Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

nikosgia, ξέρεις κάναν άλλο αστυνομικό γρίφο;

ΝΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

Δημοσ.

nikosgia, ξέρεις κάναν άλλο αστυνομικό γρίφο;

Βάλε nikosgia, εγώ δεν κοιμάμαι ποτέ. Σαν τον κηπουρό.

Δημοσ.

Βάλε nikosgia, εγώ δεν κοιμάμαι ποτέ. Σαν τον κηπουρό.

Έχω βάλει ήδη 2 γρίφους και είδες τι έγινε ....με πεθάναν πριν της ώρας μου....Στον τρίτο δεν την γλυτώνω...... :fear: :fear:

Δημοσ.

Με τον γριφο με τις πατατες ποια ειναι η απαντηση; (σορρυ μολις ανοιξα το θρεντ)

EDIT: βρηκα αυτο τελικα ...

Ένας ωραίος γρίφος:

Είναι ένας γύφτος που πουλάει πατάτες. Οι πατάτες που μπορεί να δώσει σε έναν πελάτη είναι απο 1 έως 40 ακέραια κιλά. Στη διάθεση του έχει μια ζυγαριά τύπου ζύγι. Το ζητούμενο είναι να επιλέξει όσο το δυνατό λιγότερα βαρίδια, με τα οποία να έχει τη δυνατότητα να ζυγίσει όσα κιλά του ζητηθούν με μια ζύγιση.

πχ. Αν επιλέξει ένα βαρίδιο των 2 και ένα των 5 κιλών μπορεί να ζυγίσει πατάτες των 2, 3, 5 και 7 κιλών.

αν = [(α1 + ... + αν - 1) * 2] + 1

Δηλαδή: ένα βαρίδι του 1 κιλού, ένα των 3 κιλών, ένα των 9 κιλών κι ένα των 27 κιλών. Σύνολο 4 βαρίδια.

αλλα πως διαολο ζυγιζεις 2 κιλα πατατες;

περασα γρηγορα καμια 20αρια σελιδες και δεν βρηκα αναφορα

(πολυ γρηγορα ειναι αληθεια και αν δεν το προσεξα σορυ)

EDIT πανω στο Edit...

20 10 5 2 2 1 (η μηπως και με λιγοτερα απο 6; )

τελευταιο edit 5:00 και σορυ (λεμε για μπαλαντζο αρα αμα βαλεις τις πατατες μαζι με το μονο και απεναντι 3αρι ολα κομπλε -

παρακαλω συνεχιστε ισως παρω παραμαζωμα τους υπολοιπους --- μπαα, βαριεμαι καληνυχτα

Δημοσ.

Τελικά με τον γρίφο στην αρχή του θέματος με τις 4 γυναίκες τι έγινε; Δόθηκε η λύση; Ξέρει κάνεις κανένα μη μαθηματικό γρίφο να τον βάλει;

Δημοσ.

2 φίλοι ο α ο β πηγαίνουν στο εξοχικό, του α ο οποίος ήταν πάμπλουτος να περάσουν το σκ. Οι 2φίλοι έχουν από 1 αδυναμία. Ο α το ποτό , ο β το φαγητό. …Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι έκαστος δεν πίνει η τρώει ότι και ο άλλος. Βέβαια ο α είναι τόσο τεμπέλης που για όλα φροντίζει ο οικονόμος του -ο γ της ιστορίας….

Λόγω του ότι ο καιρός τους τα χάλασε, πολύ βροχή και κρύο…αποφασίζουν να μην βγούνε βραδυνή βόλτα…και να αράξουν να δούν καμια ταινία…Φυσικά ο β προτείνει να φάνε μια δυο πίτσες να συνοδεύσουν την ταινία..Όπως και γίνεται .Φωνάζουν τον γ και του λένε να παραγγείλει 2 πίτσες. Μετά από κανά μισάωρο τους τις σερβίρει.. Στα μέσα της ταινίας κατά τις 23.00 έχουν τελειώσει και οι 2 πίτσες που έχουν παραγγείλει, τρώγοντας και οι τρείς και από τις 2 πίτσες….οι οποιες είναι ακριβώς ίδιες με τα ίδια υλικά…..με την διαφορά ότι ο β όπως ήταν φυσικό καταβρόχθισε τα 2/3 σε χρόνο ρεκόρ ενώ ο α και γ το υπόλοιπο 1/3…

Φυσικά, ο α ήθελε το ποτάκι του, ήταν η σειρά του..Λέει στον γ να πάει στο κελάρι να φέρει ένα μπουκάλι ουίσκι..Μετά από 5 λεπτά γυρνάει ο γ με ένα μπουκάλι ουίσκι και βάζουν να πιουν.

Ήπιανε και οι τρείς από το ίδιο μπουκάλι και ποτήρια επέλεξαν στην τύχη , μόνο που οι ρόλοι αντιστράφηκαν, αυτή την φορά ο α ήπιε τα 2/3 του μπουκαλιού σαν να πινε γάλα…και ο β και ο γ το 1/3….Η ώρα είχε πάει 01,30…

Λίγο πρίν πέσουν για ύπνο λέει στον β λέει στον α, ότι πήρε το μάτι του 3 πάστες στο ψυγείο…άντε λέει ο α διάλεξε μια και φέρε μου και μένα την άλλη …και την 3η θα την δώσουμε στον οικονόμο μου …Όπως και έγινε φάγανε και οι 3 από μια πάστα (όλες ίδιες) και πήγαν για ύπνο γύρω στις 02,00…..

Την επόμενη μέρα το πρωί ο αστυνόμος κοιτούσε με προσοχή τον ιατροδικαστή ο οποίος του έλεγε ότι το θύμα ο β πέθανε απο ισχυρό δηλητήριο το οποίο δρα αργά και όχι την στιγμή της λήψης του…Ο θάνατος επήλθε μεταξύ 6 και 7 το πρωί …Υπολείματα από δηλητήριο δεν βρέθηκαν πουθενά μιας και όλα είχαν μπεί στο πληντήριο πιάτων, πιάτα και ποτήρια , ενώ και το μπουκάλι του ουίσκι βρέθηκε καθαρό όπως και τα κουτιά της πίτσας ,και ότι Υπολείματα υπήρχαν μέσα σε αυτά .

Ο αστυνόμος ανέκρινε και τον α και τον γ χωριστά…απελπίστηκε όμως γιατί και οι 2 του είπαν ακριβώς τα ίδια πράγματα, δεν έπεσαν σε αντιφάσεις….εκτός της πληροφορίας που πήρε από τον γ -που ούτως η άλλως ήταν ευρέως γνωστό - ότι ο α ακόμα δεν μπορούσε να ξεχάσει την κοπέλα που μέσα από τα χέρια του πήρε ο β, την οποία ο α υπεραγαπούσε. Το αποτέλεσμα ήταν να παντρευτεί τον β και μετά από 1 χρόνο να χωρίσουν επειδή ο β διατηρούσε παράλληλη σχέση.Η κοπέλα έφυγε στο εξωτερικό μετά τον χωρισμό και κανένας τους δεν είχε νέα….

Και όμως σκέφτηκε ο αστυνόμος έχουμε έναν νεκρό από δηλητήριο…πως μπορεί να έγινε???…μάζι τρώγανε μαζί πίνανε…..

Είπε σε όλους να τον αφήσουν μόνο του στο σπίτι , και άρχισε να ανοίγει ντουλάπια , να κοιτάει πιάτα , μπουκάλια, μαχαιροπήρουνα…να ανεβοκατεβαίνει στο κελάρι….

Μετά από 30 λεπτά βγαίνει έξω και φωνάζει και τον α και τον γ , ξεχάσατε τους είπε να μου πείτε μια λεπτομέρια η οποία είναι σημαντική ……..

«Θέλω να μου πείτε …..»

Ακούγοντας την απάντηση σκέφτηκε «αυτή η λεπτομέρεια εξηγεί τα πάντα ,μάλιστα έτσι δηλητιριαστηκε ο β…»

Τι τους ρώτησε, ποιος ήταν ο ένοχος,και πως δηλητιριαστηκε ο β? (σαν δεδομένο πάρτε οτι η ιστορία είναι ακριβώς έτσι, δηλαδή όντως φάγανε και ήπιανε οπως περιγράφεται παραπάνω)

(απαντήσεις παίδες σε λιγάκι με γεμάτο στομάχι :P .....)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...