Προς το περιεχόμενο

logic design kaneis??

yorgosd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όχι, εγώ είμαι στους Μηχανικούς Η/Υ στη Πάτρα, αλλά πάνω-κάτω τα ίδια κάνουμε, ειδικά στα πρώτα εξάμηνα. Ρώτα κάτι συγκεκριμένο και αν μπορώ θα σε βοηθήσω (περισσότερο Verilog, ψηφιακά δε ξέρω και τόσο πολύ)

Δημοσ.

oipon i askisi exei os eksis:

Leei mono me Half adders, Full adders, kai MUX 2_1

na ilopoiithei me to mikrotero dinato kikloma i sinartisi

F=A+3B+2 opou A enas arithmos ton 4 bit kai B enas arithmos ton 2 bit.

Mpoei kapoios na voithiseis oste na vrethei to veltisto kikloma??

kai epete i perigrafi tou kiklomatos se verilog alla prota an mporeite voithiste me to sxediamos..

Euxaristo gia to endiaferon

Δημοσ.

den thelo etoimi lisi...auto einai mono ena komati enos terastiou project...opoios mporei as pei toulaxiston kamia idea na voithisei....

Autos einai kai o stoxos tou forum nikoskon pou den katalabaino kai to sxolio sou...

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα αρχικά να προσθέσεις τα Β μεταξύ τους και μετά με το 2 (το οποίο είναι επίσης 2 bit). Θα χρειαστείς 3 Full Adder 2-bit για τα β και μετά μπορείς να γλυτώσεις ένα Full Adder γιατί από το sum του LSB του 2 με το Β δεν μπορεί να προκύψει carry. Άρα θα έχεις και ένα Full Adder 1 bit και ένα half adder 1-bit.

Μετά τώρα θα χρησιμοποιήσεις σίγουρα ακόμα 1 Full Adder 2-bit για να προσθέσεις τα 2 LSB του Α με το μερικό άθροισμα που υπολογίστικε παραπάνω (3Β + 2). Μετά πιστεύω μπορεί να γλυτώσεις τους 2 Full Adder βάζοντας πολυπλέκτες και παίζοντας με το αν έχει βγει carry από το 2 bit των δύο full adder που λέγαμε πριν. Ponder it a little. Η περιγραφή σε Verilog ή VHDL είναι αστεία.

Δημοσ.
Όχι, εγώ είμαι στους Μηχανικούς Η/Υ στη Πάτρα, αλλά πάνω-κάτω τα ίδια κάνουμε, ειδικά στα πρώτα εξάμηνα. Ρώτα κάτι συγκεκριμένο και αν μπορώ θα σε βοηθήσω (περισσότερο Verilog, ψηφιακά δε ξέρω και τόσο πολύ)

δεν κάνουμε τα ίδια πάνω κάτω...αυτοί είναι ηλεκτρολόγοι...:evil:

off topic...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...