Προς το περιεχόμενο

Ποιόν σκληρό για φορητό???

Peter_Line

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα και καλώς σας βρήκα (Βλέπετε είναι το 1ο μου ποστ στο φόρουμ).

Εδώ και πολύ καιρό έχω λιώσει στο ψάξιμο για φορητό.Με τέτοια πληθωρα μοντέλων και φημολογιών γι΄αυτα εχω καταλήξει στο συμπέρασμα να μην πάρω τίποτα :mrgreen: αλλα τέλος πάντων κατέληξα σε αυτό:

http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=4054

ή εναλλακτικά τον fujitsu siemens 1667g2

Βασική μου ερώτηση είναι εάν θα έχει δραματική επίπτωση το γεγονός οτι ο sony εχει σκληρό στις 4200rpm;Θα ήθελα να μου απαντήσετε όσοι πραγματικά γνωρίζετε ποιά η διαφορά αναμεσα σε 4200 και 5400rpm.Πρόκειται να σιχτιρίζω κάθε φορά που θα χρησιμοποιώ τον υπολογιστή και ειδικότερα όταν θα περνάω μεγάλα αρχεία στον σκληρό (πχ ταινίες)?

Τέλος με την ευκαιρία θα ήθελα να μου πείτε και την γνώμη σας για τα συγκεκριμένα μηχανήματα.Η χρήση που σκοπεύω να κάνω είναι προγραμματισμός , office, internet και να μπορώ να παίξω και κανένα καινούργιο παιχνιδάκι απροβλημάτιστα (οσο γίνεται αυτό δηλαδη με τα συγκεκριμένα μηχανήματα).Α φυσικά και Linux έτσι :-D.

Συγνώμη εαν σας κούρασα αλλα τόσο καιρό είμαι αναποφάσιστος για φορητό και οτιδηποτε ακούσω με επηρεάζει οπότε ελπίζω να με βοηθήσετε ουσιαστικά.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Nαι οι στροφές του σκληρού δίσκου κάνουν την διαφορά. Αν μπορείς πάρε έναν στις 7200.

Σωστά κι επίσης προτίμησε καλύτερα σε Hitachi. Έχουν καλή παράδοση σε φορητούς σκληρούς.

Δημοσ.

Μην παρεις με τιποτα φορητο που εχει σκληρο δισκο στα 4200 RPM.

Ολη η διαφορα ειναι στο bootαρισμα. Για να καταλαβεις μηχανημα P4 στα 1.8GHz & 1 GB RAM με 7200 rpm σκληρο δισκο μπουταρει σχεδον 10sec ποιο γρηγορα απο το μηχανημα της υπογραφης μου (ΑΜD 3700+ 1GB RAM) με σκληρο στα 5400 rpm....

Ακομα και ο PIII στα 450ΜΗz που εχω με 320 RAM και 7200 rpm σκληρο bootarei στον ιδιο χρονο με τον φορητο 3700+. Ελεος................ (Ολα τα μηχανηματα με XP και ιδια firewall και antivirus...)

(Βεβαια αν εξαιρεσουμε το bootαρισμα, τον 3700+ δεν τον φτανουν με τιποτα στις υπολοιπες εργασιες...)

Δημοσ.

Καλώς τον! Φίλε σίγουρα θα δεις μεγάλη διαφορά από ένα σκληρό που έχει ένα desktop σύστημα. Όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα περιστροφής του σκληρού, τόσο πιο γρήγορα αυτός μπορεί να ανταποκριθεί σε ότι του ζητήσεις... Από τις 4200 στις 5400 για πολλούς η διαφορά δεν είναι απαγορευτική για να αγοράσεις τον πρώτο. Πρέπει να έχεις από την αρχή στο μυαλό σου ότι: αγορά φορητού θέλει να δείχνεις ανοχή σε μικροπροβλήματα επιδόσεων.

Πάντως ο φορητός της Sony (τον έχω δει απλά) φαίνεται αρκετά προσεγμένο μηχανηματάκι. Από εκεί και έπειτα πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα σε dual core και 64bit επεξεργαστή. Για τις κάρτες γραφικών η 7400 σίγουρα είναι πιο καινούργια αλλά νομίζω ότι είναι κατώτερη από την χ700 σε επιδόσεις. Ο sony έχει τεράστιους αποθηκευτικούς χώρους (!) και πιο γρήγορη μνήμη.

Στα θετικά επίσης του sony συγκαταλλέγω την pcmcia θύρα (ενώ ο fujitsu έχει express card που δεν πολυυποστηρίζεται από συσκεύες που υπάρχουν στο εμπόριο), καθώς και τα πολλά συνοδευτικά προγράμματα που σου δίνει.

Αν συνυπολογίσω και την κακή εμπειρία μου απο την Fujitsu σαν εταιρεία λέω δαγκωτά Sony. Είναι η προσωπική μου άποψη με την προυπόθεση ότι έχεις την διάθεση να καταβάλεις και το αντίτιμο που είναι κατα τί μεγαλύτερο απο του fujitsu.

Ελπίζω να βοήθησα.

Φιλικά, Θέμης.

Δημοσ.

Οντως ο σκληρος δισκος με 4200rpm ειναι μαρτύριο. Εξαρτάται βέβαια για το τι θελεις τον φορητό υπολογιστή. Για παιχνιδια παντως δεν συστήνεται. Μπορεις βέβαια να τον αλλάξεις και να τοποθετησεις καποιον με 7200rpm. Βεβαια οχι σε 160GB αλλα τουλαχιστον σε 60GB ή 80GB. Κατα τι γνώμη μου μακρια από FUJITSU εχω κακή εμπειρία.

Δημοσ.

Δεν υπαρχει πιο αργος σκληρος δισκος απο αυτον που εχουν οι Vaio Fs.

Ακομα και αλλοι σκληροι σε 4200 rpm ειναι πιο γρηγοροι απο αυτους που εχουν οι Vaio Fs,

τουλαχιστον αποτο προηγουμενο Vaio Fs μοντελο, νομιζω λεγοταν Fs 315.

Παρε εναν 7200 rpm στα 80 GB με 150 ευρω ή στα 100 GB με 200 ευρω και θα εχεις τα νευρα σου ησυχα...

Στο linux θα χασεις τελειως την υπομονη σου με τους 4200 rpm σκληρους...

Αλλα να ξερεις δε θα δεις και μεγαλη διαφορα με εναν 5400(θα ειναι βεβαια αισθητη), αλλα με εναν 7200

θα ειναι σαν να εχεις σταθερο υπολογιστη. Η διαφορα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ!!

Δημοσ.

OK το σκεφότομουνα και εγώ να πάρω άλλο σκληρό αλλα με προβληματίζει ιδιαίτερα το πώς.

Μπορώ να το κάνω και μόνος μου?Αν ναι και πάλι θα φοβόμουνα γιατι φορητός είναι αυτός και οχι σταθερός που τον κάνεις οτι θές και δεύτερον αν αλλάξω σκληρό δεν θα χάσω την εγγύηση?

Συνολικά το να ανοίξεις εναν φορητό είναι απλή διαδικασία ή κρύβει κινδύνους?

Δημοσ.

re pedia ti lete,martirio kai min pareis pote stis 4200 siga mi den benei kai sta Win logo tou sklirou .Giati an parei dld stis 5400 tha petaei !!!!!???Pedes apo 4200 se-->5400 den tha dei megalh diafora opote ama einain na allaksei na parei mono stis 7200 na min dinei kai alla lefta argotera.

Δημοσ.

Παραθέτω διαφορές σκληρού στις 7200 και 5400 στον ίδιο φορητό.Επίτηδες το μέτρησα πρίν και μετά την αλλαγή για να βγαλω τα συμπεράσματα μου.Η διαφορά φαίνεται και στα νούμερα.

post-23961-12906293089_thumb.jpg

Δημοσ.

Για να ειμαι δικαιος λιγο με τους σκληρους δισκους οφειλω να πω οτι ο Seagate 5400rpm που εχει το laptop μου (υπογραφη) μπορει να μην ειναι ανταγωνιστικος σε σχεση με τους 7200rpm των desktop μηχανηματων αλλα ειναι Α-Θ-Ο-Ρ-Υ-Β-Ο-Σ τελειως!!! Μονο αν βαλεις το αυτι σου πανω στο laptop μπορεις να ακουσεις ενα ελαφρο σφυριγμα...

O Hitachi στα 7200 rpm ειναι αθορυβος ή κανει σαν στραγαλι οπως οι παλιοι Quantum????

Δημοσ.

Μικρή διαφορά στην θερμοκρασία του σκληρού.Κοντά στους 3 βαθμούς ανέβηκε.Κοίτα δεν νομίζω οτι επηρεάζουν και πολύ οι στροφές στην θερμοκρασία.Δηλαδή αν αργότερα φτιάξουν έναν στις 10000 για φορητούς θα μπορείς να φτιάχνεις και πιτόγυρα?Στην κατανάλωση της μπαταρίας πάλι δεν είδα διαφορά που να είναι τουλάχιστον αισθητή.Επίσης ελάχιστα πιο θορυβώδεις είναι ο hitachi αλλά σε καμία περίπτωση ενοχλητικός.

Δημοσ.

Εγω ειχα εναν 4200 rpm (Momentus Seagate) και τον αλλαξα με εναν 7200 rpm παλι Seagate Momentus.

Στη διαρκεια της μπαταριας δεν ειδα καμμια διαφορα.Κραταει παλι κατι παραπανω απο 3 ωρες.

Αν εχασε πολυ λιγο(κανα δεκαλεπτο) δε μπορω να το ξερω.

Για θορυβο, ειναι παλι ελαχιστα μα ελαχιστα πιο θορυβωδης. Ειναι αλλωστε Seagate

που φημιζονται οτι ειναι αθορυβοι.

Για να τον ακουσω πρεπει να στησω το αυτι μου πανω απο τον σκληρο.

Για θερμοκρασια, ειναι πραγματι γυρω στους 2-3 βαθμους πιο ζεστος. Μικρη φανταζομαι διαφορα..

Δημοσ.

Παραθετω screenshots με επιδοσεις απο το HDtune

1)hp compaq nx7010 pentium M 1,6GHz 2MB cache, 768MB RAM pc2700 και hd Seagate Momentus ST94019A (40GB) 4200rpm 8MB cache.

Για 4200 rpm ειναι αρκετα γρηγορος ο σκληρος,επιδοσεις σχεδον σαν 5400 rpm.

2)hp compaq nx7010 pentium M 1,6GHz 2MB cache, 768MB RAM pc2700 και hd Seagate Momentus ST980825A (80GB) 7200rpm 8MB cache.

Ιδιος υπολογιστης με τον προηγουμενο,αλλα με τον καινουριο αλλαγμενο στις 7200 rpm σκληρο.

Αρκετα γρηγορο access time (13ms)

και μεσο transfer rate σχεδον διπλασιο απο τους 4200 rpm (34.7 MB/sec εναντι 21.5 MB/sec)

3)Sony Vaio A297XP (αυτός με την 17" οθόνη)

pentium M 1,8GHz 2MB cache 512MB RAM pc2700 και hd hitachi 80 GB 4200 rpm 8MB cache

Σκληρος κλασσικα αργος, οπως οι περισσοτεροι Vaio, χαλια access time 18 ms

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...