Προς το περιεχόμενο

traffic shaping

g1annis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όσο ήμουν χρήστης win χρησιμοποιούσα το cFosSpeed για traffic shaping. Επειδή πάντα είχα όμως μια έλξη προς το open source, αναζήτησα να βρω αντικαταστάτη του, και απ' όσο διαπίστωσα δεν υπήρχε κάτι αντίσοιχο για win, αλλά έπεφτα συνεχώ πάνω σε παρόμοια προγράμματα για linux.

Σε ένα ψάξιμο που έκανα στις αποθήκες του Synaptic, βρήκα μερικά σχετικά:

shaper

shaperd και

wondershaper,

αλλά απ' όσο κατάλαβα, κανένα από αυτά δεν είναι για γραφικό περιβάλλον. Είναι background κλπ ή κάνω λάθος?

Για όσους δεν κατάλαβαν, ψάχνω ένα πρόγραμμα (που ή θα καταλαβαίνει μόνο του, ή θα το ρυθμίσω εγώ μια και μοναδική φορά) που όταν πχ κατεβάζω ένα αρχείο μέσω του kTorrent και παράλληλα θέλω να κάνω μια πλοήγηση με το firefox, να κόβει αυτόματα το bandwidth του kTorrent και να δίνει προτεραιότητα στο fierefox. Δεν ψάχνω κάτι σαν το NetLimiter, που πρέπει διαρκώς να ανεβοκατεβάζεις χειροκίνητα το μέγιστο επιτρεπόμενο bandwidth για κάθε πρόγραμμα. Θέλω να γίνεται αυτόματα.

'Εχετε να προτείνετε κάποιο πρόγραμμα? Κάποιο από αυτά που είπα παραπάνω αξίζει από άποψης λειτουργίας και ευχρηστίας?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Λοιπόν, βρήκα κάποιο προγραμματάκι που κάνει αυτή τη δουλειά (script-aki είναι λέει). Είναι μερικά MBs. Καλά τα πάει από ότι φαίνεται. Εγώ το έβαλα και πιστεύω πως βλέπω διαφορά και πως δεν ...αυθυποβάλομαι. Το Azuri κατεβάζει με τα όσα, αλλά όταν κάνω web browsing όλο το bandwidth πάει στο firefox.

Δοκιμάστε το. Το έβαλα μέσω Synaptic.

Δημοσ.

ωχ???? Δεν πάω καλά.

Συγνώμη.... Λέγεται wondershaper κει είναι της τάξης των 100Kb.

Για δοκιμάστε και πείτε αν σας κάνει δουλειά.

Δημοσ.

Αυτα γινονται οταν γραφουμε χωρις να σκεφτομαστε.Ο καθενας καταλαβαινει οτι του κατεβει.:)

Το wonder shaper πρεπει να το κατεβασεις και να το εγκαταστησεις.

http://lartc.org/wondershaper/

Δημοσ.

Το βρήκα,έπρεπε να πατήσω "wshaper" και όχι "wondershaper"...Θέλει ρύθμιση ένα cfg αρχείο του πρώτα!Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να βάλω τα ports των torrents στο cfg αρχείο,σωστά κατάλαβα?

Δημοσ.

λοιπόν το δοκίμασα και δουλέυει μια χαρά. βέβαια για τώρα δεν μου χρειάζεται αλλά έγινα δοκιμαστής, τι να κάνουμε...

Δημοσ.

Ρε παιδιά,εγώ δοκίμασα το cFosSpeed και δεν δούλεψε!Γιατί?

Στο Linux το άλλο προγαμματάκι,δεν μου χρειάστηκε ακόμα και δεν το'χω δοκιμάσει ακόμα...

Δημοσ.

Ρε παιδιά,εγώ δοκίμασα το cFosSpeed και δεν δούλεψε!Γιατί?

Στο Linux το άλλο προγαμματάκι,δεν μου χρειάστηκε ακόμα και δεν το'χω δοκιμάσει ακόμα...

Sorry,κόλλησε η ADSL και έκανα διπλό post!

Δημοσ.

Πωπώωωωωωω. Ρε έχει πήξει ο τόπος στην ασυναρτησία. Τι πίνουμε όλοι ρε?:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Λοιπόν, για το cFos λίγα λόγια: Το προγραμματάκι αυτό δουλεύει τέλεια, και κάνει γαμώτες δουλειές. Θελει απλά λίγο χρόνο, για να βρει τις ρυθμίσεις του (να δει τι upload/download rate έχεις κλπ). Όμως: εϊναι εμπορικό, και περνάει μέσα 6 drivers. Στην απεγκατάσταση τα γ@μεί όλα. Αρκετά συχνά απορυθμίζεται και θέλει ξανα-ματα-ρύθμιση. Άσε που για μερικούς (αλήτες) που το έχουν σπασμένο, αν κάνουν update την πατήσανε. Ήξερα έναν που το έπαθε 2 φορές σε 2 μέρες, έκανε 2 φορμάτ και μετά κατέληξε (ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι) σε linux για πάντα. Δε θυμάμαι πως τον έλεγαν :mrgreen:

Για το προγραμματάκι. Λέω στο 1o post, "εγώ το έβαλα από Synaptic". Οπότε τι ψάχνεστε με γραμμή εντολών? Με man wondershaper σου υποδεικνύει ένα README που βρίσκεται συμπιεσμένο στο /usr/share/doc/wondershaper/README.Debian και λέει ότι θέλει κάποιο configuration. το διάβασε κανας γνώστης να μας πει, για να ξεστραβωθούμε κι εμείς τα νεούδια?

Εμένα πάντως, όπως και του subdee μου φαίνεται ότι κάνει δουλειά ακόμα και έτσι με απλή εγκατάσταση. Μπας και είναι ιδέα μας?

Δημοσ.

Γιάννη, όπως τα λές. Δε κάθησε κανείς να διαβάσει το Debian.README. Εμ, έτσι γίνονται οι δουλειές;

sudo apt-get install wondershaper

Μετά πρέπει να κάνεις μερικά ping πριν το ξεκινήσεις και μετά για να δείς τι διαφορά υπάρχει και αν λειτουργεί κανονικά. Όπως επίσης πρέπει να του δώσεις εσύ τις ταχύτητες που σου επιτρέπει ο ISP. Διαβάστε και λίγο δε θα σας πειράξει! Η εντολή πάντως για να δείς τι έχει κάνει ο wondershaper είναι:

wondershaper eth0 (όπου eth0 βάζετε ό,τι έχει οριστεί ως συσκευή δικτύου)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...