Jimakos_paratiritis21 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα σε όλο το forum-site του insomnia. Σήμερα θα ήθελα να σας ρωτήσω για το ποιά πολεμική τέχνη θα μου προτείνατε να αρχίσω με σκοπό τόσο την αυτοάμυνα αλλά και την εκγύμναση. Ο λόγος για τον οποίο ζητείται η συμβουλή σας είναι διότι υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί σχετικά με το πόσο μεγάλος κίνδυνος υπάρχει για σπάσιμο των δοντιών και πόσο πιθανό είναι να συμβεί κάτι τέτοιο καθώς και τρόπους αποτελεσματικής προστασίας. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Θέλεις πολεμική τέχνη ή άθλημα; Στο πρώτο υπάρχει και κάποιο θεωρητικό/φιλοσοφικό υπόβαθρο ενώ στο δεύτερο όχι. Βέβαια, το πρώτο είναι πιο κλειδωμένο στην διδασκαλία που έχει ενώ το δεύτερο είναι πιο ευέλικτο στο να υιοθετεί πράγματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jimakos_paratiritis21 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 επιθυμώ πολεμική τέχνη διότι όπως προανέφερα με ενδιαφέρει ΚΑΙ η αυτοάμυνα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mathsrule Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Kick Boxing (K1) και Κραβ Μαγκά. Συνδυάζουν πολύ καλή γυμναστική, καθώς επίσης αποτελούνται από εύκολα εφαρμόσιμες και αποτελεσματικές τεχνικές σε περίπτωση που τις χρειαστείς για αυτοάμυνα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jimakos_paratiritis21 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 το krav maga το γνωρίζω και εγώ και είναι από ότι δείχνει και το πρώτο απλά γνωρίζεις αν υπαρχούν τραυματισμοί στα δόντια?(σπασιμο εννοώ) αλήθεια μήπως έχεις κάνει κάποιο από τα 2? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mathsrule Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 το krav maga το γνωρίζω και εγώ και είναι από ότι δείχνει και το πρώτο απλά γνωρίζεις αν υπαρχούν τραυματισμοί στα δόντια?(σπασιμο εννοώ) αλήθεια μήπως έχεις κάνει κάποιο από τα 2? Κοίτα, από Kick Boxing ξέρω να σου πω (έχω Καφέ-2 ζώνη και στην επόμενη εξεταστική δίνω επιτέλους για μαύρη) οι τραυματισμοί υπάρχουν, αλλά δεν είναι τίποτα το σοβαρό. Δηλαδή, άντε να σου ανοίξει καμία μύτη ή να στραμπουλήξεις κανένα πόδι. Στο Kick Boxing, όμως, δίνεται ιδιαίτερη βάση στην άμυνα και στις αμυντικές τεχνικές, συνεπώς, εάν τις έχεις μάθει καλά και τις εφαρμόζεις κατά το σπάρινγκ, δεν πρόκειται να χτυπήσεις. Γενικότερα, στο σπάρινγκ δεν χρησιμοποιούμε ποτέ το 100% της δύναμής μας (άντε να χρησιμοποιήσουμε το πολύ το 30%) διότι μέσω αυτού εξασκούμε μόνο τις τεχνικές. Απλά, θα πρέπει μονίμως να βρίσκεσαι σε θέση μάχης, όπως λέμε (δηλαδή να φυλάς το πηγούνι σου και τα πλευρά σου), και να μην σου πέφτουν κάτω τα χέρια, με αποτέλεσμα να μην σε χτυπήσει κανείς. Θα στα μάθει και ο εκπαιδευτής σου. Κατά την άποψή μου, περισσότεροι τραυματισμοί υπάρχουν στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
redhotstef Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 θα ήθελα να σας ρωτήσω για το ποιά πολεμική τέχνη θα μου προτείνατε να αρχίσω με σκοπό τόσο την αυτοάμυνα αλλά και την εκγύμναση. Ο λόγος για τον οποίο ζητείται η συμβουλή σας είναι διότι υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί σχετικά με το πόσο μεγάλος κίνδυνος υπάρχει για σπάσιμο των δοντιών και πόσο πιθανό είναι να συμβεί κάτι τέτοιο καθώς και τρόπους αποτελεσματικής προστασίας. Πρωτα απ ολα γιατι θελεις να αυτοαποκαλεισαι "Κάθαρμα", και δευτερον τι σου εχει κανει αυτος που θελεις να πλακωσεις? Τριτον γιατι τοσο συμπονια για τα δοντια? Πρεπει οπωσδηποτε να ριχνεις φακες/μπουνιες και στο κεφαλι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jimakos_paratiritis21 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 πρώτον ωραίες ερωτήσεις 1. το κάθαρμα στα αρχαία ελληνικά σημαίνει αυτός που έχει καθαρό αίμα και δεν εμπεριέχει σαν έννοια τίποτα το κακό 2. κανέναν δεν θέλω να πλακώσω απλά αποτελεί όχι μόνον καλή προπόνηση ενδυνάμωσης αλλά και αποφώρτησης ενώ παράλληλα σου παρέχει και γνώσεις υπεράσπισης της σωματικής σου ακεραιότητας σε επικίνδυνες καταστάσεις(δεν ζούμε και στον παράδεισο) 3. τα χτυπήματα στο κρανίο αποτελούν βασικά από τα λίγα που ξέρω τουλάχιστον στα αλλιώς δυναμικά αθλήματα οπότε είναι αναπόφευκτα 4. με ενδιαφέρουν τα δόντια γιατί δεν θέλω να τα χαλάσω και επειδή δεν θα μου άρεσε να είμαι κουτσοδόντης Κοίτα, από Kick Boxing ξέρω να σου πω (έχω Καφέ-2 ζώνη και στην επόμενη εξεταστική δίνω επιτέλους για μαύρη) οι τραυματισμοί υπάρχουν, αλλά δεν είναι τίποτα το σοβαρό. Δηλαδή, άντε να σου ανοίξει καμία μύτη ή να στραμπουλήξεις κανένα πόδι. Στο Kick Boxing, όμως, δίνεται ιδιαίτερη βάση στην άμυνα και στις αμυντικές τεχνικές, συνεπώς, εάν τις έχεις μάθει καλά και τις εφαρμόζεις κατά το σπάρινγκ, δεν πρόκειται να χτυπήσεις. Γενικότερα, στο σπάρινγκ δεν χρησιμοποιούμε ποτέ το 100% της δύναμής μας (άντε να χρησιμοποιήσουμε το πολύ το 30%) διότι μέσω αυτού εξασκούμε μόνο τις τεχνικές. Απλά, θα πρέπει μονίμως να βρίσκεσαι σε θέση μάχης, όπως λέμε (δηλαδή να φυλάς το πηγούνι σου και τα πλευρά σου), και να μην σου πέφτουν κάτω τα χέρια, με αποτέλεσμα να μην σε χτυπήσει κανείς. Θα στα μάθει και ο εκπαιδευτής σου. Κατά την άποψή μου, περισσότεροι τραυματισμοί υπάρχουν στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ..... δηλαδή φίλε μου αν κατάλαβα καλά μου λες πως δεν εμπεριέχει και τόσο μεγάλο κίνδυνο τραυματισμού για τα δόντια? ακόμα θα μου πρότεινες κ1 έναντι του krav maga και γιατί ή γιατί όχι? ακόμα τα μασελάκια κάνουν δουλειά ή μούφα? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pa0ki Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 το kick boxing είναι άθλημα/πολεμική τέχνη, το krav maga μέθοδος αυτοάμυνας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jimakos_paratiritis21 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 το kick boxing είναι άθλημα/πολεμική τέχνη, το krav maga μέθοδος αυτοάμυνας νομίζω ότι περιγράφεται καλύτερα σαν σύστημα μάχης έχεις κάποια παραπάνω γνώση επί του θέματος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Ό,τι και να διαλέξεις πάντως....πρόσεχε τα δόντια σου! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jimakos_paratiritis21 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Ό,τι και να διαλέξεις πάντως....πρόσεχε τα δόντια σου! please όχι αστειάκια με τα δόντια danke anyway 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mathsrule Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 δηλαδή φίλε μου αν κατάλαβα καλά μου λες πως δεν εμπεριέχει και τόσο μεγάλο κίνδυνο τραυματισμού για τα δόντια? ακόμα θα μου πρότεινες κ1 έναντι του krav maga και γιατί ή γιατί όχι? ακόμα τα μασελάκια κάνουν δουλειά ή μούφα? Τραυματισμοί, όπως σου είπα και πριν, υπάρχουν, όπως άλλωστε και σε όλα τα αθλήματα. Απλά, δεν είναι σοβαροί μιας και δεν βάζουμε ποτέ δύναμη, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούμε και αμυντικές τεχνικές. Για παράδειγμα, άντε το πολύ-πολύ να φας καμία ελαφριά μπουνίτσα με το γάντι (ΠΑΝΤΑ με το γάντι θα είναι, οπότε μην φοβάσαι). Όπως μπορείς να φανταστείς, το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι να σου ανοίξει καμία μύτη. Η μασέλα όντως κάνει δουλειά, αλλά αφού φοράμε γάντια και δεν ρίχνουμε δυνατά, είτε την φοράς είτε όχι, τα δόντια σου δεν κινδυνεύουν. Έκανα τρεις μήνες Κραβ Μαγκά παράλληλα με το Kick Boxing (Κ1, δηλαδή και με γόνατα). Κοίτα, καλό ήταν και αυτό, αλλά διαφορετικό, δηλαδή δεν συγκρίνονται μεταξύ τους. Είναι σαν να συγκρίνεις το ποδόσφαιρο με το μπάσκετ επειδή έχουν και τα δύο μπάλα και παίκτες. Εγώ προσωπικά πάλι Kick Boxing θα επέλεγα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω πως το Κραβ Μαγκά είναι μούφα ή ηλιθιότητα. Εντύπωση, πάντως, μου έκανε ότι στο Κραβ Μαγκά δεν χρειαζόταν τόσο η καλή φυσική κατάσταση όσο στο Kick Boxing (όχι ότι δεν απαιτείται, απλά δεν δίνεται τεράστια βάση σε αυτήν). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pa0ki Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Έκανα παλαιότερα kick, απλά αυτό που ήθελα να τονίσω είναι πως το krav maga είναι ένα σύστημα μάχης όπως είπες και εσύ που παίρνει στοιχεία από διάφορες πολεμικές τέχνες, προσομοιάζει κινδύνους/καταστάσεις του δρόμου (βλ. μαχαίρια κ.λπ) Τελείως διαφορετικό δηλαδή από ένα άθλημα/πολεμική τέχνη όπως το kick boxing Κάποια από εδώ μέσα πηγαίνει krav, η nenya? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jimakos_paratiritis21 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 το nenya τι είναι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα