KaizerSoze Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Oχι FarCry, βγαινει με λιγοτερες(το δικο σου μπορει να απαιτησει μεχρι και 50 προσπαθειες) Ζητω συγγνωμη γιατι ετσι οπως το εθεσα ισως εχασε στη μεταφραση, how many drops you need to make είναι η ακριβής ερώτηση. Γινεται με κατω απο 50(Αν και τωρα που το σκεφτομαι, ισως βγαινει με λιγοτερες αποτι ελεγε και η απαντηση)
Sellers Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Βασικά αν συνεχίσουμε τον συλλογισμό του FarCry γίνεται το εξής: Ρίχνουμε απο τον 50 όροφο. Αν σπάσει είμαστε στα 50 και κάτω. Αν δεν σπάσει είμαστε στα 50 και πάνω. (1 Προσπάθεια). Έστω ότι έσπασε. Άρα κάποιος από τους 50 πρώτους ορόφους είναι αυτός που θέλουμε. Ρίχνουμε ένα αυγό στον 25 όροφο. Αν σπάσει είμαστε στα 25 και κάτω, αν δεν σπάσει είμαστε στα 25 και πάνω μέχρι και το 49. (2 Προσπάθεια). Εννοείται ότι αν απο τον 50 όροφο δεν έσπαγε θα κάναμε ακριβώς τα ίδια στον 75 όροφο. Έστω ότι δεν έσπασε αυτήν την φορά. Συνεπώς ο όροφος που θέλουμε είναι ανάμεσα στους 26 και 49 ορόφους. Με την ίδια λογική πηγαίνουμε στον μέσο όρο των δύο ορόφων κάθε φορά (σε αυτήν την περίπτωση ή στον 37 ή στον 38) και ρίχνουμε το αυγό. Αν υπολόγισα σωστά το μάξιμουμ των αυγών που θα ρίξω μέχρι να το βρω το σωστό είναι: 8 Προπάθειες. Σωστά?
parsifal Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Μόλις περιέγραψες τον αλγόριθμο της δυαδικής αναζήτησης (binary search). Και ο αριθμός των προσπαθειών στις οποίες θα δώσει εγγυημένα αποτέλεσμα είναι όντως 8, σύμφωνα με τον τύπο που ανέφερα πιο πάνω: log_2(100) + 1 = 7.6
Sellers Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Α μάλιστα... Η άληθεια δεν πολυκατάλαβα τι έγραφες στο ποστ σου. Απο προγραμματισμό μόνο ότι κάναμε στην Γ Λυκείου...
FarCry Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Βασικά αν συνεχίσουμε τον συλλογισμό του FarCry γίνεται το εξής: Ρίχνουμε απο τον 50 όροφο. Αν σπάσει είμαστε στα 50 και κάτω. Αν δεν σπάσει είμαστε στα 50 και πάνω. (1 Προσπάθεια). Έστω ότι έσπασε. Άρα κάποιος από τους 50 πρώτους ορόφους είναι αυτός που θέλουμε. Ρίχνουμε ένα αυγό στον 25 όροφο. Αν σπάσει είμαστε στα 25 και κάτω, αν δεν σπάσει είμαστε στα 25 και πάνω μέχρι και το 49. (2 Προσπάθεια). Εννοείται ότι αν απο τον 50 όροφο δεν έσπαγε θα κάναμε ακριβώς τα ίδια στον 75 όροφο. Έστω ότι δεν έσπασε αυτήν την φορά. Συνεπώς ο όροφος που θέλουμε είναι ανάμεσα στους 26 και 49 ορόφους. Με την ίδια λογική πηγαίνουμε στον μέσο όρο των δύο ορόφων κάθε φορά (σε αυτήν την περίπτωση ή στον 37 ή στον 38) και ρίχνουμε το αυγό. Αν υπολόγισα σωστά το μάξιμουμ των αυγών που θα ρίξω μέχρι να το βρω το σωστό είναι: 8 Προπάθειες. Σωστά? ναι αλλα αυτο δε μπορει να συμβει (παρα μονο στην καλυτερη περιπτωση) γιατι εχεις 2 μονο αυγα. εστω οτι πετας το πρωτο αυγο στο 50 και σπαει. οποτε λες ειναι μεταξυ 1-50. πετας το δευτερο αυγο στο 25 και σπαει. την πουλεψες. δεν εχεις τριτο αυγο για να το πας απο 1-25 ωστε να εχεις 25 βηματα. Αρα πως γινεται να κανεις στη χειροτερη περιπτωση λιγοτερες απο 50 προσπαθειες με ΜΟΝΟ 2 αυγα? Γινεται με κατω απο 50(Αν και τωρα που το σκεφτομαι, ισως βγαινει με λιγοτερες αποτι ελεγε και η απαντηση) ναι γινεται αλλα οχι στην χειροτερη περιπτωση ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:23 ---------- Α μάλιστα... Η άληθεια δεν πολυκατάλαβα τι έγραφες στο ποστ σου. Απο προγραμματισμό μόνο ότι κάναμε στην Γ Λυκείου... εσυ εχεις καμια αλλη ιδεα? εγω μεχρι 50 βρισκω.....δωστε κανενα HINT ΑΣ ΦΩΝΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟ ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:58 ---------- Γιατί να μην το πάμε έτσι? Ξεκινάω απο τον πρώτο όροφο και ρίχνω ένα αυγό. Αν δεν σπάσει όλα οι, πάω στον δεύτερο. Αν δεν σπάσει συνεχίζω στον τρίτο. Κ.ο.κ Αν φτάσω στον 74 π.χ και σπάσει, τότε βρήκα το ύψος που ήθελα και έσπασα μόνο ένα αυγό ενώ είχα μάξιμουμ δύο. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι η λύση του Farcry είναι πιο σύντομη... για κατσε μου ηρθε μια αλλη ιδεα. αν αρχισουμε απο τον πρωτο οροφο και ανεβαινουμε ανα 10 τοτε στην χειροτερη περιπτωση θα κανουμε 20 :shifty: ριχνουμε το πρωτο αυγο αν δε σπασει το ριχνουμε στο 10 οροφο. αν σπασει τοτε ριχνουμε το δευτερο αυγο απο 1-10. αρα στη χειροτερη θα εχουμε κανει 10 προσπαθειες για να βρουμε την δεκαδα και αλλες 10 επιπλεον για τον οροφο 20 το βρηκα :lol::lol:
KaizerSoze Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 για κατσε μου ηρθε μια αλλη ιδεα. αν αρχισουμε απο τον πρωτο οροφο και ανεβαινουμε ανα 10 τοτε στην χειροτερη περιπτωση θα κανουμε 20 :shifty: ριχνουμε το πρωτο αυγο αν δε σπασει το ριχνουμε στο 10 οροφο. αν σπασει τοτε ριχνουμε το δευτερο αυγο απο 1-10. αρα στη χειροτερη θα εχουμε κανει 10 προσπαθειες για να βρουμε την δεκαδα και αλλες 10 επιπλεον για τον οροφο 20 το βρηκα :lol::lol: γιου αρ ραιτ:lol:
FarCry Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 γιου αρ ραιτ:lol: παρε αυτη τη λυση http://blog.taragana.com/index.php/archive/google-and-the-puzzle-of-dropping-eggs/ καντην σε εικονα βαλε και ενα FAIL απο κατω να εχουμε να γελαμε :lol::lol: εντωμεταξυ εγω κολλησα γιατι ειμαι biased απο το background μου. εξου και σκεφτηκα απο την αρχη binary+linear search για λυση.... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 07:50 ---------- κοιταξα στο google να δω αν οντως ειναι 20 απο περιεργεια και λεει οτι ειναι 14 οχι 20....:-(
Lucifer Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Το ρίχνουμε απ' τον πρώτο και σπάει, end of story, αυγό είναι.
parsifal Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Πρέπει να είναι bioengineered αυγό, όχι ο,τι κι ο,τι...
KaizerSoze Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Φανταζεσαι καποιος να ψαξει στο google για 'egg that doesn't break from 100th floor":-) Eκει που το βρηκα εχει και καποιους χωρις να δινει απαντηση, θελετε ή θα ξενερωσουμε αν δεν βρουμε την απαντηση? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:41 ---------- Το ρίχνουμε απ' τον πρώτο και σπάει, end of story, αυγό είναι. Εχεις ριξει σφιχτοβρασμενο αυγο απο 1ο σε γρασιδι?Το εχω κανει και δεν εσπασε. Σοβαρα. Απο 2ο δεν το εχω δοκιμασει
KaizerSoze Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Παμε τον 1ο Πάτε σε πάρτυ με ένα φιλο σας. Εκει υπάρχουν 10 άτομα, συμπεριλαμβανομένων εσας. Ο φιλος σας προτινει, για κάθε άτομο που βρισκετε εσεις και έχετε γενεθλια την ίδια μέρα θα σας δινει ενα ευρω. Για καθε ενα που βρισκει αυτος και δεν εχει γενεθλια μαζι με σας, του δίνετε 2 ευρω. Το δεχεστε? Θυμιζω, ειναι ερωτηση της google που σημαινει οτι δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι καν γριφος ή αν ειναι trick question απο αυτον που παιρνει την συνεντευξη. Επισης δεν ξερω την λυση(αν υπαρχει) ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:41 ---------- Βαζω τον δευτερο στα αγγλικα γιατι δεν εχω καταλαβει ακριβως αν η πρώτη προταση ειναι δεδομενο ή συμπερασμα ή απλα τιτλος(αν δηλαδη πρεπει να την παρουμε υποψη) Every man in a village of 100 married couples has cheated on his wife…Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ Every wife in the village instantly knows when a man other than her husband has cheated, but does not know when her own husband has. The village has a law that does not allow for adultery. Any wife who can prove that her husband is unfaithful must kill him that very day. The women of the village would never disobey this law. One day, the queen of the village visits and announces that at least one husband has been unfaithful. What happens?
parsifal Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Πάτε σε πάρτυ με ένα φιλο σας. Εκει υπάρχουν 10 άτομα, συμπεριλαμβανομένων εσας. Ο φιλος σας προτινει, για κάθε άτομο που βρισκετε εσεις και έχετε γενεθλια την ίδια μέρα θα σας δινει ενα ευρω. Για καθε ενα που βρισκει αυτος και δεν εχει γενεθλια μαζι με σας, του δίνετε 2 ευρω. Το δεχεστε? Όχι, γιατί θα ήταν σφαγή! Για κάθε έναν από τους παρευρισκόμενους με άγνωστη ημέρα γενεθλίων, πριν τον ρωτήσω είτε εγώ είτε ο φίλος μου ποια μέρα έχει γενέθλια, η πιθανότητα να συμπίπτουν τα γενέθλιά μας είναι 1/365. Αντίθετα, ο φίλος μου για το ίδιο άτομο δουλεύει με πιθανότητα 364/365 να πέσει μέσα επιλέγοντάς τον ως άτομο που δεν έχει γενέθλια την ίδια ημέρα με εμένα!
Sellers Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Ε προφανώς παίζει μαλαγανιά, αλλιώς δεν θα ήταν ερώτηση....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα