Προς το περιεχόμενο

Cisco Certificates


sugoruyo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φαντάζομαι κάποιοι από εσάς θα κατέχουν και κάποια πιστοποίηση της Cisco.

 

Θα ήθελα να μου δώσετε περαιτέρω στοιχεία όπως:

 

 

-Τι αναγνώριση έχουν τα διάφορα χαρτιά στην αγορά εργασίας;

-Με τι ασχολούνται τα διάφορα πιστοποιητικά;

-Πόσο κοστίζει να δώσω εξετάσεις;

-Που πρέπει να αποτανθώ για διευκρινήσεις και λεπτομέρειες;

-Ποια από αυτά μπορώ να πάρω με self study (χωρίς σεμινάρια);

-Πόσο κοστίζουν τα διάφορα παρατρεχάμενα που χρειάζομαι;

 

 

Όσες απαντήσεις μπορείτε να δώσετε πάνω σε αυτό το θέμα είναι ευπρόσδεκτες.

 

Υ.Γ.: Συγνώμη αν έχει ξανασυζητηθεί το θέμα.

Υ.Γ.2: thx a lot in advance.

  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Egw agorasa prosfata to Cisco CCNA Self study gia an min plirwnw frontistiria (2 books alla den mou arese o tropos pouta perigrafei).

 

Opoios xerei kapoio poly kalo vilvio gia diktya pou an exigie analyiak parakalw as ma sproteinei.

Δημοσ.

Nai paidia,gia peite kai gia mas.

Ilektrologos Mixanikos,psaxnw gia doulia,den eixa epafi me Cisco(den skopeua) alla zitane polloi.THa me endiefere na mathw,as paw kai se frontistirio,den me noiazei...

 

Gamimeni anergia!!

Δημοσ.

Προσωπικά αυτό τον καιρό δίνω το CCNA μέσω της σχολής.

Όλες τις πληροφορίες για το τι ακριβώς είναι τα πτυχία της Cisco θα βρείτε στο site της.Κάποια links που βρήκα:

Link1

CCNA help link

Σχετικά με την αναγνώριση δεν ξέρω πόσο λαμβάνοντε υπόψην στην Ελλάδα,πάντως στο εξωτερικό είναι ενα πολύ μεγάλο συν καθώς το όνομα της Cisco προσθέτει κύρος ;)

Δημοσ.

Kai gw file KaizerSoze gia douleia psaxnw texnikos H/Y eimai alla mouf ainetai pws auto den ftanei.

 

ps. Opoios exei anagki apot exniko parepimpronws as mous teilei kana mail.

Δημοσ.

Eγω εκανα τα σεμινάρια για το CCNA, ουσιαστικά το πρωτο μάθημα (Intro) είναι σχεδόν μονο θεωρεία και ελάχιστη πράξη (κονσόλα cisco λειτουργικού δηλαδή) οπότε και μπορεί κάποιος μόνος του να το τελειώσει σχετικά ανετα, ειδικά αν έχει κάποιες γνώσεις στα δίκτυα.

 

Το δεύτερο μάθημα (interconnecting Cisco network devices) ειναι συνεχώς labs και ουσιαστικά την κάθε θεωρεία στην κάνει και πράξη μετά, μπαίνεις δηλαδη και κάνεις ρυθμίσεις και στήνεις πχ ενα δίκτυο με Frame relay συνδεση router-router.

 

Προσωπικά το πιο δύσκολο κομμάτι ηταν το τελευταίο, δηλαδή το ISDN. Εκεί τα είδα λίγο όλα....

 

Τα βιβλία της Cisco εχουν και ενα CD με το NetSim της BOSON. Ουσιαστικά ειναι simulators για τα μηχανήματα που θα κάνεις τις ρυθμίσεις κλπ. Σκέτο διάβασμα δεν ξέρω αν θα την παλέψεις γιατί δεν ξέρω τί γνώσεις έχεις. Απο θέμα cisco ώς ρύθμιση λειτουργικού ειναι σχετικά απλο, με την έννοια οτι αν μάθεις τα βασικά μετά θα ξέρεις και πώς να κάνεις τα υπόλοιπα. Το παν ειναι να ξέρεις τη θεωρεία πίσω απτα διάφορα που σου λέει ωστε να ξέρεις και τί να κάνεις.

 

Αυτα ειναι βεβαια για δικη σου γνώση, ασχετη απτο exam.

Για να περάσεις το exam, εγω χωρίς να εχω διαβάσει καθόλου, μονο απτα σεμινάρια δηλαδή απάντησα σωστά στις μισές ερωτήσεις, αλλά επειδή τα είχα φρέσκα. Το pass είναι 850 στα 1000, και μερικά past exams μπορείς να βρεις στο emule για εξασκηση.

 

 

Οσο για το αν πληρώνει, κοίτα αν δουλεψεις σε εταιρια που στήνει δικτυα (πχ Altec) τότε κατι θα πάρεις, αλλά αν ειναι ασχετη εταιρία, πχ εμπορική ή λογιστικό γραφείο που τα στηνεις μια φορα και τα ξεχνάς, ε λογικό ειναι να μην σε πληρώσουν...(σε τετοια περίπτωση καλυτερα να πας σε network admin κομμάτι της microsoft, windows 2003, exchange 2003 etc).

Δημοσ.

Τα μαθηματα της cisco θεωρούν δεδομένο ότι ξέρεις βασικά πράγματα απο δικτυα, και εστιαζεις την προσοχή σου στο λειτουργικό της Cisco (IOS), αν αυτο σε βοηθάει.

 

Για να σου δώσω να καταλάβεις, ΠΟΤΕ σε όλη τη σειρά μαθημάτων της Cisco δεν θα ασχοληθείς καν με τον υπολογιστή. Το μόνο που σε απασχολεί είναι το κομμάτι απτα switch και τα routers, δηλαδή η αλληλοσύνδεση του hardware που φτιάχνει το δίκτυο. Δεν θα μαθεις δηλαδή ΠΩΣ θα βαλεις τους υπολογιστές στο δίκτυο (πχ φτιάχνοντας users, εχοντας το Active Directory της MS), αλλά πως θα στήσεις την υποδομή.

Δημοσ.
Τα μαθηματα της cisco θεωρούν δεδομένο ότι ξέρεις βασικά πράγματα απο δικτυα' date=' και εστιαζεις την προσοχή σου στο λειτουργικό της Cisco (IOS), αν αυτο σε βοηθάει.

 

Για να σου δώσω να καταλάβεις, ΠΟΤΕ σε όλη τη σειρά μαθημάτων της Cisco δεν θα ασχοληθείς καν με τον υπολογιστή. Το μόνο που σε απασχολεί είναι το κομμάτι απτα switch και τα routers, δηλαδή η αλληλοσύνδεση του hardware που φτιάχνει το δίκτυο. Δεν θα μαθεις δηλαδή ΠΩΣ θα βαλεις τους υπολογιστές στο δίκτυο (πχ φτιάχνοντας users, εχοντας το Active Directory της MS), αλλά πως θα στήσεις την υποδομή.[/quote']

 

Malista xairomai poly pou to ksexakatharises aki stenaxwreimai giati ekan tin valekia na agorasw to Cisco Self study Intro + den thymai b ooks ta opoia den moua resan kai den kaneisa ton teleutaio komamti pou proanefers.

 

Krima.... 60 Euro mou kostisan.

 

Poiio vivliot ha proteiens file gia ekamthisi diktywn ypologistwn to opoio analytika kai apla na exigei ta diktya H/Y oxi mono apo apopsi thewrias alla kai apo pleuras praktikis pou tin teliki einai kai to kommati to opoio tha mas xreiastei se kapoia sxetiki douleia?

 

Euxaristw.

Δημοσ.

Kαλό θα ήταν να αρχίσεις με ένα λειτουργικό σύστημα και να μάθεις μέσα από αυτό πως κινούνται τα πράγματα στο δίκτυο. Δηλαδή τι είναι IP, subnet, gateway, dns, routing κλπ. Και φυσικά αναφέρομαι στο κομμάτι server του λειτουργικού.

 

Αφού πάρεις μια πρώτη ιδέα από εκεί μπορείς να προχωρήσεις σε βαθύτερες έννοιες δικτυακές (TCP/IP, layer, switches, routers, access lists κλπ). Αλλιώς είναι κομμάτι δύσκολο. Θα πρότεινα να πάρεις ένα καλό ξενόγλωσσο manual για Windows 2000/2003 ή Linux αν προτιμάς και να αρχίσεις το διάβασμα.

 

Κυρίως, ό,τι διαβάζεις έχε κι ένα μηχάνημα να το εφαρμόζεις, ώστε να βλέπεις τα λάθη σου και τις πραγματικές αντιδράσεις του δικτύου ;)

Δημοσ.

Skeftomai na agorasw to "Eisagwgi sta Diktya H/Y" ekdoseis Gkiourdas enos xenou syggrafea metaframeno sta ellinika. Perieexei oels autes tis ennosie spou els apo oti mou eipane....

Δημοσ.

Βασικά το Σεπτέμβρη θα έχω μάθημα στο ΤΕΙ που ασχολείται με Δίκτυα. Και από μόνο του έχει πολύ πράμα. Μάλιστα ασχολούμαστε και με Cisco routers και τέτοια. Απλά θέλω να ξέρω τι καλύπτει η ύλη του CCNA γιατί εμείς π.χ. στο ΤΕΙ καλύπτουμε αρκετό μέρος της low level λειτουργίας του δικτύου.

 

Τι άλλο θα προτείνατε από TCP/IP & Networking;

Δημοσ.

rwtisa kapoion gnwsti kai mou proteine ta 3 exis vivlia:

 

Computer networks, Andrew Tannenbaum

Data Communications and Computer Networks, William Stallings

Open Systems, Data Communications and Computer Networks, Fred Halsall

TCP/IP Volumes 1 & 2 Illustrated

Δημοσ.

συγνώμη κιολας για την άποψη μου.. αλλα αυτό που νομίζω είναι οτι αν πας σε μία επιχείρηση και πεις ορίστε το πτυχίο cisco δεν σημαίνει και τίποτε...(υπόψιν οτι πρέπει να το ανανεώνεις και κάθε 2 ή 3 χρόνια, για να είσαι στις λίστες της cisco σαν CCNA) το θέμα είναι ότι αν σου δώσουνε έναν router πχ 1841 να μπορείς να τον στήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται.

Υπάρχουνε πάρα πολλοί που μπορούνε να στήσουνε έναν cisco router αλλά ποτέ δεν είχανε μπει στην διαδικασία πτυχίων cisco.

Καταλήγω λέγοντας ότι καλό είναι πρώτα να σου δωθεί η ευκαιρία (και η τύχη αν θέλετε) να ασχολειθήται με τις συγκεκριμένες μηχανές και αργότερα να κάνετε απλά την πιστοποίηση.

Προσωπική γνώμη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...