Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Πατριδογνωσία: Ζητούνται ονόματα πόλεων - κωμοπόλεων - βουνών ή ποταμών.

1. Εστεμμένη κώμη.
2. Αρχή και τέλος ιερά, ποντιακό το μέσον.
3. Παραμεθώριον μεν... εύγευστον παρ' ολίγον δε ... χωρίον.
4. Παρηγορεί ... φανταστικά.
5. ...Αορίστως και ανορθόγραφα φυλακίζει.

Δημοσ.

Ο ένοχος είναι ο Γαρίδας γιατί ενώ δίνει λεπτομερή περιγραφή δεν λέει το προφανές, ότι το θύμα γράφει όπως οι άραβες (από δεξιά προς τα αριστερά). Αυτό σκέφτηκε ο αστυνομικός οπότε τον ενοχοποίησε. :-D

ξεθαβω :P (ειναι ο γριφος με  το δολοφονο)  απο και ως που θα ηταν σημαδι της ενοχης αυτο?

με αρεσει που ελεγε ο τυπος μην δινετε σημασια στις ''λεπτομεριες'' οπως ωρες κτλ ενω δωστε σημασια 

σε μια πιθανη αυτονοητη παραλειψη του γαριδα ηταν η λυση ...

Δημοσ.

1. Εστεμμένη κώμη.

5. Εδεσσα (η πολη που φοβαται ο χασικλης)

Δημοσ.

1. Εστεμμένη κώμη.

2.Αγια Πελαγια

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Εχουμε εναν Ν αριθμο ατομων σε ενα δωματιο. Εκει μεσα μπορουνε να συνενοηθουνε για οση ωρα θελουνε. Οταν τελειωσουνε, θα μεταφερθει ο καθενας σε ενα ξεχωριστο δωματιο, ωστε να μην μπορουνε πλεον να επικοινωνουνε. Μετα, υπαρχει αλλο ενα δωματιο (τελευταιο, το υποσχομαι  :P ) οπου υπαρχει μονο μια λαμπα και ενας διακοπτης.  Σε αυτο το δωματιο θα καλουνται ενας-ενας με τυχαια σειρα και επαναλαμβανομενα και το μονο που θα μπορει να κανει ειναι να δει εαν η λαμπα ειναι αναμενη η οχι και αμα θελει να ανοιξει η να κλεισει το διακοπτη. Μπορει π.χ. ο πρωτος να κληθει στο ιδιο δωματιο 1000 φορες, μετα να κληθει ο εκτος 50 φορες, μετα ο τριτος, μετα παλι ο πρωτος κλπ, κλπ.. Κααααποια στιγμη θα κληθει και ο τελευταιος. Σκοπος ειναι καποια στιγμη καποιος απο αυτους να μπορεσει να πει με σιγουρια οτι σιγουρα ολοι εχουνε περασει απο αυτο το δωματιο με την λαμπα. Αυτο μπορει να γινει μονο μια φορα. Εαν το πει σωστα θα τους απελευθερωσουνε, αλλιως θα πεθανουνε ολοι. Δεν ειναι αναγκαστικο να το πει ο τελευταιος την πρωτη φορα που θα μπει, αυτο μπορει να γινει και πολυ αργοτερα (π.χ. μπορει να εχουνε μπει ολα τα ατομα απο 2000 φορες ο καθενας). Πως θα γινει αυτο?

Δημοσ.

Cheat λύση:

1. Στο κοινό δωμάτιο μετριούνται ωστε να ξέρουν ότι όλοι τους ειναι Ν.

2. Συνενοούνται ωστε την πρώτη φορά που μπαίνει κάποιος στο δωμάτιο να αφήνει το ένα από τα παπούτσια του μέσα.

3. Όταν μπαίνει κάποιος στο δωμάτιο μετράει τα παπούτσια, και αν είναι Ν ξέρει ότι πέρασαν όλοι.

4. Ε, ο πρώτος ας ανάψει και το φως για να βλέπουν.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Α μέρος

Ο αστυνόμος  Γατίδης ήταν καθ οδόν   για την έπαυλη του Κου Τσιφούτη…..

-Δεν φτάνει  το  κρύο και η υγρασία Σάββα , η δολοφονία μας  έλειπε μες τα άγρια χαράματα…

- Τα μάτια μου είναι ακόμα κλειστά Αστυνόμε …..τουλάχιστον σε λίγο φτάνουμε….

Το αυτοκίνητο σε λίγο θα πέρναγε την μεγάλη σιδερένια πόρτα της  έπαυλης  για

να βρεθούν μπροστά στο επιβλητικό νεοκλασικό κτήριο….. περιτριγυρισμένο από βελανιδιές και πλατάνια….

Στην πόρτα τους περίμενε  ο μπάτλερ και δεξί  χέρι του κου τσιφούτη ο Κος Τσιμπίδας…

-Περάστε αστυνόμε από εδώ παρακαλώ….

Ανέβηκαν μια σκάλα με ξύλινη κουπαστή  και ένα αρκετά παχύ χαλί  που οδηγούσε στα υπνοδωμάτια …διέσχισαν ένα μακρύ διάδρομο με πόρτες δεξιά και αριστερά  και σταμάτησαν στην τελευταία πόρτα του διαδρόμου η οποία ήταν μισάνοιχτη…

Ένα μεγάλο γραφείο με ένα επίσης μεγάλο φωτιστικό στην άκρη του…. ένα τεράστιο κάδρο που απεικόνιζε το κυνήγι της αλεπούς και ένα μεγάλο εκκρεμές , ήταν τα πρώτα πράγματα στα οποία πλανήθηκε το βλέμμα του Γατίδη  πριν  καρφωθεί στο υπερδιπλο σιδερένιο κρεβάτι όπου κείτονταν  άψυχο σώμα του κου τσιφούτη….

Πλησίασε στο κρεβάτι… το θύμα-ένας παχουλός άντρας  γύρω στα 80 -είχε  χτυπηθεί με μαχαίρι …δυο βαθιά τραύματα στο ύψος της καρδιάς…. αίματα υπήρχαν μόνο στα σεντόνια  , και 2-3 κηλίδες στο πάτωμα δίπλα στο κρεβάτι…

-Αυτή η πόρτα οδηγεί στο μπαλκόνι ? είπε γυρνώντας προς το μέρος του μπάτλερ…

-Ναι Αστυνόμε , είπε εκείνος ξεροκαταπίνοντας και κοιτάζοντας το πτώμα…

Ο Γατίδης τράβηξε την μεγάλη κόκκινη κουρτίνα και άνοιξε την μεγάλη μπαλκονόπορτα…

Το μπαλκόνι σε σχέση με το δωμάτιο ήταν μικρό… και το μόνο που είχε ήταν  μια γλάστρα με ένα φυτό που όμοιο του δεν είχε ξαναδεί  ο αστυνόμος  και ένα πέταλο στο τοίχο….

«Προληπτικός ο μακαρίτης» σκέφτηκε…..

Μέσα σε ένα μικρό δοχείο που υπήρχε σε μια άκρη , στο τέλος του σωλήνα του κλιματιστικού υπήρχαν 2 γόπες…. μια εκ των οποίων είχε  κραγιόν…. Ο Γατίδης τις κοίταξε για λίγο  και τις έβαλε σε ένα πλαστικό σακουλάκι που είχε στην τσέπη του

-Κάθε πότε καθαρίζετε το μπαλκόνι ? είπε κοιτώντας το χώμα και αρκετά φύλλα από πλατάνι που ήταν διάσπαρτα εδώ και εκεί….

-Είναι δουλεία της Κας Τασίας  της καθαρίστριας …αλλά όσο καλά και να καθαρίσεις με αυτό τον καιρό  την επομένη θέλει πάλι καθάρισμα  …..

Έσκυψε και κοίταξε κάτω ήταν  γύρω στα 5 με 6 μέτρα από το έδαφος…. έπειτα προχώρησε πάλι στο εσωτερικό του δωματίου κλείνοντας την μπαλκονόπορτα πίσω του….

-Ποιος ανακάλυψε το πτώμα εσείς?

-Όχι εγώ κοιμόμουν και ξύπνησα από τις φωνές της οικονόμου, η οποία τον βρήκε  και σήκωσε το σπίτι στον αέρα από τις φωνές γύρω στις 4 το πρωί

-Εσείς πότε είδατε για τελευταία φορά ζωντανό τον κύριο σας?

-Το βράδυ κάτω στην βιβλιοθήκη μετά το δείπνο όπου ζήτησε και του πήγα ένα κονιάκ…

Ήταν γύρω στις 22.00 , τον ρώτησα αν επιθυμεί κάτι άλλο και μου είπε ότι δεν θα με χρειαζόταν άλλο για απόψε…

-Μετά τι κάνατε?

-Πήγα στο δωμάτιο μου και ξάπλωσα διαβάζοντας ένα βιβλίο , ήμουν αρκετά κουρασμένος  για οτιδήποτε άλλο -  μετά από καμια ώρα πρέπει να με πήρε ο ύπνος….

-Τι άνθρωπος ήταν ο Κος Τσιφούτης…?

-Κλειστός τύπος  ,δεν του άρεσαν τα πολλά  λόγια  , και δεν σπαταλούσε δεκάρα ,παρά μόνο για τα απολύτως απαραίτητα …. Ειδικά όταν αποσύρθηκε  από την εταιρεία είχε παραξενέψει αρκετά, όλα τον ενοχλούσαν μέχρι και το τιτίβισμα των πουλιών…..

-Μια τελευταία ερώτηση  Καπνίζετε?

-Όχι το έχω κόψει εδώ και 5 χρόνια……

Η Οικονόμος ήταν μια μεσόκοπη γυναίκα , με πρόσωπο ταλαιπωρημένο που φανέρωνε ότι δεν είχε περάσει εύκολα χρόνια….

-Σηκώθηκα γύρω στις 4 να πάω στο μπάνιο , όταν πρόσεξα ότι η πόρτα του κυρίου ήταν μισάνοιχτη… αυτό με παραξένευσε καθώς ο κύριος  ειδικά τέτοιες μέρες με κρύο  δεν αφήνει ανοιχτή την πόρτα…. πλησίασα στην πόρτα κοίταξα μέσα και ….. τα υπόλοιπα φαντάζομαι σας τα είπαν… έπαθα σοκ….

-Το φως του δωματίου ήταν ανοικτό?

-Όχι το φωτιστικό στο γραφείο ήταν αναμμένο  , και έτσι μπόρεσα να δω…..  θεέ μου ήταν φρικτό …. είπε σκεπάζοντας το πρόσωπο της με τα χέρια ….

-Πόσο καιρό ήσασταν μαζί του?

-15 χρόνια …μια ολόκληρη ζωή…..

-Είχε εχθρούς ?

-Ο κύριος με τον δύστροπο χαρακτήρα που είχε , ήταν δύσκολο να τον συμπαθήσει κανείς ….αλλά για εχθρούς τι να σας πω…. δεν γνωρίζω…

-Το δωμάτιο σας είναι απέναντι από το δικό του…. ακούσατε τίποτα περίεργο την νύχτα?

-Νωρίτερα  γύρω  τις 3:00 όπου σηκώθηκα πάλι να πάω να βάλω ένα ποτήρι νερό , είδα τον ανιψιό του να βγαίνει από το δωμάτιο του Κυρίου….

-Είναι πολύ σημαντικό αυτό που μου λέτε….. είστε βεβαία?

-Ναι είμαι σίγουρη…. μάλιστα μου φαινόταν λίγο βιαστικός….

-Τα τσιγάρα δικά σας είναι?  «Είπε κοιτάζοντας ένα πακέτο που υπήρχε πάνω στο τραπέζι…»

-Ναι….. καπνίζω πολύ δυστυχώς….

-Τις σχέσεις μεταξύ ανιψιού και θείου πως θα τις χαρακτηρίζατε ?

-Από τα λίγα που γνωρίζω όχι καλές… όταν ο μακαρίτης αποσύρθηκε από την εταιρεία στην θέση του έβαλε κάποιον έμπιστο συνεργάτη του και όχι τον ανιψιό του…. Στον όποιο δεν έτρεφε ιδιαίτερη εμπιστοσύνη  και τον θεωρούσε τυχοδιώκτη…

-Στο σπίτι ποιοι άλλοι μένουν ..?

-ο Κος  Τσιμπίδας, η καθαρίστρια… η οποία σήμερα λείπει με άδεια,  και η νύφη του κυρίου τσιφούτη η Κα Μάρθα Βολέψη….

Β μέρος

Ο αστυνόμος κατέβηκε κάτω στην Βιβλιοθήκη μαζί με τον βοηθό του και  ήταν απορροφημένοι στα ράφια της …όπου υπήρχε κάθε λογής βιβλίο… για να τους διακόψει μια βραχνή φωνή….

-Καλημέρα Αστυνόμε…..

Ο άνθρωπος που στεκόταν απέναντι του ήταν γύρω στα 45  , όμορφος άντρας με ψαρά μαλλιά ….

-Ο κος Βολέψης?

-Ναι  είμαι ο ανιψιός του κυρίου Τσιφούτη…

-Τα θερμά μου συλλυπητήρια …σε σας και την οικογένεια σας

-Ευχαριστώ πολύ , ο θειος αν και δύσκολος χαρακτήρας κατά βάθος ήταν καλός άνθρωπος....

-Εργάζεστε στην εταιρεία του θείου σας…?

-Ναι εδώ και χρόνια ….

-¨Έμαθα ότι την θέση του θείου σας στην εταιρεία ..την πήρε κάποιος άλλος και όχι εσείς που είστε και συγγενής του αληθεύει?

-Είναι αλήθεια , αλλά αυτή η κουτσομπόλα που σας το είπε -γιατί είμαι σίγουρος ότι εκείνη σας το είπε-… καλά θα κάνει να κοιτάει την δουλεία της…. για να μην ανοίξω το στόμα μου…. «το πρόσωπο του είχε κοκκινίσει,  τα μάτια του είχαν μικρύνει… και τα χέρια του έτρεμαν στην προσπάθεια να ανάψει ένα τσιγάρο»….

Καταρχάς δεν ήθελα να αναλάβω την διοίκηση… δεν  είμαι εγώ για μεγάλες ευθύνες , μου αρέσει το πόστο που έχω στην εταιρεία και δίνω τον καλύτερο εαυτό μου….

Όσο για αυτή την κυρία…. Είμαι σίγουρος , δεν σας είπε  ότι πριν 3 -4 χρόνια που του ζήτησε ένα δάνειο για να ανοίξει ο γιος της ένα κατάστημα με ηλεκτρικά  αρνήθηκε , -ήταν λίγο τσιγκούνης ο μακαρίτης-  με αποτέλεσμα ο γιος της να καταλήξει στην ξενιτιά  ….

-Ας αφήσουμε τώρα την οικονόμο και ας έρθουμε πάλι σε εσάς…. Πότε είδατε για τελευταία φορά ζωντανό τον θείο σας…?

- Ήταν τα ξημερώματα γύρω στις 2 με 2:30…δεν είχα ύπνο και τακτοποιούσα την συλλογή με τις πεταλούδες …όταν ο θείος μου χτύπησε την πόρτα και μου ζήτησε να πάω στο δωμάτιο του , να μιλήσουμε για ένα θέμα της δουλειάς που τον απασχολούσε….

-Ο θείος σας συνήθιζε να ξενυχτάει….?

-Όχι πολύ σπάνια ….

-Όταν πήγατε στο δωμάτιο  του , άναψε το φώς?

-Όχι είχε αναμμένο το φωτιστικό του γραφείου και κάτσαμε εκεί .

-Από ότι είδα στο γραφείο του υπήρχε ένα τασάκι πεντακάθαρο , όσο ήσασταν εκεί δεν καπνίσατε?

-Όχι ο θειος μου ήταν φανατικός αντικαπνιστής …..

-Μήπως βγήκατε στο μπαλκόνι να καπνίσετε?

-Ο θείος είχε ανοίξει το κλιματιστικό , και για να ανοίξω την πόρτα θα έπρεπε να περάσω από …πάνω του….

-Τι ώρα φύγατε από το δωμάτιο?

-Δεν θυμάμαι αλλά δεν κάθισα πάνω από μισάωρο ….

-Διαθήκη είχε κάνει ο Θείος σας…..?

-Μάλλον …… αυτό το γνωρίζει με βεβαιότητα όμως  μόνο ένας άνθρωπος …..ο δικηγόρος του….

-  Ήταν μεγάλο σοκ για όλους μας… δεν μπορώ να φανταστώ ποιος θα μπορούσε να κάνει ένα τέτοιο πράγμα…. δεν μπορώ να πω ότι ο συγχωρεμένος ήταν ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου , αλλά αυτό δεν του άξιζε….

-Κυρία  Βολέψη ,αφού σας εκφράσω την λύπη μου για την απώλεια σας…. θα ήθελα να ξεκινήσω λίγο ανάποδα…. Γνωρίζεται αν ο κουνιάδος σας  έχει κάνει διαθήκη?

-Φαντάζομαι πως ναι δεν ήταν άνθρωπος που άφηνε τα πράγματα στην τύχη τους… το περιεχόμενο της δεν το γνωρίζω  όμως…

-Έχει άλλους συγγενείς  ?

-Πέραν ενός εξαδέλφου του που είναι στην Αυστραλία όχι…

-Άρα είστε οι κύριοι κληρονόμοι… εσείς και ο γιος σας…

-Κύριε Γατίδη θα σας μιλήσω ανοιχτά ….Ο κουνιάδος μου ήταν πολύ φιλάργυρος άνθρωπος και πολύ καχύποπτος με τους δικούς του ανθρώπους…. Δεν σας κρύβω ότι πριν 10 μέρες περίπου είχε κλειστεί με τις ώρες στο γραφείο  με τον δικηγόρο του  για το θέμα της διαθήκης… πιθανόν για να την αλλάξει…. ποτέ δεν έμαθα…..

-……Όπως και να χει όμως θα έχετε …να μου επιτρέψετε την έκφραση …την μερίδα του λέοντος…..

-Μην το λέτε ….είναι και ο κύριος  τσιμπίδας  που τον είχε  δίπλα του 30 χρόνια , και τον είχε σαν αδελφό του… και αν θέλετε την γνώμη μου στην Διαθήκη του θα έχει συμπεριλάβει και την οικονόμο του ……

-Πότε είδατε για τελευταία φορά  τον Κο τσιφούτη ?

-Λίγο μετά τις 23:00….θα ήταν όταν κατέβηκα στην βιβλιοθήκη και τον βρήκα εδώ…  καμία ώρα και μετά ο καθένας πήγε στο δωμάτιο του…..

-Αν κρίνω από το κραγιόν αυτές οι 3 γόπες μέσα στο τασάκι είναι δικές σας?.....

-Ναι αν και δεν το συνηθίζω χθες κάπνισα λίγο παραπάνω…. ξέρετε δεν καπνίζω πολύ…

-όταν ανεβήκατε στο δωμάτιο σας κοιμηθήκατε αμέσως?

-Ναι ήμουν πολύ κουρασμένη…..

-Το δωμάτιο σας είναι ακριβώς το ίδιο  με εκείνο του κουνιάδου σας …..?

-Ναι….

-Θα μπορούσα να ρίξω μια ματιά στο δωμάτιο σας….

-Ελεύθερα… Αν και δεν βλέπω τον λόγο Αστυνόμε …..

Είχε πια ξημερώσει για τα καλά όταν ο Ιατροδικαστής χτυπούσε το κουδούνι……

-Αστυνόμε  ήρθε και ο Ιατροδικαστής…. καιρός να μάθουμε και περισσότερα σχετικά με την ώρα του φόνου…. δεν ξέρω αλλά εμένα όλοι ύποπτοι μου φαίνονται….

Ο Γατίδης στεκόταν στο κεφαλόσκαλο της σκάλας που οδηγούσε στα υπνοδωμάτια….

-Αγαπητέ μου Σάββα , άργησε πολύ και  αυτά που θα μας πει εγώ ήδη τα ξέρω…..

-Δηλαδή ξέρετε ποιος είναι ο δολοφόνος…….?

-Ετοιμάσου για μια σύλληψη ….και μετά να πάμε να πιούμε ένα καφεδάκι σαν άνθρωποι να σου εξηγήσω......

Επεξ/σία από winterman
  • Like 1
Δημοσ.

Α μέρος

Ο αστυνόμος  Γατίδης ήταν καθ οδόν   για την έπαυλη του Κου Τσιφούτη…..

-Δεν φτάνει  το  κρύο και η υγρασία Σάββα , η δολοφονία μας  έλειπε μες τα άγρια χαράματα…

- Τα μάτια μου είναι ακόμα κλειστά Αστυνόμε …..τουλάχιστον σε λίγο φτάνουμε….

Το αυτοκίνητο σε λίγο θα πέρναγε την μεγάλη σιδερένια πόρτα της  έπαυλης  για

να βρεθούν μπροστά στο επιβλητικό νεοκλασικό κτήριο….. περιτριγυρισμένο από βελανιδιές και πλατάνια….

Στην πόρτα τους περίμενε  ο μπάτλερ και δεξί  χέρι του κου τσιφούτη ο Κος Τσιμπίδας…

-Περάστε αστυνόμε από εδώ παρακαλώ….

Ανέβηκαν μια σκάλα με ξύλινη κουπαστή  και ένα αρκετά παχύ χαλί  που οδηγούσε στα υπνοδωμάτια …διέσχισαν ένα μακρύ διάδρομο με πόρτες δεξιά και αριστερά  και σταμάτησαν στην τελευταία πόρτα του διαδρόμου η οποία ήταν μισάνοιχτη…

Ένα μεγάλο γραφείο με ένα επίσης μεγάλο φωτιστικό στην άκρη του…. ένα τεράστιο κάδρο που απεικόνιζε το κυνήγι της αλεπούς και ένα μεγάλο εκκρεμές , ήταν τα πρώτα πράγματα στα οποία πλανήθηκε το βλέμμα του Γατίδη  πριν  καρφωθεί στο υπερδιπλο σιδερένιο κρεβάτι όπου κείτονταν  άψυχο σώμα του κου τσιφούτη….

Πλησίασε στο κρεβάτι… το θύμα-ένας παχουλός άντρας  γύρω στα 80 -είχε  χτυπηθεί με μαχαίρι …δυο βαθιά τραύματα στο ύψος της καρδιάς…. αίματα υπήρχαν μόνο στα σεντόνια  , και 2-3 κηλίδες στο πάτωμα δίπλα στο κρεβάτι…

-Αυτή η πόρτα οδηγεί στο μπαλκόνι ? είπε γυρνώντας προς το μέρος του μπάτλερ…

-Ναι Αστυνόμε , είπε εκείνος ξεροκαταπίνοντας και κοιτάζοντας το πτώμα…

Ο Γατίδης τράβηξε την μεγάλη κόκκινη κουρτίνα και άνοιξε την μεγάλη μπαλκονόπορτα…

Το μπαλκόνι σε σχέση με το δωμάτιο ήταν μικρό… και το μόνο που είχε ήταν  μια γλάστρα με ένα φυτό που όμοιο του δεν είχε ξαναδεί  ο αστυνόμος  και ένα πέταλο στο τοίχο….

«Προληπτικός ο μακαρίτης» σκέφτηκε…..

Μέσα σε ένα μικρό δοχείο που υπήρχε σε μια άκρη , στο τέλος του σωλήνα του κλιματιστικού υπήρχαν 2 γόπες…. μια εκ των οποίων είχε  κραγιόν…. Ο Γατίδης τις κοίταξε για λίγο  και τις έβαλε σε ένα πλαστικό σακουλάκι που είχε στην τσέπη του

-Κάθε πότε καθαρίζετε το μπαλκόνι ? είπε κοιτώντας το χώμα και αρκετά φύλλα από πλατάνι που ήταν διάσπαρτα εδώ και εκεί….

-Είναι δουλεία της Κας Τασίας  της καθαρίστριας …αλλά όσο καλά και να καθαρίσεις με αυτό τον καιρό  την επομένη θέλει πάλι καθάρισμα  …..

Έσκυψε και κοίταξε κάτω ήταν  γύρω στα 5 με 6 μέτρα από το έδαφος…. έπειτα προχώρησε πάλι στο εσωτερικό του δωματίου κλείνοντας την μπαλκονόπορτα πίσω του….

-Ποιος ανακάλυψε το πτώμα εσείς?

-Όχι εγώ κοιμόμουν και ξύπνησα από τις φωνές της οικονόμου, η οποία τον βρήκε  και σήκωσε το σπίτι στον αέρα από τις φωνές γύρω στις 4 το πρωί

-Εσείς πότε είδατε για τελευταία φορά ζωντανό τον κύριο σας?

-Το βράδυ κάτω στην βιβλιοθήκη μετά το δείπνο όπου ζήτησε και του πήγα ένα κονιάκ…

Ήταν γύρω στις 22.00 , τον ρώτησα αν επιθυμεί κάτι άλλο και μου είπε ότι δεν θα με χρειαζόταν άλλο για απόψε…

-Μετά τι κάνατε?

-Πήγα στο δωμάτιο μου και ξάπλωσα διαβάζοντας ένα βιβλίο , ήμουν αρκετά κουρασμένος  για οτιδήποτε άλλο -  μετά από καμια ώρα πρέπει να με πήρε ο ύπνος….

-Τι άνθρωπος ήταν ο Κος Τσιφούτης…?

-Κλειστός τύπος  ,δεν του άρεσαν τα πολλά  λόγια  , και δεν σπαταλούσε δεκάρα ,παρά μόνο για τα απολύτως απαραίτητα …. Ειδικά όταν αποσύρθηκε  από την εταιρεία είχε παραξενέψει αρκετά, όλα τον ενοχλούσαν μέχρι και το τιτίβισμα των πουλιών…..

-Μια τελευταία ερώτηση  Καπνίζετε?

-Όχι το έχω κόψει εδώ και 5 χρόνια……

Η Οικονόμος ήταν μια μεσόκοπη γυναίκα , με πρόσωπο ταλαιπωρημένο που φανέρωνε ότι δεν είχε περάσει εύκολα χρόνια….

-Σηκώθηκα γύρω στις 4 να πάω στο μπάνιο , όταν πρόσεξα ότι η πόρτα του κυρίου ήταν μισάνοιχτη… αυτό με παραξένευσε καθώς ο κύριος  ειδικά τέτοιες μέρες με κρύο  δεν αφήνει ανοιχτή την πόρτα…. πλησίασα στην πόρτα κοίταξα μέσα και ….. τα υπόλοιπα φαντάζομαι σας τα είπαν… έπαθα σοκ….

-Το φως του δωματίου ήταν ανοικτό?

-Όχι το φωτιστικό στο γραφείο ήταν αναμμένο  , και έτσι μπόρεσα να δω…..  θεέ μου ήταν φρικτό …. είπε σκεπάζοντας το πρόσωπο της με τα χέρια ….

-Πόσο καιρό ήσασταν μαζί του?

-15 χρόνια …μια ολόκληρη ζωή…..

-Είχε εχθρούς ?

-Ο κύριος με τον δύστροπο χαρακτήρα που είχε , ήταν δύσκολο να τον συμπαθήσει κανείς ….αλλά για εχθρούς τι να σας πω…. δεν γνωρίζω…

-Το δωμάτιο σας είναι απέναντι από το δικό του…. ακούσατε τίποτα περίεργο την νύχτα?

-Νωρίτερα  γύρω  τις 3:00 όπου σηκώθηκα πάλι να πάω να βάλω ένα ποτήρι νερό , είδα τον ανιψιό του να βγαίνει από το δωμάτιο του Κυρίου….

-Είναι πολύ σημαντικό αυτό που μου λέτε….. είστε βεβαία?

-Ναι είμαι σίγουρη…. μάλιστα μου φαινόταν λίγο βιαστικός….

-Τα τσιγάρα δικά σας είναι?  «Είπε κοιτάζοντας ένα πακέτο που υπήρχε πάνω στο τραπέζι…»

-Ναι….. καπνίζω πολύ δυστυχώς….

-Τις σχέσεις μεταξύ ανιψιού και θείου πως θα τις χαρακτηρίζατε ?

-Από τα λίγα που γνωρίζω όχι καλές… όταν ο μακαρίτης αποσύρθηκε από την εταιρεία στην θέση του έβαλε κάποιον έμπιστο συνεργάτη του και όχι τον ανιψιό του…. Στον όποιο δεν έτρεφε ιδιαίτερη εμπιστοσύνη  και τον θεωρούσε τυχοδιώκτη…

-Στο σπίτι ποιοι άλλοι μένουν ..?

-ο Κος  Τσιμπίδας, η καθαρίστρια… η οποία σήμερα λείπει με άδεια,  και η νύφη του κυρίου τσιφούτη η Κα Μάρθα Βολέψη….

Β μέρος

Ο αστυνόμος κατέβηκε κάτω στην Βιβλιοθήκη μαζί με τον βοηθό του και  ήταν απορροφημένοι στα ράφια της …όπου υπήρχε κάθε λογής βιβλίο… για να τους διακόψει μια βραχνή φωνή….

-Καλημέρα Αστυνόμε…..

Ο άνθρωπος που στεκόταν απέναντι του ήταν γύρω στα 45  , όμορφος άντρας με ψαρά μαλλιά ….

-Ο κος Βολέψης?

-Ναι  είμαι ο ανιψιός του κυρίου Τσιφούτη…

-Τα θερμά μου συλλυπητήρια …σε σας και την οικογένεια σας

-Ευχαριστώ πολύ , ο θειος αν και δύσκολος χαρακτήρας κατά βάθος ήταν καλός άνθρωπος....

-Εργάζεστε στην εταιρεία του θείου σας…?

-Ναι εδώ και χρόνια ….

-¨Έμαθα ότι την θέση του θείου σας στην εταιρεία ..την πήρε κάποιος άλλος και όχι εσείς που είστε και συγγενής του αληθεύει?

-Είναι αλήθεια , αλλά αυτή η κουτσομπόλα που σας το είπε -γιατί είμαι σίγουρος ότι εκείνη σας το είπε-… καλά θα κάνει να κοιτάει την δουλεία της…. για να μην ανοίξω το στόμα μου…. «το πρόσωπο του είχε κοκκινίσει,  τα μάτια του είχαν μικρύνει… και τα χέρια του έτρεμαν στην προσπάθεια να ανάψει ένα τσιγάρο»….

Καταρχάς δεν ήθελα να αναλάβω την διοίκηση… δεν  είμαι εγώ για μεγάλες ευθύνες , μου αρέσει το πόστο που έχω στην εταιρεία και δίνω τον καλύτερο εαυτό μου….

Όσο για αυτή την κυρία…. Είμαι σίγουρος , δεν σας είπε  ότι πριν 3 -4 χρόνια που του ζήτησε ένα δάνειο για να ανοίξει ο γιος της ένα κατάστημα με ηλεκτρικά  αρνήθηκε , -ήταν λίγο τσιγκούνης ο μακαρίτης-  με αποτέλεσμα ο γιος της να καταλήξει στην ξενιτιά  ….

-Ας αφήσουμε τώρα την οικονόμο και ας έρθουμε πάλι σε εσάς…. Πότε είδατε για τελευταία φορά ζωντανό τον θείο σας…?

- Ήταν τα ξημερώματα γύρω στις 2 με 2:30…δεν είχα ύπνο και τακτοποιούσα την συλλογή με τις πεταλούδες …όταν ο θείος μου χτύπησε την πόρτα και μου ζήτησε να πάω στο δωμάτιο του , να μιλήσουμε για ένα θέμα της δουλειάς που τον απασχολούσε….

-Ο θείος σας συνήθιζε να ξενυχτάει….?

-Όχι πολύ σπάνια ….

-Όταν πήγατε στο δωμάτιο  του , άναψε το φώς?

-Όχι είχε αναμμένο το φωτιστικό του γραφείου και κάτσαμε εκεί .

-Από ότι είδα στο γραφείο του υπήρχε ένα τασάκι πεντακάθαρο , όσο ήσασταν εκεί δεν καπνίσατε?

-Όχι ο θειος μου ήταν φανατικός αντικαπνιστής …..

-Μήπως βγήκατε στο μπαλκόνι να καπνίσετε?

-Ο θείος είχε ανοίξει το κλιματιστικό , και για να ανοίξω την πόρτα θα έπρεπε να περάσω από …πάνω του….

-Τι ώρα φύγατε από το δωμάτιο?

-Δεν θυμάμαι αλλά δεν κάθισα πάνω από μισάωρο ….

-Διαθήκη είχε κάνει ο Θείος σας…..?

-Μάλλον …… αυτό το γνωρίζει με βεβαιότητα όμως  μόνο ένας άνθρωπος …..ο δικηγόρος του….

-  Ήταν μεγάλο σοκ για όλους μας… δεν μπορώ να φανταστώ ποιος θα μπορούσε να κάνει ένα τέτοιο πράγμα…. δεν μπορώ να πω ότι ο συγχωρεμένος ήταν ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου , αλλά αυτό δεν του άξιζε….

-Κυρία  Βολέψη ,αφού σας εκφράσω την λύπη μου για την απώλεια σας…. θα ήθελα να ξεκινήσω λίγο ανάποδα…. Γνωρίζεται αν ο κουνιάδος σας  έχει κάνει διαθήκη?

-Φαντάζομαι πως ναι δεν ήταν άνθρωπος που άφηνε τα πράγματα στην τύχη τους… το περιεχόμενο της δεν το γνωρίζω  όμως…

-Έχει άλλους συγγενείς  ?

-Πέραν ενός εξαδέλφου του που είναι στην Αυστραλία όχι…

-Άρα είστε οι κύριοι κληρονόμοι… εσείς και ο γιος σας…

-Κύριε Γατίδη θα σας μιλήσω ανοιχτά ….Ο κουνιάδος μου ήταν πολύ φιλάργυρος άνθρωπος και πολύ καχύποπτος με τους δικούς του ανθρώπους…. Δεν σας κρύβω ότι πριν 10 μέρες περίπου είχε κλειστεί με τις ώρες στο γραφείο  με τον δικηγόρο του  για το θέμα της διαθήκης… πιθανόν για να την αλλάξει…. ποτέ δεν έμαθα…..

-……Όπως και να χει όμως θα έχετε …να μου επιτρέψετε την έκφραση …την μερίδα του λέοντος…..

-Μην το λέτε ….είναι και ο κύριος  τσιμπίδας  που τον είχε  δίπλα του 30 χρόνια , και τον είχε σαν αδελφό του… και αν θέλετε την γνώμη μου στην Διαθήκη του θα έχει συμπεριλάβει και την οικονόμο του ……

-Πότε είδατε για τελευταία φορά  τον Κο τσιφούτη ?

-Λίγο μετά τις 23:00….θα ήταν όταν κατέβηκα στην βιβλιοθήκη και τον βρήκα εδώ…  καμία ώρα και μετά ο καθένας πήγε στο δωμάτιο του…..

-Αν κρίνω από το κραγιόν αυτές οι 3 γόπες μέσα στο τασάκι είναι δικές σας?.....

-Ναι αν και δεν το συνηθίζω χθες κάπνισα λίγο παραπάνω…. ξέρετε δεν καπνίζω πολύ…

-όταν ανεβήκατε στο δωμάτιο σας κοιμηθήκατε αμέσως?

-Ναι ήμουν πολύ κουρασμένη…..

-Το δωμάτιο σας είναι ακριβώς το ίδιο  με εκείνο του κουνιάδου σας …..?

-Ναι….

-Θα μπορούσα να ρίξω μια ματιά στο δωμάτιο σας….

-Ελεύθερα… Αν και δεν βλέπω τον λόγο Αστυνόμε …..

Είχε πια ξημερώσει για τα καλά όταν ο Ιατροδικαστής χτυπούσε το κουδούνι……

-Αστυνόμε  ήρθε και ο Ιατροδικαστής…. καιρός να μάθουμε και περισσότερα σχετικά με την ώρα του φόνου…. δεν ξέρω αλλά εμένα όλοι ύποπτοι μου φαίνονται….

Ο Γατίδης στεκόταν στο κεφαλόσκαλο της σκάλας που οδηγούσε στα υπνοδωμάτια….

-Αγαπητέ μου Σάββα , άργησε πολύ και  αυτά που θα μας πει εγώ ήδη τα ξέρω…..

-Δηλαδή ξέρετε ποιος είναι ο δολοφόνος…….?

-Ετοιμάσου για μια σύλληψη ….και μετά να πάμε να πιούμε ένα καφεδάκι σαν άνθρωποι να σου εξηγήσω......

Δολοφονος: ανηψιός

Είπε ψέματα για το κλιματιστικό, αφού εκείνο το πρωινο είχε κρύο, δεν υπήρχε λόγος να είναι αναμμένο (υποθέτω βγάζει κρύο αέρα. Ή μπορεί να βγάζει και ζεστό;) Μπήκε στο δωμάτιο του θείου, τον σκότωσε και μετά βγήκε στο μπαλκόνι, όπου τον περίμενε η μαμά του, για να της δώσει το μαχαίρι. Έτσι εξηγούνται κοι οι σταγόνες στο πάτωμα. Έκαναν ένα τσιγάρο για να ηρεμήσουν (ή αυτή είχε κάνει ήδη ένα όσο περίμενε). Η μαμά επιστρέφει στο δωμάτιό της από το μπαλκόνι που συνορεύει; με του θείου. (είναι και 5-6 μέτρα το ύψος, για να πεις ότι μπήκε αλλιώς ο δολοφόνος) ο αστυνομος ίσως ψάχνοντας μετά, να βρήκε το μαχαίρι στο δωμάτιό της.

Κίνητρο, ο θείος άλλαξε τη διαθήκη στην οποία άφηνε την περιουσία στον ανηψιό και φοβήθηκαν μην την ξαναλλάξει εν τω μεταξύ;

Δημοσ.

Δολοφονος: ανηψιός

Είπε ψέματα για το κλιματιστικό, αφού εκείνο το πρωινο είχε κρύο, δεν υπήρχε λόγος να είναι αναμμένο (υποθέτω βγάζει κρύο αέρα. Ή μπορεί να βγάζει και ζεστό ;) Μπήκε στο δωμάτιο του θείου, τον σκότωσε και μετά βγήκε στο μπαλκόνι, όπου τον περίμενε η μαμά του, για να της δώσει το μαχαίρι. Έτσι εξηγούνται κοι οι σταγόνες στο πάτωμα. Έκαναν ένα τσιγάρο για να ηρεμήσουν (ή αυτή είχε κάνει ήδη ένα όσο περίμενε). Η μαμά επιστρέφει στο δωμάτιό της από το μπαλκόνι που συνορεύει; με του θείου. (είναι και 5-6 μέτρα το ύψος, για να πεις ότι μπήκε αλλιώς ο δολοφόνος) ο αστυνομος ίσως ψάχνοντας μετά, να βρήκε το μαχαίρι στο δωμάτιό της.

Κίνητρο, ο θείος άλλαξε τη διαθήκη στην οποία άφηνε την περιουσία στον ανηψιό και φοβήθηκαν μην την ξαναλλάξει εν τω μεταξύ.....

οχι...δυστυχως δεν εγινε ετσι.... :(

Δημοσ.

O Τσιμπίδας τα έχει με την κουνιάδα επειδή μοιάζουν τα δωμάτια μια μέρα που ήταν μεθυσμένοι μπήκαν στο δωμάτιο του τσιφούτη αντι για της κουνιάδας...

Πήγε να μπει ο τσιφούτης και τρέξανε στο μπαλκόνι 

η κουνιάδα άναψε ενα τσιγάρο και απο το άγχος του και το τσιμπίδας,αν και το είχε κόψει, ζήτησε άλλο ενα

περιμένανε να κοιμηθεί  σβήσανε τα τσιγάρα στο μπολάκι και φύγανε 

Ο γέρος πήρε χαμπάρι την δουλειά όμως και είπε να αλλάξει την διαθήκη

μετά είπε να ενημερώσει τον ανιψιό του για τις πομπές της μάνας του 

αυτός φανερά ταραγμένος πήγε στον τσιμπίδα να ζητήσει λογαριασμό 

τα μαθαίνει ο τσιμπίδας άκουσε για την διαθήκη φορτώνει και του δίνει του γέρο μια για να τον σκοτώσει και άλλη μια γιατί τον εμισούσε με πάθος. 

=======================================

Αν δεν ισχύει το απο πάνω τότε Ο ανιψιός σκότωσε τον τσιφούτη

Η μάνα του πήγε με τον τσιφούτη (γιαυτό άλλαξε και την διαθήκη) δεν την άφησε όμως μετά το σεξ να κάνει τσιγάρο και πήγε και το έκανε στο μπαλκόνι 

Ο τσιφούτης εκείνο το βράδυ ήθελε να πει στο ανιψιό του για τον δεσμό του με την μάνα του 

Του το λέει εκείνος τρελαίνεται φεύγει από το δωμάτιο περιμένει η οικονόμος να γυρίσει στο δωμάτιο της και να κλεισει την πόρτα 

πάει με ενα μαχαίρι και του δίνει μια γιατι δεν τον έκανε διευθυντή και μια γιατι πήδηξε την μάνα του... ταραγμένος βγαίνει στο μπαλκόνι να κάνει ένα τσιγάρο και το σβήνει στο ίδιο μπολάκι που πριν μέρες είχε σβήσει το δικό της η μάνα του. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...