Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εδω λεει αλλα παντως.....

http://www.pamakhouse.gr/pamak/viewtopic.php?t=314&postdays=0&postorder=asc&start=0

crais wrote: η παντρεμενη είναι αυτή που φοράει την βέρα

ayto einai!to xw ksanousei!teleio! icon_lol.gif

υπαρχει και μια επιπλεον μαρτυρια οτι αυτη ειναι η λυση :P

επισης μου θυμισε γνωστο ανεκδοτο :P

Δασκάλα: Παιδιά, αν κάθονται πέντε πουλάκια πάνω σε ένα δέντρο και ένας κακός κυνηγός περάσει και σκοτώσει τα τρία, πόσα θα μείνουν;

Ελενίτσα: Θα μείνουν μόνο δυο.

Δασκάλα: “Μπράβο Ελενίτσα, Πολύ σωστή σκέψη!”.

Τοτός (τσατισμένος που δεν έβαλε αυτόν η δασκάλα να απαντήσει και που πήρε μπράβο η Ελενίτσα που τον σνομπάρει): “Εγώ κυρία νομίζω πως δεν θα μείνει κανένα πουλάκι πάνω στο δέντρο αφού και τα υπόλοιπα δύο θα τρομάξουν και θα φύγουν”.

Δασκάλα: “Τοτό, εδώ κάνουμε απλή αριθμητική, αλλά μου αρέσει ο τρόπος που σκέπτεσαι”.

Ο Τοτός μετά από λίγη ώρα, σκεπτικός και φανερά προσβεβλημένος, σηκώνει το χέρι του, και λέει στην δασκάλα:

_Κυρία, να σας κάνω μία ερώτηση;

_Και βέβαια Τοτό, απαντά η δασκάλα.

_Κάθονται τρεις γυναίκες σε ένα πάρκο και τρώνε παγωτό χωνάκι. Η πρώτη το γλύφει, η δεύτερη το δαγκώνει και η τρίτη το χώνει όλο βαθιά μέσα στο στόμα, ποια από τις τρεις είναι παντρεμένη;

? Τοτός: Λάθος, είναι αυτή που φοράει βέρα, αλλά μου αρέσει ο τρόπος που σκέπτεστε!!!

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΝΚ ΤΟΥ FARCRY:

Έχουμε τρία κουτάκια' date=' στο ένα είναι γραμμένο πάνω του ο αριθμός 5, στο άλλο γράφει 8 και στο τελευταία γράφει - (παύλα).

Τα κουτάκια είναι ανεστραμμένα, εννοώ πως εγώ δεν ήξερα ποιό είναι ποιό.

Το μόνο που ήξερα ήταν ότι τα κουτάκια ήταν ταξινομημένα με αριθμητική σειρά από το μικρότερο προς το μεγαλύτερο.

Η - (παύλα) παίρνει οποιαδήποτε τιμή, δηλαδή μπορεί να είναι οποιοδήποτε από τα τρία κουτάκια.

Εγώ ξέρω κατά πού μεγαλώνουν οι αριθμοί στα κουτάκια (δηλαδή ξέρω για παράδειγμα ότι το μικρότερο είναι το αριστερό, και το μεγαλύτερο το δεξιό κουτάκι).

Δηλαδή, οι πιθανοί συνδιασμοί από τα κουτάκια θα ήταν:

5,-,8

5,8,-

-,5,8

Ένας από τους τρεις παραπάνω.

Εγώ προσπαθώ να μαντέψω ένα ένα τα κουτάκια ( δηλαδή λέω στο φίλο μου, για παράδειγμα, ότι το μεσαίο είναι -)

Αν είναι σωστό, το γυρίζει το κουτάκι ώστε να το δω. Αν είναι λάθος, έχασα.

Ερώτημα: (και εδώ είναι και ο γρίφος)

Ποιό κουτάκι πρέπει να μαντέψω πρώτα (να ρισκάρω δηλαδή ότι θα είναι αυτό που θα πω) ώστε να έχω μεγαλύτερη πιθανότητα νίκης;

Υποσημείωμα: Δεν με νοιάζει τί τιμή παίρνει η παύλα, αλλά πού είναι.

Εγώ μαντεύω αν είναι αριστερά, στη μέση ή δεξιά.

Δεν μαντεύω ότι είναι κάποιος αριθμός.[/quote']

KAI ΛΕΕΙ Η ΛΥΣΗ:

Με τρεις διαφορετικούς τρόπους θα σας αποδείξω ότι η πιθανότητα να βρεις τη σωστή σειρά από τα κουτάκια είναι 33%

1ος τρόπος

Οι πιθανοί συνδιασμοί είναι 3 ( 5-8' date=' -58 και 58- )

Άρα, έχουμε μία στις τρείς πιθανότητες να μαντέψουμε ολόκληρο το συνδιασμό, δηλαδή 33%.

2ος τρόπος

Το μεσαίο κουτάκι μπορεί να είναι είτε 5, είτε 8 είτε -.

Άρα, έχουμε μία στις τρείς πιθανότητες να βρούμε το σωστό μεσαίο κουτάκι. Δηλαδή 33%.

Όμως, αν βρούμε το μεσαίο, τα άλλα δύο κουτάκια συνεπάγονται, δηλαδή:

Αν το μεσαίο είναι -, αναγκαστικά το πρώτο είναι 5 και το δεύτερο 8.

Αν το μεσαίο είναι 5, αναγκαστικά το πρώτο είναι - και το δεύτερο 8 και

Αν το μεσαίο είναι 8, αναγκαστικά το πρώτο είναι 5 και το δεύτερο -.

Άρα έχουμε 33% να πετύχουμε το σωστό συνδιασμό, επείδή έχουμε 33% πιθανότητα να πετύχουμε το μεσαίο κουτάκι.

3ος τρόπος

Το πρώτο κουτάκι μπορεί να είναι ή 5 ή -.

Αυτό δεν σημαίνει πως έχουμε 50% πιθανότητα να το πετύχουμε, γιατί το 5 εμφανίζεται σε δύο συνδιασμούς από τους τρεις που προαναφέραμε.

Άρα, η πιθανότητα το πρώτο κουτάκι να είναι 5 είναι 66%, ενώ η πιθανότητα να είναι - είναι 33%.

Τώρα, υπάρχουν δύο εκδοχές:

Αν πούμε ότι το πρώτο κουτάκι είναι -, έχουμε 33% πιθανότητα να βρούμε ολόκληρο τον συνδιασμό, γιατί συνεπάγεται πως το μεσαίο είναι 5 και το τρίτο κουτάκι είναι 8.

Αν όμως πούμε ότι το πρώτο κουτάκι είναι 5, έχουμε 66% πιθανότητα να το πετύχουμε. Μετά όμως πρέπει να μαντέψουμε τα δύο άλλα κουτάκια. Για τα δύο τελευταία κουτάκια, έχουμε 50% πιθανότητα να πετύχουμε το σωστό, όποιο κι αν είναι αυτό (8 ή -), που σημαίνει πως η αρχική πιθανότητα 66% μειώνεται στο μισό, δηλαδή στο 33%.

Άρα, ό,τι και να πούμε, έχουμε 33% πιθανότητα να πετύχουμε το σωστό.

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι ο πρώτος για να τον καταλάβει κανένας.[/quote']

ΚΑΙ ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:

Η παύλα μπορεί να πάρει τους αριθμούς 1,2,3,4,6,7,9.

Σε περίπτωση που πάρει τους 4 πρώτους (1,2,3,4) τα κουτάκια τελικά θα γράφουν:

1,5,8 ή 2,5,8 ή 3,5,8 ή 4,5,8 αντίστοιχα.

Σε περίπτωση που πάρει τους αριθμούς 6 και 7 τα κουτάκια θα γράφουν:

5,6,8 ή 5,7,8 αντίστοιχα.

Τέλος, σε περίπτωση που η παύλα πάρει τον αριθμό 9 τα κουτάκια θα γράφουν:

5,8,9.

Δηλαδή, μια σούμα των πιθανών περιπτώσεων που θα γράφουν τα κουτάκια είναι:

1,5,8

2,5,8

3,5,8

4,5,8

5,6,8

5,7,8

5,8,9

Σύμφωνα με το πρόβλημα ο αριθμός που θα μπει στην παύλα θα είναι τυχαίος.

Ας πούμε ότι τον διαλέγει ένας υπολογιστής, αμερόληπτα.

Βλέπω ότι στις 7 ομάδες αριθμών μόνο η μία δεν τελειώνει σε 8. Συνεπώς έχω 85% πιθανότητα αν διαλέξω το τελευταίο κουτάκι να τον πετύχω σωστά. (εφόσον η πιθανότητα μου είναι 6/7) Πιθανότητα μεγαλύτερη απο οποιαδήποτε άλλη θέση και αριθμό διαλέξω.

Συνεπώς στην ερώτηση του γρίφου:

''Ποιό κουτάκι πρέπει να μαντέψω πρώτα (να ρισκάρω δηλαδή ότι θα είναι αυτό που θα πω) ώστε να έχω μεγαλύτερη πιθανότητα νίκης; ''

η απάντηση είναι να πω ότι το τελευταίο είναι 8 και όχι όλα το ίδιο που λέει αυτός.

Συμπληρωματικά:

Αν δεν είναι 8 έχασα, αλλά τουλάχιστον ξέρω πως μπαίνουν τα υπόλοιπα νούμερα.

Αν είναι 8 τότε πρέπει να βρω την επόμενη κάρτα. Με το ίδιο σκεπτικό η μεσαία κάρτα, έχει 66% πιθανότητες να είναι 5άρι. (4/6. Στα 6 αυτήν την φορά γιατί η τελευταία ομάδα που έχει το 8άρι στην μέση φεύγει.)

Αν δεν το βρώ έχασα, αλλά αν το βρω και αυτό νίκησα γιατί στην πρώτη κάρτα έμεινε η πάυλα.

Επιπλέον (και πέρα απο τον γρίφο) αν ήθελα να βρώ και το νούμερο της πρώτης κάρτας τότε θα έπρεπε να τον μαντέψω κυριολεκτικά αφού θα είναι μία απο τις ομάδες:

1,5,8

2,5,8

3,5,8

4,5,8

όπου τα 1,2,3,4 είναι ισοπίθανα να βρεθούν στην θέση της πρώτης κάρτας με 25% πιθανότητα.

Έχω κάπου λάθος και δεν το βλέπω ??? :rolleyes:

Δημοσ.

Το μονο "λαθος" που μπορω να σκεφτω ειναι να μπορει η παυλα , περαν του 8, να παρει οποιαδηποτε τιμη....9,10,11,12 κλπ

Δημοσ.
Βασικά εγώ λέω να κανονίσουμε ομαδικό πέσιμο στον Bouga. Είναι πολύ απάνθρωπο αυτό που έκανε. Το χειρότερο απ' όλα είναι το γεγονός ότι μια ιερόδουλη δε μου λέει την απάντηση αν δε της τα σκάσω.

:lol::lol::lol: Ποσα ζηταει μηπως και μαζεψουμε τιποτα για να μας πει?

Δημοσ.

ρωτησε τον κροκοδειλο αυτος ειναι ο στατιστικολογος του Insomnia :P

Δημοσ.
ρωτησε τον κροκοδειλο αυτος ειναι ο στατιστικολογος του Insomnia :P

Αν και πλεον(εως τον Μαιο) αποφευγω να ασχολουμαι με μαθηματικα(για αυτο και δεν απαντησα σε τοσα ωραια(ολα ωραια ειναι βασικα οταν εχουν σχεση με μαθηματικα) μαθηματικα ερωτηματα που διετυπωθηκαν κατα καιρους εδω(επιφανειακο ολοκληρωμα(oh God τι ειπωθηκε εκει μεσα:fear:), την παρουσα ασκηση, τους γριφους εδω, κλπ) η ερωτηση του Sellers εχει την φανερη απαντηση που ειπε ο Sheik.

ΚΑΙ ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:

Η παύλα μπορεί να πάρει τους αριθμούς 1,2,3,4,6,7,9.

Το προβλημα ελεγε:

Η - (παύλα) παίρνει οποιαδήποτε τιμή, δηλαδή μπορεί να είναι οποιοδήποτε από τα τρία κουτάκια.

Δημοσ.
Ωραιο το Δωματιο του Φερμα?

:devil::devil::devil:

Πολύ ωραία ταινιούλα, κακά τα ψέματα.

Να κάνω ένα offtopic ευχαριστώντας τα μέλη KaizerSoze και Sellers γιατί μου κίνησαν την περιέργεια και είδα την ταινία η οποία ήταν πολύ καλή (πώς θα μπορούσε να μην ήταν άλλωστε, ισπανική ταινία τρόμου-θριλερ-πες το όπως θες ήταν).

Useless post ξέρω γώ, απλά νιώθω την ανάγκη να το φωνάξω ότι "ΓΑΜΑΕΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕ".

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να ένας ωραίος που διάβασα χθες αλλά δεν κατάφερα να τον λύσω.

5 πειρατές βρίσκουν ένα σεντούκι με 100 χρυσές λίρες. Και έψαχναν έναν τρόπο να τις μοιράσουν. Επειδή και οι 5 είχαν μια ιεραρχική θέση (δεν ήταν όλοι ίσοι δηλαδή, πήγαινε: Νο 1> Νο 2> Νο3> Νο4> Νο5) αποφάσισε ο Νο 1 που ήταν και ο πιο ισχυρός ότι δεν θα τα μοιράζαν δια του 5, απο 20 ο καθένας, αλλά θα γινόταν ως εξής: Ξεκινώντας απο τον τελευταίο (τον Νο 5) θα ξεκινήσουν όλοι να προτείνουν μια μοιρασιά των λιρών. Αν αυτή η μοιρασιά ψηφιστεί απο τους μισούς και πάνω, τότε θα κερδίσει και θα μοιραστούν τα χρήματα ως έχει. Αν όχι, τότε αυτός που την πρότεινε φεύγει χωρίς να πάρει τίποτα και ο επόμενος στην ιεραρχική σκάλα προτείνει τρόπο μοιρασιάς. Και επειδή μπορεί να μην το περιέγραψα καλά αυτό που θα γίνει είναι το εξής: Θα προτείνει μια μοιρασιά ο 5. Θα ψηφίσουν. Αν ψηφιστεί απο τουλάχιστον 3 άτομα θα γίνει η μοιρασιά όπως λέει ο 5. Αν ψηφιστεί απο 2 άτομα και κάτω, ο 5 φεύγει χωρίς να πάρει τίποτα, και ο 4 προτείνει τρόπο μοιρασιάς κ.ο.κ Να σημειώσω ότι και αυτός που προτείνει την μοιρασιά συμμετέχει στην ψηφοφορία.

Αν πάρουμε υπόψην μας ότι όλοι οι πειρατές είναι πανέξυπνοι και άπληστοι, τι τρόπο πρέπει να προτείνει ο πέμπτος πειρατής για να μπορέσει να βγάλει και αυτός λεφτά?

Σημείωση: Αν και θα βοηθήσω πολύ, το θεωρώ σωστό να το πω αυτό γιατί εγώ που δεν το ήξερα μπερδεύτηκα πολύ. Ο γρίφος είναι λίγο ουτοπικός, οπότε θεωρείστε σαν δεδομένο ότι αν ένας πειρατής έχει να διαλέξει ανάμεσα στην καμία λίρα, και στην μία λίρα, θα διαλέξει την μία. Δεν θα πει δηλαδή ''Σώπα ρε μαλάκες, εγώ μόνο μία ??? Να πάτε να γαμηθείτε δεν θέλω τίποτα!''

Δημοσ.

Έχουμε 3 διακόπτες και ένα δωμάτιο με μια κοινή λάμπα. Πως με μιά είσοδο στο δωμάτιο θα βρούμε ποιος διακόπτης ανοίγει την λαμπα.

Λογικό πρόβλημα, δεν χρησιμοποιούνται εξωγενείς παράγοντες. Δείτε το σανπρόβλημα καθημερινότητας

Δημοσ.

Ανοίγουμε τον Α, περιμένουμε λίγο, τον σβήνουμε, ανάβουμε τον Β και μπαίνουμε στο δωμάτιο. Υπάρχουν οι παρακάτω περιπτώσεις.

1. Η λάμπα είναι σβηστή και κρύα: Δεν είναι ο Α, δεν είναι ο Β, άρα είναι ο Γ

2. Η λάμπα είναι σβηστή και ζεστή: Είναι ο Α

3. Η λάμπα είναι αναμμένη: Είναι ο Β

Δημοσ.
Έχουμε 3 διακόπτες και ένα δωμάτιο με μια κοινή λάμπα. Πως με μιά είσοδο στο δωμάτιο θα βρούμε ποιος διακόπτης ανοίγει την λαμπα.

Λογικό πρόβλημα, δεν χρησιμοποιούνται εξωγενείς παράγοντες. Δείτε το σανπρόβλημα καθημερινότητας

Έλα βρε. Αυτό είναι γνωστό.

Ανάβουμε την πρώτη λάμπα και περιμένουμε λίγη ώρα. Τη σβήνουμε και ανάβουμε τη δεύτερη. Ανοίγουμε την πόρτα. Αν η λάμπα είναι αναμένη, την έχει ανάψει ο δεύτερος διακόπτης. Αν είναι σβηστή και ζεστή, την ανάβει ο πρώτος κι αν είναι σβηστή και κρύα, ο τρίτος.

Πείτε καμιά ιδέα για τον γρίφο του Sellers.

---

Άκυρο. Με πρόλαβε ο parsifal.

Δημοσ.

Δεν νομιζω να υπάρχει μια λύση πολυ απλοικά σκεπτόμενος αν ήμουν ο 5ος:

22 , 21, 20 , 19, 18.. Προσπαθώντας να παρω τον 4ο κ τον 3ο με το μέρος μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...