Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

O σωφερ μας δουλευει;Αρχικα λεει ξυπνησα λογω του ηχου απο την πορτα μετα λεει κοιμομουν βαρια και δεν ακουσα τι εγινε;

Δημοσ.

Νομίζω πως ο σοφέρ το'κανε.

Κατ'αρχάς ξεκινάει λέγοντας πως το βράδυ εκείνο δεν είχε ύπνο, όμως στο τέλος λέει πως αφότου ξύπνησε απ'τον ήχο της πόρτας ξανακοιμήθηκε και μάλιστα βαριά. Επίσης αναφέρει πως ο Τέζας είχε μια αδελφή η οποία τον ξέγραψε, όμως η υπηρέτρια στο τέλος λέει πως δεν είχε και πολλά με το προσωπικό του. Άρα κάπως αλλιώς πρέπει να είχε μάθει αυτή τη πληροφορία. Ίσως αυτό που είδε ο μπατλερ να γράφει ο Τέζας να είχε να κάνει με την αδελφή του.

Δημοσ.

Νομίζω πως ο σοφέρ το'κανε.

Κατ'αρχάς ξεκινάει λέγοντας πως το βράδυ εκείνο δεν είχε ύπνο, όμως στο τέλος λέει πως αφότου ξύπνησε απ'τον ήχο της πόρτας ξανακοιμήθηκε και μάλιστα βαριά. Επίσης αναφέρει πως ο Τέζας είχε μια αδελφή η οποία τον ξέγραψε, όμως η υπηρέτρια στο τέλος λέει πως δεν είχε και πολλά με το προσωπικό του. Άρα κάπως αλλιώς πρέπει να είχε μάθει αυτή τη πληροφορία. Ίσως αυτό που είδε ο μπατλερ να γράφει ο Τέζας να είχε να κάνει με την αδελφή του.

καλη σκεψη Παππου ,αλλα ο σοφερ εχει αυτι λαγου μαλλον το κρυφακουσε....οσο για τον ανησυχο υπνο του δεν μπορουμε να του προσαψουμε κατηγορια...Για διευκολυνση εχω και εδω τον γρίφο:

Ο Κος Μουσταφα Τεζα μεγας και τρανος "Πετρελαιας"...,κοίτονταν νεκρός στο κρεβάτι του σε μια λίμνη αίματος, και ηταν εμφανεις οι πληγές απο αιχμηρο αντικείμενο στο στήθος του....διπλα στο κομοδινο υπηρχε ενα ποτηρι γαλα μισοαδειο....

Ο ιατροδικαστης προσδιορισε την ωρα θανατου μεταξυ 3,30 και4,00 τα ξημερωματα....Τιποτε δεν εδειχνε οτι είχε προηγηθεί παλη...και το οπλο του φόνου ηταν αφαντο...

o Κος Αντεννα,ο σοφέρ που δεν του ξεφευγει τιποτα , έλεγε στον Κο Μπατσίδη:

"Το μοιραιο εκεινο βράδυ δεν είχα υπνο, το δωματιο μου είναι απέναντι απο του Κου Μουσταφα Τεζα...Γύρω στις 12.00 τα μεσανυχτα άκουσα τον κυριο να μπαινει στο δωμάτιο και να κλεινει την πορτα πίσω του...μετά ησυχια απολύτη....μέχρι τις 1,00 περιπου οπου και άκουσα βήματα στις σκάλες..και την πορτα του κυριου να ανοιγει και να κλείνει ξανά...Ήταν φανερο οτι ήταν ο ξαδελφος του, αν και μιλουσαν χαμηλοφωνα αναγνωρισα την φωνη του ...."

"τι ωρα βγήκε απο το δωμάτιο θυμάσαι?"

"Ηταν 2,20 ακριβώς το θυμαμαι γιατι ενω με ειχε πάρει ο υπνος , το δυνατό χτύπημα στην πορτα με τίναξε απο το κρεβάτι μου..."

"Και πως είσαι σίγουρος οτι ηταν αυτός?"

"σηκώθηκα και μισανοιξα την πορτα μου και τον είδα να κατεβαίνει τις σκάλες....την πλάτη του για την ακρίβεια...αλλα δίνω όρκο ότι ήταν αυτός...μετα ξανακοιμήθηκα"

"Δεν ακουσες κάποιον θόρυβο έπειτα... κάτι τελος παντων...?"

"Οταν είμαι ξύπνιος εχω ακοη που θα ζήλευε και λαγός, αλλα οταν κοιμαμαι...κοιμαμαι βαρια..."

"Να σε ρωτήσω κατι τελευταιο , ο κυριος σου εχει καποιον άλλο συγγενη στην Ελλάδα..?"

"Οχι, απο οτι ξερω έχει μόνο μια Αδελφη , η οποια απο τοτε που εκεινος εφυγε απο Σαουδικη Αραβια τον ξέγραψε..."

Ο Μπατλερ Γαρίδας ηταν δευτερος στη Λίστα....

" Με καλεσε ο Κος κατα τις 1 .15 , να ετοιμασω δυο ποτα..για κεινον και τον ξαδελφο του....Πήγα τα ποτα και χτυπησα την πόρτα , βγήκε ο ίδιος ο Κος πήρε τα ποτα, λεγοντας μου " Σε ευχαριστω πολυ για οτι χρειαστω θα σε φωνάξω παλι" και έκλεισε βιαστηκα την πορτα πίσω του..."

" Σε ξαναφώναξε?"

"Έίχα καθίσει στο δωματιο υπηρεσιας, δεν πηγα για υπνο- παρόλο που συνοδευσα τον ξαδελφο του ως την πορτα ο οποιος ηταν κατακκοκινος απο τον θυμο του -μήπως και χρειαστει τίποτα ο Κος . Κατα τις 2,45 ακούστηκε ο λεπτός ήχος του κουδουνιου υπηρεσίας....και πηγα επανω"

"Τι σε ήθελε?"

"Απλά ήθελε να μαζέψω τα ποτηρια , και να του φέρω ένα Γάλα να χαλαρώσει...όπως και έκανα...."

"Παρατηρησες τίποτα περίεργο...?"

" Ο Κος καθόταν στο γραφείο του και έγραφε κάτι , μην με ρωτατε τι, η γλώσσα τους ειναι ορνιθοσκαλισματα....Πρόσεξα επίσης οτι το ένα ποτήρι ήταν γεμάτο σχεδόν και το αλλο άδειο..το σταχτοδοχειο διπλα του ειχε τρεις γοπες απο πούρα...και επίσης η κουρτίνα του παραθυρου πισω απο το γραφειο ήταν τραβηγμένη...."

"Και είναι περίεργο αυτό?"

"Μου φάνηκε περίεργο γιατί πρώτη φορά την έβλεπα ανοικτη το βράδυ"

" Κάτι άλλο ?"

"Ναι,δεν τον ειχα ξαναδει να καθεται στο γραφείο του τόσο αργα, αν και ειμαι ο πιο καινουργιος...."

"Ποσο καιρο είσαι εδώ?"

"Μόλις 3 εβδομαδες"

"κατι άλλο που σου έκανε εντύπωση΄?"

"Τιποτε...."

Ο ξαδελφος ο Κος Αλι Τσαντιλ...ο οποιος τα καταφερνε αρκετα καλα με την Ελληνικη γλώσσα, ήταν τρίτος στην Λίστα....

"Επρεπε να μιλησουμε για θέματα διαχειρησης της Εταιρειας..."

"Είστε συνεταιροι?"

"Ναι,και συζητούσαμε τι Κινησεις που πρέπει να γίνουν ωστε να επεκταθουμε και στα βαλκάνια...απλη κουβεντα οχι κατι ιδιαιτερο"

"Μηπως ήρθατε σε αντιπαράθεση? ....γιατι υπάρχουν μαρτυριες οτι φυγατε τουλαχιστον συγχισμενος απο το σπίτι...."

"Ναι γιατι ο μακαριτης δεν εννοουσε να καταλάβει...οτι πρεπει αμεσσα να αντικατασταθει ο product manager"

"Mηπως προσέξατε τίποτα ασυνήθιστο....?"

"Οχι..."

"Τι ώρα φύγατε ?"

"Δεν θυμαμαι ημουν αρκετα νευριασμένος...ήταν πάντως αργά"

"Καπνίζετε πουρο?"

"Ναι, και εγω και ο κακομοιρης ο ξαδελφος μου...."

" Εκτός απο τον Μπάτλερ συναντήσατε καποιον άλλο στο σπίτι ?"

" Ναι καθώς πήγαινα στο αμαξι μου είδα την υπηρετρια να επιστρέφει...τρέχοντας..."

Η υπηρετρια ηταν η τελευταια στην λίστα.....

" Τι Ώρα γυρίσατε χθές βράδυ...?"

" πρέπει να ήταν γύρω στις 2,30....είχα πα΄ρει αδεια φυσικά .Οπως ερχόμουν συναντησα και τον Κο Αλι Τσαντιλ, ο οποιος εφευγε "

" Είδατε καποιον άλλο...?"

"Ναι τον Κο Γαριδα τον Μπατλερ....ηταν στο δωματιο υπηρεσιας και έφτιαχνε ένα τσάι , μάλιστα με ρωτησε αν ήθελα και εγώ ένα ...του ειπα οτι είμαι κουρασμένη και πήγα κατευθειαν για υπνο..."

"Όπως ερχόσταστε παρατηρησατε αν το φως στο δωματιο του Κου σας ηταν αναμένο..."?

"οχι δεν πρόσεξα ...θα έπρεπε μάλλον ε?

Ο αστυνόμος δεν έδωσε σημασια και συνεχισε.....

"Εσείς τον βρήκατε ετσι...?"

"Εγώ ....Ναι " είπε ξεσπωντας σε λυγμούς...

Αφου ηρεμησε ο Αστυνόμος πηρε ξανα τον λογο.....

"Πειτε μου τι ακριβως εγινε το πρωι....με οσο το δυνατον περισσοτερη λεπτομερεια"

"Όπως κάθε πρωί στις 7 πηγα το πρωινο ...χτυπησα την πορτα...ξαναχτύπησα....δεν άκουσα τίποτα. Εκεινη την ώρα έβγαινε και ο σοφερ απο το δωματιο του, και κατεβηκε τα σκαλια χωρις να πει ουτε καλημερα.....Ε με τα πολλά απελπιστηκα ανοιξα την πορτα....και τα υπολοιπα τα ξέρετε....."

"Το βράδυ ακουσατε τιποτα περιεργο...κάποιο θόρυβο ισως...."

"οχι απολύτως τίποτα...."

"Πόσο καιρο ειστε στην υπηρεσια του Κου Τεζα?"

"2 μηνες περίπου"

"Τι ανθρωπος ήταν, τι τον χαρακτηριζε?"

"Ήταν περιεργος δεν ειχε πολλά πολλά με κανεναν απο μας....ηταν ομως δικαιος ευγενικος και φροντιζε ωστε να μην εχει κανεις μας παραπονο...είχε και ενα μικρο τικ που μας εκανε και γελουσαμε..το δεξι του ματι που και που το ανοιγοκλεινε γρήγορα...Δεν μπορω να θυμηθω κατι αλλο εξαλου οπως σας ειπα δεν ειχε και πολλα με το προσωπικο του"

Ο αστυνόμος εκεινο το βραδυ δεν μπορουσε να κοιμηθει κατι τον βασανιζε....κατι του ειχε ξεφυγει....

Ξαφνικά πεταγεται απο το κρεβατι του .....το προσωπο του έλαμπε και επιτελους ήξερε τον δολοφόνο... που ειχε κανει ενα μικρο λαθακι.....

Διευκρινησεις:

1.Κινητρο υποθετουμε ειχαν και οι 4, απλα δεν το αναφερω ....γιατι ηδη είναι κατεβατο..... :P

2.Η Λυση ειναι Λογική...

Υστερογραφο....

Εχω την εντυπωση οτι το εκανα ευκολο ....πάντως κατι αλλο δεν μπορουσα να σκεφτω....Αρκεστειτε σε αυτο...!! :lol:

Δημοσ.

δεν το διαβασα ολο.λιγο την αρχη και το τελος ^_^ ^_^ παντως μου φαινεται υποπτος ο μουσταφα τεζα.ο λογος ειναι περιεργος αλλα τον λεω.μην αρχισετε και κραζετε μετα :Ρ λοιπον.εχω ακουσει οτι οι μουσουλμανοι και οι ισλαμιστες δεν λενε ορκιζομαι,δινω ορκο και αυτα γιατι προερχεται κανονικα απο τις 10 εντολες και οταν λεμε ορκιζομαι εννοειται παντα (στον θεο).ο μουσταφα τεζα δεν ειναι χριστιανος διοτι εχει ανατολιτικο ονομα και αν ηταν χριστιανος θα ειχε βαπτιστει...σοκ? πως μου ηρθε ολο αυτο δεν εχω καταλαβει :Ρ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οχι ,Ο μουσταφα τεζα ....ειναι Τεζα....οι νεκροι δεδικαιονται... :(

Scream-416829.jpeg

?????????????????????????????......

Επεξ/σία από nikosgia
Δημοσ.

Το ότι ο σοφέρ δεν αναφέρει καθόλου στη διήγησή του τις επισκέψεις του μπάτλερ στο δωμάτιο είναι κάποιο στοιχείο ή απλώς παράλειψη;

Δημοσ.

Δυο πράγματα δεν έχω καταλάβει.

Το ένα είναι το τικ που είχε ο Τέζας και έπαιζε το μάτι του. Υπάρχει λόγος που το αναφέρει η υπηρέτρια ή είναι απλά σάλτσα;

Το άλλο είναι αυτό που είδε ο μπάτλερ να γράφει ο Τέζας. Λέει "μη με ρωτάτε, η γλώσσα τους είναι ορνιθοσκαλίσματα". Αυτό σημαίνει πως κοίταξε το χαρτί (ή ότι αυτό ήταν τέλος πάντων); Αν ναι, άμα πάρουμε σαν δεδομένο το ότι δεν ήθελε πολλά πολλά με τους υπαλλήλους του, όπως ισχυρίζεται η υπηρέτρια, τότε λογικά δε θα τον άφηνε να το δει. Μπορεί λοιπόν να τον σκότωσε και μετά το χαρτί να έπεσε στα χέρια του.

Δημοσ.

Δυο πράγματα δεν έχω καταλάβει.

Το ένα είναι το τικ που είχε ο Τέζας και έπαιζε το μάτι του. Υπάρχει λόγος που το αναφέρει η υπηρέτρια ή είναι απλά σάλτσα;

Το άλλο είναι αυτό που είδε ο μπάτλερ να γράφει ο Τέζας. Λέει "μη με ρωτάτε, η γλώσσα τους είναι ορνιθοσκαλίσματα". Αυτό σημαίνει πως κοίταξε το χαρτί (ή ότι αυτό ήταν τέλος πάντων); Αν ναι, άμα πάρουμε σαν δεδομένο το ότι δεν ήθελε πολλά πολλά με τους υπαλλήλους του, όπως ισχυρίζεται η υπηρέτρια, τότε λογικά δε θα τον άφηνε να το δει. Μπορεί λοιπόν να τον σκότωσε και μετά το χαρτί να έπεσε στα χέρια του.

Σαλτσα δεν ειναι ακριβως, ουτε βοηθαει πολυ στην λυση ...παντως για καποιο λογο το αναφερω.....

Το δευτερο ας πουμε οτι το κοιταξε εστω φευγαλεα,εξαλου που να καταλαβει την γλωσσα, ο τεζας θα ταν σιγουρος για αυτο..

Δημοσ.

o Κος Αντεννα...

το δωματιο μου είναι απέναντι απο του Κου Μουσταφα Τεζα

....

"τι ωρα βγήκε απο το δωμάτιο θυμάσαι?"

"Ηταν 2,20 ακριβώς το θυμαμαι γιατι ενω με ειχε πάρει ο υπνος , το δυνατό χτύπημα στην πορτα με τίναξε απο το κρεβάτι μου..."

Το δωμάτιο του Αντέννα, είναι απέναντι από του Τέζα, και ξύπνησε στις 2:20. Δύο τα κρατούμενα.

Ο ξαδελφος ο Κος Αλι Τσαντιλ...

" Ναι καθώς πήγαινα στο αμαξι μου είδα την υπηρετρια να επιστρέφει...τρέχοντας..."

Η υπηρέτρια επέστρεφε τρέχοντας. Τρία τα κρατούμενα.

Η υπηρετρια ηταν η τελευταια στην λίστα.....

" Τι Ώρα γυρίσατε χθές βράδυ...?"

" πρέπει να ήταν γύρω στις 2,30

...

"Όπως ερχόσταστε παρατηρησατε αν το φως στο δωματιο του Κου σας ηταν αναμένο..."?

"οχι δεν πρόσεξα ...θα έπρεπε μάλλον ε?

Η υπηρέτρια, επέστρεψε στις 2:30, και πέρασε μπροστά από το δωμάτιο του κυρίου της. Πέντε τα κρατούμενα.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, και με χρονολογική σειρά, έχουμε τα εξής:

2:20 Βγαίνει ο ξαδελφος (Κος Αλι Τσαντιλ) από το δωμάτιο του Τέζα, και ξυπνάει ο Αντέννας (πετάχτηκε από το κρεβάτι).

2:30 Επιστρέφει η υπηρέτρια τρέχοντας (υποθέτω πως έστω περπατούσε γρήγορα και μέσα στην οικεία), ανεβαίνει τις σκάλες και περνάει μπροστά από το δωμάτιο του Αντέννα. Ο οποίος, δεν άκουσε τίποτα.

4:40 Άρα λέω πως ύποπτος είναι ο Αντέννας. ^_^

Δημοσ.

Αυτο που ψαχνουμε δειχνει ενοχη;Η θα ειναι καμια μικρολεπτομερια ;Που μπορει να εγινε και τυχαια..

Δημοσ.

Το δωμάτιο του Αντέννα, είναι απέναντι από του Τέζα, και ξύπνησε στις 2:20. Δύο τα κρατούμενα.

Η υπηρέτρια επέστρεφε τρέχοντας. Τρία τα κρατούμενα.

Η υπηρέτρια, επέστρεψε στις 2:30, και πέρασε μπροστά από το δωμάτιο του κυρίου της. Πέντε τα κρατούμενα.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, και με χρονολογική σειρά, έχουμε τα εξής:

2:20 Βγαίνει ο ξαδελφος (Κος Αλι Τσαντιλ) από το δωμάτιο του Τέζα, και ξυπνάει ο Αντέννας (πετάχτηκε από το κρεβάτι).

2:30 Επιστρέφει η υπηρέτρια τρέχοντας (υποθέτω πως έστω περπατούσε γρήγορα και μέσα στην οικεία), ανεβαίνει τις σκάλες και περνάει μπροστά από το δωμάτιο του Αντέννα. Ο οποίος, δεν άκουσε τίποτα.

4:40 Άρα λέω πως ύποπτος είναι ο Αντέννας. ^_^

οχι κανονικα περπατουσε μεσα στο σπιτι αν ηταν θα το ανεφερα.....

Αυτο που ψαχνουμε δειχνει ενοχη;Η θα ειναι καμια μικρολεπτομερια ;Που μπορει να εγινε και τυχαια..

Αυτο που ψαχνετε απαιτει συνδιαστικη σκεψη , αλλα ειναι λογικο...και δειχνει ενοχη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...