Προς το περιεχόμενο

Tα ψηφιακα της EΡΤ ειναι Ηigh Definition ?

spinner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως φίλε nzeppos η νοοτροπία "πουλάω έναν αποκωδικοποιητή, αλλά δεν έχω ιδέα ούτε φέρω ευθύνη", είναι μάλλον κακό μάρκετινγκ.

Όπως κακό μάρκετινγκ είναι και ή μη ενημέρωση ή εκπαίδευση των πωλητών στα σημεία πώλησης.

Αυτό το λέω γιατί όταν ήθελα να αγοράσω τον αποκωδικοποιητή, έπρεπε να ρωτήσω αρχικά ποιόν θα πάρω, γιατί δεν έχω κεραία, μόνο πιάτο, και το ξεκαθάρισα αυτό. Και μου πούλησαν έναν με την βεβαιότητα ότι... έτσι δουλεύει κι αυτός.

Αφού άνοιξα το κουτί και ξαναγύρισα μέσα σε βλαστήμιες στο μαγαζί διότι δεν είχε μέσα SCART και δεν μου είπε κανείς τίποτα, άρχισε η πολλύπλοκη εξίσωση του πως θα συνδιάσω nova με αποκωδικοποιητή, η οποία φυσικά και δεν είχε λύση.

Μετά από δεύτερο γύρο βλαστημιών πήρα τηλέφωνο στην ΕΡΤ (αρχές Ιουλίου) και δεν ήξεραν που να με... συνδέσουν. Μετά μου είπαν απλώς "ότι τώρα σχόλασαν οι τεχνικοί".

Ο τρίτος γύρος βλαστημιών ήταν όταν προσπάθησα να βρω βοήθεια μέσω της σελίδας των ψηφιακών στο ίντερνετ. Η "τεχνική υποστήριξη" ως κεφάλαιο σελίδας, έπρεπε να είχε επάνω έναν καραγκιοζοπαίχτη. Να παίζει εμάς τους καραγκιόζηδες τους πελάτες.

Ο τέταρτος γύρος βλαστημιών ήταν όταν τελικά κατάλαβα ότι δεν γίνεται και έπρεπε να ψάξω να βρω εσωτερική κεραία.

Από την όλη δοκιμασία τελικά γλύτωσα με ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Δεν γίνονται έτσι οι δουλειές, και οι δουλειές δεν είναι μόνο αριθμοί σε εκατομμύρια ευρώ. Ήταν αρνητική εμπειρία από την στιγμή που άνοιξα μόνο το κουτί.

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ολα αυτα που λες αφορουν καποιο μαγαζι...με υπαλληλους που δουλευουν 8-10 ωρες για τον βασικο στην καλυτερη...και που σε κανα μηνα θα κανουν αλλη δουλεια ή θα είναι σε αλλο ποστο....

Ολα αυτα δεν εχουν σχεση με την ΕΤ και την δυσκινησία της.

Δημοσ.

Την πολιτική φίλε μου την αφήνω στους πολιτικούς, δεν θα κάτσω να μπλέξω σε τέτοια σκοτεινά μονοπάτια. Οι υπάλληλοι στον "Γερμανό" είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν σεμινάρια εταιρειών, όπως παρακολουθώ κι εγώ σεμινάρια στην δική μου δουλειά, υποχρεωτικά. Και τα σεμινάρια πάνε πακέτο με το προϊόν πώλησης, είναι ευθύνη των εταιρειών όχι του συγκεκριμένου καταστήματος. Τα μισθολογικά τους δεν με ενδιαφέρουν.

Δημοσ.
Πάντως φίλε nzeppos η νοοτροπία "πουλάω έναν αποκωδικοποιητή' date=' αλλά δεν έχω ιδέα ούτε φέρω ευθύνη", είναι μάλλον κακό μάρκετινγκ.

Όπως κακό μάρκετινγκ είναι και ή μη ενημέρωση ή εκπαίδευση των πωλητών στα σημεία πώλησης.[/quote']

Μα η ΕΡΤ δεν πουλάει αποκωδικοποιητές. Δεν ευθύνεται για τυχόν τεχνική υποστήριξή τους, δεν ευθύνεται αν δεν είχε scart μέσα στο κουτί, ούτε για το πως πρέπει να γίνει η εγκατάσταση της κεραίας ή η σύνδεση του "κουτιού" με το tv set του "πελάτη". Δεν είπαμε ότι η ΕΡΤ σκίζει στο marketing, αλλά μην της φορτώνουμε και ευθύνες άλλων.

Αν πάω σε ένα μαγαζί να αγοράσω ένα XBOX360 και ο πωλητής/διευθυντής/υπεύθυνος δεν ξέρει στοιχειώδεις λεπτομέρειες, δεν φταίει η Microsoft (πόσο μάλλον στην περίπτωση της ΕΡΤ που δεν παράγει καν αποκωδικοποιητές).

Πάντως σαν την περίπτωση του φίλου Aigea είχαμε πολλά παρόμοια τηλέφωνα (χωρίς να έχουμε επιφορτισθεί με αυτό το ρόλο, αλλά δεν πειράζει) και πάντα βοηθάμε όσο μπορούμε και λέμε όσα γνωρίζουμε. Μπορεί να έπεσες σε..στραβή τηλεφωνήτρια. Τώρα υποτίθεται ότι υπάρχει ένα κέντρο υποστήριξης και πληροφοριών για τέτοια θέματα (δεν γνωρίζω πόσο καλά αποδίδει).

Όσο για την ΕΡΤ, όλοι γνωρίζουμε ότι οι μεγάλες εταιρείες είναι δυσκίνητες (ειδικά οι κρατικές!) με τους πολλούς τοποθετημένους διευθυντές και ειδικούς συμβούλους και τα λοιπά και τα λοιπά. Δεν δουλεύουν όλοι στην ΕΡΤ το ίδιο, ούτε πληρώνονται όλοι ανάλογα με τη δουλειά τους, οι δε συμβασιούχοι βρίσκονται σε χειρότερη θέση από συναδέλφους τους στον ιδιωτικό τομέα γιατί εργάζονται με...περίεργους (μην πω τίποτα χειρότερο) όρους στη σύμβαση και όσο καλοί και να είναι στη δουλειά τους, είναι βέβαιο ότι στους 24 μήνες δουλειάς θα τους διακοπεί η σύμβαση εργασίας.

Δεν μπορεί σε μια εταιρεία (καλή ή κακή) να είναι όλοι άχρηστοι και τεμπέληδες.

Μετά από όλα αυτά τα δυσάρεστα, ας πούμε και κάτι καλό. Την άλλη βδομάδα, το σπορ+ θα δείξει και τους 16 αγώνες του Champions' League (φυσικά σε μαγνητοσκόπηση).

Δημοσ.

Μα η ΕΡΤ δεν πουλάει αποκωδικοποιητές. Δεν ευθύνεται για τυχόν τεχνική υποστήριξή τους, δεν ευθύνεται αν δεν είχε scart μέσα στο κουτί, ούτε για το πως πρέπει να γίνει η εγκατάσταση της κεραίας ή η σύνδεση του "κουτιού" με το tv set του "πελάτη". Δεν είπαμε ότι η ΕΡΤ σκίζει στο marketing, αλλά μην της φορτώνουμε και ευθύνες άλλων.

Φίλε μου η ΕΡΤ δεν πουλάει αποκωδικοποιητές, αλλά για ένα περίεργο λόγο... εισπράτει.

Εγώ πήρα τηλέφωνο την ΕΡΤ να ρωτήσω από που θα πάρω έναν αποκωδικοποιητή από την περιοχή μου και μου έδωσαν ένα συγκεκριμένο κατάστημα.

Νομίζεις ότι ως πελάτης μ' ενδιαφέρουν οι συμφωνίες που κάνει η κάθε ΕΡΤ με την κάθε εταιρεία;

Ή μήπως πιστεύεις ότι είμαι δικηγόρος για να ψάχνω να βρω ποιός φταίει;

Εγώ είδα την διαφήμιση της ΕΡΤ και αγόρασα αποκωδικοποιητή. Την ΕΡΤ ξέρω και κανέναν άλλον. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν καθόλου.

Επειδή ανέφερες την microsoft θα σου απαντούσα ότι στην αντίστοιχη περίπτωση η microsoft θα έκανε ότι ήταν δυνατόν για να με βοηθήσει, είτε διαμέσου τηλεφώνου, είτε μέσω ίντερνετ, είτε με άλλο τρόπο. Κι εγώ σ' αυτήν την περίπτωση θα έβλεπα την microsoft ως μοναδικό υπεύθυνο για το Χ-ΒΟΧ και κανέναν άλλον.

Το αν η microsoft διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια που παρακολουθούν οι πωλητές, αυτό είναι προεραιτικό. Αλλά αυτό λέγεται επίσης "καλό μάρκετινγκ".

Δημοσ.
Φίλε μου η ΕΡΤ δεν πουλάει αποκωδικοποιητές, αλλά για ένα περίεργο λόγο... εισπράτει.

Εγώ πήρα τηλέφωνο την ΕΡΤ να ρωτήσω από που θα πάρω έναν αποκωδικοποιητή από την περιοχή μου και μου έδωσαν ένα συγκεκριμένο κατάστημα.

Νομίζεις ότι ως πελάτης μ' ενδιαφέρουν οι συμφωνίες που κάνει η κάθε ΕΡΤ με την κάθε εταιρεία;

Ή μήπως πιστεύεις ότι είμαι δικηγόρος για να ψάχνω να βρω ποιός φταίει;

Εγώ είδα την διαφήμιση της ΕΡΤ και αγόρασα αποκωδικοποιητή. Την ΕΡΤ ξέρω και κανέναν άλλον. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν καθόλου.

Η ΕΡΤ δεν έχει κάνει καμία επίσημη συμφωνία με καμία εταιρεία για αγορά/χρήση/πώληση/προμήθεια/υποστήριξη/εγγύηση ή οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με έναν DVB-T αποκωδικοποιητή. Μόνο κάποιο υπουργείο ή οργανισμός δήλωσε ότι θα διανείμει 100.000 κομμάτια σε άτομα με ειδικές ικανότητες, αλλά και εκεί δεν νομίζω ότι εμπλέκεται η ΕΡΤ.

Θεωρητικά ο DVB-T αποκωδικοποιητής δεν είναι "για να πιάνουμε ΕΡΤ Ψηφιακή" αλλά ο τρόπος που θα βλέπουμε τηλόραση όταν δεήσουν και οι υπόλοιποι να εκπέμψουν ψηφιακά (φυσικά δεν είναι μόνο δική τους ευθύνη το ότι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, είναι και θέμα νομοθετικού πλαισίου, μοιράσματος συχνοτήτων κλπ. Από την άλλη δεν νομίζω να καίγονται να βγουν σε DVB-T, όσα λιγότερα ξοδεύουν τόσο καλύτερα).

Τελοσπάντων, να ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα, καλά θα ήταν. Θα είχε λυθεί και δεν θα είχαμε δουλειά τώρα, θα βαριόμασταν.

Δημοσ.

Εγώ σήμερα το μεσημέρι πάντως, σύνδεσα μέσω SCART έναν επίγειο αποκωδικοποιητή και πιάνω τα 3 ψηφιακά της ΕΡΤ + το ΡΙΚ (Κυπριακό δεν είναι αυτό;_)

Απορία: όταν είχα συνδεδεμένο το DVD με SCART στην τηλεόραση, τότε όταν άνοιγα το DVD και έβαζα μέσα ταινία, η τηλεόραση συντονιζόταν αυτόματα στο αντίστοιχο κανάλι (SVHS κτλ. Δε θυμάμαι πως λέγονται). Υπέθεσα ότι αυτό είναι αυτοματισμός του SCART. Το αντίστοιχο δε θα έπρεπε να συμβαίνει με τον επίγειο αποκωδικοποιητή; Δηλαδή όταν τον ανάβω η τηλεόραση να συντονίζεται αυτόματα; Και όταν το κλείνω (όπως και με το DVD) να γυρνάει στο παλιό κανάλι;

Γενικά δε μπορώ να πω ότι έχω ενθουσιαστεί με το ενδεχόμενο των 3 αυτών καναλιών. Το πρίσμα έδειχνε 3.30 η ώρα μεσημεριάτικα τελετάμπις και το σινε+ ενα μεταγλωτισμένο παιδικό. Το σπορ+ έδειχνε έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Τώρα τι ακριβώς...

Πάντως, πολύ καλή η ποιότητα της εικόνας. Σαν να βλέπω DVD. Δεν έχω και κάποια ιδιαίτερα καλή τηλεόραση, οπότε δεν ξέρω μέχρι πόσο καλή μπορεί να είναι η ποιότητα. Τώρα μου φαίνεται ίδια με αυτήν που έχω όταν βάζω να δω DVD. Φανερή πάντως διαφορά, ακόμα και με τη NOVA.

Δημοσ.
Η ΕΡΤ δεν έχει κάνει καμία επίσημη συμφωνία με καμία εταιρεία για αγορά/χρήση/πώληση/προμήθεια/υποστήριξη/εγγύηση ή οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με έναν DVB-T αποκωδικοποιητή. Μόνο κάποιο υπουργείο ή οργανισμός δήλωσε ότι θα διανείμει 100.000 κομμάτια σε άτομα με ειδικές ικανότητες, αλλά και εκεί δεν νομίζω ότι εμπλέκεται η ΕΡΤ.

Θεωρητικά ο DVB-T αποκωδικοποιητής δεν είναι "για να πιάνουμε ΕΡΤ Ψηφιακή" αλλά ο τρόπος που θα βλέπουμε τηλόραση όταν δεήσουν και οι υπόλοιποι να εκπέμψουν ψηφιακά (φυσικά δεν είναι μόνο δική τους ευθύνη το ότι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, είναι και θέμα νομοθετικού πλαισίου, μοιράσματος συχνοτήτων κλπ. Από την άλλη δεν νομίζω να καίγονται να βγουν σε DVB-T, όσα λιγότερα ξοδεύουν τόσο καλύτερα).

Τελοσπάντων, να ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα, καλά θα ήταν. Θα είχε λυθεί και δεν θα είχαμε δουλειά τώρα, θα βαριόμασταν.

Δεν κατάλαβα και 'συ μου φαίνεσαι σχετικός:

Δηλαδή τι ακριβώς κερδίζει η ΕΡΤ από τα ψηφιακά κανάλια, αφού τα κέρδη από τους αποκωδικοποιητές πάνε σε τρίτες εταιρείες;

Και εάν είναι έτσι ώστε να μην κερδίζει τίποτα, τότε γιατί να μην προσπαθούσε με το ποσό που επένδυσε να βελτιώσει τα ελεύθερα κανάλια της;

Δημοσ.
Εγώ σήμερα το μεσημέρι πάντως, σύνδεσα μέσω SCART έναν επίγειο αποκωδικοποιητή και πιάνω τα 3 ψηφιακά της ΕΡΤ + το ΡΙΚ (Κυπριακό δεν είναι αυτό;_)

Απορία: όταν είχα συνδεδεμένο το DVD με SCART στην τηλεόραση, τότε όταν άνοιγα το DVD και έβαζα μέσα ταινία, η τηλεόραση συντονιζόταν αυτόματα στο αντίστοιχο κανάλι (SVHS κτλ. Δε θυμάμαι πως λέγονται). Υπέθεσα ότι αυτό είναι αυτοματισμός του SCART. Το αντίστοιχο δε θα έπρεπε να συμβαίνει με τον επίγειο αποκωδικοποιητή; Δηλαδή όταν τον ανάβω η τηλεόραση να συντονίζεται αυτόματα; Και όταν το κλείνω (όπως και με το DVD) να γυρνάει στο παλιό κανάλι;

Γενικά δε μπορώ να πω ότι έχω ενθουσιαστεί με το ενδεχόμενο των 3 αυτών καναλιών. Το πρίσμα έδειχνε 3.30 η ώρα μεσημεριάτικα τελετάμπις και το σινε+ ενα μεταγλωτισμένο παιδικό. Το σπορ+ έδειχνε έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Τώρα τι ακριβώς...

Πάντως, πολύ καλή η ποιότητα της εικόνας. Σαν να βλέπω DVD. Δεν έχω και κάποια ιδιαίτερα καλή τηλεόραση, οπότε δεν ξέρω μέχρι πόσο καλή μπορεί να είναι η ποιότητα. Τώρα μου φαίνεται ίδια με αυτήν που έχω όταν βάζω να δω DVD. Φανερή πάντως διαφορά, ακόμα και με τη NOVA.

Ναι, το ΡΙΚ SAT είναι το δορυφορικό πρόγραμμα του κυπριακού ΡΙΚ. Το μισό του πρόγραμμα είναι σειρές αγορασμένες από τον Alpha, σε πολλές από αυτό το logo του Alpha είναι καμμένο πάνω στην ταινία και φαίνεται στον δέκτη μας! Γενικά απ'ότι μου έχει πει γνωστός που είχε πάει για δουλειές στα studio του ΡΙΚ SAT, ακόμα και οι Κύπριοι το έχουν εντελώς παρατημένο το εν λόγω κανάλι. Ποτέ δεν κατάλαβα ακριβώς με ποιά λογική μπήκε το ΡΙΚ στο ψηφιακό μπουκέτο.

Το πως ακριβώς δουλεύουν οι αποκωδικοποιητές δεν το ξέρω γιατί έχω μόνο στο PC, ένα USB analog&DVB-T tuner. Αλλά από ό,τι έχω δει μέχρι στιγμής όλοι είναι πολύ απλοί στη χρήση τους και σίγουρα για όποιον έχει δορυφορικό αποκωδικοποιητή, ο DVB-T θα του φανεί απλούστατος στη χρήση. Μιλάμε για αποκωδικοποιητές των 60-90 ευρώ, γιατί υπάρχουν και μοντέλα που έχουν 200 και κάνουν παπάδες (αν φυσικά υποστηρίζονται οι υπηρεσίες τους από το τηλεοπτικό πρόγραμμα).

Όσο για το "ενδεχόμενο" των 3 καναλιών (φαντάζομαι εννοείς το "περιεχόμενο"), ε εντάξει, έπεσες και στην ώρα βρε αδερφέ, μεσημέρι τώρα πια παιδικά παίζουν, είναι η ώρα που γυρίζουν τα πιτσιρίκια από το σχολείο. Ο αγώνας πρέπει να ήταν πορτογαλικό πρωτάθλημα, μάπα εντελώς! Όλοι ελπίζουμε αργά ή γρήγορα να αναβαθμιστεί η ποιότητα του προγράμματος (εγώ περιμένω το ρημάδι το ΝΒΑ!). Είπαμε, την άλλη βδομάδα θα έχει 16 αγώνες Champions' League, τι άλλο να ζητήσουμε πια. Σκεφτείτε όμως τι παίζουν τα άλλα κανάλια στις 3.30 η ώρα το μεσημέρι :? ...

Τέλος για την ποιότητα της εικόνας, αυτή είναι μάλλον αμφιλεγόμενη, εγώ δεν έχω ενθουσιαστεί ιδιαίτερα. Γιατί στην πράξη αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται μόνο το μισό εύρος ζώνης από τα 30Mbps που είναι το maximum bitrate της συχνότητας του ψηφιακού μπουκέτου. Ο ήχος είναι αρκετά καλός (αν ακούσετε studio+ θα καταλάβετε), αν και συχνά εμφανίζεται πρόβλημα με τις στάθμες του (μη ρωτήσετε τι φταίει, έχει να κάνει με τη δυσκινησία που λέγαμε). Η ποιότητα της εικόνας θεωρητικά θα βελτιωθεί πολύ περισσότερο μόλις ξεπεραστούν κάποιες παιδικές ασθένειες του συστήματος και μπορέσουν οι τεχνικοί να επικεντρωθούν και αλλού. Και μόνο το ότι βλέπουμε επίγεια ψηφιακή στην Αττική είναι τεράστιο κατόρθωμα, σκεφτείτε ότι αυτή τη στιγμή έχουν ανάψει τρεις πομποί σε Υμηττό, Πάρνηθα και Αίγινα για να στηθεί το SFN. 3 πομποί που πρέπει να συγχρονίζονται με GPS για να εκπέμπουν σύγχρονα, που με την Αίγινα είχαμε χίλια μύρια προβλήματα μέχρι να στηθεί σωστά το link, που οι 3 πομποί εκπέμπουν στην ίδια συχνότητα και πρέπει να λυθούν όλες οι περιπτώσεις επικάλυψης (ας είναι καλά το COFDM). Αυτό το project δεν έχει ξαναγίνει στην Ευρώπη, πουθενά δεν χρειάστηκε να δουλέψουν 3 πομποί σε SFN μέσα σε τόσο μικρή απόσταση.

Όσο για το φίλο Aigeas που ρώτησε τι έχει να κερδίσει η ΕΡΤ από τα επίγεια ψηφιακά, αδερφέ η ΕΡΤ δεν παίρνει φράγκο από τους αποκωδικοποιητές, αναγκάστηκε να βγάλει DVB-T κανάλια επειδή την πίεζε η Ευρωπαϊκή Ένωση και η EBU. Είχε δεσμευτεί από πέρσι την άνοιξη να βγει στον αέρα, έστω και πιλοτικά, μέχρι το Γενάρη του 2006. Και βγήκε, στήθηκε πολύ γρήγορα το project (σε σχέση με τους συνήθεις ρυθμούς της ΕΡΤ) και έμειναν πολλά κενά που πρέπει να μπαλωθούν. Τα λεφτά για τα ψηφιακά (που δεν έχουν διαφημίσεις) βγήκαν από την 30% αύξηση του ανταποδοτικού τέλους στη ΔΕΗ, όλοι εμείς τα πληρώνουμε. Συνολικά η ΕΡΤ πρέπει να παίρνει από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ γύρω στα 300 εκατομμύρια ευρώ (η Ψηφιακή πρέπει να πήρε αρχικά ένα 10% το πολύ). Και παίρνει και άλλα 150-200 μύρια από διαφημίσεις και λοιπά έσοδα. Τα υπόλοιπα ελεύθερα κανάλια της ΕΡΤ έχουν σταθερό προϋπολογισμό και σίγουρα δεν μπορούσαν να πάρουν παραπάνω λεφτά για να βελτιωθούν και να χαντακωθεί η Ψηφιακή. Το project της Ψηφιακής πάντως έχει επιδράσεις και στα υπόλοιπα ελεύθερα κανάλια, μιας και μέρος του εξοπλισμού που αγοράστηκε θα χρησιμοποιηθεί άμεσα από τη ΝΕΤ και την ΕΤ1 (και θα βγουν κι άλλα 2 επίγεια ψηφιακά και δύο δορυφορικά μέσα στον επόμενο χρόνο).

Πέρα από όλα αυτά, θυμήθηκα κάποιος εδώ ανέφερε τη Μπήλιω Τσουκαλά. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι για χάρη της και για την παίζουν επανάληψη κάθε βράδυ (χωρίς έλεος!) έκοψαν τα μεταμεσονύχτια ντοκιμαντέρ! Καταραμένη να είναι πανάθεμά την!!

Δημοσ.
Ποτέ δεν κατάλαβα ακριβώς με ποιά λογική μπήκε το ΡΙΚ στο ψηφιακό μπουκέτο.

Mα, μπήκε πράγματι; Δηλαδή η ΕΡΤ το έβαλε; Εγώ υποπτεύθηκα ότι το είχαν κάνει οι Κύπριοι από μόνοι τους (μάλιστα σκέφτηκα ότι μπορεί να είχε και καιρό που έγινε) και απλά επειδή ποτέ κανείς δεν είχε αποκωδ, δεν το βλέπαμε.

Όσο για το "ενδεχόμενο" των 3 καναλιών (φαντάζομαι εννοείς το "περιεχόμενο"), ε εντάξει, έπεσες και στην ώρα βρε αδερφέ, μεσημέρι τώρα πια παιδικά παίζουν, είναι η ώρα που γυρίζουν τα πιτσιρίκια από το σχολείο. Ο αγώνας πρέπει να ήταν πορτογαλικό πρωτάθλημα, μάπα εντελώς! Όλοι ελπίζουμε αργά ή γρήγορα να αναβαθμιστεί η ποιότητα του προγράμματος (εγώ περιμένω το ρημάδι το ΝΒΑ!). Είπαμε, την άλλη βδομάδα θα έχει 16 αγώνες Champions' League, τι άλλο να ζητήσουμε πια. Σκεφτείτε όμως τι παίζουν τα άλλα κανάλια στις 3.30 η ώρα το μεσημέρι :? ...

Ε, μα εκείνη την ώρα είναι που θέλω και εγώ να δω κάτι. Μεσημέρι γυρνάει και ο κόσμος απ'τη δουλειά του. Ας βάλουν καμιά (πού να τη βρούν; ) αξιολογούτσικη σειρά. Τώρα για τα Champions League, δε μπορώ να πω ότι ενθουσιάζομαι να δω οποιονδήποτε αγώνα μαγνητοσκοπημένο. Το ΝΒΑ πάντως, αν θα είναι live δεν είναι κακή υπόθεση (για ξενυχτάκια ;))

Τέλος για την ποιότητα της εικόνας, αυτή είναι μάλλον αμφιλεγόμενη, εγώ δεν έχω ενθουσιαστεί ιδιαίτερα.

Αυτό που εννοούσα όταν είπα ότι μου άρεσε η ποιότητα της εικόνας, είναι ότι η συσκευή τηλεόρασης που έχω αυτή τη στιγμή, δε νομίζω ότι μπορεί να βγάλει καλύτερα ποιότητα ούτως ή άλλως. Πηγαίνω κοντά κοντά στην οθόνη (στο μισό μέτρο, απ'όπου βέβαια δε μπορείς να παρακολουθήσεις, αλλά το έκανα για να τεστάρω) και η εικόνα φαίνεται σαν...divx στον Η/Υ. Πολύ πολύ καθαρή δηλαδή.

Αν τώρα κάποτε αποκτήσω κάτι καλύτερο από συσκευή, μπορεί ν'αποκτήσω και υψηλότερες απαιτήσεις.

Πάντως, αν βλέπεις τηλεόραση στο PC, δεν είναι δεδομένο ότι θα έχεις αρκετά χαμηλότερη ποιότητα εικόνας; Εγώ δεν έχω δει TV κάρτα που να δουλεύει με καλές ποιότητες...

Δημοσ.

μεχρι το 2012 αν δεν κάνω λάθος θα σταματήσουν τα επίγεια κανάλια και θα πρέπει να γίνουν όλα ψηφιακά, η ερτ αν και δεν κερδίζει άμεσα απο αυτό στο μέλον θα είναι ενα βήμα μπροστά απο όλους τους υπόλοιπους

Δημοσ.
Mα, μπήκε πράγματι; Δηλαδή η ΕΡΤ το έβαλε; Εγώ υποπτεύθηκα ότι το είχαν κάνει οι Κύπριοι από μόνοι τους (μάλιστα σκέφτηκα ότι μπορεί να είχε και καιρό που έγινε) και απλά επειδή ποτέ κανείς δεν είχε αποκωδ, δεν το βλέπαμε.

Ναι, η ΕΡΤ το έβαλε. Στη Θεσσαλονίκη, που δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις ελεύθερες συχνότητες (και δεν χρειάζεται και SFN δίκτυο) πήραν για την επίγεια ψηφιακή το κανάλι 56, που άνηκε πριν στο ΡΙΚ SAT. Αλλά στην Αθήνα η 48 που επιλέχθηκε ήταν η ΕΤ1. Μάλλον το ότι συμπεριέλαβαν το κυπριακό δορυφορικό θα είναι καμιά περίεργη κρατική συμφωνία, ξέρω κι εγώ. Πάντως αρκετός κόσμος είχε πάρει αποκωδικοποιητή ήδη από το Φλεβάρη, που έκανε δοκιμές το σπορ+ με τη χειμερινή Ολυμπιάδα του Τορίνο. Απλώς μέχρι και το τέλος της άνοιξης δεν είχε διαφημιστεί ευρέως το ψηφιακό μπουκέτο και δεν υπήρχε σοβαρή ανταπόκριση (εκτός του ότι υπήρχαν πολλά προβλήματα με τη λήψη, οι αναμεταδότες δεν άναψαν όλοι ταυτόχρονα αλλά μέσα σε διάστημα μηνών).

Ε, μα εκείνη την ώρα είναι που θέλω και εγώ να δω κάτι. Μεσημέρι γυρνάει και ο κόσμος απ'τη δουλειά του. Ας βάλουν καμιά (πού να τη βρούν; ) αξιολογούτσικη σειρά. Τώρα για τα Champions League, δε μπορώ να πω ότι ενθουσιάζομαι να δω οποιονδήποτε αγώνα μαγνητοσκοπημένο. Το ΝΒΑ πάντως, αν θα είναι live δεν είναι κακή υπόθεση (για ξενυχτάκια ;))

Εντάξει, η ΕΡΤ δεν έχει πολλές αξιόλογες ελληνικές σειρές και οι καλές ξένες που παίζει τώρα (Lost, Desperate Housewives κλπ) δεν μπορούν να μεταδοθούν από τα ψηφιακά, γιατί είναι ακριβές και δεν θα έχουν διαφημίσεις.

Αυτό που σίγουρα θα μπορούσαν να κάνουν είναι να βάλουν καλύτερες ταινίες, αλλά εκεί χρειάζεται μεγαλύτερο budget που αυτή τη στιγμή δεν διατίθεται. Δεν έχει οργανωθεί καν ακόμα η εταιρεία, επίσημα δεν υπάρχει ούτε διευθυντής, ούτε Δ.Σ., ούτε τίποτα.

Όσοι δεν έχουμε Nova θα χάσουμε τα 8 από τα 16 παιχνίδια, οπότε από το να μην τα δούμε καθόλου καλύτερα να τα δείξουν μαγνητοσκοπημένα (και σε ανθρώπινες ώρες, όχι αργά το βράδυ). Άλλη ευκαιρία να δούμε μπάλα της προκοπής δεν θα έχουμε. Το ΝΒΑ δεν είναι 100% σίγουρο αλλά αν το πάρει το σπορ+ θα δείχνει όσους αγώνες δείχνει και το Nova (όχι τους ίδιους προφανώς, θα αγοράσει από τους αμερικάνους άλλο πακέτο δικαιωμάτων). Και νομίζω θα είναι live. (καλό για τους ξενύχτηδες, ουαί σε όσους θα δουλεύουν σε τέτοιες βάρδιες όμως!)

Αυτό που εννοούσα όταν είπα ότι μου άρεσε η ποιότητα της εικόνας, είναι ότι η συσκευή τηλεόρασης που έχω αυτή τη στιγμή, δε νομίζω ότι μπορεί να βγάλει καλύτερα ποιότητα ούτως ή άλλως. Πηγαίνω κοντά κοντά στην οθόνη (στο μισό μέτρο, απ'όπου βέβαια δε μπορείς να παρακολουθήσεις, αλλά το έκανα για να τεστάρω) και η εικόνα φαίνεται σαν...divx στον Η/Υ. Πολύ πολύ καθαρή δηλαδή.

Ε, οπωσδήποτε είναι και θέμα τηλεόρασης αλλά και σε καλά μοντέλα που έχω δει παντού υπάρχει αυτό το divx artifact, φαίνεται η συμπίεση στην εικόνα. Το πρόγραμμα κάθε καναλιού αποθηκεύεται στο videoserver στα 30MBps (έχω δει αποθηκευμένες ταινίες των 30-40GB η μία!) αλλά τελικά εκπέμπεται στα 4-5 το πολύ. Στο μέλλον θα φτάσει κάπου τα 7-8, θα ανέβει αρκετά η ποιότητα. Οι πρώτες δοκιμές που είχαν γίνει με τις promo 15λεπτες λούπες του σπορ+ είχαν ποιότητα καλύτερη από DVD.

Πάντως, αν βλέπεις τηλεόραση στο PC, δεν είναι δεδομένο ότι θα έχεις αρκετά χαμηλότερη ποιότητα εικόνας; Εγώ δεν έχω δει TV κάρτα που να δουλεύει με καλές ποιότητες...

Σωστότατος φίλε, κι εγώ που έχω περάσει πολλά tv tuners από το PC μου ποτέ δεν είδα εικόνα καμπάνα στα αναλογικά κανάλια (όταν με την ίδια κεραία έβλεπα τζάμι στην τηλεόραση). Ενώ τώρα με τα ψηφιακά (που η εικόνα ή παίζει τέλεια ή απλώς παγώνει) έχω μόνο το πρόβλημα του ελαφρού "πιξελιάσματος", που μετά από ένα σημείο συνηθίζεται και οπωσδήποτε είναι καλύτερο από τους σπινθηρισμούς και τα "χιόνια" του αναλογικού σήματος.

μεχρι το 2012 αν δεν κάνω λάθος θα σταματήσουν τα επίγεια κανάλια και θα πρέπει να γίνουν όλα ψηφιακά, η ερτ αν και δεν κερδίζει άμεσα απο αυτό στο μέλον θα είναι ενα βήμα μπροστά απο όλους τους υπόλοιπους

Νομίζω πήρε παράταση το ASO (analogue switch-off) για κάποιες ευρωπαϊκές χώρες και για την Ελλάδα πήγε για το 2015 στη χειρότερη. Είναι βέβαιο όμως ότι τα μεγάλα κανάλια πανελλήνιας εμβελείας θα έχουν γυρίσει σε DTT το πολύ σε 3-4 χρόνια από τώρα (μπορεί και πιο πριν). Φυσικά θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει το νομικό τοπίο, να μοιραστούν οι συχνότητες κλπ. Η ΕΡΤ έχει τη δυνατότητα να είναι ένα βήμα μπροστά και να είναι και η πρώτη που θα φέρει HDTV αλλά αυτό απομένει να το δούμε, τα πάντα γίνονται σε αυτή την χώρα. Εδώ όταν ξεκίνησε η Ψηφιακή και έψαχναν να βρουν κόσμο για να την στελεχώσουν, οι μόνιμοι υπάλληλοι δεν ήθελαν καν να έρθουν γιατί έλεγαν "δεν ξέρουμε αν θα πιάσει, μπορεί σε τρεις μήνες να την κλείσουν". Καταλαβαίνετε τι γίνεται...

Δημοσ.

Όσο για το φίλο Aigeas που ρώτησε τι έχει να κερδίσει η ΕΡΤ από τα επίγεια ψηφιακά, αδερφέ η ΕΡΤ δεν παίρνει φράγκο από τους αποκωδικοποιητές, αναγκάστηκε να βγάλει DVB-T κανάλια επειδή την πίεζε η Ευρωπαϊκή Ένωση και η EBU. Είχε δεσμευτεί από πέρσι την άνοιξη να βγει στον αέρα, έστω και πιλοτικά, μέχρι το Γενάρη του 2006. Και βγήκε, στήθηκε πολύ γρήγορα το project (σε σχέση με τους συνήθεις ρυθμούς της ΕΡΤ) και έμειναν πολλά κενά που πρέπει να μπαλωθούν. Τα λεφτά για τα ψηφιακά (που δεν έχουν διαφημίσεις) βγήκαν από την 30% αύξηση του ανταποδοτικού τέλους στη ΔΕΗ, όλοι εμείς τα πληρώνουμε. Συνολικά η ΕΡΤ πρέπει να παίρνει από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ γύρω στα 300 εκατομμύρια ευρώ (η Ψηφιακή πρέπει να πήρε αρχικά ένα 10% το πολύ). Και παίρνει και άλλα 150-200 μύρια από διαφημίσεις και λοιπά έσοδα. Τα υπόλοιπα ελεύθερα κανάλια της ΕΡΤ έχουν σταθερό προϋπολογισμό και σίγουρα δεν μπορούσαν να πάρουν παραπάνω λεφτά για να βελτιωθούν και να χαντακωθεί η Ψηφιακή. Το project της Ψηφιακής πάντως έχει επιδράσεις και στα υπόλοιπα ελεύθερα κανάλια, μιας και μέρος του εξοπλισμού που αγοράστηκε θα χρησιμοποιηθεί άμεσα από τη ΝΕΤ και την ΕΤ1 (και θα βγουν κι άλλα 2 επίγεια ψηφιακά και δύο δορυφορικά μέσα στον επόμενο χρόνο).

Πέρα από όλα αυτά, θυμήθηκα κάποιος εδώ ανέφερε τη Μπήλιω Τσουκαλά. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι για χάρη της και για την παίζουν επανάληψη κάθε βράδυ (χωρίς έλεος!) έκοψαν τα μεταμεσονύχτια ντοκιμαντέρ! Καταραμένη να είναι πανάθεμά την!![/color]

Ευχαριστώ φιλαράκι που μου έλυσες την απορία. Φρικτά πράγματα. Ένα σωρό προβλήματα έχει αυτή η χώρα, τα ψηφιακά την μαράνανε την ΕΕ

Για την Μπίλιω εγώ το έγραψα. Όταν την βλέπω μου ανεβαίνει η πίεση.

Δημοσ.

Nase kala aderfe nzeppos gia thn enhmerosh. Leo na tsimpiso sintoma enan apokodikopoihth. Ektos ayton ton 3 kanalion kai tou kypriakou tha piano tipota allo?

Gia poio logo mexri to 2012 prepei na ginoun ola psifiaka??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...