Προς το περιεχόμενο

Καθαρισμός του Joystick του k700

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1ον. Αφαιρούμε την μπαταρία και την κάρτα sim (εικόνα 1).

2ον. Αφαιρούμε το πίσω κάλυμμα της κάμερας. Προσέχουμε να μην χάσουμε τα πλαϊνά κουμπιά (εικόνα 2).

3ον. Με την βοήθεια ενός μικρού κατσαβιδιού, σπρώχνουμε προς τα έξω και κάτω τα γκρι κλιψάκια, όχι με μεγάλη δύναμη (εικόνα 4).

4ον. Αφαιρούμε με το κατσαβίδι το Joystick (εικόνα 5, 6 και 7)

5ον. Με ένα λεπτό καλαμάκι (π.χ. από μπατονέτα όπως εδώ) πιάνουμε μερικές σταγόνες από το καθαριστικό μας (2 με 3) και τις ρίχνουμε στο Joystick (εικόνα 8 ).

6ον. Τοποθετούμε το joystick ξανά και το κινούμε προς όλες τις κατευθύνσεις και περιμένουμε να στεγνώσει (δεν αργεί πολύ).

7ον. Κλείνουμε την συσκευή. Αν όλα έγιναν σωστά το joystick θα λειτουργεί καλύτερα (εφόσον το πρόβλημα είναι σκόνες κ.τ.λ.) (εικόνα 9).

post-9592-12906293083_thumb.jpg

post-9592-129062930832_thumb.jpg

post-9592-129062930834_thumb.jpg

post-9592-129062930835_thumb.jpg

post-9592-129062930838_thumb.jpg

Δημοσ.

Φοβερό tutorial αλλά τι καθαριστικό υγρό χρησιμοποιούμε? Σε άλλο thread είπες ισοπροπυλική αλκοόλη αλλά ακόμη δεν βρήκα από που θα αγοράσω... Αν μπορείς δώσε καμιά παραπάνω πληροφορία...

Δημοσ.
αλλά ακόμη δεν βρήκα από που θα αγοράσω... Αν μπορείς δώσε καμιά παραπάνω πληροφορία...

Το πουλάνε σε καταστήματα ηλεκτρονικών εξοπλισμών, και σε φαρμακεία.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Φίλε firewalker αύριο το βράδυ θα έχω 200ml ισοπροπυλική αλκοόλη και θα δοκιμάσω να καθαρίσω το κινητό. Πόση ώρα περιμένω μέχρι να στεγνώσει το υγρό για να ξανακλείσω το κινητό?

Επίσης διάβασα ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσω σεσουάρ γιατί η αλκοόλη αναφλέγεται εύκολα...

Δημοσ.

Εγώ περίμενα γύρω στα 10 λεπτά. Σεσουάρ δεν χρησιμοποίησα. Και ναι η ισοπροπυλική αλκοόλη είναι εύφλεκτη. Μην ξεχάσεις να μετακινείς το joystick προς όλες τις κατευθύνσεις όταν ρίξεις το υγρό.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σε συνέχεια του παραπάνω post παραθέτω και τα παρακάτω.

Ένας φίλος μου ζήτησε να του καθαρίσω το joystick γιατί δεν δούλευε σωστά η μία κατεύθυνση. Όταν λοιπόν το καθάρισα με ισοπροπυλική αλκοόλη συνέχισε να μην δουλεύει. Έτσι προχώρησα προς τα ενδότερα του κινητού και "πάτησα" τις κολλήσεις που συνδέετε το joystick με την πλακέτα με το κολλητήρι (λεπτή μύτη 1 mm). Με την διαδικασία αυτή το joystick λειτουργεί τώρα άψογα. Ακολουθούν φωτογραφίες με την διαδικασία.

post-9592-129062931851_thumb.jpg

post-9592-129062931854_thumb.jpg

post-9592-129062931856_thumb.jpg

post-9592-129062931857_thumb.jpg

post-9592-129062931859_thumb.jpg

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εγω το στέλνω για service αφού δεν το έχω ούτε χρόνο και πιάνει η εγγύηση. Απο πού αγοράζεισ το υγρό ??

Δημοσ.

Ρε φίλε , βίδες το έκανες το κινητό . Μπράβο πολύ καλό tutorial αλλά αν μπορέσεις για το 2ο μέρος με τις φωτογραφίες... πιο αναλυτική χειργουργική ;-) δώσε περισσότερες λεπτομέρειες στο πώς γίνεται η δουλίτσα γιατί βλέπω πολλά ευαίσθητα κομματάκια και με το κατσαβιδάκι , ίσως γδαρθεί κάτι ή πειραχτεί...

Πάντως ψήφο απο μένα το topic , πήρε (γιατί το αξίζει!!)

Δημοσ.

Τα περισσότερα περιστατικά που το joystick κολλάει στα K700 και σε όλη την σειρά SE που χρησιμοποιούν το joystick του Κ700 (k750, w800 κτλ) δεν είναι πρόβλημα καθαρισμού αλλά αντικατάσταση όλου του Joystick.

Το αναφέρω για να μην νομίζουν μερικοί ότι έαν κάνουν την διαδικασία και το joystick εξακολουθεί να κολλάει, να αρχίζουν να αναρωτιούνται αν κάτι δεν έκαναν καλά!

Δημοσ.

Firewalker το συγκεκριμμένο κατσαβίδι για αυτές τις βίδες πού το βρήκες?

Έχω κολήσει σε αυτό το σημείο!!!

Δημοσ.
Poly oreo tutorial!

Mipws mporeis na ftiakseis kai gia to K750i? :-)

k750 δεν έχω' date=' αλλά αν πέσει στα χέρια μου κάποιο...

Firewalker το συγκεκριμμένο κατσαβίδι για αυτές τις βίδες πού το βρήκες?

Έχω κολήσει σε αυτό το σημείο!!!

Οι βίδες θέλουν κατσαβίδι τύπου Torx νομίζω το νούμερο 6 (δεν είμαι σίγουρος όμως). Τέτοια κατσαβίδια υπάρχουν σε όλα τα καταστήματα με ηλεκτρονικό εξοπλισμό και σε μεγάλα πολυκαταστήματα. Για να τις ξεβιδώσω τρόχισα ένα απλό κατσαβίδι ώστε μόλις να χωράει από γωνία σε γωνία στην βίδα.

Κατσαβίδια τύπου Torx:

post-9592-129062936328_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...