coscongr Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Έχω έναν AMD 64bit στα 3200 και το κουτί είναι MIDI με τροφοδοτικό 450W από εκείνα τα φθηνά που έδινε η ΓΡΑΜΜΗ και ίσως τα δίνει ακόμα. Ερώτηση: Έχοντας ήδη 2 σκληρούς και ένα φλόπυ δεν νομίζω να μπαίνει τρίτος σκληρός εκεί στις θήκες (έλεγα να φτιάξω ένα raid με δύο raptors και να περισσεύει ο πρώτος μου σκληρός των 80GB σαν τρίτος). Πως τσεκάρω αν μπαίνει και τρίτος σκληρός στο κουτί? Πατέντες γίνονται? Πρέπει να αλλάξω διαφορετικά το κουτί? Το τροφοδοτικό είναι αρκετό? Δίνει ρεύμα σε 1 DVDRW, 1 DVDROM, 1 SEAGATE 80GB, 1 RAPTOR και στη κάρτα γραφικών MSI 6600GT.
eurander Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Γιατι δεν ανοιγεις το κουτι να δεις αν υπαρχει ελευθερη θεση; Για το τροφοδοτικο, πες μας τη μαρκα του.
dtkos Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Λογικά σε midi κουτί μπαίνουν 4 δίσκοι, όμως συνήθως τους βάζουμε σε απόσταση παραλείποντας μία θέση για λόγους αερισμού και θερμοκρασίας. Τώρα αν υπάρχει και ένα ανεμιστηράκι να τους φυσάει δεν θα ήταν κακό (θα αυξηθεί λίγο ο θόρυβος) αλλά θα μπορέσεις να βάλεις κι' άλλον ένα. Τώρα αν θέλεις μπορείς να τον βιδώσεις στο πάτωμα (του κουτιού) με λαμάκια. Το είχα κάνει σε παλιότερο PC με 4 scsi δισκους.
coscongr Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Δηλαδή μπορώ να βάλω σκληρούς και στις θήκες με τα drives? Σας παραθέτω και τη φωτογραφία για να μου προτείνατε σε ποια θέση πρέπει να μπουν οι 2 raptors και ο seagate (όλοι SATA). Και σε ότι αφορά το ανεμιστηράκι εννοείς να γίνει τρύπα στο πλάϊ του κουτιού? Ακούγομαι ψιλοάσχετος αλλά δεν έχω ξαναπειραματιστεί με τα hardwares.
ntouzieras Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 afise ena sto patwma tou koutiou an dn exeis xwro, dn pathainei tpt!4 xronia eixa etsi ena skliro.oute kan etsi, kremotan ap ta kalwdia kai akoumpouse sti gwnia tou koutiou!!dolofonos e?!
madsc Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Για τους hd Μπορείς να βάλεις 4 απλά λαμάκια τρυπημένα στις κατάλληλες θέσεις (πουλάνε έτοιμα σε χρωματοπωλεία που έχουν γωνιές - απειροελάχιστο κόστος) για να βάλεις όσους hd χωράνε στο περίσσιο ύψος του case σου. Στο κουτί σου βλέπω ότι χωράνε άνετα 2 hd ακόμα με >2cm απόσταση μεταξύ τους. Σε ένα πρόχειρο σχέδιο σκέψου το όπως το attach image. Άσε χώρο μπροστά τους στο βίδωμα ώστε να χωράει ανεμιστήρας εισαγωγής για την επαρκή ψύξη τους. Το τροφοδοτικό σου δεν κατατάσσεται ανάμεσα σε γνωστές μάρκες. Προσωπικά αμφιβάλλω αν το αυτοκόλλητο συμφωνεί με τα περιεχόμενα του. /sc
coscongr Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Καλή η ιδέα με τα λαμάκια αλλά τελικά μπαίνουν οι σκληροί στις θέσεις των drive ή δεν πρέπει λόγω θερμοκρασιών? και το τροφοδοτικό πως το τσεκάρω? αν το παραφορτώσω θα κάψουμε το μηχάνημα όλο?
de173 Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Αν το παραφορτώσεις, δεν θα δουλεύει τίποτα. Απλά θα παραμένει σβηστός ο υπολογιστής σου. Δεν θα κάψεις τίποτα
coscongr Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Τελικά όμως πως θα βάζατε εσείς τους 2 raptors και τον seagate? οσο γίνεται πιο μακρυά μεταξύ τους? Τα δύο dvd πειραζει να είναι κολλητά μεταξύ τους?
madsc Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Καταρχήν για να μπουν εκεί που γράφει "άδεια" hd θα χρειαστείς αντάπτορα από 5 1/4 σε 3,5'', για να μην είναι χύμα κ υπάρχουν κραδασμοί. Έπειτα, στο σημείο αυτό σε ένα normal ΑΤΧ case δεν υπάρχει airflow οπότε αντιπροτείνετε η θέση για τη μακρoζωία κ την ευημερία των hd σου πόσο μάλλον αν πρόκειται για raptor στις 10k. Iδανική τοποθέτηση θα ήταν όλοι οι hd μπροστά στον inhale fan για σένα. Για 2 dvd drive κολλητά δεν έχω συναντήσει πρόβλημα μέχρι στιγμής σε κάποιο pc -προσωπικά δεν τα έχω έτσι- αλλά αν έπρεπε να μπουν κολλητά θα έβαζα πάντα το όποιο γραφτήρι από πάνω από το όποιο διαβαστήρι. /sc
Καριώτης1 Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Για τους hd Μπορείς να βάλεις 4 απλά λαμάκια τρυπημένα στις κατάλληλες θέσεις (πουλάνε έτοιμα σε χρωματοπωλεία που έχουν γωνιές - απειροελάχιστο κόστος) για να βάλεις όσους hd χωράνε στο περίσσιο ύψος του case σου. Στο κουτί σου βλέπω ότι χωράνε άνετα 2 hd ακόμα με >2cm απόσταση μεταξύ τους.Σε ένα πρόχειρο σχέδιο σκέψου το όπως το attach image. Άσε χώρο μπροστά τους στο βίδωμα ώστε να χωράει ανεμιστήρας εισαγωγής για την επαρκή ψύξη τους. Το τροφοδοτικό σου δεν κατατάσσεται ανάμεσα σε γνωστές μάρκες. Προσωπικά αμφιβάλλω αν το αυτοκόλλητο συμφωνεί με τα περιεχόμενα του. /sc To ίδιο είχα κάνει κάποτε και εγώ τον είχα κρεμάσει από κάτω με λαμάκια ούτε ΄κρύο ούτε ζέστη μόνο να προσέξεις να είναι ζυγισμένος ο σκληρός
coscongr Δημοσ. 8 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2006 Μάλλον θα κάνω αυτό που λέτε με τα λαμάκια και άμεσα κιόλας γιατι ο μικρός ο seagate ανεβάζει θερμοκρασία μέχρι και 46 βαθμούς (με εκκίνηση όταν είναι κρύος τους 32 (HD Tune)). Βέβαια μου βάλατε και άλλες ιδέες στο μυαλό Έλεγε ο madsc για inhale fan. Μπορώ να προσθέσω και μόνος μου κάτι τέτοιο? Επειδή διάβαζα πως το ιδανικό είναι να υπάρχει αρνητική πίεση δηλαδή να βγαίνουν περισσότερα cfm αέρα απ' όσα μπαίνουν κ με τη σωστή ροή. Να μην μπλέξω καν με τέτοιες ιστορίες ή υπάρχει έτοιμη λύση?
paparoupas Δημοσ. 9 Απριλίου 2006 Δημοσ. 9 Απριλίου 2006 Βασικα, αμα το παραφορτωσεις υπαρχει μια περιπτωση να καει το τροφοδοτικο, αλλα μαλλον δε θα εκκινει καθολου, οι δε θα δινει σωστες τασεις (σε μενα αυτο συνεβαινε με το παλιο τροφοδοτικο). Παντως η προσωπικη πειρα λεει οτι αμα ενας σκληρος ειναι να καει θα καει. Ειχα δυο ολοιδιους σκληρους: Ο ενας ηταν ανοιχτος για 2 χρονια συνεχεια (24/7), τον ειχα για φορητο, τον εβαζα και τον εβγαζα απο το pc συνεχεια, τον εβαζα σε πλαστικη εξωτερικη θηκη χωρις να βαζω ανεμιστηρακι και ζεσταινοταν τοσο που επρεπε να αφησω τη θηκη κανενα 10λεπτο να κρυωσει πριν την αγγιξω. Επισης μου εχει πεσει δυο φορες κατω, απο υψος 1 μετρο περιπου. Πιστευα λοιπον οτι ειναι θεμα χρονου να καει. Καηκε ο αλλος, ο οποιος (δεν ξερω τι σημασια εχει αυτο) ηταν και κατα 1 χρονο νεοτερος. Μετα απο αυτο, απλα κραταω backup οσο συχνοτερα μπορω. ΥΓ: Οταν ειχα αγορασει τον σκληρο, μου ειχαν πει οτι μπορεις να του κανεις οτι θελεις, να τον πετας κατω (θεωρητικα αντεχουν 200-300G, οταν ενα καλο κρανος μηχανης αντεχει 150G), αλλα οταν λειτουργει να ειναι παντα σε οριζονται θεση. Το μεταφερω λοιπον με καθε επιφυλαξη.
madsc Δημοσ. 9 Απριλίου 2006 Δημοσ. 9 Απριλίου 2006 Έλεγε ο madsc για inhale fan. Μπορώ να προσθέσω και μόνος μου κάτι τέτοιο? Επειδή διάβαζα πως το ιδανικό είναι να υπάρχει αρνητική πίεση δηλαδή να βγαίνουν περισσότερα cfm αέρα απ' όσα μπαίνουν κ με τη σωστή ροή. Μα είναι ιδιαίτερα απλό. Λογικά θα έχεις έναν 80' date='90,120mm ανεμιστήρα να βγάζει αέρα από το κουτί σου + τον ανεμιστήρα του psu σου. Οπότε απλά θα χρειαστεί να βάλεις στην έτοιμη υποδοχή που έχει το κουτί σου μπροστά έναν 80x80 ανεμιστήρα αρκεί να είναι ήρεμος [low cfm']. Αυτό θα βοηθήσει αρκετά τη μακροζωία των δίσκων σου. /sc
coscongr Δημοσ. 10 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2006 Μπράβο παιδιά! Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! Για τον λόγω του αληθούς παραθέτω και τη φωτογραφία του αποτελέσματος. Τώρα μπορώ να προσθέσω σίγουρα άλλους δύο σκληρούς. Τελευταία ερώτηση για το μπροστινό ανεμιστηράκι (inhale fan). Το case μου έχει εμπρός κάτω δύο προς το παρόν διακοσμητικές γρύλλιες δεξιά και αριστερά (βλ φωτό). Όταν μπεί το inhale fan θα πρέπει να τις ανοίξω με κανένα dremel για να μπαίνει από εκεί αέρας? Ή μήπως δεν χρειάζεται και ο αέρας θα μπαίνει έτσι κι αλλιώς από οποιαδήποτε κρακ και σχισμές του κουτιού?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.