tsakaloutis82 Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Καλησπέρα, Θέλω να πάρω έναν εξωτερικό σκληρό 3,5'' και μια θήκη γι'αυτόν. Το θέλω για να τον συνδέω και με desktop υπολογιστή αλλά και λάπτοπ. Θέλω να έχει εξωτερική τροφοδοσία ώστε να μην επηρεάζει την αυτονομία του λάπτοπ. Καταρχάς ισχύει κάτι τέτοιο ή πάλι θα τρώει μπαταρία του λάπτοπ; Επίσης θα ήθελα να μου πείτε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στους σκληρούς IDE και SATA. Ποιο από τα δύο να προτιμήσω; Να σημειώσω ότι τον σκληρό τον θέλω για να αποθηκεύσω όλα τα αρχεία μουσικής και βίντεο που έχω και γι'αυτό προσανατολίζομαι να πάρω ένα 250 gb. Thanx mates
billyyo Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Αν ο σκληρός χρησιμοποιεί την USB θύρα θα καταναλώνει παραπάνω μπαταρία, αλλά τόσο λίγο που δεν χρειάζεται να ανησυχείς για αυτό. Οι SATA σκληροί προσφέρουν καλύτερους χρόνους προσπέλασης (εγγραφή, αναζήτηση κτλ) αλλά δεν ξέρω κατα πόσο αυτό ισχύει από τη στιγμή που θες να τον χρησιμοποιήσεις ως εξωτερικό.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 o sklhros efoson 9a exei ekswterikh trofodosia den tha trabaei reyma apo to usb.apla 9a epikoinwnei mesw usb.oi sata ap'oti kserw den einai grigoroteroi twn pata(IDE). proteinw http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.700711 + http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.301519 o sklhros exei 5eth eggyhsh,eksoy kai h epilogh.. oi sataII diskoi einai backward compatible..dld leitoyrgoyn kai san sataI.
tsakaloutis82 Δημοσ. 10 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2006 Έχω καταλήξει ότι θα πάρω έναν σκληρό γύρω στα 100 ευρώ με 250 GB. Επειδή οι τιμές στις 3 μάρκες Seagate - Maxtor - Western Digital είναι σχεδόν ίδιες θέλω να μου πείτε ποια μάρκα να προτιμήσω. Τον θέλω για εξωτερικό. Έχει διαφορά αν είναι SATA ή SATA II όταν μιλάμε για εξωτερικό δίσκο; Υπάρχει καμιά θήκη που να εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες της SATA II και όχι απλά να είναι συμβατή μαζί της αλλά να αποδίδει σαν απλή SATA; Η μήπως μιλάμε για πολύ ψιλά πράγματα. Επίσης θέλω να ρωτήσω για την cache. Έχει μεγάλη διαφορά να είναι 16ΜΒ αντί για 8ΜΒ; Σας παραθέτω τα link με τους σκληρούς να μου πείτε τη γνώμη σας: Western Digital Seagate Maxtor (αυτός είναι SATA??) Θέλω να μου προτείνετε ένα κουτί που να αξιοποιεί πλήρως αυτούς τους σκληρούς, να έχει εξωτερική τροφοδοσία φυσικά και να έχει καλή κατασκευή (αλουμίνιο) Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις γνώμες και τις προτάσεις σας
fonzi Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Λοιπόν για δίσκο να σου πω: Πρώτος ο seagate αλλά μόνο αν δεν σε εκνευρίζει το γουργούρισμα που κάνει όταν γραφει/διαβάζει. Πολύ καλός ο hitachi αλλά κάνει και αυτός έναν ψιλοθόρυβο... Πολύ καλός ΚΑΙ αθόρυβος ο samsung. 250GB sata μιλάω πάντα... Εγώ θα πάρω ένα sata bracket και θα βγάλω έξοδο πίσω από τον υπολογιστή όπου θα συνδέσω έναν sata που θα τον έχω σε κουτάκι που θα φτιάξω από ένα παλιό dvd player.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.