paschalia Δημοσ. 4 Απριλίου 2006 Δημοσ. 4 Απριλίου 2006 Δεν εχω παρακολουθησει την συγκεκριμενη ιστορια απο κοντα κ ξερω χοντρικα τι παιζεται . Ποια η γνωμη σας για το συγκεκριμενο νομοσχεδιο κ γενικοτερα για ολη την ιστορια αυτη ?
MariaTs. Δημοσ. 4 Απριλίου 2006 Δημοσ. 4 Απριλίου 2006 Είναι άλλο ένα αποτέλεσμα της παγκοσμιοποίσης που λένε! Όλα να βαίνουν υπέρ των εργοδοτών και οι εργαζόμενοι απλά θα πρέπει να σκύβουν το κεφάλι και να δέχονται την μοίρα τους. Να σκύβεις χρόνια στα βιβλία για να αποκτήσεις ένα πτυχίο, να χαλάς ζευγάρια παπούτσια για να βρεις μια ανάλογη δουλειά και να έρχεται ο κάθε πολιτικός -γιατί συμφέρει την κυβέρνησή του έτσι- να σου λέει: 'θες δουλειά; έλα, αλλά ο εργοδότης δεν θα σε αποζημειώσει όταν σε απολύσει και δεν θα έχεις κανένα δικαίωμα μετά την ...απομάκρυνση απ'το ταμείο'! Απ'την άλλη όμως ξέρουμε όσα μας λένε οι δημοσιογράφοι! Και τελευταία δεν είναι και τόσο της εμπιστοσύνης, οπότε τα παραπάνω βγήκαν από αυτά που λένε αυτοί! Συνήθως άλλος είναι ο λόγος, προκύπτει η παρεξήση και έρχεται το μπάχαλο! :neutral:
mandate Δημοσ. 4 Απριλίου 2006 Δημοσ. 4 Απριλίου 2006 πάρε την ακραία γνώμη μου.είναι η κλασσική περίπτωση βλάβης. όταν είχαν προβλήματα οι ''μετανάστες'' που ήταν γάλλοι 3ης γεννιάς [απλά μέναν στα γκέτο], οι άλλοι γάλλοι να που νοιαστήκαν. νοιαστήκανε μόνο για τα αυτοκίνητα που κάψανε και όχι να τους βοηθήσουνε. τώρα τους ήρθε που θα χάσουνε τα κεκτημένα τους να βγούν στους δρόμους. μάτ σε 3 κινήσεις μικρέ,έπρεπε να το 'χες προβλέψει. αν γινόταν μαζική πορεία από την αρχή δε θα έλεγα τίποτα. όπως η πλειοψηφία των γάλλων πολιτών αδιαφόρισε για τους ''παρακατιανούς'' έτσι και οι ''μεγαλοαστοί'' θα αδιαφορίσουν για τις νέες συμβάσεις που θα ευνοούν περισσότερο τους εργοδότες.ίσως και να τη γλιτώσουν τα γαλλάκια αλλά εμένα με ξενερώνουν πάντα.ελευθερία ισότητα για μας και δουλία για τους άλλους ,πιστεύω να με καταλαβαίνετε.
MariaTs. Δημοσ. 4 Απριλίου 2006 Δημοσ. 4 Απριλίου 2006 mandate φαντάζεσαι το νομοσχέδιο να έρθει προς τα εμάς μεριά; Και ποιος μας λέει αν δεν είναι μια απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ...κρυφά, ξεκινόντας την εφαρμογή απ'την Γαλλία!
mandate Δημοσ. 4 Απριλίου 2006 Δημοσ. 4 Απριλίου 2006 there are levels of survival we are prepared to accept.Υ.Γ.αφού δε μπορούν να μας δώσουν μισθούς ευρωπα'ι'κούς θα δώσουν στη Γαλλία νόμους για να γίνει η σύγκλιση.
^BOOMBOOM Δημοσ. 4 Απριλίου 2006 Δημοσ. 4 Απριλίου 2006 Απο εδώ: http://nikosdimou.blogspot.com/ Πέμπτη, Μάρτιος 23, 2006 Ελλάς – Γαλλία: Συμμαχία! Τι συμβαίνει στην Γαλλία; Από το 1789 οι Γάλλοι έχουν παράδοση στις επαναστάσεις και εξεγέρσεις. Βέβαια τελικά αυτό δεν τους ωφέλησε ιδιαίτερα – αν σκεφθούμε πως οι γείτονες και άσπονδοι φίλοι τους, οι Βρετανοί, έχουν προοδεύσει πολύ περισσότερο κοινωνικά και οικονομικά, χωρίς να ανοίξει μύτη. Για να μην αναφέρω τους Σκανδιναβούς και τις γειτονικές Κάτω Χώρες. Όλοι αυτοί έχουν χαμηλότερη ανεργία, υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης, μικρότερη γραφειοκρατία, καλύτερη ποιότητα ζωής και λιγότερες οικονομικές αγκυλώσεις. Βέβαια εμείς νιώθουμε πιο κοντά μας τους Γάλλους, γιατί η κατάστασή μας προσομοιάζει με την δική τους. Κι εμείς είμαστε κρατιστές, έχουμε υψηλή ανεργία, και χαμηλή παραγωγικότητα, τραγική γραφειοκρατία, ισχυρή αριστερή ιδεολογία, τις υψηλότερες κοινωνικές εισφορές (με τις χαμηλότερες παροχές...) και αγρότες που ζουν από επιδοτήσεις (εκεί συμμαχούμε πάντα με τους Γάλλους σε βάρος του Τρίτου Κόσμου, που κατά τα άλλα πολύ τον αγαπάμε...). Και τώρα είμαστε έξαλλοι με τον νόμο πρώτης απασχόλησης. Χωρίς βέβαια να λαμβάνουμε υπόψη ότι οι Γάλλοι έχουν την υψηλότερη ανεργία στους νέους (22%) και ότι ο νόμος αυτός δεν προήλθε από τις σαδιστικές τάσεις του κυρίου ντε Βιλπέν, αλλά με πρόθεση να τους βοηθήσει. Υπάρχει και κάτι άλλο που δεν λέγεται (μόνον ο Αντώνης Καρκαγιάννης το έγραψε). Πολλοί νέοι στην Γαλλία (ιδιαίτερα από τις γνωστές banlieues) ζούνε σε βάρος του συστήματος. Μπαίνουν σε μία δουλειά για μερικούς μήνες (συνήθως συνεννοημένα) ίσαμε να αποκτήσουν δικαίωμα στο ταμείο ανεργίας και μετά ζούνε από τα επιδόματα και μικροδουλειές του ποδαριού (μερικές παράνομες) ανανεώνοντας κατά καιρούς το δικαίωμα επιδόματος με μικρές εικονικές προσλήψεις. Έτσι απομυζούν το σύστημα χωρίς να προσφέρουν. (Αν και οι εξεγερμένοι τώρα δεν είναι αυτοί, οι περιθωριακοί, αλλά οι φοιτητές). Ελλάς-Γαλλία Συμμαχία, λοιπόν. Και επιπλέον σήμερα μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα εναντίον των μη κρατικών πανεπιστημίων. Και των μεταρρυθμίσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Και του περιορισμού του χρόνου σπουδών. (Τι θα κάνουμε χωρίς συνταξιούχους φοιτητές. Και για συμπαράσταση στους Γάλλους! Βλέπετε είναι σε τόσο καλή κατάσταση τα ΑΕΙ μας που πρέπει να τα υπερασπιστούμε – μη και θιγούν τίποτα κακώς κείμενα!
tornado Δημοσ. 4 Απριλίου 2006 Δημοσ. 4 Απριλίου 2006 Ο Ν. Δημου, ποτε λεει ενδιαφεροντα πραγματα ποτε μπουρδες..... Τωρα πεσαμε στη δευτερη περιπτωση.
konnak Δημοσ. 4 Απριλίου 2006 Δημοσ. 4 Απριλίου 2006 Ο Ν. Δημου' date=' ποτε λεει ενδιαφεροντα πραγματα ποτε μπουρδες.....Τωρα πεσαμε στη δευτερη περιπτωση.[/quote'] Γιατί ακριβώς; Τυχαίνει τα περισσότερα να με βρίσκουν σύμφωνο. Δεν μιλάει για τον νόμο μόνο, αλλά για ομοιότητες κοινωνιολογικών τάσεων μεταξύ Ελλάδας-Γαλλίας. Που ακριβώς είναι η ένστασή σου;
Lomar Δημοσ. 4 Απριλίου 2006 Δημοσ. 4 Απριλίου 2006 Να πώ και εγώ την γνώμη μου. Μέχρι στιγμής ο πιό σωστός στο topic δεν είναι όντως ο Δήμου (καταντάει γραφικά βαρετός) αλλά ο mandate. Αυτή τη στιγμή υπάρχει παγκόσμια ύφεση στην οικονομία. Με την αύξηση του πληθυσμού και την σούπερ ντούπερ γιγα τερα υπερκατανάλωση του Δυτικού Κόσμου, παρουσιάστηκε το φαινόμενο της φτώχειας στα όρια της εξαθλίωσης... (κάπου πρέπει να πουλάμε και τα όπλα για να αγοράζουμε ψωμί και DVD - άρτος και θεάματα). Παράλληλα ο πλανήτης έχει πεπερασμένους πόρους, και όλοι τρώμε παραπάνω όσο χρειαζόμαστε. Άρα δε γίνεται να τρώμε, δουλεύουμε και να συνταξιοδοτηθούμε όλοι, γιατί έτσι σε μερικές δεκαετίες θα καταρρεύσουν πρώτα-πρώτα τα ασφαλιστικά παντός είδους ιδρύματα (βλ. Ελλάδα ~2020). Άρα ο νόμος Ντε Βιλπέν είναι προάγγελος των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει ο ευρωπαϊκός λαός, προκειμένου να επιβιώσουν τα βιομηχανοκρατούμενα κράτη, να μειωθεί ο πρωτογενείς τομέας (να'ναι καλά οι τριτοκοσμικές χώρες να εισάγουμε πιο φτηνό... σιτάρι) και να διατηρηθούν ανταγωνιστικοί οι ρυθμοί ανάπτυξης απέναντι στους Κινέζους. Μετά απο τη γελοία αυτή μακροσκελή οικονομική ανάλυση, καταλήγω στο οτι ο νόμος Ντε Βιλπέν δε θα εφαρμοσθεί στην Ελλάδα λόγω διαφορετικών προβλημάτων, στην Ελλάδα θα εφαρμοσθούν άλλοι νομοι, πέραν της αύξησης του ορίου ηλικίας, τις -πιθανολογούμενες - μειώσεις των κατώτερων συντάξεων κτλ. Όπως μου είπε ο οικονομολόγος στο φροντηστήριο πέρυσι: "οι Αλβανοί, Βούλγαροι, Ρώσοι κτλ. δεν κλέβουν τις δουλειές μας, αντίθετα εξασφαλίζουν την σύνταξή μας..." Που θέλω να καταλήξω; Στο ότι η δουλειά δεν πρόκειται να εχει την μορφη: πτυχίο-άσχετη δουλειά-σχετικη με το πτυχίο δουλειά αλλα πτυχίο-και ότι δουλειά κάτσει χωρίς να κοιτάμε τον μισθο. Συγνώμη αν κούρασα αλλα όλα τα παραπάνω δεν τα έχω σκεφτεί εγώ (πώς θα μπορούσα άλλωστε, ακόμα σπουδάζω), είναι η γνώμη πάρα πολύ κόσμου (σχετικού και άσχετου) και παρόλο που αναφέρεται στην πολύ απέξω απο τους "αριστερούς" και τους συνδικαλιστές, η κατάσταση μια μέρα θα οδηγηθεί εκεί. Κάποιος πρέπει να δουλεύει για να φάμε, δε γίνεται να γίνουμε όλοι επειχηρηματίες ή υπάλληλοι γραφείου...
paschalia Δημοσ. 10 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2006 Να αντικαταστήσει το επίμαχο άρθρο 8 του νόμου για το Συμβόλαιο Πρώτης Απασχόλησης (CPE) με άλλες διατάξεις υπέρ των μη προνομιούχων νέων, που δυσκολεύονται να βρουν εργασία, αποφάσισε ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ έπειτα από συνάντηση, το πρωί της Δευτέρας, με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Ντομινίκ ντε Βιλπέν. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Γάλλου προέδρου αναφέρεται: «Έπειτα από πρόταση του πρωθυπουργού και αφού το θέμα συζητήθηκε με τους προέδρους των κοινοβουλευτικών ομάδων και με τους ηγέτες της πλειοψηφίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να αντικαταστήσει το άρθρο 8 του νόμου με άλλες διατάξεις υπέρ των μη προνομιούχων νέων που δυσκολεύονται να βρουν εργασία». Ο Γάλλος πρωθυπουργος εξέφρασε τη λύπη του που δεν έγινε κατανοητός από όλους, δηλώνοντας ότι ήθελε να δράσει γρήγορα κατά της «δραματικής κατάστασης» της ανεργίας των νέων. «Οι αναγκαίες συνθήκες εμπιστοσύνης και ηρεμίας δεν υπήρξαν ούτε από την πλευρά των νέων ούτε από την πλευρά των επιχειρήσεων, ώστε να επιτραπεί η εφαρμογή του συμβολαίου πρώτης εργασίας» δήλωσε ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν. Η εθνική συντονιστική επιτροπή μαθητών και φοιτητών της Γαλλίας είχε αποφασίσει την Κυριακή, κατά τη συνέλευσή της στη Λυών, να προχωρήσει σε νέες κινητοποιήσεις την Τρίτη 11, την Πέμπτη 13 και την Τρίτη 18 Απριλίου, εκτός αν η κυβέρνηση υπαναχωρήσει ως προς την εφαρμογή του νέου νόμου για την πρώτη εργασία. Πηγη
kardim Δημοσ. 11 Απριλίου 2006 Δημοσ. 11 Απριλίου 2006 Κάποιες παρατηρήσεις θα κάνω που ίσως όπως τις παραθέσω να μην φαίνονται εκ πρώτης συνδεδεένες αλλά έχουν μια κατάληξη. 1) Στη Γαλλία , όπως και σε όλα τα Δυτικά κράτη δεν σπουδάζει το 80% του εν δυναμει εργατικού συνόλου(δηλαδή οι νέοι) 2)Η Γαλλία ε'ιναι από τα μέλη της ΕΕ που τη στηρίζουν οικονομικά. 3)Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑ αλλά ευλογία για τις λιγοτερο ανεπτυγμένες χώρες( με το αντίστοιχο αντίτιμο βέβαια). 4)Στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει ένα σύστηυμα κινήτρων και αντικινήτρων το οποίο τον καθιστά βιώσιμο. Ένα τέτοιο κίνητρο είναι και ο κίνδυνος της απόλυσης. Αν ένας νέος είναι αποδοτικός στην εργασία του δεν πρόκειται να απολυθεί επειδή ο νόμο Βιλπέν το επιτρέπει. Και επειδη πολλά ακούω για διάφορες παραμέτρους του ΚΟινωνικού Κράτους στην Ελλάδα θέλω να κάνω και μια παρατήρηση για να τονίσω την ανάγκη αναπροσαρμογής στα δεδομένα συνεχώς. Λένε όλοι για την "κατάκτηση" των εργαζομένων να εργάζονται εως τα 65 χρόνια. Λοιπόν τοπ όριο των 65 θεσπίστηκε από τον Τρούμαν(US President) όταν ο μέσος όρος ζωήςήταν 65...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.