Προς το περιεχόμενο

Gainward FX 5950 Ultra

moglis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά έχω την παραπάνω κάρτα γραφικών και απότομα μου εμφάνισε ένα πρόβλημα τις τελευταίες μέρες.Απότομη αύξηση της θερμοκρασίας και του περιβάλλοντος επίσης.Και όταν επιχειρώ να παίξω ένα παιχνίδι ανεβάζει θερμοκρασία στους 100 βαθμούς.Έχετε να μου προτείνεται κάτι.Να πω ότι ποτέ πριν δεν μου εμφάνισε τέτοιο πρόβλημα.

Δημοσ.

Μηπως ειχες βγαλει το HSF προσφατα και οταν το ξαναβαλες δεν κανει καλη επαφη;

Μπορεις να βγαλεις το HSF ολο να ξαναβαλεις θερμαγωγιμη αφου πρωτα το καθαρισεις απο την παλια και να ξαναβαλεις την ψυκτρα..

Παντως τσεκαρε σιγουρα τον ανεμιστηρα της gpu οταν σου ανεβαζει θερμοκρασια να δεις αν γυριζει και σε τι στροφες αν μπορεις μεσω προγραμματος..Πολλες φορες το ανεμιστηρακι οταν τα φτυνει σταματαει σε ασχετες στιγμες ή κανει ενα περιεργο θορυβο ασυνηθιστο..

Οτι και να κανεις παντως οι θερμοκρασιες ειναι πολυ υψηλες και αν δεν θελεις να καει θα σε συμβουλευα να μην την πολυδουλευεις αν δεν βγαλεις ακρη τι φταιει..

Δημοσ.

Δεν την έχω πειράξει ποτέ αλλά το ένα ανεμιστηράκι πριν κάνα μήνα έκανε τρελό θόρυβο αλλά πλεον σταμάτησε να τον κάνει.Ξέρεις κάνα πρόγραμμα που να μπορεί να δείχνει τις στροφές;Το θέμα είναι ότι δεν την πολυδούλευα και τώρα για ένα παιχνίδι απλά την φόρτωσα αλλίως δουλέυει σε ήρεμες καταστάσεις.Λες το ανεμιστηράκι αυτό να μου έκανε την δουλειά;Πάντως αν συνεχίσει έτσι και δεν βρω άκρη θα πάω για καινούρια.Έχεις καμία να προτείνεις γύρω στα 150€ για κάθε ενδεχόμενο;

Δημοσ.
Δεν την έχω πειράξει ποτέ αλλά το ένα ανεμιστηράκι πριν κάνα μήνα έκανε τρελό θόρυβο αλλά πλεον σταμάτησε να τον κάνει.Ξέρεις κάνα πρόγραμμα που να μπορεί να δείχνει τις στροφές;Το θέμα είναι ότι δεν την πολυδούλευα και τώρα για ένα παιχνίδι απλά την φόρτωσα αλλίως δουλέυει σε ήρεμες καταστάσεις.Λες το ανεμιστηράκι αυτό να μου έκανε την δουλειά;Πάντως αν συνεχίσει έτσι και δεν βρω άκρη θα πάω για καινούρια.Έχεις καμία να προτείνεις γύρω στα 150? για κάθε ενδεχόμενο;

Μου φαινεται η Gainward ειχε software που εδειχνε τις στροφες του ανεμιστηρα, και στο εδιναν μαζι με το software της καρτας δεν ειμαι σιγουρος ομως..

Οσο για προγραμματα δες για το speedfan, τo mbm και πολλα αλλα..

Κοιτα το οτι ανεβαζει θερμοκρασια δεν σημαινει οτι χρειαζεται να αλλαξεις καρτα..

Καπου ανεφερες οτι εχεις καιρο να την χρησιμοποιησεις, οποτε ισως να εχει πιασει σκονη το HSF μεσα.. Βγαλτην οπως σου ειπα καθαρισε την ψυκτρα ολη και τον ανεμιστηρα βγαλε/βαλε καινουργια θερμαγωγιμη και ξαναδοκιμασε..

Δημοσ.

οκ ευχάριστω για τις συμβουλές σου.Θα τα κάνω και μακάρι να έχω αποτελέσματα.Μακάρι να φταίει η σκόνη και τίποτα άλλο.Ευχαριστώ

Δημοσ.
οκ ευχάριστω για τις συμβουλές σου.Θα τα κάνω και μακάρι να έχω αποτελέσματα.Μακάρι να φταίει η σκόνη και τίποτα άλλο.Ευχαριστώ

Εαν η καρτα σου δεν σου εμφανιζει artifacts ή δεν σου κολλαει συνεχεια παρα το γεγονος οτι ανεβαζει θερμοκρασια, τοτε δεν εχει τπτ. Το πολυ πολυ να χρειαστει να παρεις ενα αλλο hsf να κανεις την δουλεια σου.

Αλλα πριν απ ολα δοκιμασε αυτο που σου ειπα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...