Προς το περιεχόμενο

World Cup 2006

4saken

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
Στο ερώτημα δεν απαντώ, γιατί δεν αρέσκομαι στη δημιουργία εντυπώσεων μέσα από την κατάθεση του λογοτεχνικού μου υπόβαθρου. Είτε ταπεινός, είτε αμαθής, το βρίσκω τουλάχιστον άκομψο, αν όχι φαιδρό, να κάθομαι να εξετάζω στο παρόν thread ζητήματα διαλεκτικού υλισμού και λοιπών γνωσιοθεωρητικών συλλογισμών. Άλλωστε απαντάς εσύ για μένα, οπότε αρκούμαι στα συμπεράσματά σου, τα οποία μου είναι κι αρκούντως βολικά μπορώ να σου πω.

Προσωπικά ρώτησα γιατί καμία απολύτως εντύπωση δε θα μου έκανε το λογοτεχνικό σου υπόβαθρο όποιο και να ήταν αυτό. Δε θαυμάζω ούτε θεωρώ ότι η γνώμη κάποιου βαραίνει περισσότερο επειδή έχει διαβάσει. Απλά ο τρόπος σκέψης του συνήθως είναι δύσκολο ν'αντιμετωπιστεί μέσω της ευγενούς μεθόδους της συζήτησης με ανταλλαγή επιχειρημάτων. Αντιθέτως μάλιστα, τους ανθρώπους που ανέφερα και σκέφτονται έτσι, τους θεωρώ μπερδεμένους, παρά καλλιεργημένους. Τώρα γιατί να το θεωρείς άκομψο ή φαιδρό... τι να πω... Ίσως επειδή το θεωρείς αντικειμενικά θετικό το να έχει διαβάσει κάποιος Ένγκελς. Εγώ όχι πάντως. Ας το αφήσουμε όμως αυτό...

Το πρόβλημα μάλλον βρίσκεται στην αδυναμία σου να δεχθείς πως το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι βαθιά θεαματικό, παραμένοντας πάντα ομαδικό.

Ας μην κολλάμε τόσο πολύ στις λέξεις. Απλά εγώ αν ήταν να χρησιμοποιήσω μια λέξη για να χαρακτηρίσω το ποδόσφαιρο που οι περισσότεροι χαρακτηρίζετε σκοπιμότητας και κατενάτσιο, θα το χαρακτήριζα ομαδικό, γιατί για μένα σε αυτό, μπαίνει πρώτα η ομάδα. Και αντίστοιχα το θεαματικό ποδόσφαιρο, το ονομάζω τσίρκο.

Η γνώμη μου για το ποδόσφαιρο της Γαλλίας είναι γενικά θετική. Αλλά όπως έχω αναφέρει, όλες οι ομάδες έχουν ήδη αρχίσει να παίζουν όπως οι Ιταλία (ακόμα και η Βραζιλία σε ένα βαθμό). Απλά η εξήγηση που δίνεται απ'όλους είναι ότι "είχαμε ένα κακό μουντιάλ". Δεν είχαμε καθόλου κακό μουντιάλ. Είχαμε καταπληκτικό μουντιάλ και έτσι πιστεύω ότι θα είναι από δω και πέρα αυτές οι διοργανώσεις. Δεν ήταν τυχαίο. Οι ομάδες έπαιξαν όπως έπαιξαν για κάποιο λόγο.

Τέλος πάντων, ίσως κακώς απαντάω σε σένα ως "εκπρόσωπο" αυτής της άποψης, καθώς μπορεί και να μην είσαι. Αλλά αν το μουντιάλ δε σου άρεσε πράγματι, δε καταλαβαίνω που μπορεί να διαφωνείς. Στο ότι ας πούμε σου άρεσαν 10 λεπτά από το ποδόσφαιρο της Γαλλίας και άρα "υπάρχει ελπίδα"; Εγώ θεωρώ ότι ήταν τυχαία αυτά τα λεπτά. Όπως έγραψα κ νωρίτερα, όταν υπάρχουν 8 Ιταλοί στην άμυνα, απέναντι στους Ριμπερύ, Ανρί και Μαλουντά και σε κάθε κόντρα η μπάλα πηγαίνει σε αυτούς, θα ήταν πολύ εύκολο και πιθανότερο, να μην έχουν κάνει καμία ευκαιρία ούτε οι Γάλλοι στο β' ημίχρονο (και αν παρατηρήσετε, από τη στιγμή που έγιναν οι 2 αλλαγές, πράγματι δεν έκαναν).

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γκολιγουντ και φαιδρότητες: Τον έβρισε λέει ο Ματεράτσι. Ανθρωπος ειναι... Ηλίθιε Λάλα! εσύ δεν έλεγες για το Πορτογαλία-Ολλανδία οτι αυτό δεν ειναι μπάλα και παίζανε κατς;

ο Φίγκο δεν ειναι άνθρωπος, ο Σικελός, ο Άγγλος, ο Ολλανδος, ο Χατζηπαπαδημιτρόπουλος του Αετού Μπραχαμίου δεν ειναι άνθρωπος. Μονο οι ξεσκέπαστοι σολίστες και αντιφασίστες Γάλλοι ειναι άνθρωποι.

ούστ αρπάχτρα!

Βρισιές και αγκωνιές πέφτουν κάθε 5 λεπτά σε ΟΛΑ τα ντερμπυ του κόσμου, σε όλα τα κόρνερ και σε όλα τα φάουλ. Τα ίδια έγιναν στα περισσότερα παιχνίδια αυτού του ΠΚ, στα δυνατα παιχνίδια Ιταλών, Αργεντινών, Γερμανών, Πορτογάλων. Μόνο ο Ζιζού και ο ανεκδιήγητος Ρούνεϊ έδειξαν τέτοια συμπεριφορά. Ο Ζιντάν εχει παίξει χρόνια σε Ιταλία και Ισπανία αντιμέτωπος με τους πιο βρώμικους αμυντικούς του κόσμου, και αυτά τα ξέρει.

Και η ανακάλυψη "εβρισε ο Ιταλός, και απάντησε.." απο που προκύπτει???????

Σαν τον Γεωργίου που ξεκίνησε την εκπομπή του χτες με το αμίμητο "έμαθα τι του είπε ο Ματεράτσι, με πήραν τηλέφωνο.. " LOLLLLARES!!!!

ποιός σε πήρε ρε ΓΓ; ..... ο Ζιζου απο τα αποδυτήρια;

Γι αυτό δεν πρόλαβε να πάρει μετάλλιο, προσπαθουσε να βγαλει γραμμή στο Καφενείο.

Αμα πω εγώ οτι 1ος ο Ζιζου έβρισε, ο Ράτσι απάντησε, και ο Ζ χτύπισε, θα πέσω πολύ έξω; απο το πουθενά το βγάζω, οπως απο το πουθενά βγαινει και οι άλλη υπόθεση.

----------------------------------------------------

Ω, ναι. Ο Ζιζού ειναι μάγκας επειδή τά χωσε στο γουρούνι τον Λεπέν, και του στέρησε ψήφους. Αυτά αφορούν τους Γάλλους, και την συνολική εικόνα του Ζινεντίν σαν Ανθρώπου, που εχει πολλά χρονια μπροστά του να κάνει και θαύματα και εγκλήματα, οποτε μην προτρέχεις.

Προσωπικά δεν δίνω δεκάρα. 5 δις κόσμου κόλλησε χτες επι 2 ωρες στην Τιβι για να δεί τον μπαλαδόρο, όχι τον πολιτικό αγωνιστή.

Αλλιώς πρέπει να θυμάμαι τον Ντιέγκο σαν ναρκωμανή, επιβήτορα της κάτω Ιταλίας, φίλο του συντρόφου Φιντέλ, υβριστή του Μπούς, και παλιάτσο στης φιέστες του Κόκκαλη. Να θυμάμαι τον Πελέ σαν σαλτιμπάγκο της Βραζιλιανής δικτατορίας, και πιόνι των Φίφα, Μάστερκαρντ και ΗΠΑ, και τον Μπεκενπάουερ σαν προπονητή της Γερμανίας '90 που χωρις εναν απίθανο Μεξικάνο θα έπαιρνε απλά ενα μετάλλιο, και πρόεδρο διοργάνωσης ενος πολυ πετυχημένου ΠΚ (στο μάρκετινγκ).

Δεν έχω σκοπό.

Προτιμώ το χέρι και το πόδι του Θεού, την πάσα στην πλάτη, και την παράταση με τον βγαλμένο ώμο.

----------------------------------------------------

Ας γυρίσουμε στην ουσία.

αυτοι που γιούχαραν δεν ηταν άλλοι απο τους κάφρους Γερμανους -που ακόμα τους τσούζει ο Γκρόσσο Αγγουρις-, και τα Γαλλάκια που ακόμα κι αν την είδαν την κεφαλιά στα μάτριξ, (αν επέτρεψε η φιφα να προβληθεί) επέμεναν να παρουν την κούπα με κάθε μέσο. εθνικιστικά το είδαν οπως θα το βλεπαμε όλοι.

ΞΥΔΑΚΙ...

Μπράβο ρε Γκατούζο ΑΝΤΡΑ, τους ξεβράκωσες πάλι!!!

μπράβο ΜΑΤΕΡΑΤΣΙ (γκολάρα, άψογο πέναλτι, και για ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ που έκανες στα 120ʼ ...)

Μπράβο Καναβάρο, Πίρλο, Γκρόσσο, Μπουφόν, Καμορανέζι, ΛΙΠΙ!!!

Ασταδιάλα ρε Τότι και Ντελ Πιέρο, δώστε τα μετάλια πίσω! :) αίσχος. Δώστε τα σε Μπουφόν, Καναβάρο που έπαιζαν για 3.

περισσότερα πρόσφεραν στην ομάδα οι Ινζάγκι, Νέστα (που δεν αγωνίστικαν), παρά αυτοι οι δύο.

Μπράβο σε όλους τους παίκτες της Γαλλίας για τη συνολική προσπάθεια στη διοργάνωση, και για το απίστευτο κέντρο τους και το πρέσσινγκ.

Αλλα γκολάκι δεν βάλατε. πεναλτι με πορτουγάλους, πεναλτι και σήμερα.

Αρνί, μόνο για εφφέ είσαι.

Ασταδιάλα ρε Ντομενέκ, που ήθελες να γίνεις και προπονητής με παγκόσμιο. αίσχος.

Κατενάτσιο έπαιξαν οι Ιταλοί. πότε; στα τελαυταία 60' ή στη διοργάνωση;

μια φορά έβαλαν ενα κανονικό γκόλ, ειχαν ενα δοκάρι, και ενα ακυρωθέν λογω οφσάιντ για εκατοστά. Στη διοργάνωση ειχαν την καλύτερη άμυνα, και επίθεση καλύτερη των Γάλλων.

Οι Γάλλοι ειχαν 1 βουτιά πέναλτι, 3 περιπτώσεις που δεν μπήκαν λογω Μπουφόν (και οχι απο ατυχία), και προκριση πάλι με πεναλτι.

Kαι κατοχή της μπάλας 70-30.

Περιέργως για την συνεχή κατοχή μπάλας και ουσία μηδέν, κατηγορήθηκαν συνεχώς Βραζιλιάνοι και Αργεντινοί, αλλα οι Γάλλοι κρίνοντε αλλιώς.

Οι Βραζ-Αργ ειναι οι ΘΕΟΙ που απαγορεύεται να μην βάζουν γκολ ανα δεκάλεπτο,

ενω οι Γάλλοι ηταν τα "τελειωμένα γερόντια" που αν βάλουν πάνω απο 1 γκολ ανα 90', ξεπερνάνε τις προσδοκίες και αξίζουν τις τιμές ΘΕΩΝ.

Αυτοί επρεπε να το πάρουν, oh surement.

Ευχαριστώ και τις δύο ομάδες για την προσφορά τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο που οδήγησε σε εναν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ τελικό.

Αναφέρομαι στους αποκλεισμούς γερμανοβραζιλιάνων. Αν παίζαν αυτοι οι ασχετοι γερμανοτσολιάδες και οι υπέρβαροι συνταξιούχοι θα βλέπαμε σήμερα τη χειρότερη σούπα απο καταβολής αθλήματος, και τότε θα μιλαγαμε για αδικία.

Μια Rigatonni Pesto Calabrese και μια σαλατούλα De La Casa Vinegrette στον ξεσκέπαστο στο 10..... έφτασεεεεεε!!!!!

επανάληψη μητήρ μαθήσεως, Άκη :)

g.jpg

Μόνος μου σας πήρα πάλι, σας έκλεισα την casa, Αρνιά και Ντομενενέκοι :) :) :) :) :)

Επισκέπτης
Δημοσ.
Διαφωνούμε, το μόβο που είδα να προσπαθούν ήταν να μη φάνε γκολ και όχι πως να πετύχουν

Γιατί αυτός ήταν ο πρώτος στόχος, όπως θα έπρεπε να είναι ο πρώτος στόχος για κάθε ομάδα.

Σε γερμανικό κανάλι το είδα όπως και όλα τα ματς...αυτό που έλεγε ο εκφωνητής συνέχεια ήταν πως όλοι οι Ιταλοί στο β ημίχρονο και παράταση ήταν πίσω και δεν είχαν τρόπους να βγουν μπροστά. Αυτό που βλέπαμε όλοι δηλαδή.

Δεν μίλαγα μόνο για τους Έλληνες εκφωνητές. Εμείς δηλαδή που σε πολύ συγκεκριμένα σημεία βλέπαμε τους Γάλλους πίσω και κανέναν να το σχολιάζει είχαμε βάλει κολλύρια στα μάτια; Εσείς το έχετε πάρει χαμπάρι πόσες φορές κλείστηκε πίσω η Γαλλία; Τουλάχιστον 5 μέτρησα εγώ.

Μανουελ. ομαδικό επιθετικό ποδόσφαιρο(ή γενικά ομαδικό) έχεις δει ποτέ? Ή ομαδικό ποδόσφαιρο για σένα= άμυνα , σκοπιμότητα...δε μας τα λες καλά νομίζω. Μια ερώτηση... εκτός από ιταλικό ποδόσφαιρο βλέπεις τίποτα άλλο? Ισπανικό ας πούμε, αγγλικό....αν ναι, δεν τα κρίνεις ομαδικά αυτά που παίζουν? Καλά, για το πρωτάθλημα Ιταλίας δε το συζητάμε, το μόνο ενδιαφέρον παιχνίδι είναι Λάτσιο-Ρόμα κι αυτό για να δει κανείς τι ξύλο θα πέσει. Δε νομίζω πως υπάρχουν πιο ανιαρά παιχνίδια....

ομαδικό επιθετικό ποδόσφαιρο, με τον τρόπο που φαντάζομαι ότι το εννοείς, ομολογώ ότι δεν έχω δει ΠΟΤΕ. Και ο μόνος τρόπος φυσικά για να δω, είναι να παίζει άσχημα η μια από τις 2 ομάδες. Παράδειγμα: Στον αγώνα Αργεντινή - Γερμανία, στο α' ημίχρονο, έγιναν από ελάχιστες εως καθόλου ευκαιρίες, ως αποτέλεσμα της εξαιρετικής άμυνας που έπαιζαν και οι δύο ομάδες. Είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό από το παιχνίδι. Και ακούω τον εκφωνητή να σχολιάζει ότι είναι ένα πολύ βαρετό παιχνίδι κτλ κτλ. Δηλαδή πώς θα έστρωνε το συγκεκριμένο παιχνίδι; Θα έπρεπε η μια από τις 2 ομάδες να αποφασίσει να παίξει άσχημα, μπας και δει ο εκφωνητής λίγο θέαμα, έτσι; Μα είναι τελειώς τρελό! Και γενικά εγώ απ'ότι έχω καταλάβει αυτό είναι που θέλουν οι περισσότεροι. Η μια ομάδα να παίζει και η άλλη να μην μπορεί να κάνει τίποτα. Γιατί είναι δυνατόν να φανταστείς ένα παιχνίδι που παίζουν και οι δύο ομάδες καλά και επιθετικά (όπως το χαρακτηρίζεις επαναλαμβάνω, γιατί εγώ δε χρησιμοποιώ χαρακτηρισμούς επιθετικό και αμυντικό, αλλά αφελές και συγκρατημένο) ;

Έχω ξαναπει ότι δε θεωρώ ότι οι ιταλοί παίζουν κυρίως αμυντικά. Θεωρώ ότι παίζουν όσο αμυντικά χρειάζεται ώστε να μην έχουν πρόβλημα. Απο πρωταθλήματα δε βλέπω κανένα συστηματικά. Βλέπω ότι βάλουν τα supersport, οπότε κατα καιρούς έχω δει λίγο απ'όλα. Μάλλον περισσότερο αγγλικό έχω δει, που μάλλον είναι από τα αγαπημένα μου. Στο ιταλικό πρωτάθλημα δε μπορώ να πω ότι τρέφω καμιά ιδιαίτερη συμπάθεια.

blueviper, θα μου επιτρέψεις να σου ζητήσω να μην μου γράφεις πράγματα του τύπου "και εμείς αγαπήσαμε αλλά δε κάναμε έτσι" γιατί απαξιώνουν τις απόψεις μου χωρίς λόγο. Στο επέτρεψα όταν συζητάγαμε για την ΑΕΛ, γιατί τέλος πάντων εκεί ήταν και αλήθεια. Εδώ όμως είναι τελείως άτοπο. Δεν έχω και τόόόόσο φοβερό δέσιμο με την Ιταλία. Ότι δέσιμο έχουν οι περισσότεροι και με τη Βραζιλία. Σιγα τ'αυγά δηλαδή.

Δημοσ.

Για κάποιον που είπε ότι οι Γερμανοί σφύριζαν κατά των Ιταλών. Ήσουν μέσα φίλε και το είδες? Ή απλά υποθέσεις κάνεις? Μη λέμε κι ότι θέλουμε, η κάμερα έδειξε πολλές φορές ότι τα σφυρίγματα προερχόταν από τη κερκίδα των Γάλλων και αυτό μετά την αποβολή του ΖΙζού που μάλλον δεν ήξεραν γιατί αποβλήθηκε. Kai random επειδή αναφέρεις εμένα πάνω από τη φωτο του Γκατούζο, προτιμώ να θαυμάζω οποιονδήποτε αλλά όχι αυτόν που κατά την άποψή μου πάντα είναι ότι πιο βρώμικο και θεατρινίστικο κυκλοφορεί στο ποδόσφαιρο.

Μάνουελ, μάλλον δεν μπορώ να σε πείσω πως γίνεται και οι 2 ομάδες να παίζουν ομαδικά και επιθετικά και να προσπαθούν να δημιουργούν και να κάνουν και ευκαιρίες. Το αν σου άρεσε το Γερμανία-Αργεντινή και η κάθε σούπα τέτοιου είδους τι να πω, γούστα είναι αυτά. Μπορεί όπως λες αυτός να είναι ο τρόπος παιχνιδιού πολλών ομάδων από δω και πέρα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα κερδίσουν και τον κόσμο έτσι.

Δημοσ.

Άμα όλοι όσοι μιλάμε εδώ μέσα το κάναμε αντικειμενικά και όχι φορώντας παρωπίδες,τότε η συζήτηση θα βρισκόταν σε καλύτερο επίπεδο...

Αλλά υπάρχουν μερικοί που μπαίνουν στα διάφορα topics για να πετάνε μπαρούφες έτσι για να τη σπάσουν στους άλλους και να πουν ότι κάτι έκαναν...Και ξέρουν ποιοι είναι αυτοί,δε χρειάζεται να τους κατονομάσω εγώ....

Και μια συμβουλή προς όλους:δεν αξίζει να τσακωνόμαστε για κανέναν βλάκα που κλωτσάει μια φούσκα με αέρα και παίρνει τόσα λεφτά όσα δεν παίρνουν άλλοι που έχουν "σαπίσει" πάνω από τα βιβλία για να μορφωθούν και να προσφέρουν πραγματικά στην κοινωνία.Και το λέω αυτό,αν και fan του ποδοσφαίρου και γενικά του αθλητισμού.

Για σκεφτείτε λίγο......:-| :-|

Δημοσ.

Αν κάποιος άξιζε να το πάρει χθες ήταν η Γαλλία. Μετά την επίτευξη του τέρματός τους, οι Ιταλοί είχαν μόνο μία φάση-καρμπόν με το γκολ και ένα γκολ που ακυρώθηκε ως οφσαϊντ, από την άλλη οι Γάλλοι όποτε κατέβαιναν επίθεση έβρισκαν 8 Ιταλούς στην άμυνα. Κι όμως, αν δεν ήταν ο Καναβάρο και ο Μπουφόν το παιχνίδι δεν θα χρειαζόταν να πάει στην παράταση, αν έμπαινε δεύτερος Γάλλος επιθετικός μέσα πιο σύντομα, ή αν έδινε ο διαιτητής το καθαρότατο πέναλτι στον Μαλουντά θα είχε κριθεί πολύ πριν τη λήξη.

Κατά τα άλλα βέβαια κάποιοι επιμένουν ακόμα πως η Γαλλία παίζει καταστροφικό ποδόσφαιρο και η Ιταλία ανοιχτό και επιθετικό. Όχι κύριοι, βλέπουμε το ίδιο ματς και σε ορισμένα πράγματα δεν τίθεται θέμα "ερμηνείας" των διεγραφόμενων επί του τάπητα, οι Ιταλοί ήταν αυτοί που επειχείρησαν να "καταστρέψουν" το παιχνίδι της Γαλλίας και απέτυχαν. Πως αλλιώς εξηγείται πως 9 στις 10 φορές που έδιωχναν την μπάλα οι Ιταλοί αμυντικοί, αυτή κατέληγε σε Γάλλο παίκτη; Πως αλλιώς εξηγείται πως 4 στις 5 φορές που η μπάλα ήταν στα πόδια Ιταλού, αυτή χανόταν μετά από παρέμβαση Γάλλου;

Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε μόνο μία ομάδα που έπαιζε μπάλα, δεν μπορώ να φανταστώ για πιο λόγο άξιζε η Ιταλία το ΠΚ. Δύο καλά παιχνίδια έκανε, ένα με τους Γερμανούς και ένα με τους "μισούς" Τσέχους. Στα υπόλοιπα το γνωστό κατενάτσιο, αναμονή να βγει η μισή αντίπαλη ομάδα στην επίθεση και αμέσως αντεπίθεση και ότι βγει.

Όχι όχι τελικά το ποδόσφαιρο είναι μία μεγάλη αδικία. Αυτή η Ιταλία δεν άξιζε το ΠΚ περισσότερο από την Ιταλία του '94, και αυτή η Γαλλία το άξιζε πολύ περισσότερο από την Γαλλία του '98.

Δημοσ.

...και αν δεν έπαιζαν οι Ζιντάν, Μαλουντά, δεν θα υπήρχε παράταση. οι Ιταλοί θα κέρδιζαν 1-0.

...αν δεν υπήρχε Ντομενέκ (να βάλει τον επιθετικό που ζήταγες :) ..), Λίπι και Πέκερμαν, η Αργεντινή θα έπαιρνε την κούπα.

.. και αν ΔΕΝ ειχαν δοθεί τα "πέναλτι" σε ΗΠΑ-Ιταλια, Πορτογαλία-Γαλλία, Ιταλία-Γαλλία, θα κάναμε σήμερα μια εντελώς διαφορετική συζήτηση :)

Golden Ball: οι δημοσιογράφοι ψήφισαν για τη χρυσή μπάλα πριν την έναρξη του αγώνα.

το βραβείο -σωστα- ειναι για τη διάρκεια της διοργάνωσης, οχι για το τι έγινε σε 90 ή 10 λεπτά.

The Golden Ball prize is decided by journalists at the tournament. Zidane received 2,012 votes, Italian captain Fabio Cannavaro finished second with 1,977 and his team mate Andrea Pirlo was third with 715.

Brazil and Spain shared the fair play award.

Δημοσ.
Ας μην κολλάμε τόσο πολύ στις λέξεις. Απλά εγώ αν ήταν να χρησιμοποιήσω μια λέξη για να χαρακτηρίσω το ποδόσφαιρο που οι περισσότεροι χαρακτηρίζετε σκοπιμότητας και κατενάτσιο, θα το χαρακτήριζα ομαδικό, γιατί για μένα σε αυτό, μπαίνει πρώτα η ομάδα. Και αντίστοιχα το θεαματικό ποδόσφαιρο, το ονομάζω τσίρκο.

Να με συμπαθάς, αλλά δεν μπορώ να μυρίσω και τα νύχια μου προκειμένου να φανταστώ την πρωτότυπη ερμηνεία που δίνεται σε κοινώς αποδεκτές έννοιες. Το "ομαδικό" ποδόσφαιρο μπορεί να είναι τόσο θεαματικό κι ενδιαφέρον, όσο κι ανιαρό, ανάλογα με το πως παίζεται.

Το παιχνίδι της Ιταλίας με τις ΗΠΑ μπορεί να μην αποτελούσε ό,τι καλύτερο έχω δει στη ζωή μου, είχε όμως αρκετά διαστήματα γρήγορων εναλλαγών, σασπένς και κίνηση σε όλο το γήπεδο, προκειμένου να μην κουράζεται το βλέμμα αντικρίζοντας μονίμως τα κάλλη του Μπουφόν. Αμφότεροι έπαιξαν ένα ομαδικότατο ποδόσφαιρο που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή. Σου είπε κανείς πως με τέτοιες περιπτώσεις έχω προσωπικά πρόβλημα και συνεχίζουμε να ξεχειλώνουμε έννοιες κατά το δοκούν;

Είχαμε καταπληκτικό μουντιάλ και έτσι πιστεύω ότι θα είναι από δω και πέρα αυτές οι διοργανώσεις. Δεν ήταν τυχαίο. Οι ομάδες έπαιξαν όπως έπαιξαν για κάποιο λόγο.

Το χαρακτηρισμό του συγκεκριμένου μουντιάλ ως "καταπληκτικό" τον θεωρώ τουλάχιστον υπερβολικό. Έχω δει χειρότερα, έχω δει και καλύτερα από κάθε άποψη. Είχε τις στιγμές του, αν μη τι άλλο, και σίγουρα ικανοποίησε τους φίλους της Σκουάντρα Ατζούρα, όπως το Euro είχε ικανοποιήσει τους ημέτερους, αφήνοντας το φίλαθλο κόσμο που διψάει για μπάλα, στη βρύση με σκουριασμένη κάνουλα.

Στη δική μας πάντως περίπτωση, μέχρι εκεί έφταναν τα φτερά μας και μαγκιά μας. Οι γείτονες πάντως μια ζωή θιασώτες αυτού του μίζερου 75λεπτου και της ισπανικής υποχώρησης ήταν και δυστυχώς το επιβεβαίωσαν και πάλι, μολονότι πολλοί νομίσαμε πως κάτι άλλαξε φέτος.

Στο ότι ας πούμε σου άρεσαν 10 λεπτά από το ποδόσφαιρο της Γαλλίας και άρα "υπάρχει ελπίδα"; Εγώ θεωρώ ότι ήταν τυχαία αυτά τα λεπτά.

Ξεκινώντας το μουντιάλ, η Γαλλία έδειξε πως κακώς κάκιστα ελάμβανε μέρος. Με Ισπανία, Βραζιλία και Ιταλία όμως, όχι μόνο μου άλλαξε άποψη, αλλά κέρδισε και το σεβασμό μου για το ψυχωμένο και συνάμα μυαλωμένο παιχνίδι της. Ένα παιχνίδι που χαιρόσουν να το βλέπεις, ακριβώς γιατί ήταν αποτελεσματικότατο, χωρίς να είναι συντηρητικό και κλειστό. Με την Ιταλία στον τελικό, από ένα σημείο κι έπειτα, ξέχασα τι θέση παίζει ο Μπαρτέζ. Και μπορεί να μην είναι και κανένας κούκλος, αλλά δε σου κρύβω πως προτιμούσα να του ρίχνω έστω και κλεφτές ματιές που και που.

Όσο για το αν ήταν τυχαία, μάλλον δε σε επικυρώνει η επαναληπτικότητα του φαινομένου. Κι έτσι όμως να ήταν, ποσώς με ενδιαφέρει ως θεατή. Μακάρι να ήταν Γκαστόνε κι οι Ιταλοί, μπας και βλέπαμε καλύτερη μπάλα.

Όπως έγραψα κ νωρίτερα, όταν υπάρχουν 8 Ιταλοί στην άμυνα, απέναντι στους Ριμπερύ, Ανρί και Μαλουντά και σε κάθε κόντρα η μπάλα πηγαίνει σε αυτούς, θα ήταν πολύ εύκολο και πιθανότερο, να μην έχουν κάνει καμία ευκαιρία ούτε οι Γάλλοι στο β' ημίχρονο (και αν παρατηρήσετε, από τη στιγμή που έγιναν οι 2 αλλαγές, πράγματι δεν έκαναν).

Τι τους κρατούσε αλήθεια αυτούς τους 8, άξαφνα αμυντικογενείς, παίχτες εκεί πίσω; Οι ρίζες που πέταξε το γρασίδι, νομίζοντας πως έχει να κάνει με τίποτα ελιές, από τη στασιμότητα που επεδείκνυαν; Στο χεράκι τους ήταν να περάσουν και λίγο πιο μπροστά για να εκθέσουν την τύχη των Γάλλων. Κι εκεί όμως αποδείχθηκε το μεγαλείο τους...προτίμησαν προφανώς να γίνουν βορά στις επικριτικές διαθέσεις του φίλαθλου κόσμου, αντί να πατήσουν αδίστακτα τα γέρικα γαλλικά κορμιά.

blueviper, θα μου επιτρέψεις να σου ζητήσω να μην μου γράφεις πράγματα του τύπου "και εμείς αγαπήσαμε αλλά δε κάναμε έτσι" γιατί απαξιώνουν τις απόψεις μου χωρίς λόγο. Στο επέτρεψα όταν συζητάγαμε για την ΑΕΛ, γιατί τέλος πάντων εκεί ήταν και αλήθεια. Εδώ όμως είναι τελείως άτοπο. Δεν έχω και τόόόόσο φοβερό δέσιμο με την Ιταλία. Ότι δέσιμο έχουν οι περισσότεροι και με τη Βραζιλία. Σιγα τ'αυγά δηλαδή.

Ευχαρίστως...αρκεί φυσικά να πάψει κι η κακείθεν απαξίωση της κρίσης του συνομιλητή, που την θέλει έρμαιο των περιγραφών του κάθε Βερνίκου. Έχουμε μάτια και βλέπουμε...κι αν χρειαστεί, βάζουμε και τα γυαλιά μας.

Δημοσ.

@ Random - Ιταλία - Αυστραλία για το μούφα πέναλτυ θα εννοείς :)

Άμα την έδωσαν όντως στον Ζιντάν, γίνονται για 1 ακόμη φορά γελοίοι σε αυτή τη Διοργάνωση. Είτε έκανε την κεφαλιά, είτε όχι, δε την άξιζε με το 1,5 καλό παιχνίδι που έκανε απο τα 6 που έπαιξε (!)

Βιειρα - Καναβάρο ήταν ΑΞΙΟΙ να την πάρουν. Οι ψήφοι ήταν 2012 υπέρ Ζιντάν και 1977 υπέρ Καναβάρο. :lol: :lol:

@ Narrayan - ποιο άξιζε η Γαλλία ρε? να της χαρίσουν το ΠΚ ?? Μη τρελαινόμαστε τώρα! Που κόβει ο ρέφερι τα πόδια των Ιταλών με ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ πέναλτυ απο την αρχή του αγώνα, κ γυρίζουν το παιχνίδι 10-15 λεπτά μετά αφου πιέζουν τρελά τους Γάλλους ??? Ψυχάρα είχαν κ μπράβο που το πήραν! Λογικό είναι στο 2ο κ παράταση να μην έχουν δυνάμεις, αφου στο 1ο τους είχε βγει ο πάτος να πιέζουν σε όλο το γήπεδο τους Γάλλους (!) Τι σχόλια κάνετε ρε ορισμένοι εδω μέσα. Τι πίνετε πριν δείτε αγώνες ????????????

Δημοσ.

Ε όχι και τόσο λίγα καλά παιχνίδια ο Ζιντάν. Μιλάμε για κορυφαίο αγώνα με την Ισπανία, κορυφαίο με τη Βραζιλία και κορυφαίο με την Ιταλία. Εν ολίγοις, 3 τουλάχιστον πάρα πολύ καλούς αγώνες με διόλου ευκαταφρόνητους αντίπαλους.

Δημοσ.
@ Narrayan - ποιο άξιζε η Γαλλία ρε? να της χαρίσουν το ΠΚ ?? Μη τρελαινόμαστε τώρα! Που κόβει ο ρέφερι τα πόδια των Ιταλών με ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ πέναλτυ απο την αρχή του αγώνα, κ γυρίζουν το παιχνίδι 10-15 λεπτά μετά αφου πιέζουν τρελά τους Γάλλους ??? Ψυχάρα είχαν κ μπράβο που το πήραν! Λογικό είναι στο 2ο κ παράταση να μην έχουν δυνάμεις, αφου στο 1ο τους είχε βγει ο πάτος να πιέζουν σε όλο το γήπεδο τους Γάλλους (!) [/b']Τι σχόλια κάνετε ρε ορισμένοι εδω μέσα. Τι πίνετε πριν δείτε αγώνες ????????????

Πότε το "γύρισαν" οι Ιταλοί; Μετά την ισοφάριση κάθησαν όλοι πίσω από τη σέντρα και θαρούσες πως περίμεναν επί 1 ημίχρονο να πάει το ματς στα πέναλτι. Ούτε στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου έκαναν κάτι σημαντικό, ισοροπημένο ήταν το ματς. Μετά το 15' η Ιταλία δεν ήταν πουθενά στο γήπεδο χθες.

Δημοσ.

το "κορυφαίος" μάλλον πρέπει να έχει αποκτήσει νέο νόημα, γιατί μόνο εναντίον της Βραζιλίας ήταν κορυφαίος, όπου ήταν κ το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ που βγήκε Man of the Match ;)

Εν αντιθέση με Βιειρά, Πίρλο που έχουν βγει 2 φορές ( στο τελικό ήταν ο Πίρλο) και απο 1 οι Μακελελέ, Τυράμ!

Βιειρα - Καναβάρο ήταν ΑΞΙΟΙ να την πάρουν, ήταν γελοίο που ψήφισαν τον Ζιντάν για να του "χαρίσουν" την μπάλα.

@Narayan, καλά δε σχολιάζω τπτ άλλο, άστο. Έλα να παίξουμε καμια μπάλα καλύτερα, γιατί εσύ έβλεπες άλλο παιχνίδι χθες.

Μιας που το φέρνει η κουβέντα, οι Ιταλοί ισοφάρισαν στο 19' και 3-4 λεπτά μετά είχαν δοκάρι, μπέρδεψες λίγο τα λεπτά.

Εδώ ο Ανρί στις δηλώσεις του είπε οτι οι Ιταλοί ήταν καλύτεροι στο 1ο, οι Γάλλοι καλύτεροι στο 2ο. Ποιος, ο Ανρί που σπάνια παραδέχεται οτι οι αντίπαλοι ήταν καλύτεροι (!)

Δημοσ.

Η πλάκα είναι ότι μιλάμε για ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ των Γάλλων (το οποίο αν δει κανείς τη φάση δεν είναι ανύπαρκτο διότι πέφτει γονατιά στον επιτιθέμενο), τη στιγμή που παίζεται αν θα ήταν η Ιταλία στον τελικό εάν δεν υπήρχε εκείνο το ανεκδιήγητο πέναλτι με την Αυστραλία.

Το πήρε η Ιταλία πάει και τελείωσε. Η ιστορία έγραψε. Αλλά δεν έχουν περάσει και τόσα χρόνια ρε παιδιά ώστε να μη θυμόμαστε τί έχει γίνει....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...