rock_soul20 Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 Λοιπον, θελω βοηθεια, γιατι ουτε καν φανταζομαι τι μπορω να κανω! Στο pc μου εχω δυο accounts, το δικο μου και της μανας μου, το οποιο ειναι με περιορισμενα δικαιωματα! Προσφατα αγορασα νεο HDD. Πως μπορω να κάνω να μην εμφανιζεται ο νεος σκληρος δισκος στο account της, και να εμφανιζεται μονο ο c: ? Ευχαριστω!
nucleuspower Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 Υπάρχει ένα προγραμματάκι lock folder xp που μπορείς να κρύψεις αρχεία, folders ή και δίσκους ολόκληρους... δοκίμασέ το
random Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 Εσύ εχεις account sto group Administrators, και η μαμά σε κάποιο άλλο (power users, users, κλπ), μπορείς να κανεις δεξι κλικ στο νέο δίσκο D, (ή σε οποιοδηποτε partition, ή φάκελο) και στο tab Security, να δώσεις Allow , Full Controll σε Administrators, και System (το λειτουργικό δηλαδή), και Deny , ολα τα δικαιώματα στα άλλα group (ή στο Everyone). κανονικά πρέπει τα δικαιωματα που θα ορίσεις στο δίσκο, να κληρονομούνται απο όλους τους φακελους και αρχεια που ειναι μέσα. ---------------- καλυτερα αυτο γίνεται με ενα νέο δισκο, με λιγα περιεχόμενα πριν αρχισεις να τον γεμίζεις, γιατι αν εχει ήδη πολλά μέσα θα αργίσει να γίνει Apply σε όλα. -------------------- Για δοκιμή, με το δικο σου χρηστη φτιάξε ενα νέο φάκελλο, βαλε μεσα μερικά αρχεία, και κανε login με το mama user, και δες αν μπορεις να μπεις στο φάκελο. ------------------- Τον δίσκο D θα τον βλέπει η μαμά, αλλα (αν λειτουργεί σωστα το security) οταν τον επιλέγει, δεν θα μπορει να δει τα περιεχόμενα, θα βλεπει μήνυμα, "access denied", ουτε φυσικα να φτιάξει δικά της folder sto D. ------- αλλος τρόπος , για να μην κρυψεις ολο το δισκο, ειναι να βαλεις ολα οσα θελεις να κρυψεις σε ενα φάκελο του D, και να εφαρμόσεις τα security settings μονο σε αυτόν. Επιπλέον τον κάνεις Hidden, και τον βάζεις κι αυτόν σε αλλο φάκελλο, μεσα σε μια ομάδα, φαινομενικά αδιάφορων φακέλλων (πχ. \Windows\System\Settings.. κλπ, κλπ) επιλεγεις (san user mom) στον Windows explorer να μην εμφανιζει τα κρυφά αρχεία, και (δεν ξερω αν γινεται), τις αφαιρεις το δικαιωμα να πειράζει τα Explorer settings, για να μην μπορει να τα εμφανίσει. ------------------------------------------- Υπάρχει και το Truecrypt, αλλα προσωπικά δεν θα έφτιαχνα κρυπτογραφημένο δίσκο 200 Gb. μπορει να γινει καμια στραβή και να τα χάσω όλα. Για σετακια 10-100 Mb, ειναι OK, το καλύτερο κρύψιμο.
Eusebius Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 Με το Tweak UI δεν γίνεται μέσα από limited account?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.