ggero Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Καταρχήν συγχαρητήρια για το πολύ χρήσιμο forum!!..Ως αρχάριος στη χρήση της VoIp τεχνολογίας θα ήθελα να ρωτήσω μερικά πραγματάκια... Θέλω να εποικοινωνώ μεταξύ 3 σημείων σε 3 διαφορετικές πόλεις ..Και τα 3 σημεία διαθέτουν σύνδεση ADSL 384/128 με router..Το 1 σημείο διαθέτει pc ενώ τα άλλα 2 όχι..Με ενδιαφέρει κυρίως η εποικοινωνία μεταξύ των 3 σημείων δωρεάν και σε δεύτερη φάση η εποικοινωνία προς τα "έξω" και απο τα 3 σημεία..Στο 1ο σημείο (pc) έχω ένα USR USB Phone...1ον)Αγοράζοντας 2 phone adapters (1 για το κάθε σημείο που δέν διαθέτει pc παρά μόνο router με ADSL)θα είναι δυνατή η δωρεάν εποικοινωνία "εσωτερικά" των 3 σημείων μέσω Skype ας πούμε?...2ον)'Οσον αφορά την επιλογή του phone adapter οι κορυφαίοι αυτή την στιγμή είναι οι LinkSys SPA-3000 και LINKSYS Phone Adapter PAP2...Η διαφορά τους είναι μόνο στο ότι ο 1ος τα κάνει όλα με μια τηλεφωνική συσκευή ενώ ο δεύτερος δεν κάνει κλήσεις μέσω ΟΤΕ και πέρνει δυο συσκευές για χρήση 2 VoIP provider, σωστα? ...Περιμένω την βοήθειά σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Laughing (3ον)Κάπου πήρε το μάτι μου κάτι για ξεκλίδωμα του PAP2..Tι σημαίνει αυτό?) (και κάτι ακόμη..Εαν γίνεται εποικοινωνία μέσω skype, θα πρέπει να πάρω αριθμούς?..Δεν γίνεται μέσω contacts?)
msolomos Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 γίνεται και παραγίνεται. μπορεί να γίνει δωρεάν όπως ακριβώς λές με skype. Ο καλύτερος τρόπος που έχω βρει και δοκιμάσει είναι μέσω asterisk. Βέβαια θα πρεπει να βρεις κάποιον να στον στήσει ... αλλά μπορείς να κάνεις τρομερά πράγματα.! αξίζει τον κόπο. το pap2 είναι telephone adapter , δηλάδη σου μετατρέπει το υπάρχον τηλέφωνο σου σε VOIP με 2 θύρες για τηλέφωνα, ενω το sp3000 έχει μια θύρα για εξερχόμενες και μια για εισερχόμενες κλήσεις. μακης
kakavia Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 Έχω κάποιες απορίες για το spa3000. Μπορείς τις δύο θύρες RJ11 να τις χρησιμοποιείς και για τον ΟΤΕ? Σου δίνει την δυνατότητα να παίρνεις μέσω Internet και όταν το χρειαστείς να παίρνεις ΟΤΕ (με κάποιο πρόθεμα ας πούμε)?
devout84 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 Έχω κάποιες απορίες για το spa3000.Μπορείς τις δύο θύρες RJ11 να τις χρησιμοποιείς και για τον ΟΤΕ? Σου δίνει την δυνατότητα να παίρνεις μέσω Internet και όταν το χρειαστείς να παίρνεις ΟΤΕ (με κάποιο πρόθεμα ας πούμε)? Οχι αυτό το κάνει ο asterisk...
JohnL Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2006 Δεν καταλαβαίνω... Πώς θα συνδεθούν τα δύο ανεξάρτητα IP τηλέφωνα με το Skype τσάμπα? Μπορείτε να το εξηγήσετε λίγο επειδή με ενδιαφέρει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.