Προς το περιεχόμενο

Cisco Certificates

sugoruyo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Sugoruyo se poio tei spoudazeis? giati kai ego se antistoixo tei me tilepikoinwnies eimai, 1o eksamino kai exo ksenerwsei me to mathima arxes tilepikoinwniwn, kai ta diakrita systimata (mathimatika) pou exoun sxesi me tis tilepikoinwnies! ola pithanotites, thewria arithmwn, statistiki kai sunola kanoume, xwria kati ta kanonika mathimatika me ta oloklirwmata kai exw ksenerwsei apisteuta!!!

parepiptontws sto TEI Texnologias Pliroforikis kai Tilepikoinwniwn sti Larisa spoudazw.

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@Lomar:Πληροφορικής ΤΕΙ Αθήνας.

@Nikos:Εμείς αυτά τα βιβλία τα παίρνουμε τσαμπέ [εκτός από τον δεύτερο τόμο του 2ου]!! Ένα πράμα που πάει καλά.

Επίσης έχουμε μια καμένη καθηγήτρια δικτύων στη θεωρία και μία τύπισσα 24 χρονών με CCIE στο εργαστήριο :shock:

@Mithrantir: Εν μέρει έχεις δίκιο. Αυτό που λες όμως είναι πιο πολύ το routing/switching παρά το admin. Αυτό αναγκαστικά αφορά και το OS σου και τις ρυθμίσεις του.

@Hector: Microsoft Systems Expert = ????

Δημοσ.

@Sugoruyo

Ta pragmata einai etsi omws file mou to Routing switching pou les esu apo mono tou einai ena polu megalo kefalaio kai afora tis tilepikoinwnies kai genika kai eidika. To network administration einai to routing switching kai to system administration afora ka8ara tous servers.

Mi mperdeuesai me ti leksi administration epeidi xrisimopoieitai sta Windows de simainei oti simainei mono auto pou ennoei ekei.

Δημοσ.

System administration αφορά τους users, τα δικαιώματα, τα quotas κ.τ.λ.

Το network admin δεν είναι μόνο η διαχείριση των συσκευών δικτύωσης που λειτουργούν σε ένα δίκτυο. Αφορά και κάποια θέματα για τους υπολογιστές. Περιλαμβάνει το routing/switching και 2-3 πράματα ακόμα.

Αλλά ας μην κολλάμε σε λέξεις και ορολογίες. Το θέμα μας είναι από που μπορεί να μάθει κανείς περί routing, switching, protocols κ.λπ.

Δημοσ.

Computer networks, Andrew Tannenbaum

Πραγματικά, πρόκειται για τη βίβλο των δικτύων που διδάσκεται στα περισσότερα τμήματα πληροφορικής στην Ελλάδα και μάλλον στην Ευρώπη!! Διαβάζεται πολύ εύκολα, παρέχει ευρύτατες γνώσεις σε θέματα δικτύων και είναι ότι πρέπει για κάποιον που θέλει να μάθει τη θεωρία τους. Το συστήνω ανεπιφύλακτα !!

Δημοσ.

Paidia 8a h8ela mia boh8eia sxetika me to CCNA.

Eipa na to xekinhsw solo, diavazontas sto spiti.

8elw na rwthsw, apey8ynomenos kyriws se osous exoun kanei kati antistoixo (xwris CNAP klp).

Arxisa na diabazw to CCNA, 4th edition ths Sybex.

To biblio exontas diabasei to 1o kefalaio me exei entypwsiasei. Mou fainetai poly kalogrammeno.

Arkei mono auto omws gia to exam?

Anaferei kapou mesa oti kalo boh8hma einai to

CCNA Virtual Lab, Platinum Edition (http://www.amazon.com/gp/product/0782130372/002-8852827-0855259?v=glance&n=283155)

ta sxolia omws sto amazon den einai ta kalytera.

Brhka k to CCNA Network Visualizer® 5.0 (http://www.routersim.com), to opoio exei kales kritikes.

Kanoun ka8olou douleia ta simulators? Dystyxws den exw prosbash se alh8ina mhxanhmata...

An mporeite na mou peite apopseis h/kai protaseis gia alla biblia/sims 8a to ektimhsw.

Eyxaristw ek twn proterwn.

Δημοσ.

εγω το βιβλιο που χρησιμοποιώ ειναι το 3rd edition companion guide που εχει και τεστακια μεσα που ειναι σχεδον ιδια με την εξέτασε σε καθε module...

Δημοσ.
Exeis mhpws kanena link gia to sygekrimeno biblio (px apo amazon) h toulaxiston' date=' pes mou to plhres onoma tou (ekdoseis,klp).

Se eyxaristw.[/quote']

The only authorized textbook for the Cisco Networking Academy Program, this revised and expanded edition, which has 1:1 chapter-to-online module alignment, contains many learning aids that have been redesigned to help you reinforce the material in the course, focus on important concepts, and organize your study time for exams........

des edw kai an theleis mesw tou ISBN mporeis na to vreis kai sto amazone kai opou allou theleis.

episis na pw oti auto einai to prwto vivlio kai anaferetai sto miso ccna.. antistoixa gia ta upoloipa tha pareis to epomeno.

Δημοσ.

Paidia gia oti afora tin CISCO mporeite na vreite plirofories sto http://www.cisco.gr kai sto http://www.cisco.com

H pistopoihseis CISCO proton stoixizoun kapoia europoula deuteron prepei na tis ananeonhs me oti kostos synepagetai alla aksizoun ta lefta tous.

ego eimai kata ena meros tyxeros dioti stin dimosia ypiresia pou douleuo mou plirose na vgalo tin pistopoihsh CISCO + oti eimaste CISCO NETWORKING ACADEMY.

sta links pou sas edosa mporeite na vreite oti thelete to mono pou sas rotao exete skopo na asxolithite me diktya giati eimaste ellada paidia kaka ta psemata kai cisco pistopoihsh na exeis europoula opos ekso den prokeite na pareis exoun dei ta matia anthropous me ptyxia apo ksena panepistimia kai to MIT na plironontai osa pairnei enas ypallilos grafeio konta diladi sta 600-700 euro opote aste to vevaia kalo kanei na ekvathinete tis gnoseis sas.

Δημοσ.

san BIBLIO sas proteino to exis to opoio to diavazei to tmhma pou exoume gia tin CISCO kai einai to parakato

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΙΟΥΡΔΑΣ

episis oti thelete sxetika me tis pistopoihseis CISCO mporeite na rotisete kai parakato

einai ekei pou ergazomai os diaxeiristis diktyou einai to

K.E.K - IEKEP

(Institouto Ekpaideutikou kai Epaggelmatikou Prosanatolismou)

http://www.iekep.gr

[email protected]

210-2586970

Nea Ionia

Δημοσ.
Man to thema einai oti zeis ellada' date=' diladh enas vlaxos pou xei ena A kefalaioo

k thelei na sthsei ena net cafe , K pas na tou ftiakseis th syndesh

me mia misthwmenh etc k doulepseis me cisco , aftounou sta apafta tou

ean tha xeis to xarti H oxi , tha se plirwsei bakalika... to thema einai

oti ena xarti einai xarti k pote de paei xameno... kapote tha sou dwthei

sigoura H efkairia na to aksiopoihseis k na plirwtheis opws prepei.

[/quote']

Σωστός ο παίχτης!

Μαζί με τα βιβλία που αναφέρθηκαν...εγώ θα πρότεινα και κάτι "γνωστό",που δεν έχουν καταλάβει πολλοί τι ρόλο βαράει στο inet,στα lan,στα wan και στα πρωτόκολλα.

Linux Γιατί όταν θα αρχίσεις να το "μαθαίνεις",τότε φτάνεις να καταλάβεις πως λειτουργούν πολλά πράγματα.

Δημοσ.
Eksw to pragma einai diaforetiko. Oi roloi einai ka8ara ksexwrismenoi kai otan einai anagkaio na exeis gnwseis kai sta duo auto kseka8arizetai stin aggelia kai plirwnetai analogws. Oxi opws edw pou oi perissoteres etaireies zitane jack of all trades and master of none

Εχεις δικιο, αλλά με μία σημείωση, έξω όταν σε παίρνουν και σε χρυσοπληρώνουν για ΚΑΤΙ, απαιτουν οι γνωσεις σου σε αυτο να ειναι τρελές, και αν δεν ειναι, να γινουν και μαλιστα σε χρόνο 0.

Δηλαδη δε νοειται να εχεις χαρτι cisco και να κολλησεις κάπου, ΠΡΕΠΕΙ να το βρεις. Ενω εδω τα πραγματα ειναι κααααπως πιο νορμαλ, αν κατι δεν το ξερεις δεν σου παίρνουν το κεφάλι, και μπορεί ακομα και εξωτερικο τεχνικο να φωνάξεις να σου δειξει χωρις να αρχισουν τις φωνες.

Μιλαω τουλαχιστον για εμπορικη εταιρια, φαντάζομαι σε εταιρίες παροχης υπηρεσιων που στηνουν δικτυα και συστηματα τα πραγματα ειναι διαφορετικα (αν κολλησεις κάπου ποιον θα φωνάξεις??? Τεχνικο απο ανταγωνιστη??LOL!).

Σιγουρα εξω οι συνθηκες ειναι πολυ καλύτερες, γι'αυτο και ισχύει 100% αυτο που λένε οτι ΠΡΕΠΕΙ να αγαπας αυτο που κάνεις για να πετύχεις. Γιατι αν δεν σ'αρεσει πχ το στησιμο και διαχειριση του Exchange και απλά έτυχε και ασχοληθηκες, την έκατσες τη βάρκα! Εγω ας πουμε ξαφνικα μια μέρα σκάλιζα τον Exchange 2003, ειδε ο προυσταμενος μου οτι καααατι σκαμπαζω (η τουλαχιστον μπορω να καταλαβω 5 πραγματα) και απο εκει που παλιότερα φωνάζαμε παντα τεχνικό, εδω και 7 μηνες τον φορτωθηκα κανονικα.

Αν εγω τωρα παω και κανω βιογραφικο στην αγγλια και τους πω ξέρω exchange (που δεν ξερω, αλλα λεμε πες οτι μαθαίνω) και με πάρουν για το κομματι του email... ΕΦΑΓΑ ΗΤΤΑ!! :D

Παντως αυτο που εχω καταλάβει και απο συζητησεις που εχω κανει με ανθρωπους στον κλάδο ειναι το εξης. Επειδη η τεχνολογια εξελίσεται ΤΡΕΛΑ, οτι χαρτι και να εχεις σε 2-3 χρονια θα σου ειναι θεωριτικα αχρηστο. Δηλαδη ο τυπας που εχει χαρτι oracle 8, τωρα που βγηκε η 10 σαν χαρτί δεν λέει και πολλά το δικο του. ΦΥΣΙΚΑ εχει την εμπειρια κλπ, αλλά το χαρτι σαν ΧΑΡΤΙ δεν λεει απολυτως τιποτα αν παει να βρει δουλεια και δεν δειξει προυπηρεσια στο κομματι. Φυσικά και μετράει σε σχεση με τον αλλο που δεν εχει καν, αλλά εσυ που πήρες το χαρτί πριν 3 χρόνια και ασχολήθηκες με την... γλυπτικη στο ενδιάμεσο, ειναι σαν να μην το έχεις καν αν εχουν να επιλέξουν μεταξύ εσένα και εμένα που το πήρα πχ πριν 5 μηνες. Λογικό ετσι? Ουσιαστικά απλά πιστοποιείς οτι εχεις τον τρόπο σκέψεις να ΜΑΘΕΙΣ κάποιο συγκεκριμένο πράγμα, παρά οτι όντως το ΞΕΡΕΙΣ.

Συνεπώς ειναι καλύτερο να κατσετε κάτω και να σκεφτείτε (και εγω μαζι φυσικα) τί ΑΚΡΙΒΩΣ θέλετε να κανετε, και να το δειτε ΚΑΙ απτην πλευρα του οικονομικου. Πχ τα Cisco φαίνεται οτι ειναι πολυ πιο "ανθεκτικα" στο χρονο, με την έννοια οτι τα μηχανάκια της ακόμα και 6ετίας και βάλε ειναι πολυ κατάλληλα και δεν αλλάζουν πολλά πραγματα στο στησιμο σε σχέση με τα καινούρια. Αλλά για cisco θα σε πληρώσουν 20 εταιρίες, για Microsoft θα βρεις 150 εταιρίες που να σε ζητάνε.

Εγω ειχα φαει τρελό σκάλωμα με cisco, εκανα τα μαθηματα του CCNA (δεν εχω δωσει εξετασεις) αλλά... ειμαι στο διλλημα αν μετα πρέπει να πάω για CCNP ή για Μicrosoft... Αν κανω το δευτερο, στις αγγελίες οταν ψάχνω πχ θα βρησκω 100 εταιρίες να στειλω βιογραφικό, για να παίρνω πχ 1100-1200 ευρω με 4 χρόνια προυπηρεσίας (θελω να πιστευω). Αν κανω το πρώτο στις αγγελίες θα βρίσκω 20, αλλά θα μου δίνουν 1500... Ειναι λίγο μπέρδεμα...

Εν πάσει περιπτώσει, επειδή ο κόσμος πεινάει, οσοι εχουμε δυνατοτητα να παίρνουμε χαρτιά, καλα ειναι. Υπαρχουν ατομα εξω που ειναι 1 χρονο χωρίς δουλεια. Δηλαδή οκ εντάξει ξεφτιλα τα 700 ευρώ, αλλά ειναι κάτι! Και οταν εχεις οικονομική και νοητικη δυνατοτητα να το παρεις το χαρτί, κατσε πάρτο!!! Παιδιά θέλει διαβασμα και συνεχώς να ανεβαίνουμε. Ο τομέας μας δεν ειναι λογιστήριο, μαθαίνεις 10 πράγματα και μετά μια στο τόσο αλλάζει κάτι και το μαθαίνεις και τέλος. Πχ σε εταιρία γνωστού μου ειχανε ενα παλικάρι στη δουλειά 36 χρονων και απο δίκτυα εσκιζε, αλλά τωρα με γυναικα, οικογένεια κλπ δεν μπορούσε να ασχολείται παρα μόνο στη δουλειά. Ε εκει πόσο να μπορέσει να ενημερωθει για τις εξελιξεις?

Ε ήξερε τον exchange 2000, βαλανε 2003.... network administation & active directory σε 2000, βαλανε τον 2003, έγιναν και κάτι μοντες με wireless δίκτυωση και ο ανθρωπος δυσκολευόταν πολύ στο στήσιμο, με αποτέλεσμα μετά απο κάποιους μήνες να δούν οτι πλέον δυστυχως δεν τους κάνει και πήραν άλλον... 10 χρόνια νεότερο, με γνώσεις ΜΟΝΟ σε καινούρια λειτουργικά αλλά ΑΥΤΟΣ ηταν ο ανθρωπος που εκανε για τη δουλειά τους... Ο αλλος τους κάλυψε μεχρι το σημείο που χρειάστικαν κάτι καινούριο.

Για να μην μακρυγορω λοιπον, δειτε τι ακριβως ειναι αυτο που θελετε να κανετε και ασχοληθειτε με αυτο, και προσπαθήστε να δειτε αν θα σας ενδιαφέρει και στο μέλλον να κανετε αυτο το πράγμα. Οχι οτι δεν υπάρχει δυνατοτητα να αλλάξεις ενδιαφέρον, απλά οσο πιο σταθερη πορεία έχεις τόσο πιο γρηγορο θα ειναι να ανεβαίνεις και στις θέσεις αλλά και στο "κασέ" :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...