Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Κι όμως δεν βλέπω πουθενά τη σχέση του με τον γρίφο που είπα εγώ.

ναι γιατι οπως ανεφερα και πριν δεν σχετιζετε με τον γριφο που εβαλες με τη λαμπα αλλα με αυτον που υπηρχε πριν με το οτι δεν βγαινεις ποτε απο το δωματιο...

---------- Προσθήκη στις 00:19 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:18 ----------

Άκου και αυτό.εισαι μέσα σε ένα δωμάτιο και θέλεις να βγεις από την πόρτα.αρχικα κανείς το 1/2 της απόστασης πλησιαζεις μετα κανεις το 1/4 της απόστασης κοκ.αθροιζωντας 1/2+1/4+1/8+1/16+....=0,9999999 άρα δεν θα βγεις ποτέ από την πόρτα εάν δεν κάνει 1.κι όμως 0,999999....=1 με μαθηματική απόδειξη χωρίς στρογγυλοποιηση(για Οσους ξέρουν μιλώ για το παράδοξο του ζηνωνα)

Αποστολή από iPod touch με το Insomnia.app

αυτον δηλαδη

Δημοσ.
9 μηλα σε 2 παιδια και το 1 να παρει 1 περισσοτερο? 5 στο 1 4 στο αλλο!!!

το αλλο ειναι ακομα πιο απλο δανειζομαστε ενα μηλο οποτε εχοθμε 6 αρα περνει 1 κα8ε παιδι και στο τελος μας μενει στο καλα9ι το εκτο αυτο δηλαδη που δανειστικαμε..............

---------- Προσθήκη στις 22:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:09 ----------

απλες κα8ημερινες πρα3εις απλων και ευκολων μα8ηματικων...........

Το 2ο λαθος, οσο για το πρωτο εγω το ειπα λαθος...

Εχουμε 8 μηλα πως θα τα μοιρασουμε σε 2 παιδια, ωστε το ενα να παρει ενα μηλο περισσοτερο;

---------- Προσθήκη στις 00:50 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:48 ----------

kk1991, ολους τους γριφους μεχρι στιγμης τους εχεις απαντησει λαθος!!!

Δημοσ.
Το 2ο λαθος, οσο για το πρωτο εγω το ειπα λαθος...

Εχουμε 8 μηλα πως θα τα μοιρασουμε σε 2 παιδια, ωστε το ενα να παρει ενα μηλο περισσοτερο;

---------- Προσθήκη στις 00:50 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:48 ----------

kk1991, ολους τους γριφους μεχρι στιγμης τους εχεις απαντησει λαθος!!!

στην πρωτη δεν ευθηνομαι εγω αλλα η διατυπωση και οσον αφορα τη δευτερη αν δεν 8ελουμε να το λυσουμε εμπλεκοντας τριτο(τον τυπο που 8α μας δανεισει το επιπλεον μηλο δλδ) μπορουμε απλως να κανουμε την πεζη κινηση και στο ενα πιτσιρικι να δωσουμε το μηλο μαζι με το καλα8ι...ετσι και μηλο μενει στο καλα8ι και ολοι ευτυχισμενοι ειμαστε...................

Δημοσ.

Ρε φιλε καμμια σχεση. Τι τριτο μου λες και πιτσιρικια; Ειπαμε σπαζοκεφαλια ειναι, οχι πεταμε 20 ιδεες και οτι κατσει..

Δημοσ.
Ρε φιλε καμμια σχεση. Τι τριτο μου λες και πιτσιρικια; Ειπαμε σπαζοκεφαλια ειναι, οχι πεταμε 20 ιδεες και οτι κατσει..

σορρυ εγω φταιω που δεν εβαλα σωστο μνμ παρα8εση.Στον γριφο που εχοθμε 5 μηλα και πρεπει να παρει ενα κα8ε παιδι αλλα και να μεινει ενα στο καλαθι η λυση ειναι η εξης:

καθε ενα απο τα 4 πρωτα παιδια παιρνουν ενα μηλο και το 5ο παιδι θα παρει το μηλο που μενει μαζι με το καλαθι.Επομενως θα μεινει και ενα μηλο στο καλαθι και ολα τα παιδια θα παρουν απο ενα μηλο.

Εγινα κατανοητη τωρα ή να τα κανω μηλοπιτα να φανε τα σκασμενα???

Δημοσ.

Βρίσκεσαι έξω από ένα κάστρο. Η πύλη του είναι κλειστή και εσύ θέλεις να μπεις μέσα. Έχεις κρυφτεί πίσω από κάτι θάμνους και παρακολουθείς τους στρατιώτες που μπαίνουν μέσα. Την ώρα που πάει ο πρώτος στρατιώτης να μπει του λέει ο φρουρός 12. Ο στρατιώτης απαντάει 6 και τον αφήνει να περάσει.

Πάει ο δεύτερος στρατιώτης και ο φρουρός του λέει 8. Ο στρατιώτης απαντάει 4 και μπαίνει μέσα. Πάει και ένας τρίτος στρατιώτης και αφού ο φρουρός του είπε 6 εκείνος απάντησε 3 και μπήκε και αυτός. Τότε σηκώνεσαι και εσύ και πάς προς την πύλη. Σε σταματάει ο φρουρός και σου λέει 4. Εσύ αμέσως απαντάς 2 αλλά ο φρουρός δεν σε αφήνει να μπεις μέσα. Ποιο είναι το σύνθημα που έπρεπε να του δώσεις;

Κλασσικος γριφος! Α! Και μη μπαινετε google, Κοροιδευετε τον εαυτο σας..

Σωστη η απαντηση που εδωσες, οσο για το πρωτο που ειπα, ο πρωτος θα παρει 4 μηλα, ο δευτερος 3 και το μηλο που περισσεύει θα το μοιραστουν. Οποτε ο πρωτος θα εχει 4&1/2 μηλα και ο δευτερος 3&1/2 μηλα δηλαδη ενα μηλο λιγοτερο!

Και ενα ακομη. Σε μια λιμνη υπαρχουν νουφαρα που καθε ημερα διπλασιαζονται. Αν την 6η ημερα εχουν καλυψει την μιση λιμνη, σε ποσες ημερες η λιμνη θα καλυφθει ολοκληρη;

Δημοσ.

Σωστη η απαντηση που εδωσες, οσο για το πρωτο που ειπα, ο πρωτος θα παρει 4 μηλα, ο δευτερος 3 και το μηλο που περισσεύει θα το μοιραστουν. Οποτε ο πρωτος θα εχει 4&1/2 μηλα και ο δευτερος 3&1/2 μηλα δηλαδη ενα μηλο λιγοτερο!

ή μπορει απλως να το φαει αφτος που μοιραζει......;)

στο καστρο και χωρις να ειμαι σιγουρη επρεπε να πει μαλλον παλι 3 ο πρωτος λεει 6 ο δευτερος 4(6-4=2) ο τριτος λεει 3 (4-3=1) αρα ο επομενος πρεπει να μειωσει τη διαφορα κατα 1 αρα 0.οποτε 3-0=3

---------- Προσθήκη στις 02:46 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:40 ----------

η λιμνη καλυπτεται σε 7 μερες αφου σε 6 η μιση και κα8ε μερα διπλασιαζοντε τοτε 8αλει αλλη μια για να καλφ8ει ολη...........και να σκεφτεις οτι στην αρχη δεν μου 'ρθε και αρχισα να κανω πρα3εις....(ταιριαζει βεβαια με τη φυτολογια που διαβαζω!!!)

Δημοσ.

Λαθος. Παντως για να βοηθησω δεν εχει σχεση με τον προηγουμενο και τον επομενο. Ο καθε διαλογος ειναι ανεξαρτητος απο τους αλλους, οσο αφορα το αποτελεσμα.

Σωστο το 2ο για τη λιμνη.

Ακομα ενα ευκολο. 1 αυγο βραζει σε 5 λεπτα. Σε ποσα λεπτα θα βρασουν 3 αυγα;

Και ενα ακομα πιο ευκολο. Ο πατερας του νικου εχει 4 γιους, το λακη, τον τακη, τον σακη και τον....;

Δημοσ.

μια βοηθεια ακομη εχει να κανει με τη σειρα που μπαινει ο καθενας?δηλαδη πρωτος δευτερος και τα λοιπα?

θα το σκεφτω και 8α απαντησω αυριο γιατι πρεπει να κοιμη8ω γραφω αυριο.......

Δημοσ.

Οχι δε εχει να κανει ουτε με αυτο. Απλα κατι παιζεις με τις ερωτησεις και τις απαντησεις των αριθμων. Προσεξε τους καλυτερα.

Δημοσ.
Βασικα το 12,7 ειναι μονος αριθμος.

Συμφωνα με την Wikipedia:

A number (i.e., integer) expressed in the decimal numeral system is even or odd according to whether its last digit is even or odd.

το παρέθεσες κιόλας "ΕΝΝΟΟΥΝΤΑΙ ΑΚΕΡΑΙΟΙ"

Δημοσ.
Βρίσκεσαι έξω από ένα κάστρο. Η πύλη του είναι κλειστή και εσύ θέλεις να μπεις μέσα. Έχεις κρυφτεί πίσω από κάτι θάμνους και παρακολουθείς τους στρατιώτες που μπαίνουν μέσα. Την ώρα που πάει ο πρώτος στρατιώτης να μπει του λέει ο φρουρός 12. Ο στρατιώτης απαντάει 6 και τον αφήνει να περάσει.

Πάει ο δεύτερος στρατιώτης και ο φρουρός του λέει 8. Ο στρατιώτης απαντάει 4 και μπαίνει μέσα. Πάει και ένας τρίτος στρατιώτης και αφού ο φρουρός του είπε 6 εκείνος απάντησε 3 και μπήκε και αυτός. Τότε σηκώνεσαι και εσύ και πάς προς την πύλη. Σε σταματάει ο φρουρός και σου λέει 4. Εσύ αμέσως απαντάς 2 αλλά ο φρουρός δεν σε αφήνει να μπεις μέσα. Ποιο είναι το σύνθημα που έπρεπε να του δώσεις;

Κλασσικος γριφος! Α! Και μη μπαινετε google, Κοροιδευετε τον εαυτο σας.

Εφτά.

ηγωηωξυηωυξτωξυξυτω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...