ale3is Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Εκανα εγκατασταση του Ubuntu αλλα εχω το εξης προβλημα,ενω τα κανω ολα οπως μου τα ζηταει,κανω ρεσταρτ,βαζω ονομα χρηστη και κωδικο,και μετα μου γραφει : xxxx@xxxxx:~$ Τι πρεπει να κανω?Δεν θα επρεπε να ειναι σε γραφικο περιβαλλον?Εκανα κατι λαθος?Πρωτη εγκατασταση μου εινια και η εμπειρια μου με το linux ειναι ελαχιστοτατη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sentient6 Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 έβαλες αγγλικά ή ελληνικά;; έστω το keyboard layout το είχες αγγλικά η ελληνικά στην εγκατάσταση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ale3is Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 αγγλικα ολα οπως και το πληκτρολογιο american english...τι σχεση εχει ομως αυτο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
biocrasher Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Οταν λες xxxx@xxxxx:~$το εννοεις σαν παραδειγμα? Αυτο που καταλαβε ο sentient6(και εγω ετσι οπως το εχεις διατυπωσει) ειναι οτι δεν εμφανιζεται σωστα το username και οτι εχεις καποιο προβλημα με την κωδικοποιηση. Οποτε διευκρινησε αν μπορεις,ποιο ειναι ακριβως το προβλημα σου. Μηπως εννοεις οτι δεν ξεκιναει σε γραφικο περιβαλλον,αλλα σε κονσολα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ale3is Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Σαν παραδειγμα ειναι τα χχχχ.το προβλημα ειναι οτι δεν ξεκιναει σε γραφικο περιβαλλον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spymix Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Ίσως να μην έχει αναγνωρίσει σωστά το Hardware σου.... Δώσε την εντολή sudo dpkg-reconfigure xsrver-xorg Ακολούθα τον Wizard και δώσε τις κατάλληλες απαντήσεις για το Hardware σου Και μετά δώσε πάλι στην κονσόλα startx Ελπίζω να λυθεί έτσι το πρόβλημα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ale3is Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Λεει οτι δεν εχει εγκατασταθει το xsrver-xorg...Τι πρεπει να κανω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spymix Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 sudo apt-get update και μετά sudo apt-get install xserver-xorg enjoy.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ale3is Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Τα εκανα,εκανε κατι εγκαταστασεις κλπ,με ρωτησε τι αναλυση προτιμαω αλλα παλι τιποτα μετα...Το οτι επελεξα την επιλογη σερβερ δεν νομιζω να σημαινει οτι δεν θα εχω γραφικο περιβαλλον,ε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spymix Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 οκ δώσε αυτήν την εντολή... sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg ουσιαστικά θα κάνει ξανά configure τον xserver-xorg απλά αυτή την φορά δεν θα σε ρωτήσει τίποτα... (θα βάλει μόνο του τις default απαντήσεις...) Μετά κάνε restart και λογικά θα σε βγάλει σε γραφικό περιβάλλον. Αν δεν σε βγάλει δώσε στην κονσόλα startx Αν δεν λυθεί ούτε έτσι το πρόβλημα μάλλον κάτι άλλο τρέχει.... Ίσως να μην υποστηρίζεται κάποιο από το Hardware σου.... (πράγμα λίγο δύσκολο γιατί το Ubuntu αναγνωρίζει με την μια το περισσότερο hardware...) Λοιπόν κάνε και αυτό και βλέπουμε.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
subdee Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 η εντολή startx τι σου βγάζει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ale3is Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 τα εκανα ολα,οταν παταω σταρτχ μου λεει command not found...Ελεος,τι παιζει?Να μην αναγνωριζει κατι το αποκλειω διοτι το live cd δουλευε κανονικα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spymix Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 αυτό (σχεδόν) αποκλείεται... Κάποια μαλ... παίζεται.... το linux είναι case sensitive δηλ οι εντολές και όλα πρέπει να γράφονται ακριβώς όπως δίνονται... π.χ startx, Startx, startX STARTX, είναι διαφορετικές εντολές (όπως και η start x, είναι άλλη παλι....) (Ενοείται ότι όταν γράφεις την εντολή το keyboard πρέπει να είναι στα αγγλικά) Τώρα με αυτό το "command not found" που μου είπες, με έστειλες... δεν μπορώ να φανταστώ τι παίζει.... (δοκίμασε να δώσεις και sudo startx, αν και δεν νομίζω να αλλάξει κάτι...) Πάντως εφόσον το live cd δούλευε κανονικά, σίγουρα κάνεις εσύ κάτι λάθος, και ναι έχεις δίκιο δεν πρέπει να είναι hardware problem.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paparoupas Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Παντως ειχα κι εγω αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα, δλδ δεν ξεκινουσε το γραφικο περιβαλλον, γιατι στην εγκατασταση ειχα δηλωσει ως αναλυση οθονης 1152*864, η οποια αν και φαινοταν ως υποστηριζομενη, προκαλουσε αυτο το προβλημα. Αλλαζοντας τη ρυθμιση σε 1280*1024 ηταν ολα ΟΚ. (Αυτο το προβλημα το ειχα σε RedHat 9.0 αλλα και σε Fedora). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ale3is Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Λοιπον,η ρυθμιση της οθονης εχει γινει για 1024*768 οποτε δεν παιζει να εχει προβλημα.Οσο για την αγνωστη εντολη,κιομως!Ετσι οπως τα λεω ειναι!Case sensitive τα γραφω και δεν παιζει τιποτα!Εδω ουτε το ls δεν λειτουργει.Βασικα,οτι εντολες linux ξερω,τις εχω γραψει αλλα δεν καταλαβαινει τιποτα εκτος του μαν...Υποτιθετε οτι ειναι και ευκολο το γ@#$@#%@νο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.