Προς το περιεχόμενο

Help σε startup script

spymix

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συμφορουμίτες μου Καλησπέρα...

Θέλω να τρέχω το εξής script κάθε φορά που ξεκινάω τον υπολογιστή σε ubuntu breezy....

#! /bin/sh

hdparm -c1 /dev/hda

hdparm -m16 /dev/hda

hdparm -u1 /dev/hda

Οι απορίες μου είναι η εξής:

1. Που βάζω κάθε φορά τα δικά μου scripts που θέλω να τρέχω στο boot???

π.χ αν κάνω ένα file (~/.my-startup-scriptrc) και βάλω εκέι τα scriptακια είμαι οκ??? (μην βαράτε άμα είπα μαλ...)

2. Οι συγκεκριμένες τρεις εντολές που θέλω να τρέξω απαιτούν superuser privileges...

πώς μπορώ όμως να τις τρέξω στο startup, αφού και το sudo να βάλω μπροστά στην κάθε εντολή δεν θα έχω την δυνατότητα να δίνω το password μου??? (κάνω login σαν απλος χρήστης και όχι root....)

Thanks a lot for your help guys.....!!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πήγαινε στο rc3.d και βάλε εκεί το path για το scriptaki που θες να τρέχει. Επειδή κατά το boot όλα γίνονται με root privileges, θα τρέξει σαν root το script.

Το rc3.d βρίσκεται στο /etc

spymix, για το συγκεκριμένο script μπορείς απλά να προσθέσεις μερικές γραμμές στο /etc/hdparm.conf και να αποφύγεις το script.

Tα scripts για kde μπορείς να τα βάλεις στο ~/.kde/Autostart,κάτι ανάλογο υποθέτω θα είναι για gnome.

Thanks a lot guys......

δουλεύει μια χαρά...

By the Way μπορεί να εξηγήσει κάποιος αυτό με τα runlevels... (0 1 2 ... 6)

Δηλαδή αν θέλω να κάνω κάτι σε startup shutdown κλπ σε ποιο runlevel πάω???

Ευχαριστώ πολύ guys.......

Ta runlevels 3 kai 5 einai sinithos afta pou xrisimopoiountai gia normal run tou leitourgikou...To 0 einai halt kai to 6 restart an den kano lathos...Krinontas apo ta rc exeis i Slackware Linux i *BSD eeeee?Vaineis POLY kalos...;-)

Ωραιος...8)

Emaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!axaxaxaxaxaxaxaxaxaxa,kala den ta leo????xixi!!!

Vasika re guys tora me ti DSL GOUSTARO PRAGMATIKA Slackware giati einai kai 2 CD kai ksemperdeveis...(asxeto an,xmmmm xmmmmm,thelei na kaneis ki ena recompile ton kernel gia na paiksei anthropina...xixi)...Travas oti paketaki thes kai TERMA...Anthropina pramata...;-)

Ε, οχι και απαραιτητα recompile, μην κανουμε τα τοσα ΤΟΣΑ, ειπαμε, θελει γνωση για να το δουλεψεις αλλα οχι και recompile θες δε θες.Εγω δεν εχω κανει, αν και δεν θα ηταν κακη ιδεα να...

Παντως σωστος παλι με τα πακετακια, ξεφορτωθηκα ολα τα αχρηστα για μενα προγραμματα που μπαινουν με το kde χαρις στο pkgtool.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Ερωτηση, 75%(ασπουμε) ρητορικη.

Τα local scripts(τα προσωπικα scripts) δεν μπαινουν στο /etc/rc.d/rc.local?

Υποθετω η απαντηση ειναι οτι αυτο ειναι ιδιαιτεροτητα του slackware(που εχω εγω) μιας που ειναι διαφορετικο με το System V, κατι τετοιο, αλλα ρωτω για να σιγουρευτω.

Βασικά, μπορείς να τα βάλεις όπου θέλεις αλλά θα πρέπει να κάνεις το εξής. Στο runlevel στο οποίο θέλεις να τρέξει το script σου θα φτιαξεις ένα symbolic link στο script σου και το link αυτό θα ξεκινάει με S ή K και ένα νούμερο. Τα links που έχουν μπροστά S είναι αυτά τα οποία τρέχει το σύστημα με το που μπαίνει σε αυτό το runlevel και αυτά με το K είναι αυτά που τρέχει όταν βγαίνει από το runlevel. Το νούμερο που θα δώσεις μετά είναι το priority με το οποίο θα τρέξει το script. ΓΙα να δώσω ένα παράδειγμα, αν πάς στο rc3 και έχεις ένα script, myscript.sh και κάνεις ένα link και το πείς S01myscript.sh, τότο με το που μπαίνει το σύστημα σε run level 3 θα τρέξει το script σου πρίν οποιαδήποτε άλλο. Αυτό έχει σημασία γιατί κάποιοι daemons για να τρέξουν πρέπει πρώτα να έχει τρέξει κάποιος άλλος οπότε η σειρά είναι σημαντική.

Όσον αφορά το rc.local που λές, όχι, δεν τα βάζεις εκεί. Το rc.local είναι το 2ο runlevel. Η σειρά έχει ώς εξής (μπορεί να είναι λανθασμένη γιατί είμαι και ψιλοκομμάτια τώρα οπότε όποιος θέλει ας διορθώσει)

runlevel 0 shutdown

runlevel 1 no network, single user

runlevel 2 no network, multiuser

runlevel 3 netowrk, multiuser

runlevel 4 unused

runlevel 5 network, multiuser + X11

runlevel 6 reboot

Αυτά...

EDIT: Πρός αποφυγή παρεξηγήσεων ή μπερδέματος να προσθέσω ότι αυτά μπορεί να διαφέρουν από διανομή σε διανομή. π.χ. το gentoo δεν έχει runlevel 5 αλλά το λέει default runlevel ενώ το slack δέν χρησιμοποιεί το 2o runlevel, για περισσότερες πληροφορίες το site της διανομής σας θα σας κατατοπίσει πλήρως, αυτά που έγραψα παραπάνω είναι το original implementation του UNIX.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...