτών, απλά θέλει κάθε φορά που θα το ανοίγεις να είσαι συνδεδεμένος στο Internet. MONO την ώρα που το ανοίγεις όμως. Μετά αποσυνδέεσαι και είσαι ΟΚ.

Δημοσ.

Γιατι το παιδευετε το πραγμα? :-D

Ενα ειναι το προγραμμα .

Guitar Rig 2

Θα το βρεις να το κατεβασεις σε "δωρεαν" μαγαζια. Αν το παρεις αυθεντικο συνοδευεται απο ειδικη πεταλιερα, αντιστιχη με μια της line6

Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Επειδή πρόκειται για πρωτάρη, θα προτιμήσω να του δώσω το guitarfx, που φαίνεται απλό, εύχρηστο και με presets.Δεν είναι free βέβαια, οπότε θα πρέπει να το "αγοράσω".

Δημοσ.
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Επειδή πρόκειται για πρωτάρη' date=' θα προτιμήσω να του δώσω το guitarfx, που φαίνεται απλό, εύχρηστο και με presets.Δεν είναι free βέβαια, οπότε θα πρέπει να το "αγοράσω".[/quote']

Και το Guitar Rig εχει μεγαλη βιβλιοθηκη με ετοιμα. Τοσα που οταν το εβαλα αντι να παιζω, εψαχνα μια ολοκληρη μερα τους ηχους :mrgreen: Ειναι μεγαλουτσικο το ατιμο. Το 1.2 ηταν 30 κατι mb. Το 2.1 ειναι καμια 150-180mb.

επισης και το guitar rig και το guitarfx(ας ειναι απλο) θελει καρτα ηχου audigy ,εστω Live. Με onboard δεν θα ακουστει τιποτα, μονο ενα σφυριγμα. Και αν εχει αργη cpu και λιγη RAM θα εχει delay...

Δημοσ.

Ναι το guitar rig εννουσα και μπερδευτηκα με το amplitube του cubase.

Το εχω δουλεψει λιγο το guitar rig αλλα δεν με ικανοποιησε.Ειναι πολυ δυσκολο να βγαλεις εναν καλο ηχο.Και οταν λεω εναν καλο ηχο,εννοω μια καλη καθαρη παραμορφωση.Ακομη και με τα 2 καινουργια distorions του καινουργιου update ο ηχος ειναι βρωμικος.Βεβαια δεν το εχω ψαξει πολυ.Εχω βολευτει με το v-amp 2 που οσο να ναι ειναι λιγο πιο αναλογικο σε σχεση με τα software.

Αυτο που αποζητανε οι περισσοτεροι κιθαριστες ειναι ενας ηχος καθαρος.Συνηθως ολα αυτα τα μηχανηματακια η τα software λογω του οτι ειναι "ντιτζιτιλες" εχουνε digital βαβουρα οταν βαλεις αρκετη παραμόρφωση η οποια δεν εχει να κανει σχεση με το τι tweakarisma θα κανεις εσυ.Βεβαια δεν λεω για την κλασσικη βαβουρα της παραμορφωσης που κοβεται με το noise gate,αλλα για αυτη την ντιτζιτιλα που ακουγεται οσο παιζεις η αμα π.χ σταματησεις μια συγχορδια.Δεν σταματαει δηλαδη αμεσως ο ηχος αλλα κανει κατι σαν fumf το οποιο βεβαια ισχυει και οταν παιζεις κανονικα και κανει τον ηχο πιο βρωμικο.Πρεπει βεβαια να σαι λιγο ψαγμενος για να το ακουσεις αυτο η για να εχεις την απαιτηση πιο καθαρου ηχου.

Οι λαμπατοι καλοι ενισχυτες π.χ δεν εχουνε κατι τετοιο.Εκει και πολυ παραμορφωση να δωσεις αν tweakareis σωστα τον ηχο θα ειναι crystal clear.Δεν ξερω τι ισχυει για τα λαμπατα πεταλια τυπου gt2 οταν τα ακους στο pc.Δεν τα εχω δοκιμασει.

Παντως to v-amp αν και εχει λιγη ντιτζιτιλα ειναι πολυ καλο γιατι βγαζει ηχους με μπολικο punch και sustain και ετσι παιζεις πιο ευκολα σολα.

Το guitarfx δεν το ηξερα.Θα το τσεκαρω και θα σας πω εντυπωσεις.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

αυτα που λετε ειναι αν καταλαβα καλα προγραμματα που δουλευον σε συνδυασμο με πραγματικη κιθαρα?

Υπαρχει κατι (αρκετα απλο) που να ειναι σαν εξομοιωτης ηλ κιθαρας?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...