Προς το περιεχόμενο

World Cup 2006

4saken

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλα μου φαινεται οι περισσοτεροι εκφεροντες αποψη αγρον ηγοραζαν.μορφωθειτε μολις μεινατε μετεξεταστεοι στο γουορλντ καπ τριβια.

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν έχει σημασία τι σύστημα παίζεις αλλά τι συμπεριφορά(αμυντική ή επιθετική) έχουν οι παίκτες που παίζουν. Ε όχι και επιθετική αυτή η Βραζιλία! Σε όλα τα ματς(εκτός με Ιαπωνία που δεν το είδα) στο περίμενε ήταν. Δηλαδή χτες με τη Γκάνα έπαιξε επιθετικά?

Δημοσ.

Ώρες ώρες νιώθει κανείς ότι βρίσκεται στη Ζώνη του Λυκόφωτος.

Ώστε κατενάτσιο η Γαλλία χτες. Το ακούσαμε ΚΑΙ αυτό. Έχω όμως την εντύπωση ότι για να ισχύει ο όρος, σημαίνει ότι προσπαθείς να χαλάσεις το παιχνίδι του αντίπαλου, ο οποίος προφανώς είναι επιτιθέμενος.

Πού το είδατε αυτό καλοί μου άνθρωποι χτες? Απ' την αρχή του αγώνα, έβλεπες μια ομάδα που παρόλο που είχε ξεχάσει τί σημαίνουν καλές εμφανίσεις, προσπαθούσε να βγει μπροστά, να κάνει παιχνίδι, να πετύχει γκολ.

Απ' την άλλη, έβλεπες τους αντιπάλους τους, νεαρότερη ομάδα, πιό φιλόδοξη, πιό φορμαρισμένη, πιό, πιό, πιό, να είναι και πιό χεσμένη και να παίζει συντηρητικά, άχρωμα, άοσμα και άγευστα, το γνωστό τσούκου τσούκου.

Μέχρι το πέναλτι τί έκανε η Ισπανία? Ας μου πει ένας παρακαλώ πόσες φορές πάτησε περιοχή η Ισπανία μέχρι το πέναλτι και πόσες συνολικά στον αγώνα.

Θα ξεχάσουμε και τη λίγη μπάλα που ξέρουμε μου φαίνεται εδώ μέσα. Άκου κατενάτσιο η Γαλλία, και μάλιστα ότι έπαιζε και το '98 (!!!) το ίδιο αμυντικά κι ότι παίζει πιό αμυντικά κι απ' την Ελλάδα. Ρε σεις, διαβάζετε αυτά που γράφετε?

Το ότι παίζεις 4-5-1 σημαίνει ότι παίζεις κατενάτσιο? Ή ότι παίζεις εκ προοιμίου αμυντικά, σε μια εποχή που βγαίνουν όλοι ψηλά? Ήμαρτον πρωί πρωί, δεν άνοιξε το μάτι μας με τον καφέ και άνοιξε με τα μαργαριτάρια...

Δημοσ.
Η Γαλλία Kaiser' date=' παίζει 4-5-1 συνέχεια κ 1 ημίχρονο σήμερα ήταν πάλι 11 παίχτες ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ. Κ έτσι παίζει συνέχεια.

Ακόμα κ με το Τόγκο που κέρδιζε 2-0 κ το Τόγκο είχε 10 παίχτες, οι Γάλλοι ήταν πάλι 11 πίσω. Είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ του κατενάτσιο η Γαλλία.

Όλοι πίσω κ αντεπιθέσεις, περιμένουμε λάθος του αντιπάλου. Να μου πεις ότι παίζει έξυπνα ΝΑΙ, να μου πεις όμως οτι παίζει ΜΠΑΛΑ η Γαλλία, ΤΟΤΕ θα μας πάρουν με τις ντομάτες...[/quote']

4-5-1 αλλα με Μαλουντα-Ζινταν-Ριμπερι-Ανρι ακομα και Βιερα ε οχι και κατενατσιο!!!

Τα συστηματα φιλε μου δεν κανουν το στυλ παιξιματος.Θες παραδειγμα?Ξερεις τι συστημα επαιζε η Εθνικη στο ΕΥΡΟ??Μια χαρα 4-4-2 με Καραγκουνη-Γιαννακοπουλο απο πλαγια,και ας συνεκλινε ο Καρα και Βρυζα περιφερειακα του Χαριστεα.Την κανει αυτο πιο επιθετικη απο την Γαλλια που ακομα και τα ακραια μπακ,ο Μπιλαλ με τον Σανιολ προωθουνται???Η Ελλαδα που ο ενας της επιθετικος μονιμως επεστρεφε για να τραβαει παικτες για να ελευθερωνεται για την κεφαλια ο Χαριστεας απο την γιομα του Δελλα?Που τα ακρα της πιο πολυ συνεκλιναν παρα ανοιγαν το παιχνιδι?Που βαλαμε 1 γκολ με μακρινο σουτ,1 απο κορνερ,1 απο πεναλτυ απο ατομικη ενεργεια του Γιουρκα και τα υπολοιπα ηταν 2 γιομες και αντε και η ενεργεια του Ζαγορακη με Γαλλια?Που στην ουσια ο ενας μας επιθετικος γυρναγε πιο πισω ή ανοιγε το ιδιο με το αριστερο μας εξτρεμ?Που μονιμως καταληγαμε με 3 αμυντικα χαφ λογω της συνηθειας του Καραγκουνη να συγκλινει(και καλα κανει,ο ανθρωπος δεν ειναι δεξυς επιθετικος).Που ειμαστε η μονη ομαδα πουχω δει εδω και 5-6 χρονια που παιξαμε κατα περιοδους με ΛΙΜΠΕΡΟ με την "παλια.κλασσικη" εννοια?Και ειμασταν ,λες ,εμεις επιθετικοτεροι των Γαλλων?

Η Εθνικη Γαλλιας παιζει απλα ΟΡΘΑ για την ηλικια και την αντοχη και τις ικανοτητες των παιχτων της.Τι να κανει,να βαλει τον Ζινταν να σπρινταρει?Και ειδικα σε σχεση με την "περιμενω-τις-2-καθετες-ανα-ματς-για-να-σκοραρω" Βραζιλια νομιζω οτι ειναι αστοχο

Δημοσ.
4-5-1 αλλα με Μαλουντα-Ζινταν-Ριμπερι-Ανρι ακομα και Βιερα ε οχι και κατενατσιο!!!

Τα συστηματα φιλε μου δεν κανουν το στυλ παιξιματος.Θες παραδειγμα?Ξερεις τι συστημα επαιζε η Εθνικη στο ΕΥΡΟ??Μια χαρα 4-4-2 με Καραγκουνη-Γιαννακοπουλο απο πλαγια' date='και ας συνεκλινε ο Καρα και Βρυζα περιφερειακα του Χαριστεα.Την κανει αυτο πιο επιθετικη απο την Γαλλια που ακομα και τα ακραια μπακ,ο Μπιλαλ με τον Σανιολ προωθουνται???Η Ελλαδα που ο ενας της επιθετικος μονιμως επεστρεφε για να τραβαει παικτες για να ελευθερωνεται για την κεφαλια ο Χαριστεας απο την γιομα του Δελλα?Που τα ακρα της πιο πολυ συνεκλιναν παρα ανοιγαν το παιχνιδι?Που βαλαμε 1 γκολ με μακρινο σουτ,1 απο κορνερ,1 απο πεναλτυ απο ατομικη ενεργεια του Γιουρκα και τα υπολοιπα ηταν 2 γιομες και αντε και η ενεργεια του Ζαγορακη με Γαλλια?Που στην ουσια ο ενας μας επιθετικος γυρναγε πιο πισω ή ανοιγε το ιδιο με το αριστερο μας εξτρεμ?Που μονιμως καταληγαμε με 3 αμυντικα χαφ λογω της συνηθειας του Καραγκουνη να συγκλινει(και καλα κανει,ο ανθρωπος δεν ειναι δεξυς επιθετικος).Που ειμαστε η μονη ομαδα πουχω δει εδω και 5-6 χρονια που παιξαμε κατα περιοδους με ΛΙΜΠΕΡΟ με την "παλια.κλασσικη" εννοια?Και ειμασταν ,λες ,εμεις επιθετικοτεροι των Γαλλων?

Η Εθνικη Γαλλιας παιζει απλα ΟΡΘΑ για την ηλικια και την αντοχη και τις ικανοτητες των παιχτων της.Τι να κανει,να βαλει τον Ζινταν να σπρινταρει?Και ειδικα σε σχεση με την "περιμενω-τις-2-καθετες-ανα-ματς-για-να-σκοραρω" Βραζιλια νομιζω οτι ειναι αστοχο[/quote']

Πάρτε κ δείτε κανα βίντεο της Γαλλίας, το ξεφτιλίσαμε το θέμα. Άμα είδες εσύ Γαλλία να προσπαθεί να βάλει γκολ στο α' ημίχτρονο κ να μην είναι 11 ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, δε πάμε καλά!

Μου αρέσει που εμμέσως πλην σαφώς συμφωνείς με όσα λέω, λέγοντας οτι ΠΑΙΖΕΙ ΟΡΘΑ λόγω ηλικίας παιχτών (!)

Εδωσα κ τόσα επιχείρηματα για το αμυντικό παιχνίδι της Γαλλίας κ κρατάτε ότι θέλετε ΜΟΝΟ. Που είναι ρε τα γκολ κ οι ευκαιρίες της "επιθετικής" Γαλλίας? Βλέπε Μουντιάλ 2002, βλέπε Ευρωπαικό 2004, βλέπε αυτό το Μουντιάλ των 3-4 ευκαιριών που κάνει ανα ματς ( και αν ) ! Θα μας τρελάνετε ρε παιδιά ?!

Όσο για το σύστημα, μπορεί να μην λέει τα πάντα για το πόσο επιθετικό είναι το παιχνίδι μιας ομάδας, αλλα είναι ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ για τον τρόπο που θέλει να παίξει!

Έχεις δει άλλη ομάδα επιπέδου Γαλλίας να παίζει 4-5-1 εδώ κ χρόνια ?!? Ήμαρτον (!)

Δες και τα χθεσινά στατιστικά,

61 - 39% κατοχή μπάλας για Ισπανία ( που έφτανε κ το 70-30% )

9 σουτ εκ των οποίων, 5 σουτ στο τέρμα για Γαλλία ( από τα οποία τα 3 τα τελευταία 10 λεπτά )

2 σουτ στο τέρμα οι Ισπανοί.

8 κόρνερ οι Ισπανοί - 5 οι Γάλλοι

1 κίτρινη οι Ισπανοι ( και αυτή στον Πουγιόλ για το μούφα φάουλ στον Ανρί)

3ς οι Γάλλοι.

Αυτά είναι στατιστικά επιθετικής ομάδας????

Σας είπα, δείτε το βίντεο, 11 παίχτες 1 ζωή πίσω από το κέντρο, ακόμα κ με ΤΟΓΚΟ όταν κέρδιζαν με 2-0 κ το ΤΟΓΚΟ ΕΙΧΕ 10 παίχτες, έπαιζαν όλοι οι ΓΑΛΛΟΙ πίσω απο το κέντρο (!)

---------------------------------

Πιστεύω πως οι περισσότεροι που υποστηρίζετε την Γαλλία, υποστηρίζετε συγκεκριμένους παίχτες ( όπως ακούω συχνά διάφορους να λένε ) και όχι την μπάλα που παίζει (!) Δηλ, Ζιντάν - Ανρί πχ.

Δημοσ.

Αν η Γάλλοι ήταν και οι 11 πίσω απ' το κέντρο συνέχεια, οι Ισπανοί που ήταν? Είχαν κάτσει στη μικρή τους περιοχή?

Δημοσ.

Παιδευόντουσαν να περάσουν τους 11 Γάλλους που ήταν πίσω απο το κέντρο (!) Εσύ λες με κατοχή μπάλας 61-39 ( κ 70-30 σε κάποια σημεία ) να ήταν στην μικρή τους περιοχή ?? :lol:

Δημοσ.

μη λεμε οτι θελουμε, η Γαλλια δεν εχει ομαδα!

Συμφωνω με τον εκτελεστη εγω 100%...οι Ισπανοι παλευαν να περασουν απο 10 Γαλλους για να φτασουν απεναντι στον Μπαρτεζ (1 που εμεινε ηταν ο Κατσικης που ηταν μπροστα), ακομα και ο Ζιζου ηταν στο 80% του αγωνα στην αμυνα.....ε να χαρω μια μεγαλη ομαδα τοτε...ουστ ρε

Δημοσ.

Η κατοχή στο ημίχρονο ήταν για την ακρίβεια 57-43 αλλά αυτό όπως ξέρουμε καλά δεν λέει τίποτα όταν ο ένας παίζει πασούλες και πασίτσες και ο άλλος προσπαθεί να βγει μπροστά να κάνει γκολ.

Αν όπως λες παιδευόντουσαν να περάσουν τους Γάλλους, αν ευσταθούσαν τα περί κατενάτσιο, 11 πίσω απ' τη σέντρα, κλπ,τότε πώς εξηγείται ότι οι ευκαιρείες που είχαν οι Γάλλοι ήταν στην πλειοψηφία τους από δημιουργία παιχνιδιού και όχι στην κόντρα? Πώς εξηγείς ότι ο Ζιντάν έφτιαχνε συνεχώς παιχνίδι?

Αντιθέτως, η εικόνα που υπήρχε ήταν μια Γαλλία να προσπαθεί να βγει μπροστά και μια Ισπανία να παίζει ασφυκτικό σχεδόν πρέσσινγκ και όσες φορές κέρδιζε τη μπάλλα δεν ήξερε τί να την κάνει.

Αλλά πες ρε παιδί μου ότι όσα λες είναι σωστά. Αλήτες οι Γάλλοι, κατέστρεψαν τη μεγάλη μπάλλα που έπαιζαν οι Ισπανοί, διέλυσαν την εικόνα του παιχνιδιού, ήταν χειρότεροι από Ιταλία :rolleyes:. Οι άλλοι οι μέγιστοι παικταράδες που κρυφτήκανε? Δεν μπορούσαν να κερδίσουν μια τελειωμένη όπως λέγαμε όλοι Γαλλία? Εδώ ρίξανε 4 στην Ουκρανία, περάσανε τραίνο από παντού, στους ψόφιους τους Γάλλους που δεν μπορούσαν να κερδίσουν το Τόγκο (και παίζανε και τότε κατενάτσιο) κόλλησαν?

Δημοσ.

Πρέπει να γίνει μια καταγγελία στις αρμόδιες αρχές. Δεν μπορεί να πρέπει να περάσουν από 10 παίκτες οι Ισπανοί για να βάλουν γκολ. Θα έπρεπε να υπάρχει όρος που να λέει ότι πρέπει να αμύνονται μόνο 5 το πολύ.

Επανάληψη του αγώνα ά-με-σα.:mrgreen:

Δημοσ.
μη λεμε οτι θελουμε' date=' η Γαλλια δεν εχει ομαδα!

Συμφωνω με τον εκτελεστη εγω 100%...οι Ισπανοι παλευαν να περασουν απο 10 Γαλλους για να φτασουν απεναντι στον Μπαρτεζ (1 που εμεινε ηταν ο Κατσικης που ηταν μπροστα), ακομα και ο Ζιζου ηταν στο 80% του αγωνα στην αμυνα.....ε να χαρω μια μεγαλη ομαδα τοτε...ουστ ρε[/quote']

Ούτε ο Αρνής ήταν μπροστά, πίσω ήταν κ αυτός :lol:

Αυτή η Γαλλία (του 97-98 κ μετά) δε νομίζω να είχε ποτέ φήμη για τις μεγάλες επιθετικές της αρετές, αντίθετα φημιζόταν για τους μεγάλους αμυντικούς, όπως Τυράμ, Βιε-ιρά, Ντεσαγί κλπ. Και λογικό είναι 1 ομάδα που παίζει τόσα χρόνια 4-5-1 να ξέρει να αμυνθεί καλά. Εξάλλου κ όταν αποκλείστηκε το 2002 κ το 2004 δε νομίζω να έχει φάει πάνω απο 2 γκολ (!)\

2-0 είχε χάσει το 2002 από τη Δανία αν θυμάμαι καλά.

Απλά αυτό που σιχαίνομαι είνα πως έχεις μέσα τέτοιους παίχτες ποιοτικούς ( κ παλιότερα, αλλά κ τώρα ) κ παίζουν και οι 11 πίσω απο το κέντρο περιμένοντας τον αντίπαλο να κάνει το λάθος για να ξεχυθούν στην γρήγορη αντεπίθεση με τον Αρνί.

Τελείως αντιποδόσφαιρο ακόμα κ με ομάδες όπως Τόγκο (!)

Αν παίξει δηλ με το ίδιο στυλάκι κ ο αντίπαλος της Γαλλίας, τι θα δούμε?? 22 παίχτες να κοροιδεύουν κ να δυσφημίζουν το άθλημα???

Δε μας φτάνουν τα μακροβούτια του Αρνί?? ( άλλο αυτό πρόβλημα του ποδοσφαίρου, έχουν γίνει σχεδόν όλοι οι σταρ του ΔΥΤΕΣ, ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ ) (!)

Παίχτες σαν τον Ντέμη, Κλόζε κ μερικούς ακόμα, δύσκολα βλέπεις σήμερα !

Χθες στα Κακά Παιδιά μου θύμισαν το σκηνικό με το γκολ με το χέρι του Ντέμη σε έναν αγώνα πριν μερικά χρόνια, όταν κ πήγε στον διαιτητή που έδειχνε την σέντρα κ του είπε ΟΤΙ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ.

Ο διαιτητής επέμενε οτι είναι γκολ, Ο ΝΤΕΜΗΣ ΕΠΕΜΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΟΜΩΣ (!)

Συμβουλεύονται κ τον επόπτη, δεν είδε τπτ, πάνε κ στον 4ο διαιτητή κ τους λέει οτι δε μπορεί να κάνει τπτ, ώσπου τελικά έρχεται ο καμεραμάν με ένα μόνιτορ κ δείχνει στον διαιτητή ότι ΟΝΤΩΣ Ο ΝΤΕΜΗΣ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ (!)

Παρόμοιο σκηνικό έγινε με τον Κλόζε σε ένα ματς της Μπουντεσλίγκα, εκεί το δέχτηκε αμέσως ο διαιτητής όμως ^^

Δημοσ.
ξεχασες και το εκουαδορ, που νομιζω οτι ειναι η καλυτερη ομαδα απο τις αφρικανικες.

Aυτο για πλακα το ειπες ή σοβαρα?? Ο επομενος καταλαβαινω οτι ειρωνευεται αλλα εσυ δεν ειμαι σιγουρος...Που ακριβως στην Αφρικη βρισκεται το Εκουαδορ και ποσα Κοπα Αφρικα εχει παρει??:mrgreen:

Η αληθεια ειναι πως η Γαλλια προσπαθει να περασει συνεχεια τη μπαλα απο τα ποδια του Ζινταν που δεν ειναι οπως παλια και δυσκολευεται στην αναπτυξη της.Παιζει σχετικα αργα και αλλαζει αρκετες πασες αλλα δυσκολευεται να βγαλει τον Ανρι σε καλη θεση.

Δημοσ.

Δυο λιγότερα από το Περού έχει πάρει. Φυσικά εμφανής ήταν η απουσία του Σουρινάμ από αυτό το μουντιάλ που κατέχει και τα περισσότερα Κόπα Άφρικα!!! :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...