Προς το περιεχόμενο

Gainward 7800 GS 512 MB AGP

kostacurtas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια εχει δει κανεις την Gainward 7800 GS 512 MB AGP σε καποιο e-shop στην Ελλαδα ή δεν εχει ερθει; :confused:

Τι περιπου τιμη εχει γενικα, εστω και απο καποιο e-shop του εξωτερικου;

Δημοσ.

400? λετε να κανει; :confused:

Την 7800 GS 256MB AGP την βρηκα 260?.

Υπαρχει καποια ανταγωνιστικη ATI καρτα AGP με αυτα τα λεφτα;

Βρηκα την X800 GTO 256MB με 140?.

Η X850 Pro 256MB AGP που ειναι περιπου στα 250?;

Εχουν μεγαλη διαφορα αποδοσης και χαρακτηριστικων μεταξυ τους;

Καποιο benchmark με αυτες τις τρεις μεσα;

Δημοσ.

Ailuros σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια.

Το συστημα μου ειναι: P4 3.0GHz HT, 1GB Ram, Radeon 9600 Pro.

Τα εχω ηδη δει ολα τα σχετικα αρθρα στο AnandTech και στο Toms Hardaware και σε αλλα site, απλα ηθελα καποιο benchmark με ακριβως τις τρεις καρτες που ανεφερα μεσα. Αν και απο διαφορα benchmark εβγαλα τα συμπερασματα μου.

Μαλλον λογω αναλογια αποδοσης/τιμης και επειδη προτιμω τις ATI για την ποιοτητα εικονας τους σκεφτομαι την X800 GTO 256MB. Σιγουρα δεν ειναι κανενα "θηριο", αλλα δεν νομιζω οτι ειναι καλη περιοδος για πολυ ακριβη καρτα ενοψει Windows Vista και DX 10.

Το μονο που σκεφτομαι ειναι αν η διαφορα αποδοσης των X800 GTO 256MB και X850 Pro 256MB ειναι τοσο μεγαλη υπερ της δευτερης ωστε να αξιζει τα επιπλεον χρηματα... :-?

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να βρεις μια PCIe μητρική που μπορεί να δεχτεί τον επεξεργαστή σου και να πάρεις μια πολύ πιο φτηνή και ικανότερη κάρτα της επιλογής σου. Για αυτό και ρώτησα για τον επεξεργαστή.

http://www.infoshop.gr/product.asp?PrID=327042

http://www.technixx.gr/deeplink.jsp?PROD=89834&ext=skroutz

Aν ξέρεις την διαφορά μεταξύ των δύο αυτών καρτών τόσο σε ποιότητα απεικόνισης όσο και επιδόσεις, θα καταλάβεις που θέλω να καταλήξω. ΄Οσο για το D3D10, βλέπουμε αρχές του 2007.

Δημοσ.

Σιγουρα θα μπορουσα να παρω μια πολυ καλυτερη PCIe καρτα γραφικων σε σχεση με μια AGP αυτη τη στιγμη, αλλα οταν θα θελω να αναβαθμισω τον επεξεργαστη λιγο αργοτερα θα πρεπει να ξανα-αλλαξω μητρικη. :-?

Ναι ακριβως επειδη το D3D 10 ειναι για τις αρχες 2007, για αυτο θελω να παρω μια καρτα που θα με "παει" μεχρι τοτε ωστε να κανω μια ολικη αναβαθμιση το 2007.

Δημοσ.

Συγνώμη που πετάγομαι στην κουβέντα αλλά είμαι περίπου στην ίδια κατάσταση, απλά έχω τον 2800+ σε 754. Μήπως ξέρετε αν υπάρχει μητρική που παίρνει τον επεξεργαστή μου και έχει pci express θύρα; Νομίζω πως πραγματικά οι pcie κάρτες είναι αρκετά πιο συμφέρουσες από agp ακόμα και με την αγορά καινούριας μητρικής.

Edit:

Έψαξα λίγο και βρήκα μερικά μοντέλα:

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1034&Nav_Section_Id=1032&Catalog_Id=1&Product_Id=279166&Merchant_Id=1&sts_cid=3

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528344

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526620

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523488

Θα είναι πολύ καλύτερη μια X1800XL μαζί με μια από τις παραπάνω μητρικές (με την Asus το σύνολο πάει 370 ευρώ) από τη μητρική που ήδη έχω(βλέπε υπογραφή) και μια 7800GS (300 ευρώ);

Δημοσ.
Σιγουρα θα μπορουσα να παρω μια πολυ καλυτερη PCIe καρτα γραφικων σε σχεση με μια AGP αυτη τη στιγμη, αλλα οταν θα θελω να αναβαθμισω τον επεξεργαστη λιγο αργοτερα θα πρεπει να ξανα-αλλαξω μητρικη. :-?

Γιατί αν παραμείνεις στο τωρινό σύστημα δεν θα την αλλάξεις την μητρική; Το ζήτημα είναι να πάρεις ότι σου αξίζει για τα λεφτά σου ΑΥΤΗ τη χρονική στιγμή και όχι να πληρώσεις ένα αρκετά υπερτιμημένο ποσό για μια AGP επειδή κάποιοι έξυπνοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση και χρεώνουν ότι θέλουν.

Δημοσ.
Αρχικό μήνυμα απο Ailuros

Γιατί αν παραμείνεις στο τωρινό σύστημα δεν θα την αλλάξεις την μητρική; Το ζήτημα είναι να πάρεις ότι σου αξίζει για τα λεφτά σου ΑΥΤΗ τη χρονική στιγμή και όχι να πληρώσεις ένα αρκετά υπερτιμημένο ποσό για μια AGP επειδή κάποιοι έξυπνοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση και χρεώνουν ότι θέλουν.

Αν αλλαξω τωρα για μια PCIe καρτα γραφικων την μητρικη μου θα πρεπει να παρω μια με socket 478 ωστε να ειναι συμβατος ο επεξεργαστης μου. Αργοτερα ομως που θα κανω την μεγαλη αναβαθμιση θα πρεπει να ξανα-αλλαξω την μητρικη για να εχει socket 775 για εναν dual-core 64bit επεξεργαστη.

Ενω αν παρω τωρα την X800 GTO 256MB AGP θα με "βγαλει" μεχρι το 2007 οπου θα παω μαζι σε dual-core 64bit CPU και D3D 10 GPU PCIe.

Οπως πολυ σωστα ειπες η αναβαθμιση ειναι θεμα σωστου timing.

Δημοσ.

File Ailuros kala ola ayta alla mporeis na mou peis pou tha vrei mitriki me socket478 kai pci express?Prin liges vdomades eixa faei ton topo gia na vro alla papala....Mia 6600gt gia agp(giro sta 100 eyro exei sta metaxeirismena) an exeis normal apitiseis tha se evgaze aneta mexri tis arxes tou 2007...Den nomizo oti aksizei na doseis stin parousa fasi parapano lefta gia karta agp..........Eidemi mia 7800gs-agp sta 260 tha sou pigaine ganti...

File costacurtas pou vrikes x800gto-256 sta 140 eyro edo stin ellada?Kai i pio ftini 7800gs agp 256 fainetai na exei simfona me to skroutz 295 eyro.....

Δημοσ.

Και γιατί δεν παίρνεις 939 μητρική και επεξεργαστή μαζί;Το κόστος τους δεν είναι δα και τρομερό.Και εγώ μέχρι πριν από λίγο καιρό είχα το ίδιο θέμα να λύσω.Έλεγα και εγώ για μια για 7800gs + τροφοδοτικό στην αρχή.Αλλά το είδα πιο ψύχραιμα το θέμα και με κάτι ψιλά ακόμα πήγα σε pci-e.Πάλι καλά να λέω.Πιστεύω πως δεν αξίζει να σκάσεις τόσα λεφτά σε agp.Καλώς ή κακώς έχει μείνει πίσω και είναι πανάκριβο.Έχεις ιδέα τι κάρτα μπορείς να πάρεις σε pci-e με τα λεφτά που θα δώσεις για την 7800;Ασ' το καλύτερα...

Τώρα σχετικά με τους νέους επεξεργαστές:καλά μην τρελαίνεστε, δεν πρόκειται για κάτι σπουδαίο.Απλά οι άνθρωποι είχαν τόσο καιρό το 939 έξω και έπρεπε να βρουν κάτι άλλο για να αλλάξει ο κόσμος την πραμάτεια του.Από πλευράς επιδόσεων είναι πανομοιότυπο με το 939.Το ότι σε κάποιους μήνες θα βγει το 940 δε σημαίνει ότι εσύ θα πρέπει να κάτσεις σώνει και ντε να προτιμήσεις αυτό, γιατί είναι κάτι που δε θα σε περιορίσει αν δεν το κάνεις εν ευθέτω χρόνω.Το θέμα είναι η κάρτα γραφικών ως επί το πλείστον.Εκεί δεν έχει νόημα να πας να πάρεις κάτι και μετά από λίγο καιρό να είναι ασύμβατο.Προσωπικά δεν το βλέπω καθόλου ανόητο να πας σε 939 τώρα και μια νορμάλ κάρτα γραφικών και όοοταν με το καλό γίνει αναγκαίο το 10ρι το καλό, αλλάζεις μόνο την κάρτα.Που το πρόβλημα έτσι;

Κακά τα ψέματα μια μητρική με pci-e σου δίνει ευρεία γκάμα επιλογών και μια α διάρκεια στο μέλλον που δε μπορεί να σου δώσει μια agp και ας έχεις και cpu με 1 pin λιγότερο...

Δημοσ.
Αρχικό μήνυμα απο stefan123

File costacurtas pou vrikes x800gto-256 sta 140 eyro edo stin ellada?Kai i pio ftini 7800gs agp 256 fainetai na exei simfona me to skroutz 295 eyro.....

Φιλε stefan123 δεν την βρηκα σε καποιο μαγαζι τοσο φτηνα, θα την παρω σε τιμη χονδρικης. :-D

Ναι την 7800 GS την βρηκα 260? οποτε δεν συμφερει σε σχεση με την X800 GTO καθως ειναι διπλασια τιμη και δεν αξιζουν τοσα λεφτα για μια AGP καρτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...