Προς το περιεχόμενο

Πορτογαλία 2006

yannis27gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

Σκεφτόμαστε με τη γυναίκα μου να πάμε μήνα του μέλιτος στην Πορτογαλία, τέλη Ιουνίου - αρχές Ιουλίου (μια βδομαδούλα ;)).

Θα ήθελα να μου πείτε 2-3 πράγματα, όπως:

1.Τίποτα σαιτς για ξενοδοχεία, κ.α. (μη μου πείτε αυτά που θα βρείτε στο γούγκλη, έχω βρει εκατοντάδες. Θέλω κάποια που τα έχετε χρησιμοποιήσει και γνωρίζετε την αξιοπιστία των περιεχομένων τους)

2. Χρειάζεται διαβατήριο ή αρκεί η νέα ταυτότητα;

3. Ποια αξιοθέατα πραγματικά αξίζουν;

4. Τι να προσέξω γενικότερα;

Μετά το καλοκαίρι του 2004 που την αλώσαμε την όμορφη αυτή χώρα, περιμένω αρκετούς να μου πούνε εντυπώσεις!

Δημοσ.

Εγώ πήγα πέρισυ το καλοκαίρι και γύρισε αρκετά μέρη. Η Λισσαβώνα έχει μερικά ενδιαφέροντα σημεία. Πέρα από το ιστορικό κέντρο μια επίσκεψη στον χώρο που είχε γίνει η Expo της Λισσαβώνας και στο ενυδρείο αξίζει (τσουχτερή η είσοδος στο ενυδρείο).To προάστιο Belem είναι ένα εξίσου ωραίο σημείο. Μετά μια επίσκεψη στο Εστορίλ και φυσικά στην Sintra είναι όλα τα λεφτά... (με το παλάτι των φτερών στην κορυφή ενός λόφου).

Η πορτογαλία έχει μερικά ωραία σημεία, αλλά δεν είναι "τουριστική" χώρα. Αν θέλεις πληροφορίες επικοινώνησε με pm.

Δημοσ.
Καλημέρα παιδιά' date='

Σκεφτόμαστε με τη γυναίκα μου να πάμε μήνα του μέλιτος στην Πορτογαλία, τέλη Ιουνίου - αρχές Ιουλίου (μια βδομαδούλα ;)).

Θα ήθελα να μου πείτε 2-3 πράγματα, όπως:

1.Τίποτα σαιτς για ξενοδοχεία, κ.α. (μη μου πείτε αυτά που θα βρείτε στο γούγκλη, έχω βρει εκατοντάδες. Θέλω κάποια που τα έχετε χρησιμοποιήσει και γνωρίζετε την αξιοπιστία των περιεχομένων τους)

2. Χρειάζεται διαβατήριο ή αρκεί η νέα ταυτότητα;

3. Ποια αξιοθέατα πραγματικά αξίζουν;

Μετά το καλοκαίρι του 2004 που την αλώσαμε την όμορφη αυτή χώρα, περιμένω αρκετούς να μου πούνε εντυπώσεις![/quote']

ρωτα το Σαββα!:mrgreen:

Δημοσ.

Πήγα πέρσι, αρχή Ιουλίου, και πέρασα πολύ καλά.

Επίσης ηταν και μια απόφαση πιθανόν σωτήρια. Αρχικά έλεγα για Λονδίνο, και πήγαμε Πορτογαλία λογω πολυ χαμηλότερου κόστους. Και την 2η μέρα εκεί, έσκασαν οι "7 July 2005 London bombings" :(

5 μέρες Λισαβωνα, 4 μερες Πόρτο, και μια μονοήμερη εκδρομή Guimaraes (ιστορική πόλη, 1-2 ωρες με τρενο απο Πόρτο).

1. σαιτς για ξενοδοχεία: δες παρακάτω.. εγω αρχισα να ψάχνω πολυ πριν πάω, αλλα τελικά δεν ψωνισα απο ιντερνετ. Πιστωτική δε έχω. και οι τιμες που έβρισκα σε online hotel kai εισητηρια ηταν απογοήτευση. Καλες τιμές δινουν με κρατήσεις απο πολύ νωρίς. Ουτε εγώ, ουτε η γυναίκα μου, εχουμε δυνατότητα απο Φεβρουαριο να ξέρω ποιές μερες ακριβώς θα πάρω άδεια, μετα 6 μήνες.

Τελικά πήγαμε σε ενα πρακτορείο, δωσαμε ποσες μερες θέλουμε, και ενα max τιμης που μπορουσαμε να δωσουμε ανα μέρα (με ενα μινιμουμ παροχών βεβαια, δεν εψαχνα για αντίσκοινο στην Ομόνοια), και μας βρηκε πολυ καλυτερες τιμες απο οσες θα εβρισκα μονος μου.

Με τα ονοματα των ξενοδοχείων, που μου εδωσε τα εψαξα στο γουγλη, και συμφωνησα.

Βασικα μας ενδιέφερε η τοποθεσία, να ειναι κοντα στο κέντρο της πόλης, και σε σταθμό μετρό, γιατι ειμαστε του "ξύπνα, φάε, φάε, περπάτα, περπάτα,περπάτα,.... φάε, κοιμήσου" τουρίστες.

2. Χρειάζεται διαβατήριο ή αρκεί η νέα ταυτότητα; δεν ξέρω 100%. πιστευω σε Ε.Ε. μπορεις να πας με ταυτοτητα.

3. Ποια αξιοθέατα πραγματικά αξίζουν; εξαρτάται απο τα γουστα σου.

http://www.portugal.com/tourism/tourism.asp

http://www.atl-turismolisboa.pt/home.asp?lng=uk&

Να μην χασεις το χρόνο σου σε εμπορικά κέντρα, μπουτικ, καταστήματα με ρούχα, ηλεκτρονικά. Οτι πουλάνε σε όλη την Ε.Ε., το πουλάνε και εδώ. Μη φας σε χαμπουργκεράδικα (Macs suck), σαντουιτς, πίτσες. Τους ρίχνουμε, και δεν εχουν goodys και σουβλάκια :)

Φαε σε κανονικά εστιατόρια, με το σερβιτόρο, το κρασάκι, και την περιποίηση. Ακομα και στα εντελώς τουριστικ (τυπου Πλάκας, σε ενα πεζόδρομο της Λισαβώνας) να πας, ειναι καλύτερα απο πάμπολα ελληνικά, και φυσικά με πολυ λογικότερες τιμές. Ολα τα ψαρια του Ατλαντικού φρέσκα.

μια περιοχή της Λισαβωνας, η Alfama ειναι μια παλιά γειτονιά, με καλντερίμια, στενοπούς, ανηφόρες, παλιά σπίτια, πολυ γραφική.

Εχει κατι ταβερνάκια εκεί με χυμα κρασί και σαρδέλα παστή στον ήλιο... μια χαρούλα. Μην πας εκει βράδυ, βόλτα για πρωί και μεσημεριανό ειναι. κατι σαν τα Λαδάδικα πχ.

http://www.strawberryworld-lisbon.com/lisbon/maps.html

Το βράδυ, δεν περιμένεις να παει 11 για να ψάξεις φαί. Θα μείνεις με καμιά μπαγκέτα ή γαριδάκια στο χέρι. Κανόνισε 8-8.30 να μπαίνεις στο φαγάδικο.

Στο Mercado de Ribeira (ειναι μια αγορά, σαν τη Βαρβάκειο, αλλα μεγαλύτερη και οχι μονο με κρέατα), στον 1ο οροφο εχει επισης ενα καλό εστιατόριο, αλλα προσοχή στην ώρα. Αλλα έχει το μεσημέρι (μπουφές), και άλλα το βράδυ (αλα καρτ). Απεναντι απο το σιδηροδρομικό σταθμό, λιμάνι.

Torre de Belem -πυργος του Μπελεμ: ενας μικρός πύργος-φυλάκιο, στη παραλία.

Mosteiro dos Jeronimos (Μοναστίρι των Ιερωνυμιτών): περισσότερο με παλάτι μοιάζει. μουσείο.

Parque das Nacoes (Πάρκο των Εθνών): μια μεγάλη έκταση με διάφορα, εμπορικο κέντρο με μουλτι εθνικ κουζινες, Τελεφερικ παραλία, εκθεσιακο κεντρο, Ενυδρείο, κλπ, κλπ.

Αν εισαι κολημενος με τη μπάλα -like me- θα πας μια βόλτα σε Da Luz (Benfica), ή/και Dragao (Porto). Μπουτικ, και ξεναγηση στο γηπεδο, και αγορά μιας φανέλας Μπενφίκα "Karagounis" (ή δικο σου όνομα) στην πλάτη.

Στο Γκιμαράες εχει παλια πόλη μεσαιωνική, και ενα κάστρο.

--

Η Λισαβώνα ειναι ευκολη για εξερεύνηση, εχει αρκετες επιπεδες εκτάσεις, και πολλά μέσα μεταφοράς, μετρό, λεωφορεία, τράμ, και ειδικά τελεφερικ για τους πολυ απότομους λόφους. και εχει μια σχετική ισοροπία, δηλ. δεν εχει τα εντελώς παμπάλαια κτίρια/γειτονιές, κατι σαν Αθήνα δηλαδή.

Το Πόρτο ειναι άλλη ιστορία. Εχει μια παλιά πόλη, και μια εντελώς σύνχρονη. Στη δευτερη ο τουρίστας δεν εχει να δει τίποτα (εκτος απο το Dragao ίσως..).

Ενω στην παλιά, γραφική που ειναι και το ποτάμι, η μετακίνηση ειναι λιγο δύσκολη. Δεν εχει μετρό η παλιά πόλη, και ειναι ολο ανηφόρες. Μονο λεοφωρεία εκει.

Στο Πόρτο, απλά η βόλτα βράδυ στο ποτάμι ειναι μαγεία. τα εστιατόρια εκει ειναι μονο για τουριστες, αλλα και μονο για τη θέα αξίζει.

Ο καιρός ειναι περίεργος (για Έλληνες). Την ημέρα (περσι 7 Ιουλίου λεμε), ζέστη φυσικά, λογικά πραγματα για καλοκαίρι, αλλα οχι τους 40 βαθμους της Αθήνας. για περπάτημα παντως θελει καπέλο.

Μολις πέφτει ο ήλιος, κράτα και μια ζακετούλα. Ψύχρα. Άλλο Ατλαντικός και άλλο Σαρωνικός που εχουμε εδώ.

------------------------------------

τα ξενοδοχεία που πήγα: τιμες δεν θυμαμαι, λογικες ηταν (σε σχέση με τις τιμες κατι ξυπνητζίδων στα ελληνικά νησιά). αν θελεις, pm me, να το ψάξω.

Hotel Travel Park Lisboa

Av. Almirante Reis, 64

http://www.booking.com/hotel/pt/travelparklisboa.html?aid=306398;label=Portugal-AA;sid=8556b50f033addc4165849921949314d;checkin=;checkout=

πολυ καλό, 50 μετρα απο μετρό, φοβερη εξυπηρέτηση. Τοποθεσία: μεσα στο ημι-σύνχρονο κέντρο (κατι σαν Πατησίων, πχ).

Για να πας στο κέντρο (το Συνταγμα, τους πχ), ή το λιμάνι, θελαμε 2 στασεις μετρό, ή 20 λεπτά περπατημα.

HOTEL MERCURE BATALHA PORTO

Praca da Batalha, 116

http://www.accorhotels.com/accorhotels/fichehotel/gb/mer/1975/fiche_hotel.shtml

http://www.maisturismo.pt/1/1124.html

Πιο παλιό, λιγότερο πολυτελές απο το 1ο, αλλα εντελώς μεσα στο ιστορικό κέντρο, οποτε ηταν ευκολο να ειμαστε εξω μεχρι αργά.

Αλλα πολύ μανικι το περπάτημα απο το ποτάμι ολη η ανηφόρα (εχει ενα τελεφερικ που σε ανεβάζει, αλλα μεχρι μια καποια ώρα δουλεύει. οι ξενύχτηδες ... γυμναστικούλα να κάψουν το ξίδι :) ....) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

δεν ειχαμε παράπονα απο την εξυπηρέτηση.

http://www.booking.com/country/pt.html?aid=306398&label=Portugal-AA

---

Τελικά η μεγαλύτερη ταλαιπωρία/πατάτα αυτου του ταξιδιού ήταν το πήγαιν' έλα με τα αεροπλάνα. Δεν υπάρχουν (ή ισως ειναι ακριβές) απευθειας πτησεις προς Λισαβώνα.

Πρεπει να κανεις σταθμό σε αλλη χώρα (Ισπανια, Ιταλία, ή άλλο) μενεις εκει 1,2-4 ώρες, οποτε υπολόγισε οτι την 1η και την τελευταία μέρα τις εχεις χαμένες μονο στο ταξίδι. Και για φτηνό εισιτήριο, θα σου κάτσουν και περιέργες ώρες (να μην ξεκινας πρωί) οποτε ακομα χειρότερα.

----

α, και μια που λεμε για Μέλιτος, εγώ τότε πήγα Ισπανία.

Σκέψου για Βαρκελώνη. ειναι πιο ακριβά απο Πορτογαλία (και απο Μαδριτη), αλλα μιλάμε για μοναδική πόλη.

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

2. Χρειάζεται διαβατήριο ή αρκεί η νέα ταυτότητα; δεν ξέρω 100%. πιστευω σε Ε.Ε. μπορεις να πας με ταυτοτητα.

[...]

Δεν χρειάζεται διαβατήριο, αρκεί η νέα ταυτότητα (τα στοιχεία να είναι και με λατινικά γράμματα). ;)

Καλό ταξίδι. :)

Δημοσ.

@Paredwse: Ευχαριστώ πολύ κυρ διευθυντά των δίσκων!

@peiramatozwo: Ευχαριστώ φίλε! Έχεις πμ!

@Bouga: lol m8 :mrgreen:

@Random: Φίλε, έγραψες! Πάντα οι απαντήσεις σου είναι ολοκληρωμένες, αλλά αυτή ήταν ακόμα πιο πλήρης!! Έχεις πμ!

Επίσης να σημειώσω κανα 2 σαιτς για κρατήσεις ονλαιν με καλές τιμές:

http://www.travelnow.com/index.jsp;jsid=mdkRR3nTJU2a

http://www.airtickets.gr/ (αεροπορικό & ξενοδοχείο)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...