sentient6 Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 γεια... μολις εβαλα τα σουσε10 και κα8ως βαζω τα πακετα και ρπμσ που ειχα για τα 9.3 (κοντεκς και τετοια) ηρ8ε η σειρα του mplayer(τον οποιο δεν τον εχω σε ρπμ) [http://www.mplayerhq.hu]. ο mplayer ειναι ενας πλειερ που παιζει τα παντα. απο βιντεο, μπ3, μεχρι και τιβι τιουνερ...τεσπα... Οπως παω να τονε κανω κονφιγκιουρε μου βγαζει μπαντ γσσ βερσιον...τα σουσε10 εχουν την εκδοση 4.0κατι και ο μπλαυερ χρειαζεαι την 2.96...:evil: υπαρχει μια επιλογη στην εγκατασταση --disable-gcc-checking, αλλα μπορει να δημιουργησει προβληματα οπως διαβασα... υπαρχει λυση εκτος του να εγκαταστησω και την 2.96 εκδοση;;; δηλ μπορω να εχω 2 εκδοσεις του gcc ταυτοχρονα εγκαταστημενες στο συστημα;;; εστω...μηπως εχει κανεις αλλος κανεναν πλαιερ που να παιζει ντι βι ντι; σε σουσε παντα... ευχαριστω... σορρυ για τα αγγλικα τυπου: ινγκλισ αλλα βαριεμαι να πιανω το ποντικι και να αλλαζω κα8ε φορα...το ctrl + alt + k αλλαζει μονο απο αγγλικα -> ελληνικα. το τουμπαλιν δεν δουλευει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 σορρυ για τα αγγλικα τυπου: ινγκλισ αλλα βαριεμαι να πιανω το ποντικι και να αλλαζω κα8ε φορα...το ctrl + alt + k αλλαζει μονο απο αγγλικα -> ελληνικα. το τουμπαλιν δεν δουλευει... Δε δουλεύει γιατί το k γίνεται κ (ελληνικό) ενώ η συντόμευση περιμένει το αγγλικό k. Βάλε κάτι άλλο ουδέτερο π.χ ctrl+alt+] Για τα υπόλοιπα που λες δε γνωρίζω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bchris Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Απο τη στιγμη που βαριεσαι το switch, γραψε τουλαχιστον greekglish. να μην σπαμε κι εμεις τα @@ μας.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sentient6 Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 σωστο...δεν το ειχα σκεφτει...8νξ... για το μπλαυερ τπτ;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 σωστο...δεν το ειχα σκεφτει...8νξ... για το μπλαυερ τπτ;;; Για το κορν φλαουερ ξέρω κάποια πράγματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Κατέβασε και βάλε την έκδοση που θέλεις και μετά αλλάζοντας την τιμή του CC χρησιμοποιείς όποιον compiler θές. Π.χ. αν θές να χτησιμοποιήσεις τον 4 κάνεις ένα CC=/usr/bin/gcc-4.0 και είσαι OK. Κόβω το κεφάλι μου ότι υπήρχε μία εντολή που σου έβγαζε μια λίστα με τισ versions που έχεις εγκατεστημένα και σε ρώταγε ποιά θές να χρησιμοποιήσεις αλλά σπάω το κεφάλι μου να την θυμηθώ. Help, να σώσω το κεφαλάκι μου κανείς? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eurander Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Για τα ελληνικα-αγγλικα δοκιμασε να δωσεις: setxkbmap -layout us+el -option grp:alt_shift_toggle, grp_led:scroll και μετα να αλλαζεις γλωσσα με Alt+Shift. Για το αρχικο προβλημα, κανε αυτο που σου ειπε ο NullScan ή εγκατεστησε καποιο compat-gcc πακετο. Ναι, μπορεις να εχεις οσες εκδοσεις του gcc θελεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Η εντολή --disable-gcc-checking σε εμένα δεν δούλεψε. Πάλι το ίδιο μήνυμα για gcc version έβγαζε. Τελικά κατέβασα ένα .rpm από εδώ: http://packman.links2linux.org/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sentient6 Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 nullscan αν την θυμηθεις θα ηταν πολυ καλο...εψαξα λιγο στο manual του gcc αλλα χαθηκα λιγο (7500 lines ) btw, το εβαλα με rpm, αλλα αφου εγινε η εγκατασταση καλα το προγραμμα δεν μου ανοιγει...κανει πως φορτωνει και τελικα δεν ανοιγει καθολου... καθως πηγα να τρεξω απο konsole το mplayer μου εβγαλε το εξης σφαλμα: mplayer: error while loading shared libraries: libmad.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory και η βλακεια ειναι οτι υποτιθεται εβαλα αυτην την βιβλιοθηκη... (αρε rpms γαμωτο...) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Αν θυμάμαι καλά είχα βάλει τις βιβλιοθήκες αυτές μόνος μου στο usr/lib. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sentient6 Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 ελεος;;; καθως εψαχνα στο πακμαν.ντε κατεβασα 2 rpm για dix...συγκεκριμενα 1) divx-6.1.1-0.pm.0.i586.rpm και 2) divx4linux-20030428-0.pm.0.i586.rpm μετα ανοιγω το mplayer και δουλευει κανονικα... ευχαριστω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Οπως παω να τονε κανω κονφιγκιουρε μου βγαζει μπαντ γσσ βερσιον...τα σουσε10 εχουν την εκδοση 4.0κατι και ο μπλαυερ χρειαζεαι την 2.96...:evil: *** Please downgrade/upgrade C compiler to version gcc-2.95.x or gcc-3.x! *** [...snip...] GCC 2.96 IS NOT AND WILL NOT BE SUPPORTED BY US ! Μακριά από τον gcc 2.96 ότι και να κάνεις! Είναι η πιο buggy έκδοση του gcc που υπήρξε ποτέ (χακιά της RedHat βεβαίως...). Αντιθέτως, ο Mplayer θέλει τον 2.95 ή 3.κάτι για να κάνει compile. Ενδέχεται το Suse σου να έχει πακέτα με τον 3.x, τα οποία μπορείς να περάσεις και να κάνεις export CC=/usr/bin/gcc-3.x πρωτού κάνεις configure και make ;-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mac4all Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Κατέβασε και βάλε την έκδοση που θέλεις και μετά αλλάζοντας την τιμή του CC χρησιμοποιείς όποιον compiler θές. Π.χ. αν θές να χτησιμοποιήσεις τον 4 κάνεις ένα CC=/usr/bin/gcc-4.0 και είσαι OK. Κόβω το κεφάλι μου ότι υπήρχε μία εντολή που σου έβγαζε μια λίστα με τισ versions που έχεις εγκατεστημένα και σε ρώταγε ποιά θές να χρησιμοποιήσεις αλλά σπάω το κεφάλι μου να την θυμηθώ. Help, να σώσω το κεφαλάκι μου κανείς? αν λεμε το ιδιο στο gentoo με #gcc-config -l εχεις τη λιστα...αυτο ελεγες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Ναι, thnx, αυτό είναι. Έφαγα τρελλό κόλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.