Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξερεις αν το ελλειποβαρες σφαιρίδιο ειναι ελαφρυτερο ή βαρύτερο, οποτε δεν γινεται αυτο.

Sorry, με το ελλειποβαρες καταλαβα οτι του λυπει βαροε, αρα και ελαφρυτερο...

Δημοσ.

Σας δίνουν 12 όμοια σφαιρίδια απο τα οποία τα 11 είναι ισοβαρή, το 1 είναι διαφορετικού βάρους χωρίς να γνωρίζεται αν είναι βαρύτερο ή ελαφρύτερο απο το καθένα εκ των υπολοίπων 11. Διαθέτωντας έναν ζυγό (ζυγός ισορροπίας) καλείστε να εντοπίσετε το ελλειποβαρές σφαιρίδιο με 3 και ΜΟΝΟ ζυγίσεις.

Θαρρώ πως χρήση της λέξης "ελλειποβαρές" (=ελαφρύτερο), δεν έπρεπε να αναφερθεί :-) .

Δημοσ.

Αν δεν έχει σημασία, τότε απαντήθηκε από τον vasilis123.

Nikosgia, δώσε κανά χιντ ρε συ.

post 1612.....

Απλα εστιασε στο τι του ειπε του μπατσου.....και τι θα επρεπε....να του πει...

Δημοσ.

Ο ένοχος είναι ο Γαρίδας γιατί ενώ δίνει λεπτομερή περιγραφή δεν λέει το προφανές, ότι το θύμα γράφει όπως οι άραβες (από δεξιά προς τα αριστερά). Αυτό σκέφτηκε ο αστυνομικός οπότε τον ενοχοποίησε. :-D

Δημοσ.

Ο ένοχος είναι ο Γαρίδας γιατί ενώ δίνει λεπτομερή περιγραφή δεν λέει το προφανές, ότι το θύμα γράφει όπως οι άραβες (από δεξιά προς τα αριστερά). Αυτό σκέφτηκε ο αστυνομικός οπότε τον ενοχοποίησε. :-D

Επιτελους.....!!!!! ;) και συμπληρωνω το αυτονοητο ...οτι δεν τον ειδε ποτε στο γραφειο του να γραφει...γιατι πολυ απλα ηταν στο κρεβατακι του οπου και τον καθαρισε

τα θερμα μου συγχαρητηρια :)

Δημοσ.

Επιτελους.....!!!!! ;) και συμπληρωνω το αυτονοητο ...οτι δεν τον ειδε ποτε στο γραφειο του να γραφει...γιατι πολυ απλα ηταν στο κρεβατακι του οπου και τον καθαρισε

τα θερμα μου συγχαρητηρια :)

Recognized :-D Θενκς

Δημοσ.

Aν ΔΕΝ ξερουμε αν το βαριδιο ειναι ελαφρυτερο η βαρυτερο ο γριφος ειναι λιγο παλουκι ή μου φαινεται? Εχω λυσει σχεδον το μισο αλλα μετα κολλαω..(θυμαμαι παλαιοτερα ειχα βρει τη λυση σε ενα παρομοιο αλλα ειχε νομιζω 10 βαριδια).

Δημοσ.

Το 1 βαριδιο ειναι διαφορετικού βάρους ( ελαφρύτερο ή βαρύτερο απο τα άλλα χωρίς όμως να γνωρίζουμε αν ειναι πιο ελαφρύ ή πιο βαρύ)

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται λοιπόν. θυμάμαι έστιψα το μυαλό μου για βδομάδες μέχρι να φτάσω ση λύση.Μετα το ξέχασα, μετα απο κάποια χρόνια το ξανάπιασα, το θυμήθηκα και πάλι , θα χρειαστεί να το ξαναθυμηθώ και εγώ πάλι τώρα :D

Αν προχωρήσετε λίγο στις υποπεριπτώσεις σε κάποιες απο αυτές είναι ενδιαφέρον οτι μπορεί να αποφανθείτε ακόμα και για το σχετικό βάρος της μπίλιας, ενώ σε κάποιες άλλες δεν γνωρίζεται απλά την απομονώνετε σαν ξεχωριστή

Δημοσ.

Εχω φτασει σε ενα σημειο οπου(μικροspoiler)

με 2 ζυγίσματα σου μενουν 4 μπιλιες και ξερεις αν η μια ειναι βαρυτερη η ελαφρύτερη, αλλα εχω κολλήσει εκει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανω την αρχη και οποιος θελει ας συνεχισει μπας και το λυσουμε :

>
Παιρνουμε σε πρωτη φαση 2 τετραδες. Η αλλη μενει στην ακρη. Ζυγιζουμε(1η ζυγιση) και εχουμε 2 περιπτωσεις:

α)Εαν ειναι ισες, τοτε το ελλατωματικο ειναι στην αλλη τετραδα. Παιρνουμε 3 απο αυτη τη τετραδα και 3 οποιαδηποτε απο τα "καλα". Ζυγιζουμε(2η ζυγιση).
  		i)Εαν ειναι ίσες, τοτε το ελλατωματικο ειναι αυτο που αφησαμε απ'εξω.Δεν ξερουμε αν ειναι βαρυτερο η ελαφρυτερο αλλα εχουμε μια ζυγιση ακομη κ μπορουμε ευκολα να το καταλαβουμε.
  		ii)Eαν οχι, τοτε βρισκεται στην 3αδα(αυτη που φτιαξαμε παιρνοντας 3 απο τα "μη καλα" βαριδια). Βλεπουμε προς τα που γερνει, ωστε να διαπιστωσουμε εκ των προτερων αν ειναι ελαφρυτερο η βαρυτερο. Παιρνουμε απο την ελλατωματικη 3αδα 2 οποιαδηποτε και τα ζυγιζουμε(3η ζυγιση)
  					1)Aν ειναι ισα, τοτε ειναι αυτο που μενει εξω(και ξερουμε και το σχετικο του βαρος)
  					2)Αν οχι, βλεπουμε προς τα που γερνει και βρισκουμε το ελλατωματικο.

β) Εαν δεν ειναι ισες:

Εδω το προχωραω αλλα παντα καταληγω να ξεμενω απο επιλογες, μου φαινεται δυσκολο αρκετα διοτι στην α) περιπτωση γνωριζουμε σε ποια τετραδα ειναι μετα την 1η ζυγιση ενω εδω εχουμε κανει μια ζυγιση και δεν ξερουμε ακομη οποτε δυσκολευουν τα πραγματα.

Επεξ/σία από sheik
Δημοσ.

Έχουμε τρεις τετράδες.

1η ζύγιση.Αν οι τετράδες που βάλαμε ισορροπούν τότε η ζητούμενη μπίλια είναι στην τρίτη τετράδα.

2η ζύγιση.Παίρνουμε δύο μπίλιες.Αν ισορροπεί η ζυγαριά τότε είναι στο άλλο ζευγάρι.

3η ζύγιση.Βάζουμε μία μπίλια από αυτές που ήδη ζυγίσαμε και μια από τις δύο που δεν ζυγίσαμε,αν ισορροπούν τότε είναι η μπίλια που δεν ζυγίσαμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...