john1987 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Παντως δεν ηταν οφσαιντ το γκολ της Αργεντινης...Οποτε καπως ισορροπησε το πραγμα...Και εγω ηθελα πιο πολυ να περασει το Μεξικο,που τους επαιξε στα ισια... Αλλα θα ειναι πολυ πιο ενδιαφερον να ερθει καμμια Αργεντινη Βραζιλια στον τελικο...Αν και η Αργεντινη δε μου αρεσε ουτε σημερα ουτε με την Ολλανδια...Και δε νομιζω να φτασει τελικο. (να ναι καλα η γκολαρα που εβαλε το παλικαρι!)
Kandinsky Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δεν μου άρεσε η Αργεντινή και αυτή τη στιγμή είμαι μοιρασμένος ανάμεσα σε δύο γνώμες : α. Εφόσον πέρασε σήμερα η Αργεντινή μια σκληροτράχηλη ομάδα όπως το Μεξικό, ίσως ο δρόμος να ειναι πιο εύκολος από εδώ και μπρος. Ναι μεν το Μεξικό δεν έχει βάρος φανέλας και όνομα όπως άλλοι, αλλά είναι πειθαρχημένη και δουλεμένη ομάδα με Ο κεφαλαίο. β. Μόλις ζόρισε το πράγμα, μόλις ανέβηκε λίγο το άγχος, παραλίγο πατατράκ οι Αργεντίνοι. Μήπως δεν απέχουν πολύ απ' τον χαρακτηρισμό loser? Μένει να δούμε τί θα ισχύσει. Το θέμα είναι ότι όντως η διαιτησία μπορει να πει κάποιος ότι καθορισε την εικόνα του αγώνα μια και με 10 παίκτες η Αργεντινή, δεν υπήρχε περίπτωση να έκανε ο Πέκερμαν αλλαγές βάζοντας μέσα Αϊμάρ, Τέβεζ και Μέσσι. Με τίποτα. Συμφωνώ ότι η διαιτησία δεν είναι καλή, αν γίνονταν αυτά εδώ, θα έπεφτε απιστευτο ξύλο μέσα και έξω απ' το γήπεδο. Κρίμα. Απορώ με τον Μέσι. Πώς θα είναι αυτός ο παίκτης σε 2-3 χρόνια? Ισάξιος του Ροναλντίνιο? Μεγάλος παιχταράς ο άνθρωπος, τρομερό πάτημα, τρίπλα και επιτάχυνση, αν είναι καλά στην υγεια του θα πάει ψηλά γιατί φαίνεται σοβαρός.
EKTELESTES Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Το αλλο το δολοφονικο στην παραταση που πηγε ο αλλος και κατεβασε στη περιοχη' date='εν ψυχρω, τον μαρκεζ τι ηταν? Μαγκες απορω με αυτη την αργεντινη... Δεν βλεπω με τιποτα να περνα την Γερμανια.[/quote'] Εμένα μου λες...έχω σιχαθεί τελείως την διαιτησία σ'αυτό το Μουντιάλ, το περίεργο θα συμβεί όταν δούμε παιχνίδι ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ, έτσι που πάμε! Αντι να πρωταγωνιστούν οι παίχτες, πρωταγωνιστούν οι διαιτητές!...
rantaplanos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Παντως δεν ηταν οφσαιντ το γκολ της Αργεντινης...Οποτε καπως ισορροπησε το πραγμα...Και εγω ηθελα πιο πολυ να περασει το Μεξικο' date='που τους επαιξε στα ισια...[/quote'] Ρε φίλε τι εννοείς ισορρόπησε το πράγμα. Η πρώτη φάση έγινε στο 45. Δηλαδή μετά θα έπαιζε η αργέντινη με 10 παίχτες για ένα ημίχρονο . Θα είχε φάει σίγουρα και άλλο goal άνετα. Τι να λέμε ο διαιτητής ήταν για τα μπάζα όπως και στο παιχνίδι πορτογαλλία - μεξικό.
Kandinsky Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Με φίλο που μίλησα μου έλεγε ότι δεν ήταν λέει τελευταίος παίκτης ο Χάιντσε και υπήρχε και άλλος ελάχιστα πιο πίσω. Δεν ξέρω, εμένα μου φάνηκε όντως σαν τελευταίος αλλά και πάλι, νομίζω πως το θέμα έχει σχέση με το αν ο άλλος είναι σε προφανή θέση για γκολ. Ε, με τον έτερο αμυντικό να βρισκεται 15 τουλάχιστον μέτρα μακριά και με μόλις λίγα μέτρα απ' τη μεγάλη περιοχή, δε νομίζω ότι θα προλάβαινε κανείς να σταματήσει τον Μεξικάνο άρα προφανώς έπρεπε να δοθει κόκκινη. Αυτή την εντύπωση έχω.
EKTELESTES Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 που μπορούμε να βρούμε ΚΟΝΤΟΜΑΝΙΚΑ του ΜΕΞΙΚΟΥ στην Αθήνα?? Ομόνοια- Μοναστηράκι???
Steven Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Μην υπερβάλουμε με τη διαιτησία...Όπως και να έχει γίνονται πάντα λάθη και είναι αδύνατο να μην γίνονται... Αλλά προσωπικά πιστεύω πως είναι σχετικά καλή... Καμία σχέση με του προηγούμενου παγκοσμίου...Όπως και σήμερα πιστεύω πως δεν ήταν κόκκινη καθώς ο παίχτης του Μεξικού πέταξε την μπάλα μπροστά και αριστερά όπου υπήρχε περίπτωση να την προλάβει ο άλλος παίχτης της Αργεντινής που αν δεν ήταν πίσω από αυτόν που έκανε το φάουλ ήταν σίγουρα στην ίδια ευθεία... Και το βασικό επίσης είναι ότι στον αγώνα με την Πολωνία που θεωρητικά η Γερμανία χρειαυόταν σφυρίγματα δεν τα πήρε...όχι όπως 4 χρόνια πριν που κόντεψε να φτάσει στον τελικό η Κορέα...
EKTELESTES Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Ίσα - ίσα, που είναι κατα πολύ χειρότερη σ'αυτό..έχεις δει ποτέ σου παίχτη να παίρνει 3ς κίτρινες για να βγει?? ήμαρτον δηλ, αν ο παίχτης αυτός είχε βάλει γκολ κι ολας, θα έφταιγαν αν έσπαγαν διαιτητή - επόπτες - βοηθούς στο ξύλο ?!?! ένα παράδειγμα για να μη ξεχνιόμαστε δηλ... ποιος σου είπε οτι η Γερμανία χρειαζόνταν σφυρίγματα με Πολωνία? Με εκουαδόρ που χρειαζόταν κ με Σουηδία, τα πήρε, άσχετα αν έπαιξε κ καλή μπάλα. 2ο γκολ εναντίον Εκουαδόρ, έχει γίνει καθαρο φάουλ στον αμυντικό του Εκουαδόρ. Κ σήμερα η 2η κίτρινη στον Λούσιτς ήταν απλά γελοία. Επαναλαμβάνω, οτι αν χρειαστεί ακόμα πιο τρανταχτά σφυρίγματα, θα τα πάρει (!) κ ότι στα ματς που βοηθήθηκε, κατα πάσα πιθανότητα θα τα έπαιρνε, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν έγιναν χοντράδες απο τους διαιτητές...
Kandinsky Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Έχω την εντύπωση ότι είναι χειρότερη απ' το προηγούμενο μια και εκεί τα εξώφθαλμα λάθη εστιάζονταν περισσότερο στον αγώνα συγκεκριμένης ομάδας (Κορέα) ενώ εδώ βλέπουμε πληθώρα περιπτώσεων αλλά και πάλι, δεν έχει και τόση σημασία. Σημασία έχει να γινουν βήματα ώστε να είναι πιό δίκαιο το άθλημα. Με όποιον εχω κάνει αυτή τη συζήτηση εδώ και χρόνια, υποστηρίζω πως θα πρέπει να μπει η τεχνολογία στην υπηρεσία της διαιτησίας και να κοπούν οι γελοίες δικαιολογίες περί "ομορφιάς του αθλήματος". Ποια ειναι η ομορφιά? Να σε πετσοκόβουν και να μην δίνεται κάρτα? Να είναι πέναλτι που θα κρινει ένα ματς, σπουδαιο ή όχι και να μην το δινουν? Να μην ξέρουν οι επόπτες ποιός παικτης είναι στην ευθεια και ποιος όχι? Διαφωνω κάθετα με αυτού του ειδους την "ομορφιά". Δε βλέπω το λόγο ύπαρξης της αδικίας ενώ μπορούμε να την αποφύγουμε με χρήση βίντεο και αισθητήρων. Γιατί δλδ να μην μπορεί ο διαιτητής να διακόψει για ένα λεπτό και να ξαναδει τη φάση?
EKTELESTES Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Έχω την εντύπωση ότι είναι χειρότερη απ' το προηγούμενο μια και εκεί τα εξώφθαλμα λάθη εστιάζονταν περισσότερο στον αγώνα συγκεκριμένης ομάδας (Κορέα) ενώ εδώ βλέπουμε πληθώρα περιπτώσεων αλλά και πάλι' date=' δεν έχει και τόση σημασία.[/quote'] Συμφωνώ 100% Kandisky, απλά ο λόγος που δε βάζουν τεχνολογία είναι για να μπορούν να στήνουν παιχνίδια εύκολα. Στο Γερμανία - Αργεντινή θα γίνει χαμός αν χρειαστούν σφύριγμα οι Γερμανοί, αν κ πιστεύω οτι θα κερδίσουν σχετικά άνετα τους Αργεντίνους, θα δείξει.
tzinos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 θεοριτικα παντος η γερμανια θα προτιμουσε ος αντιπαλο το μεξικο, αρα θα εβαζε μεσα να σπροξουν μεξικο, αλλα χτες η διατησια ηταν ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΑ υπερ της αργενινης. Το παλικαρι εκανε χεριουργικη επμβαση οχι διαιτησια. Δεν ειναι μονο η αποβολη, αλλα και τα φαουλ που σφυριζε, καρτες που χαρισε, τα οφφσαιντ....κτλπ. Η αργεντινη επερνε πολυ πιο ευκολα σφυριγματα. Εδο στην φαση της "αποβολης" ειχε βγαλει αμεσος την κιτρινη και ετρεχε και την κρατουσε να φενετε να μην αγχοθουν οι παιχτες της αργεντινης μην τυχον και φανε κοκινη. Μες στην τρελη χαρα ηταν και εδειχνε τον αγιαλα σαν τελευταιο, που ηταν στην ευθεια και λιγο πιο μπροστα απο τον χαιντσε. Βεβαια ετρεξε ο αγιαλα προς την φαση αλλα ο μεχικανος ειχε πεση και ετσι φανηκε να καλυπτει και να πλησιαζει ο αγιαλα σαν τελευταιος. Το θεμα ειναι οτι ηταν φανερη η προθεση του διαιτητη σε ολο τον αγονα να μην πληγοσει την αργεντινη. Αν και με την φαση στο 92 σε κανει να αναροτιεσαι, τελικα τα στηνουν η ειναι ανικανοι να σφυριξουν πραμα σοστο??
KaizerSoze Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 A. To Mεξικο ταμπουρωθηκε.Η αληθεια ειναι πως ματς νοκ-αουτ ειναι πιο δυσκολα μερικες φορες αν παιζεις με οργανωμενες αμυνες.Πχ μια Ολλανδια δεν θα κλεινοταν οπως το μεξικο Β. Το γκολ του Κρεσπο στο 90' ηταν οφφσαιντ??Μονο εγω το ειδα κανονικο?
Cromb Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Κανονικό ήταν. Όπως και βλέποντας ξανά τη φάση του χαινζε, σωστά ο διαιτητής έδειξε κίτρινη και όχι κόκκινη. Όπως σωστά λές καιζερ έχει σημασία και με τι ομάδα παίζεις. Το μεξικό ταμπουρώθηκε πολύ σωστά και έτρεξε πολύ. Καμία ομάδα δε θα βρισκε εύκολα διαδρόμους. Όπως και να χει δίκαια συνεχίζει η Αργεντινή.
tzinos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δεν νομιζο το μεξικο να ταμπουροθικε με την παραδοσιακη ενοια που το κανουν αλλες ομαδες. Απλα εχει καταπληκτικη λειτουργια σε αμυνα και κεντρο. Στο προτο ημιχρονο ηταν καταιγιστικο και παρεσυραν την αργεντινη σε πολλυ γρηγορους ρυθμους. Στο δευτερο ναι μεν οπισθοχορησε ελλαχιοστα αλλα και παλι στην κοντρα ηταν φοτια και πλησιασε πιο πολυ στο γκολ απο την αργεντινη. Απλα το μεχικο δεν ειχε επιθετικες λυσεις μες στην περιοχη, ο μπορχετι δεν εφτανε, μεχρι εξο απο την περιοχη τα πηγενανε υπεροχα, μετα δεν υπηρχε καπιος να βαλει γκολ. Αποκαλυπση του αγονα ο ΓΚΟΝΖΑΛΟ ΠΙΝΕΝΤΑ που μπηκε στο δευτερο ημιχρονο (παιχταρα, τον ανακαλυψα στο ΦΜ06 και τον ειδα τορα και λαιβ) και ο ζηνια βοηθησε πολυ, σαν τον ρικελμε του μεξικο ηταν ο ζηνια, 10ρακι ωραιο το γκολ στο 92 ηταν κανονικο, οπος και στην "αποβολη" υπηρχε ο αγιαλα στην ευθεια και γι αυτο δεν μπορει κανεις να κραξει τελειος τον διαιτητη. Το θεμα ειναι οτη αμα εμενε στο ποδια του ο μεξικανος και εμπενε περιοχη, ηταν σε προφανη θεση για γκολ και ο αγιαλα δεν προλαβενε που να χτυπιοταν, απλα με το να πεσει πλησιασε ο αγιαλα και φανηκε να ναι μες στην φαση, την ορα του τακλιν παντος ειναι ελαχιστα πιο μπροστα απο τον χαιντσε.
Cromb Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Γενικώς πάντως διαφωνω με το να ψάχνουμε με την πρώτη ευκαιρία διαιτητικά σενάρια εύνοιας ή αδικίας. Δε λέω οτι δε γίνονται κι αυτα, αλλά στο χθεσινό ματς, στη φάση του χαιτσε, το 90% των διαιτητών θα δινε κίτρινη. Όπως και το γκόλ της αργεντινής στο τέλος καθαρό ήταν αλλά η φάση ήταν πολύ γρηγορη και οριακή για να τη δεί ο επόπτης. Οταν κανει κάποιος προπονητής αλλαγές και βάζει μέσα αιμαρ-τέβεζ-μέσι... αυτό τα λέει όλα. Η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων είναι εμφανής, κάτι που φάνηκε στην παράταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.