Προς το περιεχόμενο

iBook or Mini?

dali13gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

Μόλις πούλησα το pc και έχω ψηθεί να πάρω Mac, οπότε το δίλημμα εστιάζεται στον τίτλο.

Επειδή δεν θέλω να ξεπεράσω τα 1200?, έχω καταλήξει στις δύο παρακάτω επιλογές:

1. Mac Mini Solo Core + Apple Wireless Keyboard + Οθόνη + DVD-RW = 1111.00 ?

2. iBook G4 1.33GHz 12" + DVD-RW = 1167.00 ?

Οι προβληματισμοί μου είναι οι εξής: Έχουν μεγάλη διαφορά σε επιδόσεις; Μόλις ολοκληρωθεί η μετάβαση όλων των Mac σε Intel, θα υπάρχει υποστήριξη της Apple στους G4 όσον αφορά στις εκδόσεις του Mac OS X και του software?

H φορητότητα με ενδιαφέρει μεν, αλλά δεν είναι και πρώτη προτεραιότητά μου. Στο κάτω-κάτω τα φορτώνω όλα στο αμάξι και φεύγω :)

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με προβληματίζεις, συγκρίνεις εντελώς ανόμοια mac!

Γιατί δε σκέφτεσαι ένα mini με dual που θα έχει και dvd-r πάνω?

Δε βρίσκω λόγο τώρα ποια να πάρεις ibook με g εκτός και αν καίγεσαι για φορητό!

Υποστήριξη θα υπάρχει αφού τα πάντα θα βγαίνουν σε universal binaries. Όλα τα update του 10.4 θα βγουν και για ppc αλλά μη περιμένεις και το 10.5, αυτό θα βγει μόνο για intel (λογικά, δε δουλεύω στην apple, υποθέσεις κάνω απο όσα έχω δει και έχω διαβάσει)

Έχεις δίκιο για την ανομοιότητα των 2 επιλογών, αλλά περιορίζομαι από το budget, γι αυτό. :-(

Και άλλη μια ερώτηση: Ξέρει κάποιος αν είναι ετοιμοπαράδοτα τα Mini(με Intel) ή τον χρόνο αναμονής; Πουλάει κανείς άλλος Intel Mini εκτός από την Rainbow?

Ευχαριστώ

Σοβαρά μιλάς; Βασικά είχα δει iMac και Mini σε Multirama αλλά επειδή στο eshop τους δεν έχει τίποτα, νόμιζα τα σταμάτησαν.

Ευχαριστώ

Τα σταμάτησαν? Το Σάββατο είχαν παρουσίαση στο mall το νέο mac mini!από εκεί πήρα και το δικό μου ibook πριν 3 μήνες περίπου...

συγκεκριμένα έχουν έτοιμα τα intel imac και intel mac mini.

Ps: δε δουλεύω στα multirama!

Δε βρίσκω λόγο τώρα ποια να πάρεις ibook με g εκτός και αν καίγεσαι για φορητό!

Υποστήριξη θα υπάρχει αφού τα πάντα θα βγαίνουν σε universal binaries. Όλα τα update του 10.4 θα βγουν και για ppc αλλά μη περιμένεις και το 10.5' date=' αυτό θα βγει μόνο για intel (λογικά, δε δουλεύω στην apple, υποθέσεις κάνω απο όσα έχω δει και έχω διαβάσει)[/quote']

1. Ta G4 pithanos na einai kaluteri epilogi apo solo core intel se laptop, logo autonomias. Auto akoma den to kseroume, kai krinontas apo tin autonomia tou Mac Pro pou einai "ehh", to G4 gia osous den theloun na "psinoun divx" sto laptop, mporei na einai kai kaluteri lusi.

2. Pos ginetai na "exei upostiriksi", alla na min mporeis na kaneis upgrade se 10.5? Auto den einai upostiriksi, alla koroidia. H apple genika den fimizetai gi'auto. Oloi exoume dei video apo katsarolika mac na trexoun OSX! Kai oi fimes sta mac teleutaia den exoun katsei kala.

Oson afora to thema tou thread, an thes laptop, pare to ibook. An thes desktop, pare to mini. Mporei na einai mikro kai forito, alla mini + othoni + keyboard + kalodia = oxi kai toso forito.

Λέγοντας υποστήριξη, εννοούσα οτί,εάν και εφόσον έρθει πλήρης μετάβαση της Apple σε Intel, η επόμενη έκδοση του λειτοργικού της, θα "παίζει" σε ppc ή όχι; Αυτός είναι ο μεγαλύτερος προβληματισμός μου για το iBook. Αλλίως θα το είχα πάρει κιόλας.

Ναι, το Leopard (10.5 στα τελη 2006) θα παιζει και σε PPC και σε Intel. Σε γενικες γραμμες, η Apple εχει δηλωσει οτι θα υποστηριζει τα PPC για 4-5 χρονια ακομη...

Οι διαφορες αναμεσα σε G4 και Core Solo δεν ειναι μεγαλες, αλλα υπαρχουν. Αν ειχες επιλογη, αναμεσα σε iBook G4 και iBook intel τοτε θα σου ελεγα καλυτερα το intel, αλλα αν χρειαζεσαι φορητοτητα νομιζω οτι ειναι καλυτερη επιλογη το iBook G4 απο το mini Core Solo.

Συγνώμη από τα πολλά rumors που διαβάζω έχω χάσει τη μπάλα.

Επιλογή εναλλακτική του ibook δεν υπάρχει, αφού ούτε έχουν καν ανακοινωθεί τα νέα ibook. Όπως είπε και πριν αν ΔΕΝ σε καίει το φορητό χτύπα αλύπητα το mini-dual

Εφόσον πας για το mac mini χωρίς να έχεις ήδη οθόνη και keyb/mouse θα σου έλεγα να το σκεφτείς λίγο παραπάνω.

Το 17'' iMac έχει 300 ευρώ παραπάνω (αν συνυπολογίσεις το κόστος της οθόνης) με τις εξής διαφορές.

1.83GHz Intel Core Duo /έναντι/ Intel Core Duo 1.66GHz

ATI Radeon X1600 graphics processor σε δίαυλο PCI Express /έναντι/ Intel GMA950 64MB επεξεργαστής γραφικών

160GB Serial ATA /έναντι/ 80GB Ultra ATA drive

iSight ενσωματωμένη

Apple Mighty Mouse

Eλληνολατινικό USB Keyboard

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...