Lucifer Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Ε μπορεί να είχανε, ξέρω'γω, μεγάλα παιδιά είναι, ό,τι θεν ας κάνουν. Αλλά όταν το γράψαμε δεν το 'χαμε έτσι στο μυαλό μας, έτσι δεν έχει σημασία.
Swimmer21 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Τελοσπαντων.. ο επιστατης ηταν ο μονος που θα μπορουσε να μπει στο δωματιο, να ανοιξει το παραθυρο, και να κανει τον Ιορδανη να κοιταξει απεξω, ωστε να τον καρφωσει στο λαιμο με το σταλακτιτη.. απλα δεν βρισκω το κινητρο.. Αλλα με παραξενευει που ηξερε οτι πηγε στο δωματιο πριν την καμαριερα.. και αν οντως τον σκοτωσε τοτε, αρα και η καμαριερα λεει ψεμματα.. Και δεν καταλαβαινω αυτο που λεει για τα αδερφια η οικονομος.. ουτε και την ταμπακερα του ανηψιου.. πφφ Εκτος αν τον σκοτωσε επειδη ειχε σχεση με την καμαριερα.. και ο επιστατης την αγαπουσε.. γι αυτο και το μισος την αδερφης του προς την καμαριερα..
Lucifer Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δεν είχε σχέση με την καμαριέρα. Επίσης γιατί μόνο ο επιστάτης, όλοι μια παρέα ήταν εκεί, όποιος ήθελε έμπαινε, εδώ οι μισοί πήγαν κατ' ομολογία τους και τον χαιρετίσανε. Ο επιστάτης, η καμαριέρα, ο παιδικός του φίλος...
nikosgia Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Το ο΄τι το πρωι η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη έχουμε μόνο την μαρτυρία της καμαριέρας ...?
nikosgia Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 θέλω να πω οτι όλοι θεωρούμε δεδομένο οτι ο φόνος έγινε βράδυ....για πρωι δεν έχοθμε εξετάσει τίποτα....Κια τώρα που λέω πρωι ισως είναι ώρα για νάνι....
μαφαλντα Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Καλημέρα. Σκέφτηκα ότι το κίνητρο λογικά είναι τα λεφτά.Παίζει βέβαια και η εκδίκηση. Κίνητρα: Οικονόμος:Δεν την έπεισαν οι εξηγήσεις του δικηγόρου-αν όντως δόθηκαν-ότι της είπε ψέμματα για την διαθήκη. Καμαριέρα:Πέρα από το γεγονός ότι είναι γρουσούζα,κίνητρο δεν φαίνεται να έχει.Συνεργάτης μπορεί να είναι. Επιστάτης:Από τους αεραγωγούς μπορεί να άκουγε διάφορα που λέγονταν μέσα στα δωμάτια.Κίνητρο δεν φαίνεται να έχει,εκτός κι αν τον απέλυσε το θύμα γιατί δεν έκανε σωστά την δουλειά του.Συνεργάτης μπορεί. Αδελφή:Οπως κατάλαβα χάνει από τον θάνατο του αδερφού της. Ανηψιός:Τα λεφτά. Φίλος:Μόνο σαν συνεργάτης ή ακουσε κάποια συζήτηση και θεώρησε ότι το θύμα τον αδίκησε. Συνεταίρος: Απληστος.Είχε λόγο,γιατί δεν ήθελε να αλλάξει η διαθήκη. Δικηγόρος:Είχε κίνητρο,διαχειριστής μιας περιουσίας δεν είναι και λίγο.Δεν κρατούσε και το στόμα του κλειστό.Μπορεί να είχε ενημερωθεί το θύμα από το φίλο του για τις φλυαρίες του δικηγόρου και το θύμα να τον είχε απολύσει ή να άλλαξε γνώμη. Και φυσικά η "ταμπακιέρα". Ανηψιός,συνεταίρος και δικηγόρος είχαν κίνητρα -πολλά τα λεφτά-.
nikosgia Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Η καμαριέρα περιγράφει με λεπτομέρεια, τι ειπώθηκε στην βιβλιοθήκη μεταξύ δικηγόρου και οικονόμου, και μετά όπως λέει άκουσε την οικονόμο να βρίζει μονολογώντας αφού τα δωματια τους οπως είπε είναι δίπλα δίπλα....Συμπέρασμα το δωματιο της καμαριέρας είναι εκείνο ανάμεσα στην βιβλιοθηκη και το δωμάτιο 2, είναι δηλαδή το δωμάτιο 1, αφου μπορούσε να ακούει (μάλλον μέσω αεραγωγού) και την βιβλιοθηκη και το δωματιο της οικονόμου...Επίσης: 2 τουλάχιστον συναντήσεις έγιναν στην βιβλιοθήκη μια μεταξυ θύματος ανηψιού δικηγόρου αδελφής για την κληρονομία......και μια το απόγευμα μια μέρα πριν το φόνο μεταξύ θύματος και δικηγόρου .Η καμαριέρα λοιπόν θα μπορούσε να ακούσει τα πάντα, το ιδιο όμως και ο κολομβίνης ο οποίος γνώριζε το πλεονέκτημα του δωματίου της καμαριέρας, και φυσικά όποιος άλλος γνώριζε τα ανωτέρω... κατ' εμέ το όλο παιχνίδι παίζεται στο ΠΟΤΕ έγινε ο φόνος , κατά την γνώμη μου αν βρούμε το ΠΟΤΕ ευκολότερα θα βρούμε το ΠΟΙΟΣ....Το βράδυ μετά τις επισκέψεις που είχε στο δωματιό του? ....κατά την διάρκεια των επισκέψεων? (άρα κάποιος λέει ψέματα)...η το πρωί ?......έχουμε μόνο την μαρτυρία της καμαριέρας οτι η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη....Και αν ήταν κλειδωμένη? Επίσης....Το κρεβάτι ήταν καλοστρωμένο όπως είπε η καμαριέρα ,και η πολυθρόνα στραμένη στην πόρτα, τουτέστιν οτι ΑΝ ήταν ζωντανός μετά και τις 3 επισκέψεις που δέχτηκε (επιστάτη κολομβίνη καμαριέρα)....η θέση της πολυνθρόνας να κοιτάει την πόρτα είναι αφύσικη, τι έκανε δηλαδή ο τύπος ? κάθισε να κοιτάει την πόρτα...? και ο δολοφόνος μπήκε κύριος με ένα πάγο στο χέρι, καλησπέρα ήρθα να σας σφάξω? Πιστεύω οτι τοποθετήθηκε έτσι η πολυθρόνα για κάποιο λόγο....η ο φόνος δεν έγινε στην πολυθρόνα....Σκέψεις ανάκατες μπας και βρούμε άκρη
washcloud Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Μπράβο στο τημ που έκατσε και του 'γινε (λογικά) η σούφρα δεκάρικο για να παρουσιάσει το εν λόγω "έγκλημα που αναζητά λύτη", αλλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει σημείο "κλειδί" θαμμένο κάπου στις περιγραφές ώστε να πιαστεί κάποιος από αυτό και με όχι τραβηγμένες υποθέσεις να μπορέσει να δώσει απάντηση. Η όλη παρουσίαση δεν είναι ότι με προδιαθέτει για κάτι διαφορετικό απ' το προαναφερθέν επιθυμητό (τουναντίον) - απλά αναρωτιέμαι, διότι πρέπει να πέσει πολύ σκίσιμο (δεκαρικοποίηση και της δικής μας σούφρας), και, ε, η σκέψη ότι αν χρειάζεται να μπει ο άλλος στο μυαλό της ομάδας, και είναι αυτός ο μόνος τρόπος, είναι όπως και να το κάνεις ανασταλτική (έχουν γράψει κι ολόκληρο έπος, οι πούστηδαι...). Ρωτάω λοιπόν : υπάρχει στοιχείο, έστω και "καλά κρυμμένο", ξεκινώντας κάποιος απ' το οποίο, και κάνοντας κάποιες συνδυαστικές υποθέσεις ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΕΣ, θα μπορέσει να οδηγηθεί στο "ποιός" και κυρίως στο "γιατί"; (...αν τα μέλη της ομάδας ήταν στη θέση μας, θεωρούν ότι θα μπορούσαν, έστω και με ένα τάδε ζόρι, να βρουν τελικώς την άκρη; )
nikosgia Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Μπράβο στο τημ που έκατσε και του 'γινε (λογικά) η σούφρα δεκάρικο για να παρουσιάσει το εν λόγω "έγκλημα που αναζητά λύτη", αλλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει σημείο "κλειδί" θαμμένο κάπου στις περιγραφές ώστε να πιαστεί κάποιος από αυτό και με όχι τραβηγμένες υποθέσεις να μπορέσει να δώσει απάντηση. Η όλη παρουσίαση δεν είναι ότι με προδιαθέτει για κάτι διαφορετικό απ' το προαναφερθέν επιθυμητό (τουναντίον) - απλά αναρωτιέμαι, διότι πρέπει να πέσει πολύ σκίσιμο (δεκαρικοποίηση και της δικής μας σούφρας), και, ε, η σκέψη ότι αν χρειάζεται να μπει ο άλλος στο μυαλό της ομάδας, και είναι αυτός ο μόνος τρόπος, είναι όπως και να το κάνεις ανασταλτική (έχουν γράψει κι ολόκληρο έπος, οι πούστηδαι...). Ρωτάω λοιπόν : υπάρχει στοιχείο, έστω και "καλά κρυμμένο", ξεκινώντας κάποιος απ' το οποίο, και κάνοντας κάποιες συνδυαστικές υποθέσεις ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΕΣ, θα μπορέσει να οδηγηθεί στο "ποιός" και κυρίως στο "γιατί"; (...αν τα μέλη της ομάδας ήταν στη θέση μας, θεωρούν ότι θα μπορούσαν, έστω και με ένα τάδε ζόρι, να βρουν τελικώς την άκρη; ) Ο Γρίφος μου θυμίζει πολύ Αγκάθα κρίστι είναι όντως άψογος, άλλα μάλλον παίζει μεγάλο ρόλο η έμπνευση η κάποια εικασία ....ας μας πεί το Team....
Swimmer21 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Ειπαν ομως οτι ειναι απλο να βρεθει ο δολοφονος.. οποτε δεν νομιζω να ειναι κατι τραβηγμενο, και αυτα που σκεφτομαστε ειναι οντως τραβηγμενα.. εγω για να καταλαβετε σε 20 λεπτα μετα το post του γριφου εστειλα την απαντηση μου στον luci και ειναι η παρακατω.. Ρίχαρντ Τσιμεντόβεν: Ο παλαιότερος συνεργάτης και συνάδελφος του θύματος. Αυτος ειναι ο δολοφονος.. Μπηκε στο δωματιο του Ιορδανη απο τον εξαερισμο καθως οι παγιδες στο δωματιο και στο ισογειο ειχαν πιασει ποντικια (αρα ειχαν προσβαση απο την αυλη) και ο Τσιμεντοβεν ειχε πληγες στα χερια του απο τον παγο στους εξαερισμους. Παραλληλα υπηρχε νερο στο χαλι γυρω απο την πολυθρονα καθως ελιωσε το χιονι που ειχε στα παπουτσια του ο τσιμεντοβεν. ___________________ Πιστευω πως απο καπου πρεπει να πιαστουμε και να αρχισουμε ολοι μαζι.. πιστευω οτι 2-3 ατομα ξερουν ποιος εκανε τον φονο αλλα δεν μιλανε γιατι και αυτοι κατι εχουν να κρυψουν.. πχ πιστευω οτι οι αδερφη του θυματος τσακωθηκε με καποιον ή προσπαθησε να δολοφονησει τον Ιορδάνη, εξου και το σημαδι στο καρπο της... Και αυτο με το τσιγάρο? Ο ανηψιος γιατι ειχε την ταμπακιερα με τα αρχικα του θειου του? Τι ηταν αυτα που ελεγε η οικονομος για την σαρκα, και οτι "ειναι φοβερο για εναν αδερφο.."? Υπάρχει μια παροιμία που λέει "κράτα τους φίλους σου κοντά, μα τους εχθρούς σου ακόμα κοντύτερα"! -Και ποιος ήταν ο εχθρός; Μιλήστε λοιπόν, δεν είναι παιχνίδι γρίφων αυτή η ιστορία. -Ξέρετε κύριε επιθεωρητά, υπάρχουν τριών ειδών γυναίκες. Οι αμαρτωλές, οι καθώς πρέπει και αυτές που δε μπορούν να είναι τίποτε από τα δύο. -Συνεχίστε. -Για έναν αδερφό, είναι φοβερό να... μα όχι, δε μπορώ να πω τίποτε περισσότερο. -Καλώς. Νομίζω εξάλλου πως είπατε ό,τι θέλατε να πείτε. Που είναι το δωμάτιο του θύματος; Επισης ο δικηγορος ειχε χαζη δικαιολογια για τον λεκε με το μελανι.. δεν καταλαβε οτι εχυσε ολοκληρο μελανοδοχειο? Και ρωτησε: "-Έχετε φτάσει σε κάποιο συμπέρασμα επιθεωρητά;", σαν να ανησυχουσε, και ηταν ο μονος που το ρωτησε..
washcloud Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Εικασία πάντα παίζει, οκ. Και δε νομίζω να σκιστήκανε τόσο απ' τη μια - αλλά απ' την άλλη να 'χουνε βάλει κάτι τελείως φευγάτο, τύπου να πρέπει να μυρίσουμε δάχτυλα για να βρούμε άκρη. Πχ στον σταλακτίτη έφτανε κανείς σχετικά εύκολα (ως λογική υπόθεση που στέκει σα συμπέρασμα πολύ καλά), ξεκινώντας από "καραμπινάτα" δεδομένα : απουσία οργάνου φόνου (άρα ή το εξαφανίσανε ή έχει από μόνο του εξαφανιστικές ιδιότητες - το πρώτο θέλει ψάξιμο, το δεύτερο έρχεται από μόνο του σχεδόν, και υπάρχουν και τα στοιχεία που "φωτογραφίζουν" ακριβώς κάτι τέτοιο). Άρα δε νομίζω να πρέπει να φανταστούμε από μόνοι μας, πατώντας σε σκαλοπάτια ανύπαρκτα στην περιγραφή, ούτως ώστε να συντονιστούμε με τις σκέψεις της ομάδας που έφτιαξε τον "γρίφο". ....απλά προσωπικά κουράζομαι στη σκέψη να ζοριστώ (διότι είπαμε έχει πολύ ψωμί η περιγραφή) , και στο τέλος να είναι κάτι που θα θεωρώ ότι δεν έπαιζε να το σκεφτεί κανείς αυτό, με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν...(και οκ, όση δουλειά και να κάνανε, και τσεκς και νταμπλ-τριπλ τσεκς, δεν είναι για επαγγελματική παράδοση, κι ο χρόνος ίσως να μην ήταν και τόσος πολύς - οπότε να έχει και ατέλειες...) Μια διαβεβαίωση πάντως ότι "βγαίνει" η φάση, θα μου έφτανε... Τεσπα, κι επειδή μου έχουν κολλήσει 2 πράγματα : 1ον το κόλλημα του Λου Σάιφερ με την καμαριέρα του...Πέτρου (προηγούμενος "γρίφος"), να την δει κρεμασμένη ανάποδα (χουχ) (...τον έχω για αρκετά χιουμορίστα, ώστε να φτιάξει ΟΛΟ αυτό, για να την -επιτέλους- κάψει....:ρ) 2ον ...εκείνη η "ύποπτη" πικ της καμαριέρας με το ποντίκι στον ώμο, με κάνει ν' αναρωτιέμαι αν πρέπει να την ψάξουμε αν βγαίνει λογικά, να είχε εκπαιδευμένα τρωκτικά, που τσίμπαγαν κλειδιά (από τον γέρων), και μέσω αεραγωγών και μπλα τα φέρνανε στα χέρια της (και άνοιξε την πόρτα του)..... * ...κάτι μου λέει πως τα κωλόπαιδα έχουν πάει για μπάνια και πινακολάντες, και μας έχουν αφήσει να λυώνουμε....
Swimmer21 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Τεσπα, κι επειδή μου έχουν κολλήσει 2 πράγματα : 1ον το κόλλημα του Λου Σάιφερ με την καμαριέρα του...Πέτρου (προηγούμενος "γρίφος"), να την δει κρεμασμένη ανάποδα (χουχ) 2ον ...εκείνη η "ύποπτη" πικ της καμαριέρας με το ποντίκι στον ώμο, με κάνει ν' αναρωτιέμαι αν πρέπει να την ψάξουμε αν βγαίνει λογικά, να είχε εκπαιδευμένα τρωκτικά, που τσίμπαγαν κλειδιά (από τον γέρων), και μέσω αεραγωγών και μπλα τα φέρνανε στα χέρια της..... Παντως η καμαριερα ειχε κλειδια..
washcloud Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 ...ουπς. Σόρι. (...είδες που παρά-είναι μεγάλο για να θυμάσαι τα πάντα......; )
Swimmer21 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 ...ουπς. Σόρι. (...είδες που παρά-είναι μεγάλο για να θυμάσαι τα πάντα......; ) Χαχα, συμφωνω.. απλα εγω πορωθηκα το εχω διαβασει 9-10 φορες απο χθες, το θυμαμαι, αλλα δεν βρισκω ακρη.. Σιγουρα πρεπει να σκεφτεις εκδοχες, δηλαδη δεν παιζει καποια στοιχεια απο μονα τους να σε πανε στο δολοφονο.. και να σε πανε, δεν θα ξερεις κινητρο και το πως εγινε ολο το σκηνικο.. Παντως πιστευω πως ειναι ο επιστατης.. ηταν ο μονος που θα εκανε τον Ιορδανη να σταθει στο παραθυρο (και καλα για να δει τους παγους που δεν μπορεσε να καθαρισει ο επιστατης) και του το καρφωσε πισωπλατα στο λαιμο.. Αλλα απο την αλλη, μονο ο συνεταιρος του εχει πληγη απο παγο στο χερι του.. Μηπως συνεργαστηκαν και οι 2? Δεν ξερω..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα