Προς το περιεχόμενο

Tα ψηφιακα της EΡΤ ειναι Ηigh Definition ?

spinner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πάτρα δεν έχω ακούσει.

Έχω ακούσει πως αν με τον ψηφιακό αποκωδικοποιητή πιάσεις καλό σήμα τότε αυτόματα έχεις πιάσει το τέλειο σήμα για τα αναλογικά ισχύει αυτό ;

και κάτι ακόμα 4 είναι τα κανάλια ;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Τα κανάλια είναι ακόμα 4 και το πέμπτο (το "Travel") δεν έχω την παραμικρή ιδέα πότε θα βγει. Σίγουρα όχι πριν το τέλος του χρόνου. Από ιδιωτικής πλευράς δεν νομίζω ότι κινείται κάτι.

Δεν υπάρχει "χρυσή αρχή λήψης" για τα επίγεια ψηφιακά, ακόμα κι αν πιάνεις τα αναλογικά με άθλια ποιότητα έχεις πολύ μεγάλες πιθανότητες να πιάνεις τα ψηφιακά τζάμι, χρειάζονται πολύ μικρότερη ισχύ για να "κλειδώσουν" στον αποκωδικοποιητή. Σε άλλες περιοχές όμως πιάνουν τα αναλογικά και δεν πιάνουν τα ψηφιακά (μιλάμε πάντα για Αττική, που έχει και 3 πομπούς). Στη Θεσσαλονίκη π.χ. ακούγεται ότι κάποιες περιοχές στο κέντρο έχουν πρόβλημα κάλυψης αλλά από την άλλη στο νότιο πόδι της Χαλκιδικής πιάνουν τα ψηφιακά καμπάνα από το...Πήλιο (εξωπραγματική απόσταση για αναλογικά κανάλια).

Επίσης να παρατηρήσω ότι "τέλειο" σήμα για το ψηφιακό είναι το σήμα χωρίς παγώματα στην εικόνα (και τον ήχο). Δεν πρόκειται να δείτε χιόνια στην οθόνη ή άλλου είδους θόρυβο.

Δημοσ.

Ναι είναι όπως το δορυφορικό ή θα έχεις πάγωμα στην εικόνα ή κολήματα στον ήχο τα χιόνια δεν υπάρχουν:). Απλώς είχα την εντύπωση πως αν πιάσεις καλό σήμα με τον ψηφιακό αποκωδικοποιητή τότε λογικά θα κοιτάει η κεραία σου σε μια πηγή όπου θα έχεις και καλή λήψη αναλογικών.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...