Προς το περιεχόμενο

Tα ψηφιακα της EΡΤ ειναι Ηigh Definition ?

spinner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και γιατί αξίζει να πάρουμε τον αποκωδικοποιητή στην παρούσα φάση; Άρχισαν να δείχνει αξιόλογες ταινίες το σινε; Το μουντιάλ σίγουρα θα το δείξει το Σπορ+, (διότι η ΕΡΤ δε μας το διαβεβαιώνει ακόμα);

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Επισκέπτης
Δημοσ.

ένας γνωστός του γνωστού του γνωστού (you know) είπε ότι κατάφερε κάνοντας μια τροποποίηση να δει ψηφιακή ert με τον αποκωδικοποιητή της NOVA. Υπάρχει πιθανότητα να είναι αλήθεια;

ΥΓ. Δεν νομίζω ότι ρωτάω κάτι παράνομο, έτσι δεν είναι moderators; Έτσι κι αλλιώς η υπηρεσία της ψηφιακής ερτ είναι δωρεάν και δεν πουλάει αποκωδικοποιητές. Αν υπάρχει ο τρόπος και τον εφαρμόσω, δεν πρέπει να σπάω πουθενά τον νόμο, ε;

Δημοσ.

Πολύ αμφιβάλλω αν γίνεται να δουλέψει ο αποκωδικοποιητής του Nova με DVB-T κωδικοποιήσεις αλλά δεν χάνουμε και τίποτα να το ψάξουμε λίγο.

Οι ταινίες του cine+ δεν είναι ακριβώς blockbusters γιατί ξεκίνησαν με σχετικά χαμηλό budget, επιπλέον όταν έχεις 7-8 ταινίες τη μέρα (χωρίς έσοδα από διαφημίσεις ή συνδρομές) είναι δύσκολο να είναι πρώτης γραμμής. Από την άλλη βέβαια αν σκεφτείτε τι ταινίες παίζουν οι συνάδελφοι στον Alpha ή το Alter ή τις μεταμεσονύκτιες ταινίες σε όλα τα κανάλια, τότε δεν είναι και άσχημα τα πράγματα. Το Μουντιάλ, όπως είπα και σε άλλο μήνυμα, θα το δείξει σίγουρα το spor+ αλλά όχι ζωντανά. Κάθε παιχνίδι θα παίζει μαγνητοσκοπημένο 1-2 ώρες μετά τη λήξη του ενώ μπορεί να επανλαμβάνεται και το βράδυ για να γεμίσει το 24ωρο.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Πολύ αμφιβάλλω αν γίνεται να δουλέψει ο αποκωδικοποιητής του Nova με DVB-T κωδικοποιήσεις αλλά δεν χάνουμε και τίποτα να το ψάξουμε λίγο.

.......

Το Μουντιάλ' date=' όπως είπα και σε άλλο μήνυμα, θα το δείξει σίγουρα το spor+ αλλά όχι ζωντανά. Κάθε παιχνίδι θα παίζει μαγνητοσκοπημένο 1-2 ώρες μετά τη λήξη του ενώ μπορεί να επανλαμβάνεται και το βράδυ για να γεμίσει το 24ωρο.[/color']

τελικά αυτός που το έκανε δεν τροποποίησε τον αποκωδικοποιητή του, αλλά κάτι πρόσθεσε. οπότε άκυρο αυτό που έγραψα.

όταν λέμε ότι το μουντιάλ θα το δείξει το σπορ+, εννοούμε ότι οι υπόλοιποι δε θα το δούμε καθόλου;;!!

Δημοσ.
τελικά αυτός που το έκανε δεν τροποποίησε τον αποκωδικοποιητή του' date=' αλλά κάτι πρόσθεσε. οπότε άκυρο αυτό που έγραψα.

όταν λέμε ότι το μουντιάλ θα το δείξει το σπορ+, εννοούμε ότι οι υπόλοιποι δε θα το δούμε καθόλου;;!![/quote']

θα το δειξει και απο το αναλογικο καναλι!!!!

Δημοσ.

για να μεταφερω και γω τ γνωμη μου σκοπος της ερτ ειναι να εκπεμπψει σε hd 720p καθως και με 6καναλο ηχο (και η αναλυση που εκπεμπει τωρα ειναι κλασης ανωτερη απο τα κλασικα καναλια)

μεχρι το 2007 υποχρεουνται ολα τα καναλια να εχουν ξεκινησει να εξοπλιζονται με ψηφιακη τεχνολογια γιατι μεχρι το 2012 οποιος δεν εκπεμπει ψηφιακα εκλεισε!!!!!!!!

αν η ερτ ριξει λεφτα στη ψηφιακη και κυριως δειξει κανα champion league εκει τοτε πιστευω οτι οι εξελιξεις θα ειναι γρηγορες

φανταστητε να βλεπεις αγωνα με 6καναλο ηχο 720p hd και να μπορεις να αλλαζεις τις καμερες παρακολουθησης του αγωνα απο το control σου !!!!!

δε νομιζω οτι θα αργησουν και τα υπολοιπα καναλια να μπαινουν στο χορο αν εξελιχθουν ετσι τα πραγματα.

sos sos sos sos

αν προκειται να παρετε tv tft για hd προσεξτε να ειναι 16:9 γιατι σε αυτο εκπεμπουν τα ψηφιακα γιατι οι περισσοτερες αυτη τη στιγμη ειναι 14:10

Δημοσ.
για να μεταφερω και γω τη γνωμη μου σκοπος της ερτ ειναι να εκπεμπψει σε hd 720p καθως και με 6καναλο ηχο

Και εγω εχω σκοπο να αγορασω την Apple και την Microsoft...

αν προκειται να παρετε tv tft για hd προσεξτε να ειναι 16:9 γιατι σε αυτο εκπεμπουν τα ψηφιακα γιατι οι περισσοτερες αυτη τη στιγμη ειναι 14:10

Αυτο που το βρηκες γραμμενο φιλαρακι? Η αναλογια οθονης ειναι 16:9 σε ολες τις widescreen τηλεορασεις. Μην μπερδευετε τον κοσμο χωρις λογο...

Δημοσ.

Επειδή αυτό τον καιρό ψάχνομαι να αγοράσω μια τηλεόραση (όπως και πολλοί άλλοι φαντάζομαι) και λέω να δαπανήσω ένα σημαντικό ποσό, μπορεί κάποιος να μου λύσει μια απορία?

Είναι προτιμότερο να πάρω απλή τηλεόραση και τον ψηφιακό αποκωδικοποιητή ξεχωριστά ή να δώσω περισσότερα και να είναι ενσωματωμένος στην ΤV?

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

εμένα θα μου έρθει αύριο ένας αποκωδικοποιητής, οπότε θα πω εντυπώσεις. Αλλά έχω μια απορία:

Εγώ βλέπω τα κανάλια κυρίως μέσα από το NOVA. Την ψηφιακή ΕΡΤ δε θα έπρεπε να την πιάνω με παράσιτα; Θα μπορώ να έχω και τους δύο αποκωδικοποιητές συνδεδεμένους; Και κυρίως, θα μπορώ να ρυθμίσω μέσα από τη NOVA να βλέπω και τα ψηφιακά ΕΡΤ; Ή θα πρέπει να αλλάζω το κανάλι της τηλεόρασης;

Δημοσ.

Τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ δεν παίζουν μέσω NOVA. Οπωσδήποτε δεν βρίσκονται μέσα στο μπουκέτο της NOVA αλλά και ο δορυφορικός δέκτης της δεν δουλεύει με τα DVB-T προγράμματα (εκτός πια κι αν έχεις κανένα combo δέκτη). Θα πρέπει να έχεις και τους δύο αποκωδικοποιητές συνδεδεμένους πάνω στην TV. Για να δεις τα 4 επίγεια ψηφιακά κανάλια, λογικά θα πρέπει να αλλάζεις την external πηγή της τηλεόρασής σου, αν υποθέσουμε ότι έχει πάνω από μία είσοδο. Ο DVB-T αποκωδικοποιητής πιάνει και αναλογικά κανάλια, οπότε στη χειρότερη θα μπορείς να βλέπεις τα αναλογικά και από εκεί.

Όσο για τις ταινίες του cine+ που ρώτησε ο φίλος Exoskeletor, όλο και κάτι καλό θα παίξει, τόσες ταινίες τη μέρα έχει. Μην περιμένετε όμως τίποτα τρελά blockbusters, οι περισσότερες είναι γνωστές μόνο σε σινεφίλ (όμως ξεκίνησε επιτέλους το Twin Peaks!)...Το δυνατό σημείο του προγράμματος αυτή τη στιγμή είναι μάλλον το σπορ+ .

Δημοσ.

Τα ψηφιακά της ΕΡΤ είναι ή του ύψους ή του βάθους. Θα δεις και ενδιαφέροντα ντοκυμαντέρ, αλλά θα δεις και κάτι σαν την κλασική ΕΡΤ που έχει την Μπίλιω Τσουκαλά σε ρόλο βάλιουμ, δηλαδή κάτι ταινίες του ανατολικού μπλοκ για τα κλάματα.

Σε γενικές γραμμές είναι υποφερτά τα πράγματα, και πολύ καλύτερα απ' ότι στα κανάλια ελεύθερου σήματος, πλην του ΣΚΑΙ.

Βέβαια το όλο project θέλει ακόμα πολύ-πολύ δουλειά, και επειδή είναι γνωστό ότι η λέξη αυτή προκαλεί αλλεργία στην ΕΡΤ, τότε μπορεί και να παραμείνει ως έχει για 20 χρόνια.

Αν θέλεις να κάνεις έστω μια ψηφιακή σύγκριση, θα πρέπει να ξέρεις ότι το μπουκέτο της nova δεν το χτυπάει ούτε κατά διάννοια.

Ενημερωτικά πάντως η "τεχνική υποστήριξη" και η "υποστήριξη πελατών" είναι άγνωστες λέξεις αν αγοράσεις αποκωδικοποιητή. Αλλά αν δείχνουν κάποια στιγμή αποκλειστικά εκεί τα ματς ΟΣΦΠ και ΠΑΟ, μάλλον θα είναι μια απαραίτητη συσκευή.

Δημοσ.

Ναι, οι ταινίες ανατολικού μπλοκ είναι πραγματικά τραγικές, μιλάμε τώρα για ρώσικα γουέστερν και άλλα χειρότερα. Τα ντοκιμαντέρ που έχουν αρχίσει να παίζουν τώρα τελευταία ναι μεν δεν είναι πολύ πρόσφατες παραγωγές (έχουν ξαναπαίξει πριν καιρό στην ΕΤ1 κυρίως) αλλά είναι σε υψηλό επίπεδο. Έκανε μεγάλο καλό ο ΣΚΑΪ που πήρε το πακέτο με τα ντοκιμαντέρ του BBC, ανέβασε πολύ το επίπεδο (και τον ανταγωνισμό).

Σίγουρα δεν παίζουν πάντως ταινίες trash ή "ταινίες Star" που λέω εγώ...

Το πράγμα λογικά θα προχωρήσει πάντως, το αρχικό budget της ΕΡΤ Ψηφιακής (ειδικά αν τελικά γίνει θυγατρική και όχι Γενική Διεύθυνση) θα είναι τεράστιο, περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία ήδη γύρω στα 15 έχουν δεσμευθεί για αθλητικά δικαιώματα. Όσο υπάρχει η δέσμευση για το πιλοτικό πρόγραμμα δεν μπορούν να μπουν χορηγοί και ίσως εκεί βαλτώσει λίγο το πράγμα, είναι πολλές οι παράμετροι τελικά.

Το μπουκέτο της Nova είναι όντως άπαιχτο προς το παρόν, κυρίως λόγω έλλειψης ανταγωνισμού, έχουν αποκλειστικότητα στα πάντα, έχουν αγοράσει...σχεδόν τα πάντα, τα υπόλοιπα ιδιωτικά κανάλια δεν μπορούν ούτε κατά διάνοια να τους χτυπήσουν. Έχουν κι αυτοί τα τεχνικά προβλήματά τους (πολλά κανάλια ο Θεός και οι τεχνικοί στην Κάντζα ξέρουν πως βγαίνουν στον αέρα) αλλά εξελίσσονται διαρκώς, είναι μεγάλη υπόθεση αυτό το πράγμα. Εχουν όμως ένα πλεονέκτημα στο ότι πολλά από τα κανάλια του μπουκέτου δεν είναι 24ωρα ενώ άλλα (Discovery, History κλπ) βγαίνουν στον αέρα με σχετικά μικρές παρεμβάσεις από τους ντόπιους τεχνικούς. Γενικά αυτό που κάνουν οι τύποι στην Κάντζα είναι εξωπραγματικό για Ελλάδα και με βάση το Nova θα έπρεπε να γίνονται οι συγκρίσεις των άλλων καναλιών, αυτά είναι τα στάνταρ και οι οικονομοτεχνικές δυνατότητες στη χώρα μας (και όχι να λέμε διάφορα διαστημικά "φέρτε HDTV τώρα γιατί τέτοια έχουν οι...Γερμανοί").

Εν αντιθέσει η ΕΡΤ αυτή τη στιγμή βγάζει 7 τηλεοπτικά προγράμματα επί 24ωρου βάσεως (του χρόνου θα είναι 11 αν βγουν τα δύο νέα επίγεια ψηφιακά και τα δύο νέα δορυφορικά) συν άλλα 7 προγράμματα στο ραδιόφωνο. Και δυστυχώς δεν την απασχολεί καθόλου η αναμετάδοση ξένων δορυφορικών προγραμμάτων (λογικό από μία άποψη, εφ'όσον δεν θα είχε έσοδα από εκεί, δεν θα είχε έσοδα από διαφημίσεις ξένων δορυφορικών καναλιών και δεν είναι και -αμιγώς- συνδρομητική για να δικαιολογούσε την αναμετάδοση επί πληρωμής. Το ανταποδοτικό τέλος είναι πολύ μικρότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο).

Όσο για την "τεχνική υποστήριξη", η σχετική υπηρεσία ήταν ανύπαρκτη στην αρχή, ο κόσμος τον πρώτο καιρό (μιλάμε κυρίως για περίοδο Φλεβάρη-Απρίλη) δεν ήξερε που να απευθυνθεί και οι κοπέλες του τηλεφωνικού κέντρου δεν ήξεραν καλά καλά πού να τους στείλουν. Τώρα πια με τα κέντρα υποστήριξης κάπως βελτιώθηκε η κατάσταση, αλλά από την άλλη η ΕΡΤ δεν δεσμεύεται σε καμία περίπτωση να παρέχει τεχνικές πληροφορίες και υποστήριξη για αποκωδικοποιητές και άλλα σχετικά. Δεν εγγυάται για κανένα μοντέλο της αγοράς, ούτε υποστηρίζει κάποιο. Αν κάποιος έχει αγοράσει ένα DVB-T κουτί και δεν μπορεί να το κάνει να δουλέψει, δεν είναι θέμα της ΕΡΤ αν δεν ξέρει να το ανάψει, να το συνδέσει, να στήσει σωστά μια κεραία στο σπίτι του κλπ (έχουν δει πολλά τα μάτια μου). Η ΕΡΤ μπορεί να παράσχει απλώς κάποιες συμβουλές και προφανώς πληροφορίες για την εκπομπή του μπουκέτου (σημεία εκπομπής, συχνότητες, τεχνικές παράμετροι όπως FEC, G.I. κλπ)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...