Επισκέπτης Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2006 ρε γαμωτο και εγω εχω εναν π2 350 στα 392 και τα divx τα τρεχει με 10-15 φραμες.... δε γινεται να τα δεις...(αναπαραγωγη μιλαω οχι encoding) εγω μεχρι περσυ ειχα εναν πεντιουμ 75mhz(μας αφησε ομως και δεν ξερω τι σκατα χαλασε...) που δεν εχει καν mmx και αβι ετρεχε με καρτα 1μβ λαθος mpeg ητανε αλλα λογικα και τα αβι τα τρχει (οχι divx!) Τα αρχεία βίντεο της εποχής εκείνης ( *.avi ) ήταν αν δεν κάνω λάθος καθαρό ασυμπίεστο βίντεο, όπως το *.wav για τα αρχεία ήχου. Με Pentium 1 @ 100MhZ, 16Mb Ram, 1Mb VGA και windows 95, τα έβλεπα κανονικά. Όπως βέβαια και τα *.mpeg/mpg, τα οποία έχουν βέβαια κάποιου είδους συμπίεσης, φυσικά πολύ πιό ελαφριά από αυτή του divx...
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 I know Συμπληρωματικά έγραψα, πάνω στα δικά σου.
alkisg Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 @spock: Ξέρεις άμα έχεις μάθει κάτι το συνηθίζεις και οι (ακόμα και οι καλές) αλλαγές σου φαίνονται περίεργες... Κάποτε μου χρειάστηκε να γράψω καμιά 10ριά γραμμές όλες κι όλες σε RISC, ε, μου φάνηκε σαν να πήγα ξαφνικά στην Κίνα! Αφού όταν ξεκίνησα να προγραμματίζω σε 386 protected mode μου λείψανε τα segments! Μετά μπήκαν στο χορό τα win95/98, το γύρισε ο κόσμος σε DirectX και τέλος η assembly... Τώρα μόνο καμιά function όταν χρειάζεται πολύ optimization ή low level πρόσβαση.
tolis86 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2006 ασεμπλη ε....μαρεσει παρα πολυ...την ειχαμε εργαστηριο πρωτο ετος...ειμουνα καλος για το επιπεδο τουλαχιστων πολυ μαρεσε... g 5000, asm και δε συμαζεβεται μαρεζε πολυ να χρησιμοποιω flags...
spock Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Η διαφορά με τoυς βλαμμένους τους x86 και τα segments τους είναι πως, ακόμη κι αν ξέρεις την αρχιτεκτονική του επεξεργαστή τέλεια, πρέπει να κοιτάς η κάθε εντολή ποιούς registers χρησιμοποιεί, και βέβαια, να προϋπολογίζεις κάθε πιθανή πρόσθεση offset και segment register αν θα "δείξει" μνήμη που ήδη χρησμοποιείς. Κάποτε είχα φάει 2 μέρες να καταλάβω γιατί ο κώδικας δε δουλεύει... βέβαια, σε αυτές τις 2 μέρες χτένισα όλο τον κώδικα, βελτιστοποίησα αλγορίθμους, για να ανακαλύψω τελικά ότι σε ένα loop, το overflow σε ένα array "χτύπαγε" στη μεταβλητή του control του loop, και συνέχιζε επ'άπειρον!!!
evkar Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2006 ε ρε spock , ωραία έίναι αυτά που γράφεις , ειδικά το loop , που τα θυμήθηκες τώρα . Μιλάμε για εποχές που οι υπολογιστές ήταν πραγματικά αυτό που γράφει και εννοεί το όνομά τους , και όχι GUI όπως σήμερα , που από κάτω κρύβονται εντολές που ούτε τις έχει διανοηθεί ο απλός χρήστης . Τεσπά , από την άλλη θα μου πεις , αν είχαμε μείνει εκεί , δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε σήμερα (μιλάω θετικώς και αρνητικώς ) καταραμένη zerox με τα γραφικά σου , μας έκαψες .
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 ωραιος !!!! που την θυμηθικες την zerox?
SL9S9 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Εγώ φαντάζομαι το μέλλον: Πχ τώρα 65nm δεν έχουμε; Η AMD άκουσα θέλει να εσωματωσει επεξεργαστή γραφικών με cpu. Βάλτε και την μνήμη μέσα και όλα μαζί να είναι στα πχ στα 30nm στα 5GHz (χωρίς FSB χαμηλότερο και μικρότερη συχνότητα με μνήμη 667, 800..) το motherboard δεν θα έχει chipsets 965 και τέτοια, παρά μόνο καλώδια για συνδέσεις. Και οι σκληροί δίσκοι να αντικατασταθούν χωρίς μηχανικά μέρη με μνήμες όπως τα USB flash αλλά των 250GB και ταχύτατα. Θα μπουτάρω σε 10 δευτερόλεπτα! Και ΕΝΑ μεγάλο ανεμιστήρι από πάνω!!! Και μια lifetime εγγύηση... Και μάλλον το μέγεθος θα είναι πολύ μικρό... Όσο ένα πακέτο μακαρόνια... Και τότε δεν θα έχουμε ξεχωριστό κουτί (pc-case). Θα μπαίνει κάτω πχ από το πληκτρολόγιο. Και θα είναι στην εμφάινιση σαν... AMSTRAD 664 :!: Με εξωτερικό τροφοδοτικό βέβαια ή με ηλιακή ενέργεια;
parsifal Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 30nm και 5GHz stock συχνότητα θεωρώ πως δε θα δούμε στο άμεσο μέλλον. Οι τεχνικές λιθογραφίας αυτήν τη στιγμή οδεύουν επικίνδυνα προς τοίχο. Γι'αυτό πιθανολογώ πως οι 2 μεγάλοι κατασκευαστές τρέχουν παράλληλη έρευνα από πίσω και στο μεσοδιάστημα θα δίνουν πολυπύρηνες CPU στην αγορά. Γι'αυτό και μάλλον στα επόμενα 2-3 χρόνια θα δούμε και αρκετά μεγάλη αύξηση στο die τον επεξεργαστών. Και για να συνδέσω την τελευταία πρόταση με τον τίτλο του thread, θα πω μόνο αυτό. Κοιτούσα τις προάλλες σε 2 socket-7 παλιές μου μητρικές έναν AMD K6-233 και έναν Pentium-133, με τα συνοδευτικά μικροσκοπικά, σε σχέση με τα σημερινά, fans τους. Μιλάμε για κλίμακες ολοκλήρωσης 350nm και πάνω. Από θέμα διαστάσεων οι σημερινές CPU, ακόμη και single core, είναι ελέφαντες μπροστά τους...
SL9S9 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 45nm λένε θα βγάλουν σύντομα, Overclock στους core 2 με τα ζόρια γίνεται σε 3,8GHZ Λίιιιγο ακόμα και πάμε 30nm και 5GHz
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.