Προς το περιεχόμενο

World Cup 2006

4saken

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
αφού παραδέχεσαι ότι οι πολυπλοκότητα των ανθρώπων είναι τόσο μεγάλη, γιατί δυσκολεύεσαι να αποδεχθείς ότι κάποιος μπορεί να θαυμάζει το ποδόσφαιρο σκοπιμότητας; Ή ότι η συνείδηση του κόσμου δεν είναι κάτι συγκροτημένο και αντικειμενικό; Ή ότι ο ψυχρός παρατηρητής μπορεί και να μην θέλει να δει αυτό που ονομάζεις ανθρώπινη μπαλίτσα;

Δε φαντάζομαι πως χρειάζεται να επικαλεστώ καμιά συγκεκριμένη στατιστική μελέτη που θέλει την πλειονότητα του κόσμου να μην προτιμά γενικά να βλέπει αποκλειστικά παιχνίδι σκοπιμότητας. Προφανώς τα γιούχα που δέχονται οι ομάδες όταν επιστρέφουν τη μπάλα στον τερματοφύλακα, είναι ενδεικτικά του τι θέλει να δει κατά μέσο όρο ένας απλός παρατηρητής.

Επίσης δε νομίζω πως ακύρωσα κανενός το δικαίωμα να θαυμάζει ό,τι στο καλό επιθυμεί. Άλλο θαυμάζω το παιχνίδι σκοπιμότητας κι άλλο αναγνωρίζω την ανάγκη να κυριαρχείται συλλήβδην το ποδόσφαιρο από αυτό ως νοοτροπία. Βλέπεις οι σκοπιμότητες συνήθως είναι και αντι-θεαματικές και δεν ανήκω στους θιασώτες του στεγνού ποδοσφαίρου.

Γενικά χρησιμοποιείς πολλά επίθετα και ορισμούς που παραπέμπουν σε μια άποψη ότι τα πράγματα είναι αντικειμενικά και απλώς υπάρχουν κάποιοι που δεν το αντιλαμβάνονται ή προσπαθούν να αλλάξουν τα δεδομένα για κάποιους άλλους λόγους (πχ συναισθηματικούς). Και είναι δύσκολο να σου απαντήσει κανείς, γιατί με τους ορισμούς που θέτεις, τα πράγματα βγάζουν πάντα σε πολύ συγκεκριμένα μονοπάτια (έχεις διαβάσει πολύ Ένγκελς να υποθέσω; Είσαι φαν του διαλεκτικού υλισμού; Απάντα σε παρακαλώ στο τελευταίο. Θα με φάει η περιέργεια).

Φαντάζομαι πως θα επιζήσεις ακόμα κι αν δεν απαντηθεί το τελευταίο σου ερώτημα, μια κι ουδεμία σχέση έχει με το κατά πόσο έπαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο η Ιταλία κι αν τελικώς ο μέσος ποδοσφαιρόφιλος ταυτίζεται με τον κατά συνθήκη θαυμαστή της εκάστοτε σχολής. Δεν πιστεύω στην απόλυτη αντικειμενικότητα των πραγμάτων, αλλά θεωρώ πως την προσεγγίζω σαφώς περισσότερο όταν δε στέκομαι με προκατάληψη κι εμπάθεια απέναντι τους. Ποσώς με ενδιαφέρει αν μιλάμε για την Ιταλία εν προκειμένω. Τα ίδια θα έλεγα αν αυτό το αισχρό, για τα δικά μου πάντα δεδομένα, θέαμα το έβλεπα από τη Βραζιλία, τη Γαλλία ή το Αζερμπαϊτζάν. Η μοναδική σχολή στην οποία πιστεύω είναι εκείνη που θα μου κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού κι αυτό συνήθως δε γίνεται με αντι-ποδόσφαιρο και κατενάτσιο, αλλά με εναλλαγές κι αυτοματισμούς απ' άκρη σ' άκρη.

Με βάση τη λογική της σκοπιμότητας, θεμιτό είναι να το παίξουν Κινέζοι ακροβάτες και να στήσουν τείχος μπροστά στην εστία, για να μην περνάει ούτε μπαλάκι του τένις. Θεμιτό επίσης να αράζουν περιπτεράκι οι 10 δίπλα από το σημαιάκι του κόρνερ, προκειμένου να φάνε καμιά ντουζίνα γκολ και να την κάνει ο προπονητής τους. Ποδόσφαιρο βέβαια δεν είναι και δει θελκτικό, αλλά δε βαριέσαι. Ας είναι καλά η υποκειμενικότητα των προτιμήσεων.

Μπορώ φυσικά πάντα να απέχω και να το θεωρώ έκτρωμα όλο αυτό, ακολουθώντας τις νουθεσίες περί ατομοκεντρικής προσέγγισης.

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Επισκέπτης
Δημοσ.
ειδικά ο Κατούζο είναι από τα μεγαλύτερα κ@@@@@@α των γηπέδων.

να συμφωνήσω για τον Γκατούζο. Είναι πράγματι μεγάλο ^&%#$#$%. Από τα μεγαλύτερα πραγματικά. Σαν χαρακτήρας μου τη δίνει ατελείωτα. Ξενέρωσα που τον έβλεπα να παίζει με ομάδα που υποστήριζα.

Σχόλιο για την έκφραση "τουλάχιστον οι Γάλλοι προσπαθούσαν". Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω και εγώ τόση ώρα. Ότι και οι Ιταλοί προσπαθούσαν. Τα τετ-α-τετ αφορούσαν τα προηγούμενα παιχνίδια (όπως και όλη η πρώτη παράγραφος. αν θες ξαναδιάβασε την με αυτό στο μυαλό σου για να μην σχολιάζουμε ότι να'ναι). Η μπάλα πήγε πάρα πολλές φορές στον Τόνι, που του την πήραν αντικανονικά και αντι να δωθεί φάουλ, απλά συνεχιζόταν το παιχνίδι. Δε λέω ότι ο διαιτητής ήταν μεροληπτικός. Ούτε και για τους Γάλλους έδινε εύκολα φάουλ. Απλά λέω ότι αυτό ήταν κακό κυρίως για τους Ιταλούς, που παίζουν πολύ με τις στημένες φάσεις.

Επι τη ευκαιρία, εγώ δεν είπα ποτέ ότι οι Ιταλοί νοιάζονταν για την άμυνα τους και μόνο. Δε θεωρώ ότι έπαιξαν καθόλου αμυντικά σε αυτό το μουντιάλ (δε μιλάω μόνο για τον τελικό) και απορώ που τα βλέπουν αυτοί που τα λένε. Απλά δεν έπαιξε και ηλίθια όπως η Βραζιλία, που είχε κάτι τρυπάρες στην άμυνα ΝΑ με το συμπάθειο και έπρεπε να είχε αποκλειστεί από τους ομίλους για μένα. Αλλά δυστυχώς όταν έχεις το όνομα, δυσκολεύονται να σου βάλουν γκολ ακόμα και σε κενή εστία (όποιος είδε, ξέρει σε τι αναφέρομαι) για κάποιον λόγο. Μα τόσος σεβασμός πια; Τέλος πάντων, δε θεωρώ αμυντικό ποδόσφαιρο το να προσπαθείς να μην δεχθείς γκολ.

Και κάτι ακόμα. Πιστεύω ότι επηρεάζουν πολλοί τους έλληνες φίλαθλους αυτοί που κάνουν τις εκφωνήσεις, που κάθε τόσο και λιγάκι λέγανε "όλη η Ιταλία σε μισό γήπεδο". Όσην ώρα βλέπαμε τον αγώνα με τον πατέρα μου, πρέπει να είπαμε τουλάχιστον 5 φορές την φράση "τώρα που είναι όλη η Γαλλία πίσω γιατί δε λέει όλη η Γαλλία σε μισό γήπεδο"; Και αυτό ισχύει για όλους αυτούς τους αγώνες. Οι εκφωνητές έχουν απλά κάποιες καραμέλες που πιπιλάνε συνέχεια.

Δημοσ.
ευτυχώς που δεν τo πήρε η αντιπαθέστερη ομάδα ever για μένα (από εκείνο τον αστείο τελικό με την βραζιλία)

αν και γενικά δεν υποστηρίζω ιταλία θα υποστήριζα οποια ομάδα ήταν αντιμέτωπη με την γαλλία

Συμφωνώ 1000000000%.

Τους άξιζε να πάθουν το κόλπο Γκρόσο. Όταν πήραν οι Γάλλοι πάλι πέναλτυ απο μακροβούτι τρελό, τα πήρα στο κρανίο (!)

Δε ξέρω κ γω πόσα αστεία πέναλτυ έχουν πάρει σε μεγάλες διοργάνωσεις (!)

Την ενέργεια του Ζιντάν δε την κάνουν ούτε στα τοπικά της Ελλάδας. Τελείως Καραγκίοζης για μένα, δε ξέρω πως αλλιώς να χαρακτηρίσω κάποιον που κάνει κάτι τέτοιο. 100 φορές χειρότερο απο την αγκωνιά του Ντε Ρόσι κ την ελαφρια κεφαλιά του Φίγκο ( σε έναν αγώνα που δικαιολογούσε κ νεύρα κι ολας με το ξύλο που έπεφτε ήδη ).

Δημοσ.

Όσο υποστηρίζετε τον Ζιντάν κ τσιμπάτε ασύστολα απο τα ΜΜΕ και το μάρκεντινγ, καλό θα ήταν να μετρήσετε πόσες ΚΑΡΤΕΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΣΤΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ.

Άλλο το μεγάλος παίχτης ( που είναι/ήταν) και άλλο η συμπεριφορά του στο γήπεδο !!..

ΛΕΛΟΥΔΙ ΤΟΥ ΜΠΑΞΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ!

Επισκέπτης
Δημοσ.
Φαντάζομαι πως θα επιζήσεις ακόμα κι αν δεν απαντηθεί το τελευταίο σου ερώτημα

καλά όλα τα άλλα, στο ερώτημα γιατί δεν απαντάς; Ξέρω ότι είναι offtopic. Απλά το είχα απορία εδώ και πολύ καιρό. Αν και για να μην απαντάς, μάλλον η απάντηση είναι όχι, αλλιώς δε θα είχες πρόβλημα να το πεις (τουλάχιστον όσοι έχω συναντήσει που μιλάνε όπως εσύ, και συνήθως είναι υπέρμαχοι του διαλεκτικού υλισμού, όχι απλά δε διστάζουν να το παραδεχθούν, αλλά το διατυμπανίζουν κιόλας).

Όπως είπα πάντως και νωρίτερα, μπορεί να είμαστε απείρως λιγότεροι (ή ίσως όχι και τόσο λιγότεροι όσο φαινόμαστε) αυτοί που μας αρέσει το ποδόσφαιρο σκοπιμότητας (να σημειώσω εδώ ότι μου φαίνεται πολύ αστείος ο όρος, μια που πιστεύω ότι εξορισμού το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι σκοπιμότητος), αλλά είμαστε αυτοί που κληρονομούμε τελικά το άθλημα, μια που απο εδώ και πέρα το παιχνίδι πιστεύω ότι έτσι θα παίζεται. Αυτός είναι και ο λόγος που αυτό το Μουντιάλ ούτε περιστράφηκε γύρω από κάποιο μεγάλο όνομα αλλά ούτε και ανέδειξε κάποιο καινούργιο. Το παιχνίδι όσο πάει γίνεται και πιο ομαδικό. Άρα δυστυχώς για εσάς, όσο πάει θα γίνεται και πιο ανιαρό (και πάλι για εσάς. Εμένα θα μου αρέσει όλο και περισσότερο).

Εξακολουθώ πάντως να μην καταλαβαίνω γιατί διαμαρτύρεστε και δε πάτε να δείτε ακροβάτες στο τσίρκο να κάνουν κόλπα, αλλά έρχεστε στο γήπεδο περιμένοντας να δείτε τις 3-4 "μαγικές" στιγμές που θα γίνουν σε 90 λεπτά.

Δημοσ.
Και κάτι ακόμα. Πιστεύω ότι επηρεάζουν πολλοί τους έλληνες φίλαθλους αυτοί που κάνουν τις εκφωνήσεις, που κάθε τόσο και λιγάκι λέγανε "όλη η Ιταλία σε μισό γήπεδο". Όσην ώρα βλέπαμε τον αγώνα με τον πατέρα μου, πρέπει να είπαμε τουλάχιστον 5 φορές την φράση "τώρα που είναι όλη η Γαλλία πίσω γιατί δε λέει όλη η Γαλλία σε μισό γήπεδο"; Και αυτό ισχύει για όλους αυτούς τους αγώνες. Οι εκφωνητές έχουν απλά κάποιες καραμέλες που πιπιλάνε συνέχεια.

Μα τι λες τώρα καλέ μου φίλε...το Βερνίκο περιμέναμε δηλαδή να μας καθορίσει αν η Ιταλία νομίζει πως το μήκος του γηπέδου έχει απομείνει το μισό, όταν μάλιστα προσωπικά μου έδωσε την αίσθηση πως τρέφει μάλλον μεγαλύτερη συμπάθεια στους γείτονες; Μάτια δεν έχουμε, για να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα;

Κι εμείς αγαπήσαμε...δεν κάναμε δα κι έτσι...

Δημοσ.

Σχόλιο για την έκφραση "τουλάχιστον οι Γάλλοι προσπαθούσαν". Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω και εγώ τόση ώρα. Ότι και οι Ιταλοί προσπαθούσαν.

Διαφωνούμε' date=' το μόβο που είδα να προσπαθούν ήταν να μη φάνε γκολ και όχι πως να πετύχουν

Και κάτι ακόμα. Πιστεύω ότι επηρεάζουν πολλοί τους έλληνες φίλαθλους αυτοί που κάνουν τις εκφωνήσεις,

Σε γερμανικό κανάλι το είδα όπως και όλα τα ματς...αυτό που έλεγε ο εκφωνητής συνέχεια ήταν πως όλοι οι Ιταλοί στο β ημίχρονο και παράταση ήταν πίσω και δεν είχαν τρόπους να βγουν μπροστά. Αυτό που βλέπαμε όλοι δηλαδή.

Μανουελ. ομαδικό επιθετικό ποδόσφαιρο(ή γενικά ομαδικό) έχεις δει ποτέ? Ή ομαδικό ποδόσφαιρο για σένα= άμυνα , σκοπιμότητα...δε μας τα λες καλά νομίζω. Μια ερώτηση... εκτός από ιταλικό ποδόσφαιρο βλέπεις τίποτα άλλο? Ισπανικό ας πούμε, αγγλικό....αν ναι, δεν τα κρίνεις ομαδικά αυτά που παίζουν? Καλά, για το πρωτάθλημα Ιταλίας δε το συζητάμε, το μόνο ενδιαφέρον παιχνίδι είναι Λάτσιο-Ρόμα κι αυτό για να δει κανείς τι ξύλο θα πέσει. Δε νομίζω πως υπάρχουν πιο ανιαρά παιχνίδια....

Δημοσ.
καλά όλα τα άλλα, στο ερώτημα γιατί δεν απαντάς; Ξέρω ότι είναι offtopic. Απλά το είχα απορία εδώ και πολύ καιρό. Αν και για να μην απαντάς, μάλλον η απάντηση είναι όχι, αλλιώς δε θα είχες πρόβλημα να το πεις (τουλάχιστον όσοι έχω συναντήσει που μιλάνε όπως εσύ, και συνήθως είναι υπέρμαχοι του διαλεκτικού υλισμού, όχι απλά δε διστάζουν να το παραδεχθούν, αλλά το διατυμπανίζουν κιόλας).

Στο ερώτημα δεν απαντώ, γιατί δεν αρέσκομαι στη δημιουργία εντυπώσεων μέσα από την κατάθεση του λογοτεχνικού μου υπόβαθρου. Είτε ταπεινός, είτε αμαθής, το βρίσκω τουλάχιστον άκομψο, αν όχι φαιδρό, να κάθομαι να εξετάζω στο παρόν thread ζητήματα διαλεκτικού υλισμού και λοιπών γνωσιοθεωρητικών συλλογισμών. Άλλωστε απαντάς εσύ για μένα, οπότε αρκούμαι στα συμπεράσματά σου, τα οποία μου είναι κι αρκούντως βολικά μπορώ να σου πω.

Το παιχνίδι όσο πάει γίνεται και πιο ομαδικό. Άρα δυστυχώς για εσάς, όσο πάει θα γίνεται και πιο ανιαρό (και πάλι για εσάς. Εμένα θα μου αρέσει όλο και περισσότερο).

Πολύ φοβάμαι πως μάλλον δεν έχεις καταλάβει καν το σκεπτικό πίσω από τις αιτιάσεις και τους προβληματισμούς που τέθηκαν. Από που κι ως που προέκυψε η ισότητα "ομαδικό ποδόσφαιρο = ανιαρό"?! Υπήρξε καμία δαιμονοποίηση του ομαδικού ποδοσφαίρου σε κάποιο από τα προηγούμενα thread και δεν το κατάλαβα; Ή μήπως ισχυρίστηκε κάποιος πως το οργανωμένο και ομαδικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να είναι κάτι περισσότερο κι από ελκυστικό;

Αν με ρωτάς πάντως, το δικό μου ζητούμενο ΕΙΝΑΙ το ομαδικό ποδόσφαιρο...όχι όμως αυτό το στείρο και στεγνό που εξέφρασε για 75 λεπτά η παγκόσμια πρωταθλήτρια (τρομάρα της!). Η Ιταλία κατάφερε να αδρανοποιήσει κάθε κύτταρο ενδιαφέροντος σε αυτό το διάστημα. Στις ομαδικές εκδοχές που είδαμε, η μία επέκτεινε το δημιουργικό της ρόλο και σε επιθετικές αιχμές, η άλλη αναλωνόταν στο να λειτουργεί ως ανασταλτική αναμονή και μόνο.

Λες και το "πάνω - κάτω" ποδόσφαιρο που προσφέρει αμοιβαίες συγκινήσεις, γίνεται από solo πρωτοβουλίες κι όχι από ομαδικές εξάρσεις. Πραγματικά δυσκολεύομαι να καταλάβω πως συγχέεις αυτά τα δύο.

Εξακολουθώ πάντως να μην καταλαβαίνω γιατί διαμαρτύρεστε και δε πάτε να δείτε ακροβάτες στο τσίρκο να κάνουν κόλπα, αλλά έρχεστε στο γήπεδο περιμένοντας να δείτε τις 3-4 "μαγικές" στιγμές που θα γίνουν σε 90 λεπτά.

Θέλω να πιστεύω πως δεν είμαι ο αποδέκτης μαις τέτοιας παρότρυνσης, όταν μάλιστα έχω ξιφουλκύσει αρκετές φορές ενάντια στο Τζιοβάνι και στα στατικά του τσαλιμάκια. Το πρόβλημα μάλλον βρίσκεται στην αδυναμία σου να δεχθείς πως το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι βαθιά θεαματικό, παραμένοντας πάντα ομαδικό.

Δημοσ.
Ποιος τον γαμεί τον Ματεράτσι μωρεεεεεε....

Αυτό ομολογώ πως δεν μπορώ να το απαντήσω. Σε θεωρητικό όμως επίπεδο αποκλειστικά, από χθες ευχαρίστως θα έβαζα κι εγώ το χεράκι μου...κι όχι μόνο! ;)

Φαντάζομαι πάντως πως δε θα στενοχωρηθεί και κανένας αν, ακολουθώντας το παράδειγμα "μεγάλος μλκς ο Ζιντάν σα χαρακτήρας", διατυμπανίσω την πεποίθησή μου πως ο Ματεράτσι είναι "μεγάλος τσγλνς και κρλς" στο προαναφερθέν επίπεδο κριτικής.

@EKTELESTES

Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι πως δεν είμαστε όλοι 15χρονα που έμαθαν το Ζιντάν από ένα 5λεπτο αφιέρωμα στο δελτίο ειδήσεων του Star Channel. Το αν τσιμπάμε και το τι τσιμπάμε, ασ' το καλύτερα για τα γυμνασιόπαιδα.

Δημοσ.

Εσύ γιατί πετάγεσαι? κ ποιος σου μίλησε κ απαντάς?? εγω στα ποστ που ακόμα κ τώρα φαίνεται πως δεν έχουν ιδέα απο μπάλα αναφέρθηκα κ ούτε έχουν ιδέα τι Λελούδι ήταν ο Ζιντάν.

Εδώ ακόμα κ στα 6 παιχνίδια που έδωσε στο Μουντιάλ, κατάφερε να πάρει 3ς κίτρινες κ 1 κατακόκκινη ο άνθρωπος (!)

Δεν είπε κανένας οτι οι Ιταλοί δεν είναι ΛΕΛΟΥΔΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ! Αλλα αυτό που έκανε ο Ζιντάν ήταν απλά

Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο !

Δημοσ.

δεν εχει νοημα να κατσω να αξηγησω στον καθενα εδω μεσα την γνωμη μου για τον ζιζου...εκνευριστηκα τοσο πολυ με ολα αυτα που διαβασα που μου ειναι τραγικα δυσκολο να καθομαι να απανταω για το καθενα...απλα καλο θα ηταν πριν προβειτε σε χαρακτηρισμους ορισμενοι να μαθετε και 5 πραγματα για τον βιο που διαγει ο ζινταν τοσα χρονια..ενα μονο εχω να πω...ζινεντιν,σ ευχαριστω..για ολα.

post-12419-129062934816_thumb.jpg

Δημοσ.

Η πονηριά των Ιταλών πείραξε κάποιους (που υποθέσεις κάνουμε κ δε ξέρουμε τι είπαν Ζιντάν κ Ματεράτσι), τα μακροβούτια κ τα Όσκαρ σκηνοθεσίας κ διαιτησίας υπερ των Γάλλων χρόνια τώρα δε τους πείραξαν.

Αντι να βγει κάποιος κ να κάνει ήρωες τους Βιειρα, Τυράμ, Γκαλάς, Μακελελέ που είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, μου κάνουν ήρωα του Μουντιάλ τον Ζιντάν που έπαιξε μπάλα μόλις σε 1 απο τα 6 παιχνίδια που συμμετείχε! ( που κ σε αυτό το 1 αν δεν έκοβαν τρελά οι 4ς παραπάνω τους χώρους κ τις τρίπλες των Βραζιλιάνων θα βλέπαμε αν θα φαινόταν Ζιντάν ).

Αυτό μου την δίνει εμένα καιρό τώρα κ περισσότερο απο την αρχή του Μουντιάλ, όταν σε ένα απο τα πρώτα παιχνίδια της Γαλλίας ( με Κορέα αν θυμάμαι καλά ) την έλεγε άγρια ο Ζιντάν στον Γκαλάς κ γενικότερα στους αμυντικούς κ πήγε ο Βιειρα να ηρεμήσει την κατάσταση!

Ώπα ρε "ήρωα", επειδή είσαι μεγάλος παίχτης θα την λες στους πάντες κ τα πάντα??? ακόμα κ σ'αυτούς που τους βγαίνει η πίστη σε κάθε παιχνίδι να καθαρίσουν τόσες φάσεις για να σου πετάξουν μπαλιά να γίνεις ήρωας ?!?!

@Laokratwr - Δε μπορεί να κλείνεις τα μάτια σε τέτοιες ενέργειες, ακόμα κι αν αυτός ο κάποιος λέγεται Ζιντάν. Κ τι σχέση έχει ο βίος του Ζιντάν εκτός γηπέδων με το τι κάνει μέσα στο γήπεδο κ μάλιστα εκπροσωπόντας 1 ολόκληρη χώρα ?!?

Δημοσ.

Παιδια, δεν ξερω ποσοι απο σας εχουν παιξει ποδοσφαιρο κ εχουν φτασει ως ενα Α επιπεδο, αλλα στο ποδοσφαιρο το τι μπινελικια ανταλλαζουν μεταξυ τους οι παιχτες για σπασιμο νευρων και για αντιδρασεις σαν του Ζινταν (ωστε να παρει ο αλλος κοκκινη) δεν περιγραφεται. Μιλαμε οτι περισσοτερο βριζουν παρα παιζουν μπαλα.

Επομενως οτι και να του ειπε (για μαναδες, νεκρους κτλ) ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ γιατι ειναι 34 χρονων,εχει παιξει απειρους αγωνες, εχει ακουσει στη ζωη του εκατομμυρια μπινελικια ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ και ξαφνικα θυμαται να νευριασει στον τελικο του παγκοσμιου πρωταθληματος.

ΕΛΕΟΣ.

Δημοσ.

Φίλε Manuel, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν μια και σε αρκετές περιπτώσεις πρέπει να υπάρχουν.

Όπως δεν πρόκειται ποτέ να κατηγορήσω τον Γκάλη που πιάστηκε στις μπουνιές με τον Πρέλεβιτς έτσι δεν θα το κάνω και με τον Ζιντάν. Πες ότι έχει δώσει 4 κουτουλιές στην καριέρα του. Δεν είναι και τόσες πολλές για όσα έχει τραβήξει. Τάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ Kaiser και προσυπογράφω μια και ο Ζιντάν και ο κάθε Ζιντάν (όπως και ο Ροναλντίνιο, όπως και ο Μαραντόνα, όπως και όλες οι μεγαλοφυίες) παίζουν σε ένα άθλημα που η μεγαλοφυία δεν προστατεύεται όπως πρέπει, και αφήνεται έρμαιο στα κάθε λογής κόμπλεξ και ένστικτα καταστροφής του κάθε κούτσουρου αμυντικού.

Βεβαίως λοιπόν και θα δικαιολογήσω την μεγαλοφυία που σκάει κουτουλιά, κλωτσιά, μπινελικώνει και γενικώς αντιδρά βίαια στη βία που δέχεται. Κι όπως πολύ σωστά είπε ένας άλλος φίλος, ο άνθρωπος δέχεται κλωτσιές σε όλο τον αγώνα, παίζει τραυματίας, ε δε θέλει και πολύ....

Δεν ξέρουμε τί του είπε. Όντως. Το ίδιο ισχύει και την περίπτωση Καρεμπέ με το κεφαλοκλείδωμα σε Οκκά-Καφέ. Προσωπικά πιστεύω ότι κάτι κακό θα ήταν αυτό.

Δημοσ.
Παιδια' date=' δεν ξερω ποσοι απο σας εχουν παιξει ποδοσφαιρο κ εχουν φτασει ως ενα Α επιπεδο, αλλα στο ποδοσφαιρο το τι μπινελικια ανταλλαζουν μεταξυ τους οι παιχτες για σπασιμο νευρων και για αντιδρασεις σαν του Ζινταν (ωστε να παρει ο αλλος κοκκινη) δεν περιγραφεται. Μιλαμε οτι περισσοτερο βριζουν παρα παιζουν μπαλα.

Επομενως οτι και να του ειπε (για μαναδες, νεκρους κτλ) ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ γιατι ειναι 34 χρονων,εχει παιξει απειρους αγωνες, εχει ακουσει στη ζωη του εκατομμυρια μπινελικια ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ και ξαφνικα θυμαται να νευριασει στον τελικο του παγκοσμιου πρωταθληματος.

ΕΛΕΟΣ.[/quote']

Μην προσπερνάς όμως την ταλαιπορία που έφαγε... άκουγε τα μπινελίκια, έτρωγε τις κλοτσιές, ο ώμος του είχε βγεί και παρά τον πόνο έπεζε, ηταν το 100+ λεπτό και όπως είπες είναι 34 χρόνων, ήταν συναισθηματικά φορτισμένος λόγο τέλους της καριέρας του και τέλος η πίεση του τελικού και η αγωνία του για την νίκη λόγο της καριέρας του. Δεν λέω καταδικαστεο αυτό που έκανε αλλα μην πρσπερνάμε και όλα τα παραπάνω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...