Προς το περιεχόμενο

Τα χάνω?!

erwtokritos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω ένα 200άρη Maxtor(χωρίς λειτουργικό) στον οποίο αποθήκευα οτι κατέβαζα.Που σημαίνει οτι με τα πράγματα που έχει μέσα του μένουν δεν του μένουν 4G ελεύθερα το πολύ.

Μετά λοιπόν απο μία καινούρια εγκατάσταση των Windows στον άλλο μου σκληρό διαπιστώνω οτι ο Maxtor δε φαίνεται.

Αρχίζει να με λούζει κρύος ιδρώτας και ανατρέχω Control Panel>Admin Tools>... για να τον δώ δηλωμένο σαν dynamic disk, χωρίς file system και volume name-letter (Σημείωση:Δεν υπάρχει RAID στον υπολογιστή).Με τα πολλά κατάφερα να τον δώ και να του δώσω volume name-letter, δημιουργώντας ένα partition χωρίς να τον φορμάρω.Αλλά το πρόβλημα είναι οτι δεν μπορώ να τον προσπελάσω(...μου πετάει μήνυμα για format).

Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής,υπάρχει κάποιος τρόπος να του δώσω file system,χωρίς να χάσω data ή να αρχίσω να τα κλαίω?:cry:

Οποιαδήποτε βοήθεια θα μου ήταν πολύ χρήσιμη τη συγκεκριμένη στιγμή...

Δημοσ.

Δοκίμασε να τον συνδέσεις σε άλλο σύστημα με αρκετό ελεύθεροι δίσκο. Πάρε backup φόρμαρε τον, και ξαναπέρνα τα.

Δημοσ.

το λειτουργικό δεν έχει αλλάξει xp pro πριν και μετά το format...αλλα στον αλλο δισκο ένα Seagate 40αρη που έχω.Οπότε δεν εξηγείται οτι δεν τον έβλεπα.

Τώρα όσον αφορά στο backup εχω προσπαθήσει να τα πάρω αλλα δεν έβγαλα τίποτα, ο δίσκος είναι RAW και ούτε με ένα adaptora eide-usb που έχω τον είδε...

Δημοσ.

Δοκίμασε σε άλλο μηχάνημα ως εσωτερικό δίσκο. Δοκίμασε κανα πρόγραμμα του τύπου Easy Recovery Pro (pm me). Δοκίμασε να τον κάνεις FAT32 με PartitionMagic χωρίς format.

Δημοσ.

κάτι ανάλογο είχα πάθει κι εγώ και μέσα από ενα tool του PartitionMagic (σιγά μην θυμάμαι τώρα) είχα επαναφέρει το αρχικό filesystem.. Ίσως να μιλάμε και για διαφορετικές καταστάσεις..

Δημοσ.

Μόλις τον έφερα στη δουλειά να δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε και δω.Χθές το βράδυ τον έβαλα στο Easy Recovery Pro και μετά απο 3 ώρες μου πέταξε κάτι αρχεία του στυλ "file042.exe,file876.doc,file3257.mp3,file8341.ppt,..." υπάρχει περίπτωση να βρώ τις αρχικές ονομασίες των αρχείων?

Και κάτι άλλο χθες ψάχνοντας στο google έπεσα πάνω σε ένα παρόμοιο πρόβλημα που είχε κάποιος στο εξωτερικό.Στο συγκεκριμένο post του είχαν προτείνει να μπει με Knoppix και να τα πάρει,τέλος πάντων το κατέβασα κιαυτό απο τη HOL θα δω το απόγευμα τι λέει.Προς το παρόν ψαχουλεύω το Partition Magic μπας και βρώ καμία ακρή...

PutANNA τεχνολογία μας κρατας απο τα @@ τελικά!

Δημοσ.

Μπήκα στο site της Maxtor και δεν έχει ουτε mail να τους στείλεις το προβλημά σου (ακόμα και αυτοί σε παραπεμπουν στο Google!)

Πήρα τηλ μια εταιρεία ανάκτησης δεδομένων και μου βγάλανε ένα τσέκι 50e για διάγνωση και 300e!!! για ανάκτηση(ΕΛΕΟΣ).Έψαξα και το Partition Magic αλλα και πάλι δεν έβγαλα τίποτα...έμαθα όμως για ένα tool(του PartMagic 8.1) με το όνομα ptedit το οποίο παίζει σε καθαρό Dos με δυο δισκέτες σε περίπτωση όμως που είσαι 100% σίγουρος για το προηγούμενο file system του δίσκου.Αυτή τη στιγμή σκανάρω με κάποιο πρόγραμμα εν ονόματι Restorer2000,σειρά έχουν τα PC Inspector smart recovery,PC Inspector File Recovery,GetBackData,Disk Investigator και πάει λέγοντας...

Δημοσ.

Λοιπόν το προγραμματάκι λέγεται Restorer 2000, στο net παίζει μία έκδοση demo με την οποίαμπορείς να κάνεις restore μέχρι 64Κ αρχεία αλλα με λίγο ψάξιμο τη βρίσκεις την άκρη...μετά απο 3-4 ώρες scanning μπάρεσα να δω τα αρχεία μου και αυτή τη στιγμή είμαι στο τελικό στάδιο του restoring αντιγράφοντας και τα τελευταία αρχεία μου σε δύο άλλους σκληρούς που βρήκα.Ευχαριστώ σε όσους έδειξαν ενδιαφέρον, ελπίζω να μη τύχει σε κανένα σας...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...