Panosst Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Ακούστε πως έχουν τα πράγματα. Ξέχασα το password. Του root τον θυμάμαι. Στο λογαριασμό του απλού χρήστη μπαίνει μόνο του αφού κάνει auto login. Όμως τον κωδικό (αυτού του λογαριασμού) δεν τον θυμάμαι. Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής: μπορώ να τον βρω με κάποιον τρόπο? Αν όχι πώς θα σβήσω το λογαριασμό αυτό και πώς θα δημιουργήσω έναν καινούργιο με το ίδιο username? Όλα αυτά σε Suse 9.3 professional.
Remali-R- Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Φιλαράκο έχω πολύ καιρό να χρησιμοποιήσω Linux και ειδικά SUSE. Μπες πρώτα σαν root. Υπάρχει ένα control sto menu έναρξης που δε θυμάμαι πως λέγεται αυτή τη στιγμή. Φαντάσου το σαν το control panel των window αλλά με διαφορετική δομή. Όπως το Control panel έχει να βάλεις χρηστές και να τους δώσεις τα ανάλογα δικαιώματα έτσι έχουν και τα SUSE. Βασικά πρέπει να ψάξεις να βρεις στην ουσία τον control panel και μετά την διαχείριση των users όπως ακριβώς γίνεται στα windows αλλά είναι σε άλλο γραφικό περιβάλλον και με νοοτροπία Linux. Αν θυμόμουν ακριβώς πως λέγεται και γίνεται θα μπορούσα άνετα να σου εξηγήσω έστω και αν δεν έχω Linux μπροστά μου αυτή τη στιγμή. Μου φαίνεται λέγεται Control Management. Δεν είμαι σίγουρος. Sorry
capthookb Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Λογικά ως root θα μπορείς να αλλάξεις το password του χρήστη, χωρίς να χρειαστεί να σβήσεις το account.
Remali-R- Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Ναι. Βασικά εγώ δε του είπα να σβήσει το account. Μπορεί να αλλάξει το pass χαλαρά. Ρε παιδιά κάποιος που θυμάται να βοηθήσουμε το παιδί! Είναι πολύ απλό να το κάνει αρκεί κάποιος να του πει τον τρόπο
sentient6 Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 πηγαινε σαν root και πατα passwd <username> δεν θα σου ζητησει τον αρχικο κωδικο...
Remali-R- Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Αυτο δε θα αλλαξει το pass του root; Αφου θα ειναι συνδεμενος ως root; Το pass του χρηστη θελει να αλλαξει για να κανει login
Dimmu_Borgir Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Όχι, καλά τα λέει ο sentient6. Αν είσαι root γράφοντας "passwd" θα αλλάξει το pass του root. "passdw <user>" θα αλλάξει το pass του user.
Remali-R- Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Φιλε Πανο τα καταφερες; Πετυχε η μεθοδος του sentient6;
Panosst Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Παιδιά όλα οκ. Πήγα yast-->security and users-->edit and create users και από εκεί edit τον λογαριασμο και άλλαξα τον κωδικό. Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Isle Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Καθεστε και κανετε δεκα ποστ ενω η λυση ειναι μια... Η χειροκινητη... Πηγαινε /etc/shadow και πολυ απλα σβησε το hash(κρυπτογραφημενο κωδικο) του χρηστη και δεν θα εχει κωδικο.
apoikos Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Καθεστε και κανετε δεκα ποστ ενω η λυση ειναι μια...Η χειροκινητη... Πηγαινε /etc/shadow και πολυ απλα σβησε το hash(κρυπτογραφημενο κωδικο) του χρηστη και δεν θα εχει κωδικο. Πολύπλοκο :-P Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω' date=' εφόσον έχει το password του root, τότε `passwd [i']username[/i]' ;-).
NullScan Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 LOL @ Isle. Ακόμα καλύτερα, κατεβάζεις το lophtcrack και του περνάς το /etc/shadow, σου λέει όλους τους κωδικούς και ξεμπερδεύεις
Remali-R- Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Γεια δες πραγματακια που υπαρχουν! Εχω πολλα να μαθω ακομα
Isle Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Τι lopthcrack και ιστοριες για αγριους μου αραδιαζετε?Εγω ειπα να παει /etc/shadow γιατι ειναι ο manual τροπος, οχι γιατι ειναι πολυπλοκος.Και ετσι κι αλλιως το lophtcrack ειναι για windows. :mrgreen:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.