DataMan Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Γεια χαρά σε όλους Έχω ένα δίκτυο τριών υπολογιστών με WinXP Pro GR και μία εφαρμογή που συνεργάζεται με τηλεφωνικό κέντρο και στέλνει στοιχεία στους άλλους με UDP επικοινωνία. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Ο ένας υπολογιστής σε άσχετα χρονικά διαστήματα κάνει restart ξαφνικά. Βήματα που έγιναν: 1. έλεγχος καλωδίων 2. αλλαγή υπολογιστή (P4 3GB) 3. αλλαγή θέσεων υπολογιστή 4. αλλαγή λειτουργιών της κάθε θέσης εργασίας αποτέλεσμα κάθε φορά γίνεται στον υπολογιστή που έχω αλλάξει. Δηλαδή φαίνεται το πρόβλημα σαν να οφείλεται στον υπολογιστή, αλλά τον έχω αλλάξει. Την μοναδική συσκευή που δεν έχω αλλάξει είναι το switch (εάν έφταιγε αυτό δεν θα το έκανε και στους υπόλοιπους Καμια ιδέα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
chriskar Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 οταν λες αλλαγή υπολογιστή αλλαξες ολο το pc? μηπως εχεις πρόβλημα με το τροφοδοτικο η γενικότερα με τα ρεύματα στον χώρο? δοκιμασες την χρήση ups? δεν πιστεύω να οφείλεται στο δίκτυο. λιγο κουφο μου φέρνει.
DataMan Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Άλλαξα ολόκληρο το PC και πάλι τα ίδια. Το κουφό είναι ότι το κάνει μόνο ο συγκεκριμένος υπολογιστής σε οποιαδήποτε θέση και οποιαδήποτε λειτουργία επιλέξω. Οι λειτουργίες βέβαια που κάνει ο κάθε υπολογιστής είναι διαφορετικές σε κάθε θέση. Αποκλείω το θέμα στην εφαρμογή, διότι σε άλλον υπολογιστή (από τους 3) δουλεύει σωστά χωρίς πρόβλημα, αλλά δεν μπορώ να βάλω αυτόν σε αυτή τη θέση γιατί είναι ΡΙΙΙ (παλιος).
DungeonaS Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 vasika tha elega na koitaxeis to trofodotiko pio polly gia paroxh revmatos mou fernei to provlima an synexisei na kanei restrt tha elega na koitaxeis tis ram m ena terster. ps den exw akousei mexri twra pc na kanei restrt logo diktiou
trospe Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 1ον Ο Υπολογιστής μου - Δεξί κλίκ - Ιδιότητες - Προχωρημένους - Θα βρείς 3 κουμπία ίδια το τελευταίο νομίζω ρυθμίσεις λέγεται - κλικ - Βγάλε το tick από την αυτόματη επαννεκίνηση. Μετά έχεις 2 σενάρια. Α) Όταν είναι να κάνει επανεκίνηση ο υπολογιστής,θα σκάσει μπλέ οθόνη. Μέτα κάνεις debugging το λάθος 8-). Με λίγα λόγια ψάχνεις στο google το μήνυμα λάθους. Β) Αν και μετά από τις παραπάνω ρυθμίσεις δεν βλέπεις μπλέ οθόνη,τότε σίγουρα έχεις πρόβλημα θερμοκρασίας. Μπές στο bios και κοίτα θερμοκρασία CPU. Ελπίζω να βοήθησα...για οτιδήποτε στείλε.. 8-)
DataMan Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Θα κάνω και τις ρυθμίσεις του trospe και θα ξέρω αύριο. Είναι δυνατόν όμως να είναι θέμα θερμοκρασίας, δεδομένου ότι ο υπολογιστής είναι καινούργιος?
trospe Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Κι όμως...αν δεν έχει κουμπώσει καλά το CPU FAN,ακόμα και με μπόλικη θερμοαπαγωγική πάστα,δέν κάνει καλή επαφή και ανεβαίνει η θερμοκρασία του επεξεργαστή. Δυστηχώς εύκολα γίνεται μ@λ@κία στην τοποθέτηση του ανεμιστήρα στους Intel.
DataMan Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Κι όμως...αν δεν έχει κουμπώσει καλά το CPU FAN,ακόμα και με μπόλικη θερμοαπαγωγική πάστα,δέν κάνει καλή επαφή και ανεβαίνει η θερμοκρασία του επεξεργαστή. Δυστηχώς εύκολα γίνεται μ@λ@κία στην τοποθέτηση του ανεμιστήρα στους Intel. Το θεωρώ λίγο δύσκολο σε επαγγελματικές συνθέσεις υπολογιστών, αλλά από την άλλη ποτέ μη λες ποτέ. Έχω παρατηρήσει ότι το restart γίνεται περίπου ανά 3ωρο (ο υπολογιστής δουλεύει σε τηλ κέντρο 24ωρο) και εάν εξερέσουμε το θέμα τοποθέτησης ανεμιστήρα (θα το ελέγξω αύριο) μπορούμε να υποθέσουμε κάτι άλλο? π.χ ασυμβατότητα υλικών ή θέμα drivers?
trospe Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Το θεωρώ λίγο δύσκολο σε επαγγελματικές συνθέσεις υπολογιστών' date=' αλλά από την άλλη ποτέ μη λες ποτέ. Έχω παρατηρήσει ότι το restart γίνεται περίπου ανά 3ωρο (ο υπολογιστής δουλεύει σε τηλ κέντρο 24ωρο) και εάν εξερέσουμε το θέμα τοποθέτησης ανεμιστήρα (θα το ελέγξω αύριο) μπορούμε να υποθέσουμε κάτι άλλο? π.χ ασυμβατότητα υλικών ή θέμα drivers?[/quote'] Ασε...έχω και εγώ την δικιά μου ιστορία,σε τμήμα συναρμολόγησης...Οταν βλέπεις να φτιάχνει κάποιος 15 pc σε 8 ώρες και νομίζεις ότι έχει πιεί 8 espresso...τότε όλα γίνονται... Τώρα αν υπάρχει κάποιο conflict στο software...οι ρυθμίσεις που σου έγραψα πριν θα δώσουν τον δρόμο προς την λύση.
DataMan Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Αποτέλεσμα της σημερινής λειτουργίας του υπολογιστή είναι το εξής. Ο υπολογιστής έκλεισε και στην εκκίνηση από τον χειριστή έβγαλε πράγματι μπλε οθόνη με άσχετους χαρακτήρες (τα λόγια του χειριστή διότι δεν ήμουν παρόν) Έλεγξα βέβαια αρκετά πριν το κλεισιμο την τοποθέτηση του fan στον επεξεργαστή και σιγουρεύτηκα ότι δεν υπάρχει θέμα θερμοκρασίας. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να είμαι παρόν στον πελάτη συνέχεια για να κάνω εγώ εκκίνηση του υπολογιστή μετά από το κλείσιμο, δεδομένου ότι δεν είμαι σίγουρος για το πότε μπορεί να συμβεί. Αυτό που έχω σκοπό να κάνω σήμερα είναι να τοποθετήσω έναν δικό μου υπολογιστή σήμερα με τις ίδιες ακριβως ρυθμήσεις και να δω την συμπεριφορά του. Έχετε κάποια άλλη πρόταση?
trospe Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Δεν είναι και τόσο άσχετοι χαρακτήρες αυτά που εμφάνισε....σκέψου...η λύση είναι κοντά....σου είπα τι να κάνεις μετά την μπλέ οθόνη....windows error debugging..
or1onas Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Basika, de rixneis mia matia sto system log tou pc?? An yparxoun stop errors, 8a einai grammena ekei. Tsekare k to application log mpas k deis tpt periergo, an k gia na skaei mple o8onh, megalyterh pi8anothta yparxei to problhma na sxetizetai me yliko.
DataMan Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Έπειτα απο εξαντλητικά τεστ του υπολογιστή και παρατιρώντας προσεκτικά τα logs errors η μοναδική λογική εξήγηση ήταν ότι πρόκειται για κάποια ασυμβατότητα υλικού. Όπως είπα στο πρωτο μην. ο υπολογιστής συνεργάζεται με τηλεφωνικό κέντρο και μερικές συσκευές τηλεφώνου (του κέντρου) επικοινωνούν με USB. και το κέντρο με RS232. Ενημέρωσα λοιπόν με τους τελευταίους drivers τις τηλεφωνικές USB συσκευές και από το πρωί δεν ξαναέκλεισε. Το μυστήριο της όλης υπόθεσης είναι ότι με παλιούς drivers δουλεύει σωστά σε άλλο PC. Έτσι καταλήγω στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ασυμβατότητα υλικών. Τελικά το πρόβλημα φαίνεται να λύθηκε. Συμπέρασμα: πρέπει να κοιτάμε προσεκτικά τα μηνήματα του υπολογιστή (trospe). Τις περισότερες φορές μας οδηγούν στην επίλυση του προβλήματος. Ευχαριστώ θερμά όλους σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.