billpeppas Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Έλα το καλό storage Δεν βρίσκω την super-duper gpu Tseng Labs ET2000 γαμώτο
vagpap Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Εκτός από CPU δηλαδή μπορούμε να μαζέψουμε εδώ και άλλο υλικό από το χρονοντούλαπο της ιστορίας? Πάω να πάρω το κατσαβιδάκι μου για να φτάσω στον Z80A για να τον "δείξω" στον κόσμο...!!!
spock Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Τι σας έχω, τι σας έχω... Ο ένας από Spectrum, ο άλλος από Amstrad. Όποιος βρει ποιός είναι που, κερδίζει! Ο NEC D780C-1 είναι ο Z80-A της NEC (εννοείται licenced). Πήγα να σας βάλω εικόνα του Zilog από τον Sinclair Spectrum μου (με τις γομολάστιχες) αλλά έφαγα άκυρο: η Sinclair τότε χρησιμοποιούσε NEC... Μία ιστοριούλα, λοιπόν... Βρισκόμαστε κάπου στις αρχές του '70. Η Intel έχει βγάλει τον 8080 και χαίρεται ιδιεταίρως. Μόνο που, όπως γίνεται πάντα, άλλος σχεδίασε τον 8080 και άλλοι πήραν τη δόξα και τα λεφτά. Ο πραγματικός σχεδιαστής τσαντίζεται διότι δεν τον αναφέρουν πουθενά, φεύγει και ιδρύει τη Zilog. Σε λίγο χρόνο, έχει σχεδιάσει τον διάδοχο του 8080, πλήρως συμβατό με αυτόν και με βελτιωμένο instruction set. O Z80 ντεμπουτάρει το 1976. Η απάντηση (γκουχ γκουχ) της Intel έρχεται στη μορφή του 8085, την ίδια χρονιά. Η μόνη σοβαρή βελτίωση που προσφέρει επί του 8080 είναι πως... χρειάζεται μονή τροφοδοσία 5Volt (εν αντιθέσει με τον 8080 που ήθελε 5 και 12 volts), εξ'ου και το -5 στο τέλος. Ο κόσμος αναγνωρίζει την αξία του Ζ80 και τον χρησιμοποιεί παντού. Το ρητό που τον συνόδευε ήταν "ο Ζ80 είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι ο 8085, αλλά δεν ήταν ποτέ" ("Ζ80 is what 8085 should have been, but never was"). Μέχρι τα μέσα του '80 χρησιμοποιείται σε αναρίθμητους υπολογιστές, γίνεται διάσημος από τους Sinclair και μετέπειτα τους Amstrad, χρησιμοποιείται ακόμα και στην υπερ-παιχνιδομηχανή, για την εποχή της, NeoGeo, μαζί με τον τρομερό 68000 της Motorola (σε άλλο παραμύθι) και ακόμα και σήμερα ζει σε πολλές συσκευές που κανείς δεν υποψιάζεται!
billpeppas Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Αν δεν κάνω λάθος ( δεν έχω εδώ τον Amstrad ) από τον amstrad είναι η 2η pic
alkisg Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Πωπω ώρα να βγάλω τον 286 με την πορτοκαλί MDA οθόνη από την αποθήκη και να τον βγάλω φωτογραφία... Παίζει ακόμα μια χαρά, τον δοκίμασα πέρισυ!
REDBOUL Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Windows 3.11 σε ανάλυση 720x348 με 2 χρώματα (τόσα είχε το graphics mode της Hercules) με maximum 1MB RAM σε 286... απόλαυση' date=' φαντάζομαι... Τύφλα να'χουν τα XP![/quote'] Ti xp kai mpoyrdes..ayta den koloysan pote:P 1 MB ram exei.. Entaksei htan oti kalytero leitoyrgiko mporoyse na "sikwsei" Vevaia ekane kana 3lepto + na ta anoiksei alla no problem! Na prosthesw oti eixe disko 40mb,ton eixa anavathmisei se 500 omws argotera. Epishs 5.25 disketa,Floppy 1.44 ,pontiki microsoft(oxi paizoyme) serial,apeires disketes me games kai programmata.. An thimame kala ekei doylepsa prwth fora thn gwbasic 3.1... Dystyxws eixame kai enan 386 me mathimatiko epeksergasth ,an thimame kala 4mb ram,me svga othoni,pirgos mhxanhma prwto,agorasmeno to 92(kapoy ekei) 1.000.000,alla to dwsame..
spock Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Αν δεν κάνω λάθος ( δεν έχω εδώ τον Amstrad ) από τον amstrad είναι η 2η pic Και ναι, έχουμε τον πρώτο... ηττητή! Κανείς άλλος; :-P Αν είστε καλά παιδιά, το απογευματάκι θα σας διηγηθώ την ιστορία του 8086... Έχει πολύ ψωμί, παρασκήνιο, ίντριγκα, διαπλεκόμενα συμφέροντα και βέβαια... the Dark Side of the Force!
spock Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Κι ένας ακόμα... flash διαγωνισμός... Αυτό το άσπρο που βλέπετε δίπλα στον Maxtor, ΔΕΝ είναι η νέα Break σοκολάτα-χαβιάρι ( ) αλλά ένας κανονικός quarter-height 3,5" Western-Digital IDE δίσκος. O... δισκούλης της Maxtor, λοιπόν... πόσο μεγάλος είναι; α. 4091352387 terrabytes β. 230 Gigabytes γ. 5.4 Gigabytes δ. 380 Megabytes ε. 20 Megabytes ς. Δεν ξέρω, πάντως μόλις έκανα save το internet εκεί, και έμεινε χώρος... Ακούω προσφορές!
Narayan Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Θα έλεγα 20ΜΒ, αλλά νομίζω πως απλά παίζεις μαζί μας και είναι 10ΜΒ
tolis86 Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 an itan simerinos mallon to prwto! lol... alla epidi den einai kai epidi nomizw kai otan ta megethi itan kapoy sta 1/2 giga itan 3,5 inch tha pw 20mb..... (panagia mou diafora......[kai sto megethos kai sti xwritikotita alla akoma pio poli sto sisxetismo toys: ogko/xwretikotita])
vagpap Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Μα καλά...billpeppas... Τα μεγάλα γράμματα AMSTRAD δεν σου είπαν τίποτα???? Z80 είχε ο CPC ενώ Z80A είχε ο Spectrum. Πάντως η φωτογραφία που σκεφτόμουν βγήκε!!!! Στη θέση του πάλι το κατσαβιδάκι μου. Όσο για το δίσκο... είχα και εγώ κάπου ένα τέτοιο θηρίο με 10MB και δικό του controller για να παίζει!!!
ksantas Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 An o diskos htan MFM, tha pw 20 MB (eixa enan tetoio se 8086). Ta ypoloipa megethi den yphrksan pote se auto to prwtokollo epikoinwnias, an thymamai kala...
spock Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 Μόλις ανακάλυψα αυτό το thread που ξέχασα να απαντήσω. Sorry αν σας ενοχλεί το resurrection! Η σωστή απάντηση για το δίσκο είναι η [δ], ο δίσκος είναι 380 megabytes! Θέλετε και ιστοριούλα;
tex439 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 gia pes kamia me ton 68000 pou mas vasanizi akomi kai simera sti sxoli:)
Wolverin Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 Ειμαι και εγω κατοχος ενος πληρους 8088 GORDATA με πρασινη οθονη με τρεις συχνοτητες λειτουργιας 4,7 ,7 , 10 mHz και καρτα γραφικων cga δεκαεξι χρωμταων(η καλιτερα αποχρωσεων)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.