Προς το περιεχόμενο

βοήθεια: codec pack

g1annis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εϊναι ίσως μια ερώτηση που έχει γίνει άπειρες φορές, αλλά είναι λίγο δύσκολο να κάνεις αναζήτηση στο forum με λέξεις μικρές όπως wma, wmv, mp3 κλπ.

Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος να δω wmv και να ακούσω wma από το vlc και το amaroK αντίστοιχα.

Στα win περνούσες ας πούμε το K-Lite Mega codec pack και πιθανότατα ήσουν κομπλέ για αρκετο καιρό. Στο linux θα πρέπει να εγκαθιστώ τους codecs κάθε αρχείου για κάθε διαφορετική εφαρμογή?

Δεν υπάρχει δηλαδή κάτι σαν codec pack?

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ φίλε μου. Ο οδηγός που λες έχει εξελληνιστεί κι όλας. Μπορεί όποιος θέλει να τον βρει εδώ:

Ανεπίσημος Οδηγός Ubuntu 5.04

Το ζήτημα είναι πως πουθενά δε λέει αν (και με ποιον τρόπο) είναι δυνατό να δούμε wmv και να ακούσουμε wma.

Και επίσης, κάπου λέει: "εγκαταστήστε την δυνατότητα να αναπαράγετε DVD". Εγώ έκανα ότι έλεγε ο οδηγός, αλλά DVD δεν κατάφερα ακόμα να δω αξιοπρεπώς με κανένα πρόγραμμα. Η φωνή καθυστερεί σχεδόν πάντα, και η εικόνα είναι σπασμωδική.

Αν κάπως βοηθάει να καταλάβετε το πρόβλημά μου, σας λέω ότι τα DVD δισκάκια ζεσταίνονται αρκετά, ότι το DVD-R ακούγεται πάρα πολύ, και ότι όταν διαβάζει ένα DVD, το κόκκινο φωτάκι του κουτιού (του σκληρού) αναβοσβύνει με ύποπτη συχνότητα (στα win άναβε μια φορά το λεπτό το πολύ κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής ενός DVD και η συσκευή ήταν παντελώς αθόρυβη.

Κάτι τελευταίο (για να μη σας κουράζω) που με έχει κάνει να νιώθω άσχετος, είναι κάτι που είδα στον Ανεπίσημο Οδηγό, που λέει: "αυξήστε την ταχύτητα του CD ή DVD rom σας". Τι θέλει να πει ο ποιητής? Αν κατάλαβα καλά, θα έχει να κάνει με το πρωτόκολλο επικοινωνίας της συσκευής με την μνήμη και τον επεξεργαστή. Στο /dev έχω cdrom, cdrom1, cdrw, cdrw1, dvrw, dvdrw1, ενώ έχω μόνο ένα DVD-rw και ένα CD-rw. Για ποιά απ όλα αυτά που μου εφανίζει πρέπει να κάνω αυτό που λέει ο οδηγός στο λινκ "Q: Πως θα αυξήσω την ταχύτητα του CD/DVD-ROM;".

Λέτε αν το κάνω κι αυτό να ξεπεράσω τα προβλήματα των DVD?

Δοκίμασε gxine ή Ogle για dvd.

To πιο πιθανό για το πρόβλημα που έχεις με τα dvd είναι ότι δεν έχεις ενεργοποιήσει το dma για το dvd σου.

Δώσε σε κονσόλα sudo hdparm -d1 /dev/hdc (ή όποιο αντιστοιχεί στο dvd σου).

Τέλος,κοίταξε εδώ για codecs.

Vasika re'sy to thema den to exo psaksei pote giati kai me slackware kai me mandriva pou paizo POTE ma POTE den eixa codec problems!!!OLA paizoun TRELA!Pantos katevase kai vale ton Xine pou xrisimopoiei windows codecs gia na kanei douleia!!!MAMAEI!!!!

Σας ευχαριστώ.

Σταμάτησε να παίζει σπασμωδικά, αλλά εξακολουθεί να κάνει πολύ θόρυβο και να ανβοσβύνει το κόκκινο φωτάκι, κάθε φορά που αναβοσβύνει και το πράσινο του DVD. Μου αρκεί που μπορώ να δω τις ταινίες μου προς το παρόν. Με τα υπόλοιπα θα ασχοληθώ μια άλλη φορά.

Το ότι είναι θορυβώδες και απασχολεί τον σκληρό (αυτό δε σημαίνει το κόκκινο λαμπάκι?) είναι ένδειξη ότι κάτι δεν πάει έτσι όπως έπρεπε? Δε θυμάμαι πχ να γινόταν το ίδιο στα win. Σωστά?

Σας ευχαριστώ πολύ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...