geokok1981 Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Είχα ανοιξει πριν απο λιγο καιρό ενα topic που περιεγραφα ενα περιεργο συμβαν στο λαπτοπ μου http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=138793&highlight=%E4%E5%ED%F4%F1%EF Αν και η ιδια κατασταση δεν ξαναεμφανιστηκε δυστυχως το προβλημα φαινεται να εχει παρει αλλη μορφη. Σε τυχαια χρονικη στιγμη καθε φορα (διαφορετικη καθε φορα) και συνηθως μετα απο παραμονη σε idle time για μεγαλο χρονικο διαστημα τα ανεμιστηρακια παιρνουν μπροστα σε κανονικες ταχυτητες και..... ξεχνανε να σταματησουν. Το λαπτοπ καταληγει να ειναι πιο δροσερο απο ποτε αλλα αυτα εκει!!! Ακομα και με restart δεν σταματανε (ακομα και κατα το μπουταρισμα) αλλα αν κανω shutdown και μετα εκκίνηση ολα ειναι νορμαλ... μεχρι να τους την ξαναβαρεσει..... Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα καποιου προγραμματος που τρεχει και φορτωνει το pc γιατι η χρηση του επξεργαστη ειναι χαμηλοτατη οταν γινεται αυτο (και ας τρεχει το google desktop) . Σκεφτομαι μηπως ειναι θεμα σκονης. Το μοντελο ειναι το Multirama smg-400, προκειται δηλαδη για case της clevo με δυο ανεμιστηρες στο κατω μερος. Να δοκιμασω να ξεβιδωσω το καλυμμα της cpu για να αποκτησω προσβαση στα fan???Αν οχι πως αλλιως να τα "ξεσκονισω" και με τι??? Υ.Γ. να προσθεσω κατι που εγινε μολις τωρα. Δοκιμασα να σηκωσω λιγο το κατω μερος του λαπτοπ για να δω ποιο απο τα δυο δουλευε (της καρτας γραφικων ή της cpu, τελικα δεν καταλαβα νομιζω και τα δυο). Βαζοντας το χερι μου στην εισαγωγη αερα αλλαξε λιγο ο ηχος απο τις στροφες (μαλλον ανεβασε) και μετα απο τρια δευτερολεπτα ως δια μαγειας σταματησαν....αν δεν το ειχα κανει να ειστε σογουροι οτι ακομα θα γυρναγαν..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xalia Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Θα σε συμβούλευα να το πας εκεί που το πήρες να στο φτιάξουν αυτοί. Μέσα στην εγγύηση δεν είσαι? Πολλά laptop από multirama/πλαίσιο βγαίνουν buggy στη συναρμολόγηση. Είναι δικιά τους ευθύνη και αυτοί πρέπει να βρουν τη λύση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geokok1981 Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 και τι να τους πω?? οποτε παω για προβλημα μου λενε οτι φταινε τα cd απο τα περιοδικα που βαζω...... Το μονο που κανουν στα service ειναι να τρεχουν τα προγραμματα που εχουν τυπου cpu burn και αν δεν δειξει τιποτα εκει "το μηχανημα δεν εχει προβλημα κυριε".... Αντε να τους περιγραψεις τωρα ολα αυτα που γραφω παραπανω..... θα χαλασει ο φραπες τους...... Για αυτο ρωταω μηπως γνωριζει κανεις το προβλημα να μου το κανει καπως συγκεκριμενο μπας και βγαλω ακρη. Μπορει να ειναι πολυ απλο οπωίς σκονη γιααυτο λεω να το καθαριζα εγω να το γλυτωσω απο τους βαρβαρους το μηχανημα...... Απο την αλλη μπορει και να ειναι φυσιολογικο....(μπορεί????) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
loco Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Proteinw na katevaseis ena programataki gia thn thermokrasia tou CPU sou giati asxeta an einai drosero to box, to CPU mporei gia ton A h B logo na einai hot. Epishs otan sou lene pws vazeis CD ktl apo periodika, polu apla pes pws de vazeis pote . An tous pieseis kai tous proxeis tha ginei i douleia sou ektos an petuxeis kapoion pou einai filotimos. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geokok1981 Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 @ loco όσες φορές δοκιμασα προγραμματα για μετρηση θερμοκρασιας (παλαιοτερα κ για αλλο λογο, διχως να βρουν προβλημα) μου ειπαν πως αυτα ειναι σχεδιασμενα για desktop κ οχι για laptop και μπορει να δειχνουν οτι να ναι ή ακομα και απο λαθος σενσορες..... Προτεινετε να μην επιχειρησω να το ανοιξω?? το πορτακι πανω απο την cpu εχει μολις 4 βιδουλες και απο desktop εχω μια καποια εμπειρια.... Αν δεν ειναι σκονη τι αλλο θα μπορουσε να ειναι??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Italos20v Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Emena mexri prin ligo kairo ta anemistiria tou laptop de stamatousane pote. Exoune treis skales apo oti exw katalavei kai douleyane stin 2(akougontousan diladi arketa) apo tin stigmi sxedon pou to anoiges. Giati? Otan anoiksa apo katw to laptop oi psyktres pou fysane ta anemistirakia eixane mazepsei oxi aplws skoni alla milame oti evgala mia kouverta apo panw tous(oxi apo ta anemistirakia, alla apo tis psyktres). Ektote edw kai kammia vdomada to laptop akoma kai painidia otan paizw den akougetai pleon. Epomenws: sou proteinw na ksevidwseis apo katw to kapaki kai na kathariseis tis psyktres pou sigoura tha exoune mazepsei prama. Ean kai meta apo ayto synexizetai tote vale ena programma(mobile meter) kai des an o epeksergastis douleyei se kanonikes thermokrasies. 40-45 vathmous peripou idle. An einai etsi kai fysane ta anemistiria averta tote kati ta vraxykyklwnei pigaine multirama. An fysane giati exeis megales thermokrasies tote eite koita prosektika ama sou travaei kati epeksergastiki isxy eite.... de kserw ti mpoei na einai! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Italos20v Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 @ loco όσες φορές δοκιμασα προγραμματα για μετρηση θερμοκρασιας (παλαιοτερα κ για αλλο λογο' date=' διχως να βρουν προβλημα) μου ειπαν πως αυτα ειναι σχεδιασμενα για desktop κ οχι για laptop και μπορει να δειχνουν οτι να ναι ή ακομα και απο λαθος σενσορες..... Προτεινετε να μην επιχειρησω να το ανοιξω?? το πορτακι πανω απο την cpu εχει μολις 4 βιδουλες και απο desktop εχω μια καποια εμπειρια.... Αν δεν ειναι σκονη τι αλλο θα μπορουσε να ειναι???[/quote'] Dokimase mobile meter. Se emena mono ayto douleyei. De kserw link alla am theleis pm me na sto steilw. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grigas Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Ισως να σου δουλέψει και το Speedfan. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
loco Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Geokok1981 Egw proswpika, an hmoun mesa sthn egguhsh den tha to anoiga kai tha to phgaina na to anoixoun autoi gia na mhn mou lene meta ta dika tous. Egw proteinw na katevaseis to mobile meter i to notebook hardware control kai na deis thn thermokrasia tou CPU sou kai otan sigoureuteis pws einai OK na tous to pas sthn telikh na to anoixoun apla na to doune ("kai ama deite kai skonh, kante kana fssss fssss na fugei plz" etsi na peis). An twra valeis to mobile meter kai i CPU anevazei thermokrasia tote na pas ekei kai na tous thn peis kiolas (asxeta an autoi de ftainei, mono etsi tha kaneis thn douleia sou). Mobile Meter Einai sta Iapwnika, alla exei link gia na katevaseis to programa kai exei kai link gia metafrash nomizw. Notebook Hardware Control Gia na to xrisimopoihseis thes to .NET Framework 2, an exeis kalh sundesh katevase to. Emena mou evgaze ena prob sto SMART (oti kai kala tha xtuphsei o HDD, alla phga allaxa sklhro, kai xtupouse pali, exw xanakousei oti xtupaei xwris logo sta FS epeidh den "katalavainei" to RAID, oti na nai, mhn se anhsuxhsei an to vgalei pantws). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geokok1981 Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 λοιπόν ετρεξα το mobile meter αλλα σε φαση κανονικης λειτεουργιας (δηλαδη σε περιοδο που οι αενμιστηρες δεν ητανε κολλημενοι). Τα αποτελεσματα ειναι τα εξης και ειναι παρομοια με αυτα που μου ειχε δωσει το speed fan παλαιοτερα και ας το κραξανε στα multirama.... Σε idle: frequency 800MHz Temp 51-56 c hdd 33 c Σε full load (firefox με 10 tabs, photoshop lens blur filter, windows media player .avi file, και task manager να δειχνει 80-100 cpu load Frequency 2.0 Ghz Temp 66 - 71 (μονο στιγμιαια οι ανωτερες τιμες και στην αρχη της αλλαγης της συχνοτητας, μετα πεφτανε στους 67-66) HDD 40 c Μόλις τα έκλεινα όλα και κατέβαινε η συχνότητα και η θερμοκρασία (στιγμιαια στους 56 ....χμ..μετραει σωστα αραγε το προγραμμα???) τα ανεμιστηρια σταματαγανε αμεσως...... Ακουω..... Α το λαπτοπ εχει 1gb ram, ati x700 mobile 256 mb, 2ghz pentium m...αυτα... Υ.Γ. θα ποσταρω μετρησεις και σε φαση που θα κανει το κολλημα αν τυχει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Italos20v Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Exeis TRAGIKO provlima thermokrasias to opoio mallon ofeiletai sto gegonos oti oi psyktres prepei na exoun mazepsei krokodeilous! H syxnotita katevainei san safety precaution gia na min karvouniastei i cpu. An de theleis na anoikseis to laptop pigaine to kapou na sou to katharisoune epeigontws. Akoma kai se full cpu load de tha eprepe na pernaei tous 70 karamax sou lew egw ki as einai kai laptop. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geokok1981 Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 E ενταξει τους 70 δεν τους ξεπερασε.......(μονο για ενα κλασμα του δευτερολεπτου). Η συχνοτητα κατεβαινει γιατι το εχω σε ρυθμισεις φορητου απο το energy options ωστε να την ριχνει μια και ειναι pentium M για οικονομια. H θερμοκρασια στην οποια κανει underclocking για προστασια ειναι σχεδον 90 οποτε απεχω ακομα. Παρεπιπτοντως 10 λεπτα μετα το τεστ οι μετρητες εχουν σταθεροποιηθει στους 58-59 για cpu και 49..?? για hdd εχω η συχνοτητα ειναι στα 800mhz. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Italos20v Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Tespa diavasa lathos to 80-100 cpu load nomisa oti itane vathmoi!!! Pantws emena ta fan stamatisane na akougontai mono apo tin stigmi pou i thermokrasia epese katw apo tous 50 vathmous opou kai vrisketai pleon synexws. Kai to diko mou einai sta 3.4ghz. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geokok1981 Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Τες πα.... θα το παω στους "ειδικους" να το ...σφουγγαρισουνε... Ελπιζω να μην με κραξουν..... (θα προτιμουσα παντως να το κανω μονος μου.....) Y..Γ δοκιμασα και το pc wizard 2006 με παρομοιες αν και λιγο χαμηλοτερες θερμοκρασιες.... Αυτό που μου κανει εντυπωση πλεον δεν ειναι η θερμοκρασια του επεξεργαστη αλλα του σκληρου που χωρις να κανω κατι εμφανες πχ μεταφορα, αντιγραφη αρχειων ανεβαινει και αισιως εχει φθασει τους 59 c....χμμμμμμμ..... τι συμβαινει παλι στην τενεκεδουπολη???? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoulis23 Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 pithanotata exw kai egw to idio provlima me ton filo geokok. eipa kai egw na anoiksw to laptop gia na katharisw kamia psixtra. afou eftasa stin teleftea vida den ksevidwne me kamia kyvernisi. meta apo poles prospatheies mou na tin ksevidwsw i vida opws itan logiko ta epkse kai twra den tin pianei kanena katsavidi. yparxei kapoia lysh gia vgei afti i vida xwris na tin xtipisw me sfyri kai kalemi. lol Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.